Om webbplatsen | Kontakt

En bar rumpa och lite porr!

Moralisterna breder ut sig och nu senast är det en ung brädåkare som råkat illa ut eftersom han hade en delvis oklädd dambak på sin blogg. Nu blir han avstängd från alla tävlingarna bara för detta. I sin ungdomlighet tyckte han det var kul och i mina ögon mycket oskyldigt. Ledarna säger att han skall vara ett föredöme för yngre åkare. Vad begär vi av offentliga personer har ”kärringarna med hårknut i nacken” återvänt i form av ledare och etablissemang.

Det vimlar av mycket tuffare bilder på internet och det här exemplet är ju fjantigt. Den dubbelmoral som finns i det här landet är ju skämmigt. Lite porr friskar upp och jag hoppas verkligen att vi inte får en återgång till religionernas moralförtryck. Så länge porr inte innebär våld eller utnyttjande så fyller den en funktion i samhället.

Ju äldre man blir desto mer avdramatiserad blir sexualitet och porr de är ju inte märkvärdigare än någon annan mänsklig aktivitet.

Är certifiering av företag och organisationer värdelösa!

När man hör talas om snusket och ohederligheten i livsmedelsbranschen kan man fundera över om alla kvalitetssäkringar, ISO XX och allt vad det heter är rena nonsens och ett byråkratijippo. Det vore intressant att veta hur många av de företag som nu säljer hästkött som nötkött är certifierade på något sätt.

Skolan och vårdinrättningar får något helt annat i maten än de beställt och är dessa företag certifierade. Jag tycker att Vd för dessa blufföretag skall bötfällas rejält med några hundra tusen i avgift och ett yrkesförbud. Antingen har vi certifiering och följer de etiska reglerna eller så avstår vi och chansar på att maten och andra produkter är det de utger sig att vara.

Bädda säck!

Idag när påslakan är norm så känner nog inga barn till begreppet bädda säck där man vek upp underlakanet så det inte gick att komma ner i bädden. Ett oskyldigt skämt som drabbat många syskon och övernattande där det fanns barn. Många oskyldiga skämt försvinner med tiden och när någon gör en metafor med bädda säck förstår ingen.

Ibland dyker den här typen av gamla och numera obrukbara orden upp och så kommer det nog att förbli århundrade efter århundrade. Jag gillar ord och särskilt hemkonstruerade sådana men bädda säck kan jag nog lägga åt sidan.

Tullvaktsvägen!

En av de lägsta befattningarna i Tullverket var tullvakt men kanske inte den mest betydelselösa. Nu finns Stockholmsbörsen på tullvaktsvägen utanför Frihamnen i Stockholm. Tullvakten kan inte på något sätt kopplas ihop med börshandeln utan var nog närmare proletariatet än skojarna på börsen. Många av tullvakterna hade sina rötter i skärgården och blev rika på sina öar som blev nästintill ovärderliga under senare delen av 1900 talet. Några var skoltrötta rikemansbarn och andra begåvade som inte haft råd till studier.

Pensionssystemet väcker löje!

Nu sänks uppräkningen av pensionerna med 2,4 % i prognosen för 2014. Därmed ligger pensionsnivåerna på 2009 års nivå. Vad skulle fackliga ledare ha gjort i detta läge, jo det skulle ha blivit ett sjuhelsikes liv. Pensionärernas ledare har nu avverkat ett antal kafferep med regeringen och slutsumman är att pensionerna sänkts.

Har herrarna förbundsordföranden i pensionärsorganisationerna funderat över vad de håller på med. De blir förbannade när jag beskriver deras kafferep med regeringen och det tänker jag fortsätta med. De sviker sina medlemmar och de har inte kompetens för sitt uppdrag. Mitt och de flesta pensionärers dom är att de har misslyckats fullständigt och borde fundera över sitt taffliga beteende.

Straffreducering vid narkotikasmuggling en smart lösning!

