Om webbplatsen | Kontakt

Kameran igen!

Den vanliga människans bästa vän är övervakningskameran, det är genom den de flesta brott klaras upp. I ditt hem kan du gömma kameror som filmar eventuella intrång och det är nästan omöjligt att upptäcka de små linserna. Med lite smart placering så kommer de oftast obegåvade inkräktarna inte upptäcka att de är filmade.

Taktiskt utplacerat material som skrapar DNA från brottslingen gör det ännu enklare för polisen att klara upp det hela. I praktiken är det bara två metoder som fäller en brottsling. Det är kameran och DNA som är avgörande, fler poliser eller väktare har ingen betydelse för uppklarning eller preventivt. För min del håller jag mig hemma och har både egna och kameraögon till hjälp.

Jag har inget övers för datainspektionens jurister och andra höga ämbetsmän som av någon underlig anledning är så emot kameror. Har de någon personlig böjelse de vill dölja eller är det någon form av missriktat skydd av samhällsmedborgare. Hemma kan vi i alla fall fylla huset med övervakningskameror.

Måste en man gilla att grilla?

När det skall grillas då är det mannen som skall ”görat” det bara är så oavsett det är i hemmets lilla krets eller på släktträffen. Då beordras männen fram till grillen och det förutsätts att han skall både kunna och gilla. Det här är könsdiskriminering och visst gillar jag grillat men att sköta den osande grillen på ett bra sätt som stinker av bränt fläsk det känns inte som min grej.

Jag kan laga vilken mat som helst både med och utan kokbok och gör det varje dag. Men varför måste jag grilla, kanske är det en tradition sedan vikingatiden då en man var ”stekvändare” och det krävdes vissa krafter för att helsteka en oxe eller gris. I grillningens dolda agenda finns det något som ligger i generna och hur har dagens moderna kvinnor fått detta stenåldersarv i sig.

Könsrelaterade sysslor kan man tala länge om men i grunden handlar det om vad man är intresserad av. Här är skillnaden lika stor mellan individer som mellan könen.

Dags att sluta med att hänvisa till katastrofen i Ådalen!

För att klara ett terrorangrepp mot Sverige måste svensk militär och deras materiel användas fullt ut. Det har ju varit tabu att använda militär i myndighetsutövning och för att bekämpa brott. Vi har nu kommit så långt i vår demokrati att det vore resursslöseri att inte nyttja militär vid t.ex. ett terrorangrepp eller annat angrepp på samhället.

Man kan fråga sig om inte polisens insatsstyrka är en ren militär gruppering. Visserligen styrd av Rikspolisstyrelsen men deras metoder är inget annat än militär strategi och utrustning. Deras kläder är nästan mer militära än militärens. De har också betett sig klumpigt vid några tillfällen som inte imponerar på mig.

Använd alla resurser i brottsbekämpningen men se till att det finns en demokratisk ledning och utbilda i filantropi och det ansvar man har vid utövande av våld i samhällets tjänst.

Låt oss förpassa monstret i Oslo till den eviga tystnaden!

Det vore bra om media slutade att rapportera om monstret i Oslo och förpassade honom till en plats där han hör hemma. Det är i tystnaden han hör hemma och det är offren vi skall minnas och vi skall lyfta deras vilja och framtidstro.

Monstret i Oslo skall vi aldrig mer nämna i alla fall låter jag honom från och med idag falla in i glömskans kalejdoskop. Må han ruttna i sitt fängelse och ingen uppmärksamma honom. Han kommer också att få svårt att överleva i sitt fängelse.

Vanliga förbrytare gillar inte den här typen av överklassmord och kommer med all säkerhet att likvidera honom, förr eller senare. Må dessa utredningar i all tystnad läggas ner i brist på bevis.

Köla!

Har du varit i Oslo och skall hem över Charlottenberg sväng av stora väg 61 mot Köla efter ungefär två kilometer efter du passerat de enorma handelsladorna vid Staoil macken.  Efter kyrkan i Köla så sväng av till höger upp mot skidstadion och ”Köla ladan”. Där har du ett av Sveriges bästa kaffeställe med en genuin lantlig miljö där du bli uppassad som om du vore herrskapsfolk.

Du som är livserfaren vet att Inge ”Köla” Lindqvist vid skidhoppning i Falun landade på en skida och kunde ändå stå upp, det är få som klarat den bedriften. Nåväl denne skidhoppare fick mig intresserad av samhället Köla men nu är det hembygdsföreningen som lockar. Köla är ett alternativ under sommarsäsongen för den som vill slippa landsvägsvärdshusens usla kaffe.

