Om webbplatsen | Kontakt

Det luktar!

Varje vår är den största upplevelsen att än en gång få uppleva doften av Syrén och Kaprifol. För min del är doften av dessa buskblommor en fantastisk upplevelse och en form av ständigt pågående orgasm så länge den härliga doften sprider sig. Att vara pensionär är ett privilegium man kan lukta dagarna i ända på dessa luktsensationer. Kanske tjuren Ferdinand i någon mera trött utgåva är en bra liknelse.

Alla årstider har självklart sitt men vårens naturliga dofter överträffar det mesta och jag brukar tänka, vilket privilegium att än en gång få uppleva denna luktsensation. På ren svenska luktar parfymer skit i jämförelse med naturlig Syrén och Kaprifol.

Ideellt arbete!

Jag är imponerad över hur vissa människor engagerar sig i föreningar och gör ett fantastiskt arbete utan någon som helst ersättning. De betalar till och med för att göra jobbet genom att använda sin egen bil, resor, datorer, utskrifter och telefon. Utan dessa människor skulle Sverige klappa ihop. Det skulle däremot knappt märkas om vissa med hög status och hög ersättning försvann från vissa positioner.

Många ställer upp och gör en insats men det finns ett fåtal riktiga entusiaster som gör obetalbara insatser långt utöver vad vissa lönearbetande presterar. Jag hoppas verkligen att alla nyblivna pensionärer ställer upp i föreningslivet. Blir vi många så räcker det med en normalinsats och det är livgivande att göra en insats.

Är det fult med Svensk traditionell kultur!

Man kan inte bli annat än förbannad på kulturetablissemanget de har ingen känsla för svensk dans och svensk folkmusik. Allt som är utländskt är det som det talas om och ju längre bort en dans eller ett musikstycke härstammar ifrån desto märkvärdigare blir det.

Vist är det fint med inslag från främmande kulturer men ”hallå” vi har en fin svensk tradition som vi måste bevara och framhålla. Snart vankas midsommarafton och skall vi då ha tango, bongotrummor och salsa istället för folkdans och gammeldans. Det ena förskjuter inte det andra men det svenska måste dominera.

Tyvärr kan de flesta av dagens intellektuella bara hantera en boll. För min del föredrar jag att ha ett tiotal aktiviteter i luften samtidigt. Skall svenska folkdräkter och svensk tradition bli en fråga enbart för sverigedemokraterna. Det är faktiskt en plikt för alla svenska politiska partier att stödja svensk tradition. Ta på er folkdräkten vid nästa riksdagsöppnande och lämna era tråkiga svartgrå kostymerna hemma.

Jag gillar förbifart Stockholm!

Det finns inget annat alternativ än att bygga förbifart Stockholm och den senaste debatten om skadliga partiklar skulle öka totalt är ju inte trovärdig. Hur skadligt är det inte idag för alla utmed Essingeleden där det är köer upp till fem timmar om dagen. En bil som rullar lätt måste ju vara bättre än tusentals som står stilla med dålig förbränning som resultat. I en tunnel kan man dessutom hantera avgaser miljömässigt, det kan man inte på öppna broar. Stockholm och Malmö är ju de städer som ökar mest och många flyttar dit istället för att bo kvar på hemorten. Det är ofrånkomligt att göra något åt trafikeländet i Stockholm.

Mitt råd är att spränga två parallella tunnlar samtidigt för en ny ringled för tunnelbanan. Snart är hela Södertörn bebyggd och då behövs kommunikationer av alla de slag. Södertälje är redan idag en förort till Stockholm. Ur både kommunikations- och samhällsskydd borde det vara en nödvändighet med en ny tunnelbane-, pendeltågsring under Mälaröarna och vidare mot Sollentuna, Täby ut mot Waxholmsområdet mot Gustavsberg, Handen, Tumba och Skärholmen. Det här är en investering hundra år framåt.

Intressant debatt i DI om alkohol idag!

Ju högre alkoholskatten blir och inget görs åt den usla lagstiftningen och statistiken kring illegal införsel så kommer den höjning av alkoholskatten som nu föreslås öppna ytterligare en lågpriskassa för den som vill ha billig alkohol. Den som säljer illegalt införd alkohol går ”lysande tider tillmötes”. Det blir ännu bättre om en särskild skatt införs på boxviner som chefen för Systembolaget föreslår enligt dagens DN.

