Om webbplatsen | Kontakt

Papperstidningen är död länge leve tidningen!

Det är hög tid att förhålla sig till att de flesta vill läsa tidningarna på nätet. Så sa Aftonbladets chefredaktör i Rapport idag och han har helt rätt. Tidningarna har passerat bäst före datum och det är också dags för organisationerna att förhålla sig till det. Vi unga pensionärer är på rätt väg genom ”Pensionärsakademin” på Facebook”.

Ipad med möjlighet att bestämma teckenstorlek, intressant tidning kommer också att ta över. Den bärbara datorn har bara en fördel och det är tangentbordet. Ipad har petfunktionen  och den funktionen är en vinnare kommer att övervinna dagens dator och televisionapparaten.

Innan årsskiftet går jag över till Ipad, möjligtvis med ett tangentbord som tillbehör. Hemsidorna kommer också att minska i betydelse, Facebook och andra liknande tekniska lösningar tar över. På Facebook och You Tube kan du idag nästan göra det du gjorde igår på en hemsida. Hemsidan håller nog högst i fem år till.

Vill du bli en framgångsrik organisation eller företagare släng ut papperstidningen och satsa på nätet eller Facebook i väntan på nästa revolution. Komplettera med ett och annat reklamblad i brevlådan för att nå det utdöende släktet som inte använder Ipad. Det kommer att gå fort nu. Ipad kommer att ersätta pappret det gjorde inte datorn.

Arbetsfri inkomst för konsulter!

Energideklarationen blev arbetsfri inkomst för konsulter. Det blev också som jag trodde den utökade byråkratin inom bostadsektorn med energideklaration vid försäljning blev enbart en onödig kostnad. Bergvärme, treglasfönster och ett 40-60 cm isolerat vindsbjälklag är vad som behövs. Gärna grova vattenrör och tjocka element för vattenburen värme. Låna ett instrument för att spåra värmeläckage och rita med en tuschpenna där det läcker då glömmer du aldrig att du har något att göra. Jag bjuder på denna energirådgivning baserad på livserfarenhet och inte teori.

Vart är vi på väg det är inte den här typen av support en köpare behöver utan en kunnig person som följer med och ger råd och antecknar brister och möjligheter. Köper man ett hus från 1920-talet kommer det att lukta i källaren ytterligare hundra år utan att det ruttnar. Köper man ett nytt hus kan det ruttna på 10 år om det är felbyggt gamla hus finns det alltid fel i och de är inte så allvarliga om inte renoveringen blivit felaktigt gjord.

Tullveteranerna 30 år

Under fliken Tullveteranerna ovan hittar du lite historik om hur och när organisationen bildades.

Grodor igen från tjänstemännen i EU!

Det är ohållbart med EU om vi skall få det ena inkompetenta förslaget efter det andra. Nu handlar det om att genomföra en mastodontkontroll av alla äldre om de skall få fortsätta att få köra bil. Det finns betydligt viktigare undersökningar att göra för att söka efter cancer och hjärtfel. Det är väldigt få och knappt några äldre som skapar olyckor enligt statistiken. Fokus skall i stället riktas mot yngre bilförare, motorcyklister och även vissa cyklister, där finns de väsentliga åtgärderna för att minska dödligheten i trafiken. Förbjud den onödiga motorcykeln så minskar dödligheten med 30 %. Tyvärr förlorar vi en del hjärtdonatorer på detta.

Det börjar nu gå så långt med dåliga inkompetenta förslag från kommissionen att jag känner nästintill äckel av att tvingas styras från denna överbetalda tjänstemannakår. Det kommer det ena idiotiska förslaget efter det andra och man kan fundera över om det är folk som gått i skolan hela livet och totalt saknar livserfarenhet. Se upp så vi inte får en nomenklatura som det blev i Sovjet. Det är nära nu och det är oförståeligt hur den svenska regeringen och oppositionen med gapande munnar beundrar detta spektakel.

Jag kände en hög chef i Sverige han kallade sånt här inkompetent utredningsarbete som ”slem”. Jag har inte kommit dit ännu med mitt språkbruk men det är nära.

Har styrkan i löken blivit sämre med åren!

Förr var det ordentlig styrka i löken det var så tårarna rann nedför kinderna när den skalades, för att inte nämna när den hackades. Idag märker man knappt att det är en lök man skalar det kunde lika gärna vara ett äpple. Det fanns massor av knep hur man skulle kunna undvika kraftigt tårfall. Skådespelarna använde också lök för att kunna gråta på film. Hur gör de idag eller är det jag som blivit gammal och inte känner av det starka i löken?

Tomater har genomgått samma kvalitetsförsämring men det finns små tomater som det fortfarande är smak i. Gräslöken är också ett exempel på smakmässig utarmning. Jag har smakat på gräslök från riktiga trädgårdar och då smakar den som förr så det kan inte vara mig det är fel på. Det är odlarna som har misslyckats med smaken genom utarmade jordar, fel gener i löken och felaktig gödning. Det är värt några kronor mer att få smaken kvalitetsmärkt.

