Om webbplatsen | Kontakt

Jag håller med KD och Hägglund om ett nej till insemination av friska människor!

Ur etisk synpunkt är det förkastligt att inseminera fullt friska kvinnor som kan få barn på rätt sätt genom samlag. För par och vid sjukliga tillstånd skall det däremot vara gratis och en rättighet att bli konstbefruktad i övrigt är jag tveksam till att det ligger i vår civilisations intresse att inseminera det kan lätt bli rashygien om det inte redan är det i smyg. Vi inseminerar kor och grisar, det får räcka där om inte särskilda skäl föreligger.

Nu är det problematiskt att förbjuda insemination eftersom det i sammanhanget ociviliserade Danmark tillåter det och Köpenhamn ligger 20 minuters resa från Sverige. Jag tycker i alla fall att det ur ett mänskligt etiskt perspektiv är djuriskt med insemination av fertila människor. Det är heller inte jämlikt eftersom män inte kan hyra en livmoder. Håll i den här frågan Hägglund den är större än många tror ur ett mänskligt etiskt perspektiv.

Hemmet!

Det låter förbaskat tråkigt med ”Hemmet”, en del menar bostaden andra någon instutition. Jag fick tidigt som aspirant i Tullverket lära mig skillnaden när jag skrev en reseräkning. Jag skrev ”hemmet-tullstationen i Nynäshamn-åter” och tullmästaren frågade om jag satt på ett hem. Det skulle stå bostaden inte hemmet och sedan dess skiljer jag nogsamt på dessa ord.

Det finns ju definitionssvårigheter eftersom hemmet behöver inte vara bostaden eftersom man inte behöver bo ”hemma”. Nu är jag uppfostrad med detta och hemmet har inte blivit det fina utan någon slags vårdhem och vårdhem gillar jag inte. Det är inte lätt med förståelsen av det svenska språket.

Polisen rensar bland arbetsuppgifterna!

Bra att polisen tittar på vilket uppdrag de skall ha framöver och min åsikt är att de skall prioritera vålds- och tillgreppsbrott. Härutöver finns ett antal brott som måste ligga på polisens bord. Skattebrott skulle t.ex med fördel helt kunna utredas av Skattemyndigheten.

När det gäller utfärdande av pass och fylleribrott skulle de med fördel kunna hanteras av privata aktörer.  Problemen är väl glesbygd där lönsamheten att ha en fyllecell knappast kan försvaras. Den som hamnar i fyllecellen kan också betala för sitt boende. Rikspolischefen har en hel del uppgifter att fundera över om han skall ha kvar. Det här var några som togs upp i DN idag men det finns fler.

Republikanska presidentkandidater otäckt konservativa!

När man hör dessa republikanska presidentkandidater som aspirerar på världens högsta ämbete, president i USA så häpnar och förskräcks man. Någon vill ha förbud mot preventivmedel och deesutom förbjuda aborter. Det är ju tallibanåsikter och jag hoppas verkligen Barack Obama vinner valet i höst.

Hur kan man i ett civiliserat samhälle ha sådana åsikter som republikanerna har i USA. I Sverige betraktas man med all rätt som rättshaverist med sådana åsikter. I USA aspirerar man på presidentämbetet. De ropar också på gud i var och varannan mening, något som de kan behålla för privat bruk. Min trovärdighet för dessa äldre män är fullständigt förbrukat på samma sätt som det är för andra religiösa fundamentalister runt om i världen.

När man ser våra svenska topp politiker så blir man stolt i förhållande till extremerna ute i världen. Nu lägger jag republikanerna i USA till den extrema listan.

Arbetslinjen måste förnyas!

Det är tveksamt om ytterligare skatteåtgärder kan stärka arbetslinjen. Nu har S chansen att komma med något konstruktivt. Rejäla yrkesutbildningar måste tillskapas, vi behöver välutbildade hantverkare till exempel. Supportverksamheten för ny teknik är också en bransch som det finns stora behov i. Full sysselsättning är den absolut viktigaste frågan den löser alla problem alltifrån kriminalitet till välstånd.

Det finns mycket att göra på miljöområdet och frågan är om inte vissa sådana åtgärder borde subventioneras ytterligare och vara jobbskapande. Skattesänkningsvägen har nog gjort det den kan och det måste till massor av nya jobb om inte segregationen skall bli mycket stor i Sverige. M kommer att förlora nästa val om de inte har något innovativt att komma med.

