Om webbplatsen | Kontakt

Bra Stefan Löfven!

Äntligen börjar det bli ordning och reda i S och även om det inte sker så stora utspel så är de uttalanden som görs stabila och har hög trovärdighet. Partiledningen i S har insett att M snott S koncept och det har på senare tid varit ett anfall mot sig själva eller ett anfall för anfallets egen skull. En hel del karriärister har gett sig iväg från S och de söker nu sin lycka hos M eller MP.

Jag tror att svenskarna gillar en trovärdig långsiktig politik i mitten där de svaga tas om hand. Grundväljaren finns i den arbetande och pensionerade befolkningen. De utslagna eller andra ytterlighetsgrupper har sällan med valresultatet att göra. Det jag hört hitintills från Löfven låter bra och vi behöver minst två trovärdiga partier för att politiken skall fungera.

Det märks att S inte fungerat de senaste åren och det har inte varit bra för någon, inte ens för Reinfeldt. De kommande två åren blir avgörande och det kommer att bli svårt för Reinfelt att besegra en fackföreningsman eftersom den skolan skapar de tveklöst bästa ledarna. Den som kan hantera alla motstridiga åsikter som finns bland fackliga medlemmar är svårslagen.

Det är bara snälla män som bär runda glasögon!

Nu när Steve Jobs, Apples grundare avlidit så konstaterar tyckarna att det är bara snälla män som bär runda glasögon. Försäljningen av sådana har också stigit rekordartat. Det där med snälla män är nog inte så säkert eftersom nazisten Himmler bar runda glasögon och han var möjligtvis enbart snäll mot sina egna barn.

Mina första runda glasögon fick jag i det militära för att de skulle passa under skyddsmasken. Där lärde man sig grundligt att inte vara snäll utan tränades i att ha ihjäl så många som möjlig på kortaste tid. Nu är inte mina glasögon helt runda så en viss aggressivitet finns kanske kvar. Nästa gång blir det helrunda glasögon och för dens skull kommer jag inte att bli alltför larvig.

Lets Dance inget för svenskar bojkotta den dåliga smaken!

Jag har vi några tillfällen E-postat och Twittrat med Lets Dance och via E-post får jag inga svar men via Twitter får jag åtminstone ett svar från programledaren. När man Twittrar så exponerar man ju sig för många och då tvingas de svara. Min ingång är att de skulle ha med lite gammeldans och folkdans men de vägrar kategoriskt. Jag uppmanar alla gammeldansare till bojkott mot detta program som inte är representativt för vårt samhälle.

Det vore faktiskt underhållande att se kändisarna dansa folkdans och gammeldans. Det är också viktigt att vi tillsammans med utländska danser även behåller och utvecklar våra svenska traditioner, Lets Dance uppfyller inte mina krav på svensk underhållning utan kan lika gärna sändas i utländska kanaler som jag också har tillgång till. Tråkigt att både TV4 och Svt har så litet intresse för våra egna svenska danser och helt prioriterar utländsk dans.

Republikaner i USA märkligt släkte!

Hur kan det i ett civiliserat land som USA finnas politiker som är emot aborter och preventivmedel. Nu är de ju inte i majoritet och när jag ser intervjuer med många kvinnor så har jag hopp. De flesta verkar fullständigt normala och fördömer de extrema åsikterna. Jag tror inte vi gudskelov skulle kunna ha den här debatten i Sverige.

Jag blir i alla fall glad när jag ser motståndet mot galenskaparna och de kommer nog aldrig att vinna ett val i en demokratisk stat. Blir så inte fallet då blir jag besviken på  världens största demokrati. Det var ju inte så länge sedan svenska kvinnor fick åka till Polen för att få abort nu åker tydligen Polska kvinnor till Sverige för abort. Materialistiskt, demokratiskt har Polen gått framåt men inte när det gäller vissa mänskliga rättigheter.

”Jag finns inte på google, facebook och Twitter”

Många människor jag träffar har just den synpunkten och jag förstår dem inte. Det är samma inställning som om man inte vill vara med och säga sina synpunkter på ett möte och sitter tyst. Demokratin förutsätter att vi är med och påverkar. Förr gjordes det på möten i föreningar eller i debattartiklar idag görs det på nätet och i media i olika forum. Föreningarna för en tynande tillvaro och förlorar i inflytande.

