Om webbplatsen | Kontakt

Mobbing!

Barn är grymma mot varandra åtminstone en del. Det är inte bara i internatskolorna det förekommer mobbing och man kan kalla det nollning eller översitteri. Det är den utsatte som bestämmer när det skall övergå i brottslig verksamhet. Att bränna sina skolkamrater med ett strykjärn kan väl bara ett psykoffer göra. Det är ju så sjukt att den eleven inte hör hemma på en skola utan borde tvångsinskrivas på mentalsjukhus.

Sker mobbingen på den fina internatskolan då stängs den bara för några idioter betett sig. På vanliga skolor får idioterna gå kvar och mobboffret flytta till en annan skola. Hanteringen av mobbing på skolor visar på att skolan är på fel väg både när det gäller uppfostran och pedagogik. Det krävs ett nytänkande i skolan för att få den i tiden.

Vi har inte råd med att elever inte klarar skolan. Det är helt och hållet skolans fel. Dess ledning och lärare måste tänka om och bli mer kompetenta och mitt hopp står till de unga lärarna. För 25 år sedan var jag med på en skolresa och de lärarna jag såg då var rena skräckexemplaren på lärares ”låt gå” och att eleverna fick styra och ställa själva, det blev kaos.

Försäkringsbedragare samhället slem!

Det är vi vanliga försäkringstagare som får betala när bedragare lurar försäkringsbolagen. En hel del försäkringsbolag är också ömsesidiga och då är vi ju alla ägare och får betala för giriga personers kriminalitet. Ett samhälle bygger på innevånarnas ärlighet och lojalitet mot de regler som gemensamt satts upp.

När det gäller den här typen av illojalitet så tycker jag att vi skall ange den som fuskar och att försäkringsbolagen lägger kraft på att knäcka de som fuskar. Anställ gärna pensionerade poliser och misstänksamma tullare till försäkringsbolagen för att ytterligare komplettera uredarna. Som försäkringstagare måste vi vara beredda på de svåra frågforna för att hålla ”slemmet” borta.

Sveriges sjukvård är suveränt bra!

Mina kontakter med sjukvården har varit suveränt bra. Det är lätt att komma till och personalen är mycket bra. Det gäller att lära sig systemet och oftast får man börja på vårdcentralen eller akuten. Jag har alltid fått de remisser som jag behöver och man skall ha klart för sig att den egna kroppen har man ett ansvar för och allt går inte att laga.

Ringer du till vårdcentralen eller närakuten på morgonen så får du en tid på förmiddagen. Du slipper sitta och vänta och kan avvakta hemmavid till din tid närmar sig. Är det något som en seriös person inte kan kritisera så är det sjukvården och det har heller jag aldrig gjort.

Vissa av oss är lite mer krassliga än andra och kanske har en sämre kropp och när det gör ont överallt då har man det säkert inte lätt att få förståelse. Det tråkiga är ju att det finns bluffsjuka som förstör och en kvinna lär ha lurat alla att hon måste ha rullstol i tjugo år. I själva verket målade hon hus och red på sin häst. Hon fick fem års fängelse vilket var en mycket bra straffmätning.

Det är de som lurar sjukvården som förstör för de verkligt sjuka skall åka rejält.

Ohållbar situation på arbetsförmedlingen!

Arbetsförmedlingens styrelse saknar förtroende för sin generaldirektör och då har regeringen två möjligheter, byta ut styrelsen eller generaldirektören. Jag tror att bådadera bör bytas ut och arbetsförmedlingen göras till något helt nytt. Jag var på arbetsförmedlingen första och sista gången 1964 och det verkar inte ha blivit bättre. Sannolikt är det bara ledningen som har det lyxigare på jobbet och vid sina resor.

Bygg förbifart Stockholm nu!

Bygg förbifart Stockholm nu det brinner i gaveln. Getingmidjan i Stockholm är en skam för hela landet. Nu har vi bensin- och dieseldrivna bilar och 2040 kommer vi ha ett annat drivmedel och människorna kommer och skall alltid röra på sig, därför behöver vi vägar, broar och tunnlar. Det är inskränk köksbordspolitik att inte se längre än näsan räcker. Tro inte att vi har samma samhälle i morgon som vi har idag. Jag vet jag har 67 års erfarenhet och hade inte infrastrukturella åtgärder genomförts 1954 så hade det inte fungerat idag.

 Motståndarna till vägar, gruvor och utveckling är lika inskränkta som skäggen i mellanöstern.

 

 

Tjänstepensionen!

Du som är i arbetsför ålder se till att Tjänstepensionen vårdas och utvecklas. När du gått i pension är det för sent. Det är din arbetsgivare och facket som äger avtalet och du kan påverka. Det är tur att Tjänstepensionen finns och det är dags att utveckla den för de som skall gå i pension 2035.