Bra att moderaterna är beredda att åtminstone utreda ”kronvittnesproblematiken”. Vid narkotikabrott är det oftast svårt att få fast organisatören, avsändaren och mottagaren. Narkotikakuriren är oftast en ynklig typ som har kommit i trångåmål på något sätt och tar på sig transporten för att lösa sitt problem. Egentligen är det ganska meningslöst att ha långa fängelsestraff för en engångsföreteelse.

Det är mottagaren och organisatören som ska åka dit ordentligt. Kan man vid beslagstillfället få ett snabbt åklagarbeslut om straffreducering så kan det vara troligt att en narkotikakurir talar om vart han är på väg och var han kommer ifrån. Det finns kompetens hos både tull och polis att hantera detta blixtsnabbt och kunna få ett genombrott i ett kurirbeslag.

Den bästa effekten kan rättsväsendet få vid ett tullbeslag, jag tror att var tredje skulle vara beredd att tala mot straffreducering och det skall vara rejält från kanske 10 till två år om det sker ett genombrott i utredningen.

Förhållandevis bra snöröjning i vinter!

På min väg har snöröjarna gjort vad de kan och man får inse att vi inte bor i en galleria. Några som däremot saboterar snöröjningen är de latoxar till fastighetsägare som skottar ut snön i vägbanan istället för att kasta den åt sidan. Det har blivit ett ofog att ploga ut snön på vägbanan och har plogen åkt förbi så blir den liggande där i flera dagar.

Har man en stor uppfart och är lat/bekväm skaffa en snöslunga den kostar inte många tusenlappar då kommer snön dit man vill om du är normalbegåvad. Vist är det slirigt och knöligt på vägarna i förorterna och så har det alltid varit. Det är bara att vänta in våren, då kommer snön att försvinna även i år.

SMS lån rena gangsterverksamheten!

Förr fanns det procentare som hade väldigt dåligt rykte, de lånade ut och skinnade de fattiga. Ofta fick de med all rätt ”på käften” eftersom de lånade ut till de som hade svårt att betala tillbaka efter att höga räntor lagts på skulden. Ibland blev de ”blåsta på sina pengar”. För min del kan jag bara hoppas på att de som lämnar SMS lån blir blåsta på pengarna. De förtjänar att få på käften också men det är ju inte lagligt.

Härutöver skall Kronofogden som jag och andra skattebetalare avlönar ägna sig åt att driva in skulder från SMS lån. Mitt råd till Kronofogden är att lägga dessa ärenden längst ner i ”surdegen” och sedan skriva av ärendet. Det är inte värdigt ett sammhälle att ha SMS lån och EU som lägger sig i det mesta har här stora poäng att hämta om de förbjuder SMS lån. Varje krona som SMS långivarna blir blåsta på är som härlig musik i mina öron.

Gratis kollektivtrafik i Stockholm!

Lägg på någon tusenlapp per år på skatten i Stockholm och andra städer och låt folk åka utan larviga biljetter. Det skulle gynna miljön och trängseln i trafiken.

Ronja Rövardotter kan ersätta alla ledarskapskurser!

Ledarskapsutbildningar är både dyra och oftast dåliga, det finns ett alternativ och det är filmen Ronja Rövardotter. I den filmen kan du finna de flesta intriger du kan vänta dig fastän på ett underhållande sätt. Det finns jämställdhet, maktkamp, osynliga oknytt och utmaningar som att våga. Att hoppa över djävulsklyftan är oftast chefens roll om det skall bli något resultat. Att våga ta steget är en viktig förutsättning och att våga tangera regelverkets gränser är en annan.

Ta din ledningsgrupp hyr filmen Ronja Rövardotter och analysera vad som kan översättas till modernt ledarskap. Då har du en av de bästa kurser som någonsin genomförts i din verksamhet. Du kan nästan hyra vilken film som helst med Astrid Lindgrens figurer och det blir en lyckad ledarskapsutbildning. Barn böcker är oftast bra litteratur för dig som vill bli en bra chef. Det skit som finns på marknaden är oftast enmans shower av estradörer som är mer underhållande än lärande.

Arkiv