Om webbplatsen | Kontakt

Rättsröta!

Det får räknas som nästintill kriminellt att Sture Bergvall som dömts för åtta mord helt plötsligt frikänns. Man behöver inte var något juridiskt geni för att inse att det handlar om inkompetens hos polis, åklagare och domare. Att en neddrogad psykiskt sjuk person erkänner måste ju prövas särskilt och en någorlunda smart person hade kunnat genomskåda Bergvalls erkännande.

Nu är inte alla poliser, åklagare och domare såhär inkompetenta men det finns obegåvade och deras aktiviteter måste särskilt dubbelkontrolleras. Följer man förundersökningskungörelsen och är någorlunda ”on i huvudet” då ser man när det är sjuka människor som erkänner.

De skyldiga i polis- och åklagarväsendet skall givetvis straffas. Sådana här misstag får inte begås i Sverige. Jag har suttit i Tullverkets personalansvarsnämnd och det är många tulltjänstemän som dömts för tjänstefel som i sammanhanget är bagatellartade i jämförelse med det som åklagare, poliser och domare gjort i fallet Bergvall.

Löjligt med utegångsförbud för unga kvällstid!

Det är ingen bra id'e att ha utegångsförbud för unga kvällstid. Det är en fråga för familjen inte för samhället och när man är 15 år måste man få pröva sina vingar och de flesta är mogna för det. Personligen tycker jag att jag att jag var mer etisk mogen som 15 åring än som 67 åring. Det är lätt att underskatta och överskatta ungdomar men de har en grundläggande mänsklig kompetens. 

Vart tog magnecylen vägen?

Magnecyl har tjänat Sveriges befolkning i många år och nu är det omöjligt att köpa en vanlig tablett. Jag gillar inte ersättarna, de är tydligen inte ofarliga utan har stora biverkningar. Magnecyl har hjälpt mot smärta och åderförfettning och jag ber apotekareliten att återbesätta hyllorna med vanlig Magnecyl som man sväljer hela eller delade.

Kvinnor som hatar män finns också!

För det mesta handlar det om män som är elaka mot kvinnor men det finns det mosatta också. Kvinnor kan vara förbannat elaka känslomässigt medans män tar till våld. Jag ser exempel dagligdags  på riktigt elaka kvinnor och männen kryper. Jag bestämde mig tidigt att aldrig krypa för en kvinna. En skötsam man med hyfsad ekonomi är alltid en intressant partner för en kvinna det är bara att byta ut en satmara.

Vd:ar i stora svenska företag inte vuxna uppgiften

Nu är det Vattenfall som visar på inkompetens på ledningsnivå, både styrelsen och Vd verkar inte ha tillräcklig kompetens. Jag har under min yrkesverksamma tid haft ansvar för både fastigheter, stiftelser och ideella organisationer och aldrig har jag lämnat negativa ekonomiska rapporter. Tvärsom har all verksamhet lämnat mer överskott än tidigare. Kanske är det för att jag inte gått på Handels elller myglat mig till ledande positioner.

Vd ar för Vattenfall måste vara fullkomligt odugliga som gjort miljardförluster i en bransch där en blind höna kan vara framgångsrik.  Hur kan man misslyckas i en sådan bransch med ett normalt IQ, Alla vet att numera handlar det om vatten-, vind-, sol och andra förnyelsebara energier. Det behövs ingen större begåvning för att förstå det. Gör hamnsjåare av drägget. 

Stockholmaren är en lantis!

Många gånger hör jag folk utifrån landet som klagar på 08 or men det är deras egna de klagar på. Alla som bor i Stockholm är ju inflyttade lantisar. Vi är några som är födda i Stockholm men vi är inte stöddiga utan det är de inflyttade lantisarnas koncept. 

Riksfagsmännen är till största delen lantisar så även regeringen och därmed är den riktiga Stockholmaren förpassad till avbytarbänken. När en lantis klagar på 08 or så är det den egna hembygden hen klagar på. 

Två år sedan terrorattacken i Oslo!

Tiden går fort och det är två år sedan en dåre i Oslo sprängde regeringskvarteren och mördade oskyldiga ungdomar. Det föds dårar varje dag och det är bara att hoppas på att de inte kan ställa till det på det sätt som skedde i Oslo. Det är bara att inse att det land som min morfar föddes i är något helt annat än det dagens barn föds in i. Så skall det också vara allt skall förändras och det är bra för utvecklingen.

 Det kommer nya människor och tro inte att din värld skall vara evig. Är du pensionär så kommer någon annan att bo i din bostad när du lämnat jordelivet och den har garanterat andra värderingar än dina. Det finns en viktig fråga jag aldrig tänker kompromissa om och det är våld och ohederlighet. Våld skall aldrig tolereras utan våldsmän skall interneras eller slängas ut ur vårt land. En skitstövel är en skitstövel oavsett var han kommer ifrån.

 

 

Det var inte bättre förr!

Färdas man i de gamla fiskelägena i Bohuslän så är det enkelt att konstatera att gamla ruckel har blivit exklusiva fritidsbostäder. Det är inte fattiga fiskare som bor där utan nyrika och i bästa fall ättlingar till den fattige. Men är det inte bättre att husen bevaras och förädlas än att de multnar till jord. 

Vissst är det bra att urbefolkningen finns kvar och har en utkomst och det ger ju sommargästerna möjlighet till.Det gäller att hitta rätt balans och kanske blir det så att sommargästerna blir bofasta med tiden. Hur som helst Bohuslän är härligt sommartid och kanske lika härligt vintertid då de bofasta slipper sommarbesökare. Det kommer alltid att komma någon som tar över din bostad, "förr eller senare".

 

Svensk alkoholpolitik är baserad på Stureplansfilosofier!

Rör man på sig i Sverige så begriper man att det går inte att ha enhetlighet. Systembolaget i Strömstad säljer mest alkohol i hela landet. Statistiken säger att folket i Strömstad är Sveriges största suputar. Men så är det givetvis inte, Systembolaget i Strömstad förser hela Oslo området med alkohol och den som sett alla varuhus i området häpnar, det är minst i nivå med Kungens Kurva i Stockholm alla varor och kända butiker. 

I Skåne har Systembolaget liten omsättning eftersom Skåningarna köper sin alkohol i Tyskland när man ändå passerar förbi. Så gör även jag eftersom det är helt lagligt för eget bruk. Bara en naiv person kan tro att Sverige kan ha en alkoholpolitik. Så är det med mycket av det som regleras och glöm att vi kan ha ett regelverk och lika i hela Sverige. Visst kan man sträva efter det! 

Antalet deltagare minskar på begravningar!

Jag tror att nuvarande begravningsceremonier har passerat bäst före datum. De flesta prästerna talar om överlämnandet till Gud som knappast någon tror på längre. Mer tid till att minnas den döde och tillsammans vittna om gemensamma stunder, visa bildspel, läsa upp något som den döde skrivit och spela den musik som denne gillade.

Nu står det en präst och talar om andar och annat religiöst som få tror på. Vill de religiösa samfunden vara med i fortsättningen så är det hög tid att göra om begravningsakten. Jag tror inte att vare sig troende eller ”otrogna” behöver någon som överlämnar dem till en gud av någon form. Det klara man av själv utan någon präst.

Gör begravningsakten till en minnesstund som dokumenteras och sparas för framtiden. Varför inte ett minnesforum på nätet, modell youtube special design.

Arkiv