Personligen tror jag att tjänstepensionen måste följa den enskilde när den byter jobb som en ryggsäck och då bli ett personligt avtal. Rörligheten på arbetsmarknaden gör att det är hög tid att modernisera avtalen. En kollektiv grundlösning som ger individuell frihet vid arbetsbyte.

Huckle!

Debatten går hög om sjalar och dess koppling till religion. Visst är det några grupper som gör den kopplingen men historiskt lär det inte vara så. Alla gamla gummor hade sjal i Sverige förr och det var den fattiges hatt som var praktisk vid arbete och så har det varit över hela världen. På 1960talet hade raggarbrudarna i Sverige sjal för att skydda det touperade håret mot blåst och de hade heller inge högre status i samhället.

Jag tycker det är snyggt med en ung mörk slank kvinna som har en sjal, den framhäver utseendet. Kläder har man ju för att skydda sig mot kyla eller sol och har man råd så kan man ha snygga kläder för att framhäva sig. I mina ögon är debatten om sjalar fjantig och det blir ännu fjantigare när kändiskvinnor av solidaritetsskäl klär sig i sjal.

Varför hetsa upp sig över en huvudbonad och göra krystade religionskopplingar. Tiden kommer antingen göra sjalen till en modegrej eller så faller den som Vegamössan och baskern in i minnenas kalejdoskop. Det senare är nog troligast.

Religion är min paria i politik och juridik!

Det går kalla kårar utmed ryggen när jag hör på radio om religiösa partier och nu senast i Egypten. Jag kan inte förstå hur västerlandet kan ställa sig på samma sida som religiösa ledare som överför sin religion till juridik. Det är detsamma som att aktivt stödja en diktatur.

Erfarenheten visar på att det bara gör det värre i mellanöstern när västerlandet lägger sig i. I modern tid började det med Persien som i mina ögon var ett bättre land än dagens religiösa Iran. Nu är nästan två miljoner Syrier på flykt vore det inte bättre om de kunde vara kvar i sitt hemland utan inbördeskrig. Det kan inte vara jävligare än i ett flyktingläger.

Sannolikt är det bättre att jobba med den sittande ledningen för ett land och sakta men säkert jobba med förändringar. Kina är ett strålande exempel på ett land som sakta men säkert går framåt. En revolution i Kina skulle vara en katastrof både för dess befolkning och övriga omvärlden.

Långsam gammal traditionell svensk politik är den bästa utrikespolitiken. Revolutioner är tveksamma instrument som enbart ställer till ett helvete för den enskilde medborgaren.

MCFPKDSVMP

Svenska partier älskar konsonanter i sina förkortningar och där börjar deras likhet i dagens politik. Det numera endast lätta skiftningar i deras politik och man kan i princip rösta på vilket svenskt parti som helst. Alla partier söker vara så lika befolkningsmajoriteten som möjligt och då blir det som det blir. Jag tycker till och med att det är bra.

För den enskilde röstberättigade är det egentligen bara att rösta på den kulör som gynnar den bäst och skillnaden är marginell. Vi har partier som i princip följer ett ”svenskt politikindex”. Sannolikt är det därför vår demokrati fungerar fick vi in flera ”tokpartier” så skulle nog inte vårt demokratiska system fungera bättre är det gör i exempelvis i Egypten.

Kanske är det partier som börjar på vokaler som är de stolliga men det finns ju inga sådana. Nog vore det uppfriskande med något parti som började på en vokal men det är nog den svenska tråkigheten och det stora vemodet som härskar även i politiken.

Bina dansar sig till viktiga samhällsbeslut!

Bina lär kommunicera och fatta gemensamma beslut genom att dansa och vi människor bara talar. Vi kanske borde dansa mer för att få bättre beslut och få bort våldet i vårt samhälle och på jorden. De som slogs på dansbanorna förr i tiden var oftast sk. ”hangaround” som inte kunde dansa utan primitivt likt en neandertalare tog till nävarana eller kniven.

Igår var det stor danstillsällning på Stockholms Kulturfestivan och många tog chansen att pröva på bl.a. gammeldans och det var ganska många som visade intresse. Jämför man med bina där alla kan dansa så ligger mänskligheten långt efter och hur många beslutsfattare finns det som inte kan dansa. Kanske är det därför det fattas så många dåliga beslut och då särskilt i Bryssel.

Jag tycker att det är strålande att Stockholm har en Kulturfestival det blir en bättre kvalité än ”lakritsremsfestivalerna” ute i landet. Kultur är mänsklighete och den måste ständigt uppräthållas. Satsa pengar på kulturen och skapa jobben där det kommer garanterat att ge fler jobb och förädla mänskligheten.

Arkiv