Vi som reser kommer inte att släpa på vinboxar men pojkarna med tunga släp och paketbilar kommer att kunna öka sin försäljning. I DN presenteras skattehöjningen och i dagens DI så berättas sanningen om hur illa ställt det är med kunskapen i Stockholm om hur stor den illegala införseln är i verkligheten. Läsarna måste vara mycket observanta med språkbruket eftersom de ansvariga politikerna och myndigheterna använder begreppet ”egenimporterad” alkohol som är något helt annat än de floder av öl, vin och sprit som smugglas in från Tyskland över Helsingborg och Öresundsbron.

Alkohol som införs under begreppet ”bröllop och födelsedag” i kvantiteter som ingen fest ”what-so-ever” kan förbruka. Jag vill hävda att behöriga myndigheter Tullverket och Polisen beroende på usel lagstiftning bristande resurser till en gemensam specialgrupp kommer att få ännu värre problem med smugglingen vid en skattehöjning. Istället för en vinst på 5000 kr på 100 boxar blir det 10 000 kr, skattefritt. Härtill kommer vinsten på sådär 600 liter öl lågt räknat så där 6000 kr. Några flaskor sprit därtill så ger en resa till Tyskland en vinst på minst 20 000 kr för smugglaren när färjekostnaden är betald.

Med reservation för mina beräkningar som är mycket ungefärliga och varierar beroende på vilka som köper den illegala alkoholen. Visst kan smugglaren bli lagförd och för några år sedan blev det 160 timmars samhällstjänst för den som hade 2000 liter öl med sig. Legitimationskontroll på Systembolaget och i andra butiker blir verkningslös eftersom här finns en extra snabb rabattkassa öppen dygnet runt med hemleverans på vissa ställen.

Intressant debatt i DI om alkohol idag!

Ju högre alkoholskatten blir och inget görs åt den usla lagstiftningen och statistiken kring illegal införsel så kommer den höjning av alkoholskatten som nu föreslås öppna ytterligare en lågpriskassa för den som vill ha billig alkohol. Den som säljer illegalt införd alkohol går ”lysande tider tillmötes”. Det blir ännu bättre om en särskild skatt införs på boxviner som chefen för Systembolaget föreslår enligt dagens DN.

Vi som reser kommer inte att släpa på vinboxar men pojkarna med tunga släp och paketbilar kommer att kunna öka sin försäljning. I DN presenteras skattehöjningen och i dagens DI så berättas sanningen om hur illa ställt det är med kunskapen i Stockholm om hur stor den illegala införseln är i verkligheten. Läsarna måste vara mycket observanta med språkbruket eftersom de ansvariga politikerna och myndigheterna använder begreppet ”egenimporterad” alkohol som är något helt annat än de floder av öl, vin och sprit som smugglas in från Tyskland över Helsingborg och Öresundsbron.

Alkohol som införs under begreppet ”bröllop och födelsedag” i kvantiteter som ingen fest ”what-so-ever” kan förbruka. Jag vill hävda att behöriga myndigheter Tullverket och Polisen beroende på usel lagstiftning bristande resurser till en gemensam specialgrupp kommer att få ännu värre problem med smugglingen vid en skattehöjning. Istället för en vinst på 5000 kr på 100 boxar blir det 10 000 kr, skattefritt. Härtill kommer vinsten på sådär 600 liter öl lågt räknat så där 6000 kr. Några flaskor sprit därtill så ger en resa till Tyskland en vinst på minst 20 000 kr för smugglaren när färjekostnaden är betald.

Med reservation för mina beräkningar som är mycket ungefärliga och varierar beroende på vilka som köper den illegala alkoholen. Visst kan smugglaren bli lagförd och för några år sedan blev det 160 timmars samhällstjänst för den som hade 2000 liter öl med sig. Legitimationskontroll på Systembolaget och i andra butiker blir verkningslös eftersom här finns en extra snabb rabattkassa öppen dygnet runt med hemleverans på vissa ställen.

Är en fotbollsmatch idrottskultur eller en våldskick?

Huligankriget på och utanför idrottsarenorna har tagit en utveckling som är skrämmande. Är fotboll verkligen idrott, eller har det blivit ett utlopp för mer eller mindre våldsbenägna människor. Jag har svårt att förstå mig på hur man kan bli så aggressiv runt en idrott och är det då en riktigt idrott. Jag har aldrig sett några huliganer på och kring en friidrottsarena ej heller runt ett skidstadion.

De miljardbelopp som omsätts i fotbollen verkar ha haft en direkt skadlig effekt ur många aspekter. Spelarnas ohemula löner, bolagiseringar kan ha bidragit till detta på något sätt. Det vore intressant att se hur det skulle bli om man återgick till en mer normal ersättning till spelarna och att pengarna generellt i fotbollen blev mera normala. Sannolikt skulle det inte hjälpa ur våldssynpunkt om man jämför med t.ex. golf som är välavlönat, där är det faktiskt sällsynt med slagsmål på greenen.