Som tur är finns det många som för fram sina synpunkter via google, facbook, tumblr och Twitter. Jag tillhör dem som gillar dessa former för att uttrycka mig och de ger mycket tillbaka. Baktips och annat dravel läser jag inte men samhällsdebatten intresserar mig och facebook har ju en hel del barnsjukdomar och primitivt kring sig. Vill man skriva något så står det i facebooks skrivruta ”vad gör du nu”. En fullständigt obegåvad fråga som lockar fram massor med trams ur skribenten.

Jag bryr mig numera aldrig om vad som står i blanketer och skrivrutor utan skriver det jag tycker är väsentligt. Det brukar dessutom bli bättre. Tyvärr har många föreningars stelbenta och föråldrade stadgar bidragit till föreningsdöden.

Är vi för naiva i Sverige -ja det är vi!

Skojarna finns i alla branscher och täckmantlar. Några använder religionen, andra tiggarens utsatthet eller sin egen hälsa. Vi har stater till och med i EU som skickligt har en dold agenda. Bilbranschen är kanske den mest hederliga för i den utgår jag ifrån att den är ohederlig. De ohemula bonusarna i näringslivet är också ett skojeri och internt ”ryggkliande”.

De mest nedriga ohederligheterna är folk som falskeligen säger sig vara förlamade och utnyttjar systemet med personlig assistent och försäkringar. De som i religionens tecken utnyttjar människor och politik är samma kålsupare eftersom de utnyttjar mycket vänliga människor. I vårt land sker det i mindre skala men i mellanöstern är det en strategi för att religiösa krafter skall få större makt.  Oftast på bekostnad av demokratin i senare skede.

På den politiska nivån borde vi vara bättre och inse att andra utnyttjar Sveriges intressen och snor åt sig fördelar på den svenska naiviteten. Politikerna har här en mycket svår roll att hantera eftersom media inte vill se den dolda agendan från annan part eller land. För tjugo år sedan kunde vi vara naivt hederliga, det går inte längre allt måste numera tyvärr ifrågasättas ur ett skojarperspektiv.

Varför sommartid när vi kan ha väckning i mobilen!

Sommar- och vintertid, jag förstår inte detta kladd med klockan. Vill man gå upp tidigare på morgonen kan man väl göra det utan att en miljard människor skall behöva rätta sig efter det. Påfundet är sannolikt någon mänsklig svaghet att allt skall vara lika och ett utslag av makt från någon byråkrat. Vi behöver inte sommartid, vi har väckning i surfplattan. Eftersom det är vaken fritid det handlar om så har ju arbetstiden inget med detta att göra. Om man börjar och slutar jobbet en timme hit eller dit är oväsentligt.

Ikväll är det lördag!

Så det så!

Jag gillar inte polisens uniformering!

Är det verkligen nödvändigt med kängor och byxor med militärstil uppknutna på kängorna. Visst behöver våra poliser skyddskläder men de kan utformas på ett mer begåvat och civiliserat sätt. De skall ju inte ingå i kommandogrupper utan i första hand hjälpa till. Inte ens brandmännen som har tuffare uppdrag har kommandobyxor.

Häromdagen såg jag en polispiket som visade några barn bilen och det såg nästan osmakligt ut med små barn och ”kommandosoldater”. Jag tror att poliserna förlorar på den här typen av uniformering, den provocerar mer än den skyddar mot angrepp. Man blir heller inte tuffare och imponerande med hjälp av klädseln det blir man av bra uppförande.

C, FP och MP inte mogna i riksdagsarbetet!

Man häpnar när man hör riksdagsledamöter från dessa partier och att de bedriver lönepolitik och i vissa fall har synpunkter på den svenska modellen. Det är fantastiskt att M förstått och med näbbar och klor försvarar den svenska modellen och att det är parterna på arbetsmarknaden som hanterar villkoren för de anställda. Det finns ytterligare en grupp som inte förstår bättre än C, FP och MP, det är EU-politiker och dess hord av byråkrater i Bryssel som vill lägga sig i lönebildning och lönesättning.

Vi har en bra modell för lönebildning i Sverige och parterna har visat att de kan hantera mycket svåra situationer och lösa frågor med förhandlingar. Jag är mycket kritisk till politiker som lägger sig i lönerna oavsett det handlar om att höja lärarlöner eller sänka lägst löner. Löner är en grannlaga uppgift som politiker inte klarar av, de skulle skapa kaos om de gav sig in i förhandlingsbranschens kompetenskrävande arbete.

Arkiv