Om webbplatsen | Kontakt

Varför vill så många skydda sina sjukhusjournaler!

Som pensionär är man glad om någon läser mina sjukjournaler. För min del är jag snarare mer orolig för att ingen läser mina journaler och det finns inget skäl för sekretess. När det bär iväg akut med ambulansen är det viktigt att personalen snabbt får adekvat medicinsk information. Att ha hemliga sjukjournaler då är nog ingen bra idé.

Kanske kan det vara negativt ur försäkringssynpunkt om en sjukdom kommer ut men behöver vi verkligen alla dessa försäkringar. Är det inte bättre att få hjälp akut än några kronor på en försäkring. Mina journaler antecknas alltid som öppna när så efterfrågas.

På Arns tid?

När man får mer djupgående reportage om situationen i Syrien och olika befrielseorganisationer som slåss mot varandra så är det som på Arns tid. De gapar ut sin mördarlegitimitet med religiösa motiv med vapen i handen. Det är häpnadsväckande att deras agerade fortfarande är på 1200 talets nivå fast med kalasinikovgevär i handen istället för svärd.

Jag är inte längre så tilltalad av den arabiska våren den verkar mer som en återgång till religionsstriderna på Arns tid än en modern frigörelse. Trist att religiösa fanatiker är på frammarch i en tidepok som borde ha förpassat religionerna till historien.

Är återvinningscentralerna maximerade för återvinning?

Ett besök på en återvinningscentral är först en prövande mental utmaning. Folk blir som tokiga springer framför och bakom bilar som kör och backar. En kille i racerrullstol med återvinningsgrejor i famnen rullar med en hiskelig fart knappt synlig från de höga Van bilarna. Arga blickar och ibland onda ord hör till vanligheterna.

När de mentala utmaningarna över så tycker jag att sorteringen är lite väl amatörmässig. På de här centralerna skulle många kunna jobba och sortera och demontera för att få en bättre effektivitet i återvinningen. Jag tror nästan att vinsterna på återvinningen skulle kunna finansiera lönerna. Många framtida jobb finns i miljön, glöm då inte återvinningscetralerna både när det gäller stressen och sorteringen.

Dessa präktiga pensionärsgubbar!

Sveriges mest ”seriösa” och mest lurade är de pensionärer som via sina organisationer kommer med mycket djuplodande förslag till förbättringar av pensionerna. De har även finansieringsförslag som kan göra Anders Borg grön av avund för dess kreatrivitet. Vad händer då med förslagen jo politikerna lyssnar pliktskydigt till förslagen och låter de snabbt passera igenom det politiska tomrummet, dvs in genom ena örat och ut genom det andra utan minsta förmåga till bearbetning.

Tyvärr är det nog bara konfrontation som gäller och sen är det upp till politikerna att komma med lösningsförslag. Så länge äldre duktiga män i organisationerna kommer med lösningarna så motarbetar den retoriken en lösning på problemen. Varför måste äldre män vara så förbannat duktiga och snälla, det har ni inget för i pensionsfrågorna kan jag lova er.

Dansens dag i morgon i Kungsan!

Egentligen är det dansens dag på måndag men i Stockholm är det i morgon den 28 april kl 1200 – 1830 i Kungsträdgården. Har du några timmar över så gå dit titta och lyssna, ta en svängom eller lär dig hambo.

Jernberggruppen och Järnbrukarna kommer och spelar. Det gör även Kompis-laget och Kulingarna, Russindalens Spelmän, Knapphändigt, Stockholms Spelmanslag. Dansar gör Väsby Folkdanslag och Sollentuna Folkdansgille.

Varför inte prova på gamla svenska danser du hinner även med de utlänska under din livstid. De senare verkar kunna överleva i många år värre är det med det svenska dansarvet som för en tynande tillvaro.

Jobbigt besked!