Kanske borde det undersökas om de som är intresserade av fotboll är mera våldsbenägna än andra. När föräldrar till småknattarna kan ge sig på deras domare då är det något ”grundläggande sjukt i intressegruppen” fotbollsentusiaster. Jag kanske inte är rätt man att bedöma fotboll eftersom jag är fullkomligt ointresserad av att se ”ett gäng leriga” springa efter en boll. Något måste i alla fall göras åt våldet på idrottsanläggningar som jag betalt på skattsedeln. Skall fotbollen fortsätta med att slåss och vara krämare då skall de fullt ut betala sina anläggningar också.

Låt kungen vara!

När man hör farsen om de påstådda bilderna på Kungen och någon form av besök på en restaurang eller klubb som ägs av yrkeskriminella blir jag riktigt trött. Jag är övertygad om att SÄPO har haft god koll på Kungen under alla år och den påstådda händelsen där oklädda damer skall ha uppträtt har inte bevisats på något sätt. Jag tror att det är ren och skär dikt av någon som vill tjäna pengar på kungen. Nu har även förre justitieministern tagit med en snutt om Kungen i sin nya bok, sannolikt för att få sälja en större upplaga, jag kan inte se något annat skäl.

Vad jag kan se så är det inget brott att gå på porrklubb eller titta på några oklädda damer om så skulle vara fallet. Kanske får nymoralisterna kväljningar men de flesta mogna människor har nog någon gång i livet varit på porrklubb. Det brukar snarare pigga upp äktenskapet. Nu figurerar det också någon form av bilder som ingen sett och journalisterna är upprörda och vill ha kommentarer om det ingen sett.

Det här börjar bli larvigt och har den påstådda händelsen har hänt för länge sedan och jag tror inte det är möjligt för någon av oss att kunna undvika de krogar som ägs av kriminella. Den krog du minst anar kan vara en olämplig plats. Hur det än är så är det inte på den här typen av nymoralism som monarkin skall ifrågasättas. Jag kan inte hjälpa det men det börjar bli en otrevlig förljugen nymoralism i Sverige som är främmande för mig och det samhälle jag vill ha.

EU ministern Birgitta Olsson verkar inte ha en aning om tullkontroll!

Skärning EU ministern det är dags att läsa på hur det är i gränskontrollfrågan vid s.k. inre gräns. EU ministern känner tydligen inte till att Sverige har i princip just de tullkontroller som Danskarna vill införa. Dessa kontroller har varit synnerligen effektiva för den svenska bekämpningen av narkotika. Svenska tullväsendet slår kvantitetsmässigt polisens beslag med hästlängder och med ett mycket begränsat antal tjänstemän och mycket kostnadseffektivt. När det gäller den enorma alkoholinförseln har man tyvärr bakbundit tulltjänstemännen med en usel lagstiftning.

Det skulle avsevärt underlätta för svensk och norsk tullkontroll om det blev en extra fångstfälla för narkotika i södra Danmark. Det verkar som om kunskapen om hur det är i verkligheten avtar ju närmare Bryssel man kommer. Ända fram till någon gång 2006 eller möjligtvis 2007 hade dansk tull lokaler på Lernacken för att kunna göra kontroller ut ur Sverige och in i Danmark, de hade en barack i Rödby också. Jag har på detaljnivå följt formerna svensk tullkontroll i Öresundsregionen sedan 1988 och över hela EU inträdet fram till 2008. Birgitta Olsson verkar inte ens veta hur det är idag av det jag kan läsa på hennes blogg. Hon behöver en erfaren konsult.

SOS alarm!

Om du inte är medvetslös ta en taxi istället det går fortare och taxin kan också överträda hastighetsgränsen vid nödfall. Beställ i varje fall en taxi och ta den som kommer först. Kommer ambulansen först be någon betala ”bomkörningen” för taxin. Vad är det för politiker vi har i Landstingen de vill ha 12 procents vinst på ambulanstrafiken. Ett fullständigt samhällsfarligt ställningstagande. Det räcker mer än väl med att det går ihop och knappt det.


Är det något som skall fungera så är det räddningstjänsten och det är politikernas förbannade skyldighet att se till det. Den folkvalde som ser till vinsten i räddningstjänsten ”har nog inte alla hönsen hemma”. Hur har det blivit, vi kallas kunder i offentliga sektor som i mina öron låter som ett ”jävla larv” och fjantigt. Jag är ingen kund när jag åker ambulans eller finns i vården, då är jag patient tills något annat har bevisats. Skall vi nu också ”förhöras” innan ambulansen hämtar?

Arkiv