Thomas Di Leva!

Jag gillar den killen han har verkligen funderat igenom livet. Vid ett tillfälle medverkade han vid ett chefsseminarium och några av cheferna hade väl macho ideal snarare än Di Levas ”vänd kinden till ideal”. Jag såg verkligen hur några vände sig bort för att manifestera sitt avståndstagande. De uppmärksammade inte att Di Leva som en vänlighet slängde ut frukt till publiken.

En av de värsta motståndarna mot Di Leva fick en apelsin i ölstopet så det bara stänkte om det. Träff rätt i prick. Kanske var det i mina ögon psykopaten som fick sitt, de är ju inte helt enkla att hantera och identifiera. Di Leva har verkligen ett budskap till alla chefer, makten den har man ju som chef och den måste man hantera varsamt. Di Leva har verkligen det budskapet.

En förening kan faktiskt ha vilka interna regler den vill!

De flesta föreningar har stadgar av varierande slag men de flesta liknar varandra för mycket i min smak. Igår fick jag medhåll av en internationell domare och svensk rådman att en förening kan ha vilka stadgar som helst, det är årsmötet som bestämmer. Många medlemmar är fixerade vid att det skall vara på ett visst sätt och så är det inte det är stor flexibilitet och helt oreglerat hur stadgar ser ut. Nu menar jag att en radikal förändring äe nödvändig.

En förening som inte hanterar pengar behöver inte någon revision eller balansräkning. Det kan räcka med en person i styrelsen om man tycker det är bra. Nu gäller det att anpassa stadgar till internet och de sociala medierna, förenkla och förbättra. Jag blir så trött på de som biter sig fast i gamla strukturer och regler. Allt skall ständigt förändras och så måste det vara. Vi har alltid gjort rätt under åren men att göra så i morgon är fel.

Grattis Victoria och Daniel!

Det är bara att gratulera Victoria och Daniel till en dotter och det är alltid en stor upplevelse att få barn. Jag hoppas de får lugn och ro och får njuta av den nya situationen. 

En målare!

För nästan 30 år sedan sa en målare till mig att det är något skumt med vattenbaserade färger. Lägg märke till att någon halvtimme efter det du börjat måla måste du gå på toaletten och kissa. Målaren har rätt så är det alltid om du använder vattenbaserad färg och målar en större yta. Färgen är ur luktsynpunkt väldigt bra men vad är det för osynliga partiklar vi får i oss.

Den här målare fick sedan en helt ny typ av cancer och avled. Det kanske är bättre att det luktar terpentin eller linolja och lukt är ju ett varningstecken. En annan person jobbade med lim i flygplan, ja flygplan är faktiskt limmade och nitade i ganska stor omfattning. Han drabbades också av en mycket speciell cancer, här var det sannolikt tvåkomponents lim som var dödsbäraren.

När jag nu lackat golvet med en vattenbaserad lack så bekräftades målarens iakttagelse vid alla tre lacktillfällen. Lukt är ett varnings- eller lockelsetecken som vi borde vara mer observanta på. Gamla tiders husmödrar kunde den konsten när det gällde tjänlig och otjänlig människoföda.

Slipa golv och måla fönster!

Att slipa golv eller måla fönster är i dagsläget nästan helt onödiga arbetsuppgifter. Det är enklare att lägga in ett nytt fräscht klickgolv än att tömma hela rummet släpa hem en tung golvslip. Dammet lägger sig i varenda vrå och jobbet är tungt och inte helt enkelt att få ett gammalt golv av gran helt slätt. Hade jag valt ett klickgolv så hade det varit enklare och kanske miljövänligare. Nåväl grovjobbet är gjort och snart kan jag njuta av ett äkta trägolv i varje fall. Blir det en nästa gång så blir det klickgolv, golvslipen passar nog bäst på tekniska museet.

När det gäller gamla fönster är det samma sak, se skall delas slipas, oljas, kittas och målas. Torktiden är onormalt lång och det blir sälla n så bra som man tänkt. På Bygg Max får man ett nytt vridfönster 130x120 cm för sådär tretusen. Frågan är om det inte är enklare att byta än att stå hela sommaren och kladda på ett gammalt fönster av nostalgiska skäl.

Arkiv