Om webbplatsen | Kontakt

Dubbdäck det enda säkra!

Alla seriösa experter är eniga om att dubbdäck är de mest effektiva däcken vintertid. Nu har några miljöfantaster fattat agg till dessa däck som tar tag i en isbaneväg. Ett förhållande som vanligtvis uppstår i Stockholm, det är sällan körning i djupsnö. Det märkliga är att trafiksäkerhetsexperterna duckar för miljöaktivisterna och de tycks ha fått något slags vetorätt i alla frågor.

Ser vi inte nyktert på säkerhetsfrågor och väger risk mot miljö då är vi illa ute. Jag hoppas verkligen att vi slipper ytterligare dubbdäcksförbud. Ett sådant förbud kommer att döda och lemlästa.

Fusket med personlig assistent måste åtgärdas!

Jag skrev några rader om detta tidigare och då ringde en ung flicka och berättade att den man hon var personlig assistent åt kunde sannolikt gå och behövde inte en assistent. Hon hade ingen att vända sig till eftersom hon befarade att hon skulle råka illa ut både av sin arbetsgivare och den "rullstolsbundne" om hon talade om detta. Jag tycker det är särskilt allvarligt när någon utnyttjar ett handikapp för att sno åt sig pengar. Glädjande nog så har ett antal fuskare åtalats och dömts. Pengarna skall gå till dem som behöver det inte till slem som utnyttjar systemet.

Några av de som har all rätt att ha personliga assistenter tycker att det är obehagligt att de nu skall bli kontrollerade vilket jag har svårt att förstå. Har man inget att dölja så vad är problemet. Det måste väl vara bra att visa att man är juste då kan ju mer pengar gå till den som verkligen behöver en personlig assistent. Så är det ju med skattesystem, trafikregler och mycket annat. Jag tycker det vore ett mycket lämpligt för pigga pensionärer att genomföra de här kontrollerna.

Svagt av Svenskt Näringsliv!

Urban Bäckström är starkt kritisk mot att S vill ha ordning och reda i vård o välfärd. I den här frågan är han på en isolerad ö, det är få som tycker som han. Kundernas nöjdhet skall styra menar han och hur skall den medvetslöse eller senile kunna välja. Jag ser sällan några särskilt kloka uttalanden av Bäckström och dagens uttalande är inget undantag. Nu skadar han till och med sin egen organisation.

Jag tycker det är utmärkt att S sätter fokus på effektiviteten  i vård och välfärd och att övervinsterna skall återinvesteras i verksamheten. Även dåliga offentliga vårdgivare kommer nu att få ögonen på sig. I den här frågan är nog huvuddelen av Sveriges befolkning eniga om att hålla riskkapitalister och lycksökare på stort avstånd. Det här är en verkligen bra profilfråga för S för här har man alla utom Bäckström med sig. Vi får se hur Reinfelt kommer ut i den här frågan.

Kameraövervakning nu var mans egendom, installera!

Har du ett nätverk hemma är det en enkel match att köpa en eller flera kameror och installera dem på nätverket. Rör sig något får du ett mail med bilder på det som rörde sig. Ett par kameror inomhus och några utanför huset. Visserligen är det förbjudet att komma utanför din tomt men vem kan kontrollera det. Det är bara några ljusskygga höga jurister i det här landet som inte gillar kameror och man kan fråga sig vilka ljusskygga aktiviteter de sysslar med. Sannolikt någon annan böjelse än det vi vanliga människor är intresserade av.

På mylink.com finns den enkla lösningen på en enkel kameraövervakning för ditt behov. Jag ser allt det jag behöver i min Samsung S3 med hjälp av mina kameror. Den som kommer i närheten av min bostad blir fotograferad och bevarad på bild. Vill du ha en billig och bra utomhuskamera sök på ”dealextreme” på google så hittar där du en bra utomhuskamera fraktfritt från Kina för sådär 500 kr. På netonet hittar du en bra kamera på nära håll för sådär 800 kr med en enkel svensk konfiguration. Fler kameror i samhället håller drägget borta från din bostad och din familj.

Poliser i all ära men brott kan de inte klara upp utan kameror eller spaning. All erfarenhet visar att den senaste tidens svåra brott har klarats upp med hjälp av kameror inte poliser nedlastade av skyddsutrustning och löjliga kängor på fötterna. De hittar ju inte ens en försvunnen i hans egen bil utanför jobbet. Vi behöver fler kameror inte fler poliser, installera din kamera i morgon det är enklare än du tror kolla in ”www.mylink.com”.

Nämndemannasystemet är bra men det behöver anpassas till 2012!