Den som är rädd för förändring är farlig!

Det Sverige jag föddes i finns inte kvar och skall heller ej finnas kvar. De som är unga nu kommer också att hitta ett helt annat Sverige än dagens. Det är bara på oss själva det beror, hur bra eller dåligt det skall bli. Det bästa medlet mot att det blir dåligt går genom en demokrati och att folket har stora möjligheter att hålla efter makthavare.

Monstret i Oslo var rädd för framtiden och blev extremt farlig eftersom han bedömde att nuvarande nationella särdrag skulle försvinna successivt. Särskilt rädd var han för främmande religioner. De senare kommer aldrig att ha en chans att ta makten, snarare går religionerna mot ytterligare marginalisering. Den stora utmaningen är att hitta något som kan ta hand om det som religionerna lämnar.

I ett demokratiskt samhälle med stor öppenhet och naturvetenskaplig grundtro kommer religioner av fundamentalistiskt slag inte överleva. Hur denne unge man i Oslo kan ha tänkt är helt obegripligt.

Det går bara inte att lämna händelserna i Norge!

Livet måste ju gå vidare och det har i historien tyvärr hänt värre händelser än de i Oslo. Men här och nu är det den största händelsen för nästan hundra familjer och även för oss som inte är direkt sörjande. I dag känns det viktigt att hedra de döda och kämpa för demokrati och mänskliga rättigheter. Det var bra att Sverige också hade en tyst minut idag. Låt oss inte stanna där utan ständigt kämpa för att hålla bort våldets fula tryne i ett demokratiskt samhälle.

Allt annat känns fjuttigt!

Precis som det var efter Estonia och 11 september känns det nu efter dåden i Oslo. Det som man kan ondgöra sig för i en blogg normalt känns bara fjuttigt, jämförelsevis. Två viktiga frågor känns ändå möjliga att skriva om och det är antivåld och anabola steroider. Jag tog upp antivåld igår så mina tankar går idag till våldspiller som anabola steroider som Oslomannen åt för att bli känslolös.

Frågan är om inte dopingpiller är värre för samhället än heroin eftersom de skapar monster i dubbel bemärkelse. Både kropp och hjärna blir missbildade och brukarna blir ett hot mot samhället. Straffsatsen för vissa dopingpiller borde vara i samma skala som heroin. Det är bra att Sverige går i bräschen mot doping och muskelbyggande preparat. Vi kan bli ännu tuffare på det området.

De mest grymma våldsbrotten mot unga kvinnor har utförs av män som använder anabola steroider. Nu har de använts mot det demokratiska samhället.

Monstret i Oslo!

Ofattbart att en mänsklig varelse kan bete sig som bombmannen och massmördaren i Oslo gjorde. Det känns märkligt med dessa unga män som begår massmord. De verkar finnas i alla miljöer och drivas av fanatism och sjuka fantasier. Nu har vi hela skalan från religiösa fanatiker till unga skolmördare. Någonstans har samhället gått fel och empatin försvunnit hos vissa individer.

De verkar finnas i alla miljöer över hela jordklotet och det är nu viktigare än någonsin att med propaganda föra ett uthålligt opinionsbildning mot alla former av våld. Dataspelstillverkare och filmmakare borde genom en särskild skatt bekosta opinionsbildningen mot våld. Någonstans skapas det galningar och allt måste göras för att stoppa dem.

Mina tankar går till Norge idag!

Fruktansvärt attentat i Oslo och mot de ungdomar som samlats på lägret utanför staden. I skrivande stund vet jag inte hur många som dödats av någon eller några idioter. Jag har under åren haft goda kontakter med norrmän och de har varit bästa vänner och de här attentaten är oförståeliga. Norrmännen har inte gjort någon något ont på det här jordklotet.

Hela attentatet känns inte som ett traditionellt terroristdåd, det är något som inte stämmer i beteendemönstret. Att ge sig på ett politiskt ungdomsläger är ett angrepp på oss alla. Det var bra att Svt bröt sina sändningar och sände Nrk direkt hela kvällen. Det tog lite tid innan de förstod men det blev rätt till slut.

Det är bara och vänta och se vilken den eller de sinnessjuka attentatsmännen är. Norrmännen har all min sympati idag i denna svåra stund.

Arkiv