Jobbigt besked om att en av mina bästa vänner och kollegor avlidit. En fin människa och en duktig chef har fått avsluta sitt liv alldeles för tidigt. Under mitt liv har jag varit med om många dödsfall men det är lika hårt varje gång en god vän dör. När vi uppnått mogen ålder kan det vara möjligtvis förståeligt men i sextioårsåldern är det för tidigt. Vårt liv är ändligt men varje frisk dag är en vinst. Häromveckan var jag tagen ett dödsfall och den här veckan var det dags igen! Livet är så kort och döden så lång, trösten är att tiden upphör när vi dör. 

Ingen social turism men Stockholms gator fulla av tiggare!

Det blev inte mycket av den sociala turismen i EU men våra gator är fulla av tiggare. Utan att överdriva så är varenda tunnelbaneuppgång täckt av en tiggare. Det här är inget annat än ett resultat av vårt medlemskap i EU och ansvariga politiker gör inte ett dugg. Hur kan vi tillåta att välfärdsstaten Sverige invarderas av tiggare och blir i mina ögon mer eller mindre förvandlad till en bananrepublik.

Varje land i EU skall ta hand om sin socialpolitik men nu får Sverige ta det som någon annan stat skall ta. Det är dags att de ansvariga politikerna löser den här fattigdomen. Antingen skickar man hem tiggarna eller ger dem ett jobb av vad slag det vara månde. Jag skäms över att det sitter tiggare på våra gator. Under 1800 talet var många av mina släktingar mycket fattiga men de tiggde inte.

Är det här det moderna Sverige jag då tycker jag synd om kommande generationer. Det sitter 349 riksdagsmän i Riksdagshuset och ännu fler i EU parlamentet ni får tame fan lösa det här. Ni har ställt till det och då får ni lösa problemet. Det åligger inte oss resenärer att lösa tiggarnas fattigdom, tragiskt att Sverige 2013 förvandlats till ett tiggarland.

Ändrat progran för Tullveteranerna i morgon gå till fliken Tullveteranerna!

[No text]

Cannabis på tjänsterummet!

Jag läste i DN att några tulltjänstemän hade en cannabisväxt på rummet vilket inte är tillåtet. Jag undrar hur många cannabisväxter som det finns hemma hos det svenska folket. Det är ju inte för att framställa drogen utan många gillar den speciella plantan. När man köper fågelfrö så hamnar en del på gräsmattan och det växer upp en cannabisplanta eller hampa som vi säger i dagligt bruk.

Fick bönderna möjlighet att odla hampa för repframställning så skulle kanske ett hundratal kunna försörja sig på detta. Den hampa eller cannabisväxt som vi använt i sverige har så låg thc halt att den är omöjlig att droga sig på. Läsarna får ursäkta men den som är insatt i det här ämnet har svårt för att hetsa upp sig för en cannabisplanta. Numera finns det ju tyvärr genmanipulerat ”förädlat” frö som ger en högre halt thc men de kan ju förbjudas.

På något sätt känns det som om vi skulle förbjuda spannmålsodling för att det kan ju bli alkohol. Det måste ju vara den ”förädlade” varan vi skall ge oss på. Ett tips kontrollera det som växer upp under fågelbordet så du inte åker in för narkotikabrott. Vi får hoppas att personalansvarsnämnden i Tullverket begriper den här problematiken och möjligtvis ger tulltjänstemännen en varning. Att dra frågan till domstol vore övermaga.

Konstiga politiker vi har som tror att vi har ett försvar!

Politikerna hoppar i taket för att vi inte har en incidentberedskap. Hur oinsatt får man vara som försvarspolitiker idag. Vi har våra soldater i Afghanistan och flygplan som vi inte har råd att flyga och i detta läge tror riksdagmän något som ingen annan svensk tror på nämligen att vi skulle ha ett försvar.

Jag tycker det är larvigt och nästintill fånigt av riksdagspolitikerna att tro att vi har en incidentberedskap. Kliv ur sandlådan kom in i nutiden och vakna. Kalla hem soldaterna sälj Jas och skaffa förarlösa plan och mobila robotar till lands och sjöss. Idag kan vi lika gärna ha ett mobilsvar på Försvardepartemente som säger ”vi ger oss” till den som anfaller.

Arkiv