Nu har jag formulerat över 500 Tweets och idag känns det angeläget att stötta nämndemannasystemet. Det blev mitt Tweet nr 532 och nämndemännen är där viktiga i en text om 140 tecken. Det är inte nämndemannasystemet som det är fel på utan hur vi hanterar det. Det finns säkert smartare sätt att utse nämndemän 2012 än det nuvarande systemet. Kanske borde man kunna söka en sådan befattning ungefär som vallokalskontrollant och utses efter medborgerlig kompetens.

Vi borde ha nämndemän i både Hovrätter och HD det är där de verkligen behövs i gränssnittet mellan juridik och politik. Man kan heller inte imponeras av de höga instansernas närhet till verkligheten och med rätt nämndemän kanske dessa domare skulle vakna upp i verkligheten. Juridiken är alltför viktig för att helt överlåtas åt jurister.

Lön efter betyg för lärarna en obegriplig koppling

Jag har sett många obegåvade sätt att sätta lön men det lärarna utsätts för nu är nog ett av de sämsta som passerat revy. Lönerna skall sättas efter elevernas betyg, har de bra betyg hög lön för läraren, har de låga betyg sämre lön för läraren. Hur dum får man vara. Den lärare som har en klass med dåliga betyg kommer givetvis att sätta högre betyg på sin klass vid nästa betygstilfälle. Gör han inte det så är vederbörande så obegåvad att han borde sluta som lärare. 

Eleverna kan tacka den som hittat på lönesystemet för sin karriär och vi skattebetalare kan fundera över de obegåvade kommunala befattningshavare och politiker som fullkomligen misslyckats. På ren svenska vad är det för idioter som styr och ställer. 

EKG Appar!

Nu finns dom där i hundratal, apparna som man kan använda för att läsa av EKG kurvorna. Tyvärr hittar jag inga som man kopplar på kroppen/hjärtat direkt. Tänk att vara online direkt med hjärtmuskeln, häftigt. Vilken avlastning för sjukvården först EKG övervakning och sedan en hjärtstarter, då blir man långlivad. Det är bara att hoppas på Android som är ett öppet system där den innovative bara kan sätta igång.

Den nya mobilen ger oanade möjligheter inte bara när det gäller kommunikation människor emellan utan den kommer att hålla koll på hälsan också om inte konservativa krafter i vården sätter sig däremot. Hjärnblödning och infarkter är nya mål för app-byggarna det är bara att usb-kabeln ser lite annorlunda ut i slutändan. Kanske räcker det med att ha mobilen i vänster bröstficka?

Är deckarförfattare normala?

När man läser svenska deckare eller ser deckarfilmer numera så är det en orgie i våld och den ena deckarförfattaren överträffar den andre. Kan man verkligen vara riktigt normal när man skrivet om dessa perversa mord. Någon kan ju tro att det vanligtvis går till på sådant sätt. Vanligtvis är mord våldsamma men inte särskilt utsuderade om de inte genomförs av en sinnessjuk.

För min del så mår jag inte bra av dessa extrema deckarfilmer och drömmer mig tillbaka till James Bond som var en mildare modell av våld. På sin tid blev han kritiserad men idag säger ingen något om de perversa våldshandlingar som svenska deckarförfattare formulerar i nutidens deckare. För min del räcker en spännande intrig och jag avstår gärna från perverserierna. Är våra deckarförfattare normala, kan en vanlig människa verkligen hitta på det våld de formulerar?

Är bloggen redan ute?

Jag måste erkänna att jag gillar facebook och Twitter alltmer och kommer bloggar på hemsidor att försvinna. Visst är det kul med en blogg men det är enklare att lägga in bilder på facebook och Twitter med sina 140 tecken utmanar textkompositionen. På Twitter kan man också surfa med sina egna åsikter på en mycket mer känd Twittrare än sin egen. Märkligt att inte fler organisationer använder Twiter!

Bevisprovocera mutkolvarna i EU!

Det är förvånande att EU:s, OLAF - European Anti-Fraud Office i EU inte genomförde en bevisprovokation och satte in sina effektiva brottsbekämpningsmetoder mot de som enligt mediauppgifter ville ha mutor för att Swedish Match skulle kunna slippa ett snusförbud inom EU.

OLAF brukar inte lägga fingrarna emellan i andra ärenden så varför blev det inte buggning och bevisprovokation i snusärendet. Är möjligtvis så att ”de nära och kära i kommissionen” är bättre än cigarrettsmugglare, jag tycker snarare att mutkolvar är ett värre slem än andra smugglare och småhandlare.

Det måste bli en undersökning om varför detta försök till mastodontmuta inte blev föremål för en mer begåvad undersökning än den blev. Jag vet att OLAF kan mycket mer och bättre, blev de möjligen stoppade av någon person högre upp i EU kommissionen. Strongt av Swedish Match att de anmälde mutförsöket bara den åtgärden borde borga för snus i EU. Kan vi ha cigarretter kan vi ha snus i den här unionen.

Arkiv