Om webbplatsen | Kontakt

Offentliggör de svenska stasiagenterna!

Det kan bara finnas ett skäl till att de "svenska" stasiagenterna hålls hemliga och det är att det finns dubbelagenter på listan. De som förrådde sina egna landsmän spionerade i Sverige och förosakade andra människors lidande måste ut i ljuset. Här kunde verkligen uppdrag granskning göra en insats och inte bara hålla på med småmygel. Jag kan inte förstå varför de svenska regeringarna håller landsförrädare om ryggen. Det finns all anledning att läcka ut namnen på förrädarna, nu är det bara en norrlandspräst som frivilligt framträtt.

Navigator eller navigering i mobiltelefon?

De som säljer navigatorer får se upp nu fungerar ju gratistjänsten i mobilen via google maps bättre än en navigator. Jag tycker det är lättar att överblicka och skrolla fram färdsträckan i mobilen eller surfplattan och det är lättare att hitta fina rastplatser vid någon sjö. Än så länge får man se upp med att använda mobilnavigation utomlands för det kan bli dyrt. Skall tillverkarna av navigatorer överleva så får de nog skärpa till sig och utveckla sin produkt. Surfplattan är ju helt suverän där får man ju en 10 tums karta.

Digitalkamera behövs ju heller inte längre om man har de dyrare mobilerna som är suveräna att fotografera och filma med. Samsung S3 filmar ju till och med i HD format men även S2 tar fina filmer. Min digitalkamera har i alla fall rangerats ut. Nu väntar jag bara på att kunna skrota navigatorn också.

Arabiska våren, fågel eller fisk!

Nu har den arabiska våren svept fram över Nordafrika och Mellanöstern och jag ser ingen skillnad på förr och nu. För vem och vad är dessa våldsamheter till för. Kanske är det någon form av valrörelse med kulor och krut. Jag har inte sett någon välfärdsförbättring eller ökat inflytande efter alla våldsamheter. Jag är mycket tveksam till hela spektaklet som tycks leda ur askan i elden. Våra Europeiska politiker tycks handfallna inför våldet som båda sidor tycks använda i överflöd.

Personligen tror jag att det är bäst att hålla sig borta från kulor och krut och låta dem själva lösa frågan med evolutionsteorin att starkast vinner. Det är mycket svårt att se vem som är mest rättfärdig av kombatanterna. Jag har i alla fall loggat ut från dessa konflikter och revolutioner. Revolutioner i all ära men det blir alltid de fattigaste och de svaga som får lida mest.  

Sixten Jernberg!

Jag såg i DN idag att en av Sveriges största idrottsmän skidåkare Sixten Jernberg dött, därmed har min bardoms idrottsidoler lämnat det här livet med några undantag när. För min del var det radioreferaten från skidloppen med Mora Nisse och Sixten Jernberg som gjorde mig intresserad av skidåkning. Båda var ju suveräner i skidspåren som sopade rent med sina konkurrenter. Det är alltid tråkigt när någon lämnar det här livet men både Sixten och Mora Nisse fick ju ett långt innehållsrikt liv. De är värda all respekt för sina insatser både i och utanför skidspåret.

Jag hade nog aldrig börjat åka skidor som motionär om inte dessa båda suveräner visat vägen. För min del blev det inga segrar över andra utan bara över mig själv i Vasaloppet och sådär fyra timmar eter segraren. Dagens unga har ingen koll på Sixten och Mora Nisse de tror att det bara är dagens idrottsidoler som gäller. Vi har faktiskt haft mycket större idrottsmän än många av de som håller på idag. En annan av de största är Gunder Hägg men han är väl också glömd.

Fel fokus på alkoholinförseln i dagens DN om Tullens beslag!

I en artikeln i DN och de flesta media fokuseras på att Tullens beslag av alkohol i Västra Götaland ökat vilket i och för sig är mycket bra och en ordentlig uppryckning. Det blir en andra gränssköld eftersom den alkohol som beslagtas där har slunkit igenom i södra Sverige.

Det stora problemet finns i dock södra Sverige där nästan all alkohol som beslagtas av Tullen fastnar. I västra Götaland beslagtogs ca: 6000 liter och totalt ca: 250 000 liter i Sverige enligt DN:s siffror. Detta torde innebära att omkring 240 000 liter alkohol fastnar hos Tullen i södra Sverige.

