Om webbplatsen | Kontakt

Jag tänker inte se på Let´s Dance den här gången heller!

Inte den här gången heller kan man förvänta sig lite folklig dans i TV programmet Lets´s Dance. Det blir förmodligen bara tango och utlänska danser. De kan kanske inte lära sig hambo, schottis, polka, polskor, vals och mazurka. Gammeldanser som har en sekellång tradition i Sverige och de nordiska länderna.

Inte heller kommer de att ha förmåga att tillsammans dansa en folkdans eller med andra ord en uppställningsdans med kanske sex par. Vi får inte heller se några gillesdanser som är varianter på gammeldanserna. Jag hoppas att jag har fel och att producenterna i Let's Dance har mognat.

Let´s Dance kunde bli riktigt trevligt om de tog till sig svensk tradition givetvis blandat med utlänska danser. Nu kör man bara utlänskt och tror i sin introverta värld att allt som inte är svenskt eller nordiskt det är bra. Jag tror att många fler skulle titta på programmet om dom blandade i lite svensk kultis.

Hulliganutredningen!

Regeringen kunde inte ha fått en duktigare utredare än Björn Eriksson när det gällde att titta på problemet hulliganer på fotbolls- och ishockeymatcher. Igår lyssnade jag på Björn och han har en imponerande kapacitet. Varenda sten när det gäller samhällsproblemet hulliganer hade han givetvis lyft på. Man somnar definitivt inte på Björns föredrag. Över fyra hundra sidor blev utredningen så det finns underlag för kloka beslut.

Under mina år i offentlig sektor har jag kunnat följa många generaldirektörer och motsvarande men Björn Eriksson är den skickligaste av alla. Han är kunnig, intresserad och engagerande för alla medarbetare i organisationen. Andra myndighetschefer framstår som antingen fullkomligt okunniga eller ångest fyllda av beslutsvånda. Björn har mycket mer att ge och vill regeringen ha effektiva myndigheter, engagera honom.

Bildt ett arrogant geni!

Ju äldre jag blir desto mer gillar jag Carl Bildt och kvällens dokumentär gör det inte sämre. På 1980 talet så var Bildt i mina ögon en odåga och politisk broiler. Idag har han mognat och är en viktig svensk internationell politiker. Han kan dessutom hantera  den nya politiska makteliten, journalisterna som tyvärr behärskar de flesta politikerna. De flesta politikerna blir som lealösa när de möter journalistiskt motstånd. Carl Bildt är en ”jounalistkiller” och det gillar jag.

För oss svenskar gör Carl Bildt ett bra jobb han går hem i både Vita Huset, Kreml och Kina. Visst har han broilerproblem men kompetensen överväger den delen av hans person. Jag hoppas att S vid ett eventuellt  maktövertagande tar tillvara Carl Bildts kompetens. Härutöver är det bara Anders Borg och Nyamko Sabuni som har någon större begåvning i den borgerliga regeringen.

Varför är fotbollsfans så aggresiva och skidfans så snälla!

Det borde undersökas sociologiskt varför fotbollsfans har fler aggresiva i sina led än de individiuella sporterna. Jag är fullständigt ointresserad av fotboll och skulle inte offra 90 minuter av mitt liv för att glo på skitiga gubbar i kortbyxor. Givetvis respekterar jag de som gillar fotboll och de jag känner är inga hulliganer.

Lagsporter skall ju fostra och skapa gemenskap men jag hävdar att de individuella sporterna är mycket bättre på det. För mig är det obegripligt att man kan bli skogstokig av ett mål eller någon mindre offörrätt på plan. Jag har aldrig sett några skidåkare som börjar slåss för att de kommit åt varandra. Förmodligen begriper jag mig inte på fotboll men huliganernas hjärnor borde analyseras noggrant.

Fötter människans bästa vän!

Ett helt liv har mina fötter fört mig framåt och de har hjälpt mig att ha roligt i dans och idrott. De har bidragit till min försörjning och även tagit mig igenom begravningar och kriser. De har hjäpt mig att fly när jag varit hotat till livet men jag har aldrig sparkat på någon person, bara snälla lyckosparkar i baken. Fötterna har luktat illa men det har helt förvunnit med åren nu har de återgått till barnstadiet och luktar nästan gosigt gott.

