Om webbplatsen | Kontakt

Gott Nytt År och tack för 2012!

Tack för att ni läser min blogg den är kanske inte den mest kända och kanske inte så elak så den väcker intresse för det. För mig är det kul och berikande att skriva något det lättar lite på det inre trycket. Alla inlägg är kanske inte de mest begåvade och eftertänkta men som pensionär är jag bara beroende av Pensionsmyndigheten och de ger helt enkelt f-n i vad jag skriver. Pensionen kommer ändå och oavsett höjer de aldrig nivån i löneutvecklingsparitet med den första pensionsutbetalningen.

Året slutade ju nästan med att man höll på att skotta ihjäl sig och nu smälter snön som bara den. Jag gillar regn bättre än snö eftersom regnet rinner bort av sig självt till den lägsta punkten och där bor inte jag. Frånsett lite lagom gnäll så har vi ett bra land och sjukvården är suverän och dessutom nästan gratis. Säg inte emot mig för jag har erfarenhet den här hösten och just erfarenhet det skulle vi behöva lite mer av i Riksdag, departement och myndigheter.

Visst är det bra med unga friska krafter men de behöver den äldres erfarenhet och stöd. I politiken ser man undomsförbunden som naivt lägger naiva förslag så och Centerns unga partiledare som vill ha fri invandring och utarmad arbetsrätt. Fråga gärna den gamla kärringen och gubben på bänken i köpcentret då får ni ett gott råd att fundera över innan ni fattar beslut.

Gott Nytt År från Karl Gunnheden

Ungmoderaterna okunniga om den svenska arbetsmarknadsmodellen!

I en artikel i DN angriper de den svenksa modellen där arbetsgivare och fack gör upp om det mesta av det som gäller på arbetsmarknaden. Det räcker gott och väl med en ”ramlagstiftning”. Deras inlägg är nästan att betrakta som ett stöd för någon slags planhushållning där politiker bestämmer om förhållandet på våra arbetsplatser.

Det är med förskräckelse jag kan se att politiker i lag skall reglera förhållandena på arbetsplatserna. Tyvärr verkar den unga Centerledaren vara inne på samma irrspår. Skall det sedan skapas någon form av poliser som håller kontroll på arbetsgivare och anställda. Det räcker med att EU är inne på det i grunden nästan Sovjetiska systemet med detaljreglerade lägstlöner och och turordningar.

Vi har sedan 2001 haft reallöneökningar för alla anställda och bara marginella strejker. Visst brister det något ibland men att politiker skulle göra det bättre det tror inte jag. Är någon så naiv att politiker kan göra om den bedriften utan att skapa en diktatur.

Glädjande är att ansvarig arbetsmarknadsminister inte håller med dessa okunniga ungtuppar. Vi har väl alla varit unga och okunniga och då får man finna sig i att de erfarna ger dem en uppsträckning. Vilket härmed anses vara gjort!

Restaurangmomsen en flopp!

Det är bara att konstatera att den sänkta restaurangmomsen inte gett någon effekt. Att rikta en skattesänkning direkt till ett företag måste vara betydligt smartare konstruerad än en momssänkning rätt ut i luften. En sänkning av restaurangmomsen som hade gett matgästen avdragsrätt hade däremot gett både fler jobb, momsintäkter från dagens fuskare.

Nu är nog en sådan avdragsrättsmodell omöjlig att införa men både Rut- och Rotavdraget har blivit succé men de kan nog inte få fler gelikar. Jag tror dock mer på den modellen som ger individen möjligheter än att företag som står för prissättningen får sänkt moms på sina produkter. Vårt samhälle blir mer och mer inriktat på individen och det kan lösas med kollektiva smarta lösningar som ger individuell frihet. Sänkningen av restaurangmomsen var inte en sådan lösning.

ABBA!

Det är alltid kul att titta bakåt och se den fantastiska ABBA gruppen på en dokumentär i Svt. Allt har ett samband och utan Stickan Andersson och gruppen och många som jag inte har en aning vilka det är hade det inte funkat. Så är det här i livet ibland finns det ett vinnarspår och då gäller det att stå på. Det går inte att planera framgång, det blir som det blir, när flera framgångsrika fenomen kommer tillsammans och kör på!

Tro inte att du kan planera din karriär det är mycket mer koplicerat än så. Du måste ha inflytelserika vänner och just din kompetens måste vara behövd och någon får assosiationer till dig just då. Det är nästan som att vinna på lotto även om framgång inte alltid är detsamma som något bra. ABBA var i klassen Elvis och kunde knappast misslyckas. Det är härligt uppfriskande att höra deras låtar idag nästan 40 år senare.