Myndighetsstatistik inte alltid ett sanningsdokument!

Polisen har kommit i blåsväder för felaktig beslags- och brottsstatistik och det är nog inte så att felaktigheterna skrivs in uppsåtligen utan det är kompetensbrist. Om jag uttrycker mig lite drastiskt så är myndigheterna numera nedlusade med jurister och ekonomer och det är bra men det är nog några för många.

Det behövs också några riktiga statistiker (akademiker)som kan få till adekvata insamlingsmodeller, sammanställa, värdera och utbilda personalen från Gd till all operativ personal. Statistik är inget enkelt kapitel som vem som helst kan formulera och samla in utan det krävs riktig kompetens och tolkning.

Några matematiker till detta då kan det börja likna något till skillnad mot det hemmasnickeri som nu finns hos myndigheterna. För en hel del år sedan så bokfördes sannolikt först ett narkotikabeslag hos tullen sedan hos polisen eftersom de då gjorde förundersökningen. Nu gör tullen förundersökningen själva så problemet har nog upphört men säkerligen blir ett och annat dubbelbokfört när utredningarna går ihop.

Finanskrisen är övergående men föreninglivskrisen är större!

Visst är det problem i finansvärlden men det kan man ju förvänta sig med den föråldrade lekstuga som börserna är. Dessutom har de ju i ett föråldrat system tillgång till IT-systen som köper och säljer aktier på tusendelar av en sekund. Ett större problem är i alla fall krisen i föreningslivet där ingen eller få vill ställa upp som funktionär.

Finansbranschen i all ära men det är föreningslivet som bär upp det här samhället och det borde diskuteras mer och lösas på något sätt. Det handlar om nya banor för föreningslivet och det måste skapas enkla förutsättningar för att leda en förening. Dagens system är byråkratiskt och föråldrat och inte anpassat till den nya tekniken och de sociala medlen.

Börjar Facebook mogna?

Fler och fler företag satsar på Facebook och många skriver kloka ord och det är ett nytt sätt att kommunicera på ett enkelt sätt när du själv vill. Visst ser man människor som lämnar ut sig själva men jag tycker det har skett en mognad och utveckling. Kanske är det också beroende på vilka vänner man har.

Facebook är ju smartare än e-post eftersom man kan se konversationen i en följd och chatten är ett bra komplement till ett telefonsamtal. Dessutom slipper man överhöra andras mobiltelefonsamtal på bussen. Facebook blir ju en minihemsida för den enskilde helt utan kostnad.

Kanske är hemsidan på väg ut och ”modell Facebook” på väg in. Det skall bli intressant att följa utvecklingen och det kommer alltid något nytt och Facebook kanske är ett mellanspel till något ännu bättre.

IKEA ta över SAAB!

IKEA lär ha nio varuhus i Kina och är ett företag utöver alla andra. Varför inte ta över SAAB och tillverka bilarna i Kina. Med en kompakt smart paketering kan frakten till Sverige bli låg och de hängivna SAAB ägarna är säkert beredda att montera ihop bilen. Det skulle säkert gå att skapa en smart SAAB som kunde monteras med ”sexkantsnyckel” och utbytbar motor beroende på tillgängligt bränsle.

Jag skojar inte utan är det någon som kan ta över SAAB så är det Kamprad. Som det ser ut nu så är nog SAAB-bilen historia i Sverige och vår industrihistoria. Bilen blir nog en ren Kinesisk produkt när holländaren fyllt sin egen plånbok med entusiasternas pengar. Det är dags att fundera över vad man framöver skall göra i lokalerna i Trollhättan.

Onödigt att vaccinering mot livmodercancer fördröjs!

Man häpnar när ett överklagande av inköp av vaccin mot livmodercancer kan fördröjas upp till ett år. Har vi ingen lagstiftningskompetens längre i EU och i Sverige. I den här typen av upphandling måste det ju finnas en ventil om inte patienten skall dö innan dessa jurister har manglat färdigt den dåliga lagstiftningen.

Det måste till en skärpning inom juridik och lagstiftning som medborgare kan vi inte finna oss i denna inkompetens som ständigt upprepas. Sven Moberg talade om rättsröta och det är vad vi har i lagstiftningsfrågor. Särskilt nu när EU kommit in i bilden, de verkar snarare backa in i framtiden än att skapa den.

Hur många unga kvinnor kommer att drabbas av cancer framöver beroende på detta schabbel. Vi har nog med problem med cancer för att jurister och lagstiftare skall skapa fler fall och lidande. Jag lägger inte ansvaret på företaget som överklagade utan på lagstiftningen för upp handling, där finns felet. Man kan bäva inför en akut vaccinering av hela befolkningen då har väl alla dött innan juridiken gjort sitt.

Arkiv