Fötter är värda riktigt bra skor inte dessa massframställda syntetdojor. Detsamma är det med strumpor de skall vara av bästa kvalite för att passa den fina foten. Nu får det vara nog med hyllningar till denna kroppsdel som betyder så mycket för vår mobilitet.

Sverige har tappat sin ”killerinstinkt” i krig?

De tolkar som hjälper svenska soldater i i Afghanistan måste självklart få asyl i Sverige eller den hjälp de begär inom rimliga gränser. Vi är också dåliga på att ta hand om våra skadade soldater som blir invalider. De hamnar i det vanliga trygghetssystemet med allt vad det innebär av krångel och låg ersättning.

Antingen är vi med och krigar och tar till oss ”killerinstinkt”, vårdar och tar hand om våra skadade soldater fullt ut. Lämnar de ett jobb skall de följa det avtalsområdet resten av livet. Ett annat alternativ är att helt avskaffa krigsmakten och ersätta den med en telefonsvarare med budskapet ”vi ger oss omedelbart. Jag tror det var den danske politikern Glistrup som hade det förslaget.

Som världen ser ut idag så är det en betydligt aggressivare krigsmakt vi behöver. Kanske inte så stor men förbannat elak. Den halvmesyr vi har idag kan vi lika gärna lägga ner och införa telefonsvararen.

Vad tycker en politiker egentligen?

Nu var det invandrarministern som talade fritt ur hjärtat och det höll på att kosta honom jobbet. Så farligt var väl inte hans resonemang utan det är nog den vanligaste uppfattningen i Sverige inklusive de flesta invandrarna. Politiskt korrekt är ordet som präglar alla politiker och därför talar de aldrig riktigt sant, bara nästan eller som man bör säga.

När jag ser en politisk debatt går min energi åt att försöka lista ut vad de egentligen tycker, inte vad de säger utan hur de säger det. Det här är inte bra för det politiska systemet utan misstron blir bara större för varje år. Det är enklare med en diktator den vet man vad han vill men har inte en chans att påverka för då blir man inburad.

Hur som helst är det trist att att drevet har tystat sanningen och det blir bara vid enstaka tillfällen politikern blottar sig eller säger fel. Även en felsägning blir krav på avgång fastän det kanske var en felsägning. Skönt att vara pensionär och kunna säga vad man vill och tycker.

Det centralistiska Sverige!

Nu är det invandrarminister Billström som får kritik av husse Reinfeldt men får stöd från de moderata kommunalråden som inte har möjlighet att på ett anständigt sätt ta emot fler  flyktingar. Alternativet är barackläger i storformat. Så här verkar det vara i många organisationer verkligheten ”ute i buskarna” bryr sig inte centralisterna om. Sopa problemen under mattan är framgångskonceptet inte försöka lösa problemen där de finns.

Delegera, delegera och åter delegera är dagens framgångskonceptet inte centralister med skygglappar, Jag kan inte uttrycka hur jag föraktar dessa nollor!

Barn i häkte!

Barnombudsmannen har ondgjort sig för att 15 åringar hamnar i häkte och hur fel det är att ”barn” hamnar i ett häkte. En femtonåring är inget barn om den har begått ett så grovt brott att det blir anhållande och häktning. Kan man sparka någon på huvudet när den ligger ner eller sticka kniven i en kamrat då ska man sitta i häktet också. Det börjar bli väl mycket larv från alla dessa ombudsmän.

EU beter sig som en kommunistisk diktatur på Cypern!

Mera på skämt har man liknat EU och unionen med Sovjetunionen men nu börjar det bli sanning. EU begär att Cypern skall konfiskera pengar som medborgarna har på banken. Detta är inget annat än ett kommunistiskt tilltag att expropiera privat egendom. En sann svensk socialdemokratisk regering skulle aldrig göra detta eftersom personlig egendom är helig den rör man inte.

Men EU drar sig inte för metoder som diktaturen Sovjetunionen gjorde under sin storhetstid. Än märkligare är att ingen reagerar utan bara jamsar med när privat egendom stjäls från sin förvaring på banken. Nu har EU gått för långt och i mina ögon är EU politiker och tjänstemän att jämföra med Sovjetstatens företrädare. Våra svenska företrädare sitter som vanligt med öppna munnar och beundrar detta Europas moras. Detta är början till början av slutet för EU.

Arkiv