Med andra ord så beslagtas omkring 90 % av beslagtagen alkohol i södra Sverige. Det som slinker igenom torde vara minst 10 % mer sådär 2,5 miljoner liter, mycket lågt räknat. Bryggarna exporterar mer än 40 miljoner liter öl till Bordershops i Tyskland och inte är det tyskar och danskar som köper svenskt öl.

Av någon anledning talat Tullverket inte om alkoholinförseln i södra Sverige eller möjligtvis i en bisats. Hur skall man kunna lösa ett problem om man inte tar det till sig. Visst måste och skall hela Tullverket och alla Polismyndigheter dra sitt strå till stacken och langarna får hårdaste straffet på hemmaplan om de säljer till ungdomar.

Det verkar finnas en politisk inriktning att inte tala om alkoholinförseln i södra Sverige, man vill helt enkelt inte ta i den besvärliga illegala alkoholinförseln. Man måste nästan vara blind om man inte ser smusslandet med de illegalt inköpta "ölplattorna" i sin omgivning.

Ha rätt för tidigt, detsamma som att ha fel!

Det är viktigt att alla åsikter kommer fram och att de lyssnas på. Jag har under åren sett organisationer och företag som inte släppt fram lite avvikande åsikter eller sådana som vill förändra och det har ”gått åt helvete” för dessa. De är nedlagda och glömda eftersom de inte var förändringsbenägna och tog till sig opponenterna. Ja-sägarna är inte till så mycket nytta men de kan vara bra att ha när en ledare behöver vila ut en stund.

Tyvärr finns det en stark trend i Sverige att bara omge sig med ja-sägare och då utvecklingen bakåt. Nej-sägarna är nästan värre än ja-sägarna, det är de konstruktiva jag vill-sägarna och förslagsställarna som är samhällsbärarna. De som vill ha det som det är ger jag inte mycket för!

Tung dag den 22 juli!

Det är overkligt att en dåre kan orsaka så mycket lidande som terrordåden i Oslo orsakade. Unga människor som har livet framför sig förlorade livet bara för att en man tror att han har rätt i sin förvirrade skalle. Sådana monster kan skapas av oskyldiga barn om de inte får rätt uppfostran och vägledning i livet. För pojkar tror jag fadersgestalten är väldigt viktig som förebild och alla barn måste ha en faders och modersgestalt.

Mina tankar går idag till de som inte fick leva vidare och deras föräldrar eller andra anhöriga. När man är äldre vet man att livet är inne på finalen men när man är ung då är det fel att dö. Livet är fullt av risker men ingen skall behöva bli skjuten av en galning. Det räcker mycket väl med de sjukdomsrisker och olycksfall som ständigt hotar. Jag blir nästan för dödsstraff för den här typen av terrorister men kanske är det bättre att de får lida resten av sitt liv i en cell, förr eller senare kommer samvetet ikapp.

Finland och Euron!

Finland har verkligen lyckats att bli en riktig välfärdsstat efter mycket elände och hårt arbete. Finländarna har alldeles själva byggt upp landet och det känns orättvist att de nu skall behöva avstå välfärspengar för att stödja Slösa i södra Europa. Det var ingen från dessa länder som hjälpte Finland när de hade det tufft under krig och förtryck från öst. Vore jag finländare skulle jag motsätta mig allt när det gäller att göda Slösa, Finland har varit Spara och samtidigt lyckats med att skapa bra produkter.

Sverige har inte ett enda varv av betydelse kvar medan Finland konkurrera med Koreas varvsindustri. Hade Finland haft kvar Marken hade de haft nästan samma starka valuta som Norge. Stå på er finländare!

Säkraste övergånsstället?

I Sverige skall alla fordon stanna vid ett övergångsställe men det gör inte alla. I Finland stannar ingen vid ett övergångsställe och jag tror det är säkrare än att invagga sig i den svenska tron att alla bilister stannar. I Finland stiger ingen ut på ett övergångsställe utan att se sig för. Det skulle vara intressant att jämföra olycksstatistiken på övergångsställen mellan Sverig och Finland. Besöker du Finland så tro inte att du ostraffad kan passera ett övergångsställe utan att se dig ordentlgt om åt alla håll.

Nu är de tekniska problemen med kommentarsfunktionen löst!

Nu funkar kommentarsfunktionen igen och det tackar jag en skicklig tekniker som på "nolltid" löste problemet när han fick det i sin hand.

Arkiv