Jag tror att Stickan Andersson har betytt mer för ABBA än de flesta tror!

Vi äter för mycket salt!

Visst är det gott med salt men det går att minska och smaken följer efter. Det är nog bara gröten som måste ha salt för att den skall smaka. Seltin är ett nyttigare mineralsalt och tyvärr har de slutat med deras grovsaltprodukt som är lättare att dosera än de rinnande små saltkornen i det finmalda alternativet.

Oftast behöver man inte salta alls eftersom det som tillsätts vid matlagningen innehåller massor med salt. Att man får i sig tillräckligt med salt det kan jag se på de skjortor och mössor som jag svettas i det blir saltränder och går givetvis direkt till tvätt. Nu till jul har det ju blivit alldeles för mycket salt och det är bara att skära ner intaget.

Jag saknar Seltin grovsalt och de har slutat med att sälja denna fina produkt som innehåller 50% mindre natrium (salt) än det vanliga saltet vi köper.

God Jul!

Ikväll håller jag med alla och har inga bestämda åsikter om något. Ha en bra kväll och njut av friden oavsett tro eller annat påverkande eller störande. Fastän jag inte är medlem av Svenska Kyrkan tänker jag gå i julottan i morgon bittida. Mitt pris för detta lägger jag i kollekten som blir avsevärt utöver det vanliga. Någon skam i kroppen har även en ateist. Samhället är tyvärr inte moget att leva utan religionen ännu. 

Det finns poliser och rötäggspoliser!

En god vän reagerade med all rätt mot ett polisingripande mot några halvnakna kvinnor som protesterade mot Putin i Bryssel. En bild i Svd beskriver enligt uppgift tre stora manliga poliser som brottat ner en kvinlig naken demonstrant. En av poliserna har ett knä i ryggen på demonstranten som ligger naken mot den kalla marken och två andra starka poliser trycker ner kvinnan. 

Vad är det för mähän till poliser som behöver vara tre för att ta hand om en halvnaken kvinna och tillgripa övervåld för att få bort det bagatellartade hotet mot Putin. Bryssel har ju dåligt rykte både för EU:s byråkrati men även för en mediåker poliskår i Belgien. Den här typen av bilder förstärker min aversion mot makten i EU som inte i något avseende vet var gränsen går för maktutövning.

Visst skall Putin ha ett skydd men det polisen i Bryssel visar upp upp är övervåld och okunnighet om hur man hanterar svåra situationer. Låt oss slippa se liknande händelser i Sverige och sätt aldrig ett knä i ryggen på en gripen för då skall den polisen avskedas om inte alldeles särskilda skäl talar för den typen av övervåld. 

Arbetsmarknadens ansvar!

Facket har ett ansvar för att vanliga löntagare får bättre lön. Arbetsgivaren har ansvar för att de högst avlönade inte får för hög lön. Det senare glöms lätt bort i debatten om de felavlönade emedan det förstnämnda aldrig glöms i det avseendet. Jag har sett fler felavlönade höginkomsttagare än låginkomsttagare!

Jorden gick inte under!

Så har det gått ett dygn sedan jorden skulle gå under men givetvis skedde inte så. Så här är det gång på gång de som målar fan på väggen får alltid fel, allt löser sig på något sätt och har så gjort i miljardtals år.

Nu väntar jag bara på nästa domedag och det är nog bara så att vår egen död är den enda domedag vi kan vara säker på. Att tro att det blir någon massdöd är bara fantasier av de som läst för mycket science fiction eller kan tjäna pengar på domedagen av vad slag den vara månde påhittad.

Domedagen!

Idag skulle domedagen komma och än har det inte hänt något. Trist mänsklig sida att tro på domedagar ur alla möjliga perspektiv. Vi har de religiösa, de skrockfulla och de vetenskapliga och alla är de lika ovärdiga en upplyst mänsklighet. Lyfter man blicken och ser till hela universum så finns det inga domedagar utan allt går vidare på ett eller annat sätt.

Den enda domedagen som finns är den egna dödsdagen och den kommer förr eller senare. Jag är förbaskat trött på alla som ropar på vargen i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Ibland framstår de vetenskapliga domedagsprofetsiorna lika obegåvade som de skrockfulla och religiösa.

Arkiv