Om webbplatsen | Kontakt

Är du ”gubbe” förvänta dig ingen nåd!

Vissa ord benämnande olika mäniskogrupper är numera i princip förbjudna. På TV idag kunde man höra ”det finns något gubbigt --- någor unket” i det här. Gentleman sådan är synen på dig du mogna erfarna och kloka man. Det är bara att finna sig i det unkna epitetet eller bli en elak djävel. Nu tror jag inte på Jesus men han sa något klokt och det hör hemma här ”de veto icke vad de göro”.

Min reflektion är att äldre män kan man behandla hur som helst språkmässigt men säger man något om någon etnisk grupp då blir man åtalad. Äldre man är dock lovligt byte och jag tycker vi skall tvåla till dessa obetänksamma ordentligt och offentligt, högt och elakt. Expect no mercy eller förvänta dig ingen nåd står det på motorcykelgängets dörr och det är vad vissa samhällsbärare också ger uttryck för mot äldre förmodade illaluktande män.

Det finns rättsröta i Sverige!

Hur kan en man dömas för åtta mord och sedan bli frikänd från dessa. Psykvården har förstås varit inblandad och då verkar det mesta kunna hända. Tyvärr är nog inte psykiatrin någon vetenskap utan snarare ett forum för tro och gissningar. Ingen kan se in bakom skallbenet på en person och skulle man kunna göra det så var det som ett kalejdoskop du skulle se olika mönster varje gång.

Det är så mycket som påverkar en människa och historien visar att den mest godhjärtade kan bli ett monster och vice versa. Att beskriva dessa förändringar som något slags vetenskapligt mönster tror jag inte på. Möjligtvis hör psykiatrin hemma när det gäller analys i polisarbetet och inte i utredningar och domar. Brottets svårighetsgrad skall vara avgörande inte psykologiska gissningar.

Rättsväsendets misslyckande i Thomas Quick får inte upprepas och problematiken ligger mer i att nu är de brott han aldrig begick preskriberade och en annan gärningsman går fri. Sannolikt är det flera stycken och det är ännu allvarligare. Personligen tycker jag att en person som felaktigt erkänner flera mord utan att ha gjort dem hör hemma bakom lås och bom även efter ett frikännande.

Bra att Leif GW gör rent hus bland de jurister som beter sig i det här ärendet.

Magnetfält och el kanske mer intressanta än koldioxid för vår överlevnad!

Våra minsta och största beståndsdelar på jordklotet och i världsrymden är ju elektriskt laddade partiklar och magnetism. På något sätt känns det att det är där livets gåta finns och även den riktigt stora miljöfrågan. Ingen vet ju riktigt vad el och magnetism är och vår överlevnad på jordklotet är ju helt beroende av jordklotets magnetfält.

Magnetfält är ju stora frågor som ingen begriper sig riktigt på och el är ju också i princip obegripligt. Många tror på gudar och änglar som livets hemlighet jag tror att gåtan finns i elektriskt laddade partiklar där finns både möjligheter och hot, sannolikt även livets gåta. Solstrålarna är ju det som skapar liv på jorden och av laddade partiklar byggs liv så egentligen borde vi tro på en solgud istället för skäggiga gubbar med tvivelaktigt ursprung.

Äta ost eller mjölmask!

Varje sekel har sina idioter förra seklet var det meningslösa upptäcktsfärder som hade löst på en timme med dagens flyg. Med gapande munnar tittar vi på dessa stollar som åkte skidor eller flög ballong till Nordpolen. Fullständigt meningslöst om man ser det i backspegeln. Idag är det miljön och den är viktig men även där finns stollarna.

Nu skall vi av miljöskäl inte äta ost men däremot är skadeinsekter att rekommendera. Inte fan kommer jag att byta ut min Västerbottenost mot gräshoppor och mjölmask. Vi har i århundraden ätit ost och skall göra det även fortsättningsvis och såna här miljöfacister gör mig urförbannad. Som protest kommer jag att köpa billig ost för att mata fåglarna med.

Förmodligen har ost och mjölbaggsforskarna fått statliga anslag till sin forskning och nu vill de ha mer pengar till sin så kallade forskning och då passar det att vinkla frågorna på ett lurendrejerisätt. Gå inte på sån här forskning det är bara nya anslag till medelmåttiga ”forskare”. Jag uppmanar alla att äta mer ost den är nyttigt för hälsan och bojkotta insekter o maskar i födan.

Allt för Sverige!

Det är med stort intresse jag sporadiskt kunnat följa Svt serie om de amerikaner som söker sina rötter i Sverige. Frånsett de löjliga uteslutningstävlingarna är det här mitt favoritprogram just nu. Det får mig att tänka på forna tiders elaka småsnåla storbönder, adelsmän, präster och andra förtryckare. De här amerikanernas förfäder fick lämna landet för att slippa förtryck, fattigdom och religion.

Vi har alla starka förfäder som bad överheten ”dra åt helvete” och emigrerade till USA. De som var duktiga, skötsama och hade hälsan lyckades bra och fick det mycket bättre än i det gamla landet. Tyvärr försvann många begåvningar som kunde ha trängt undan den många obegåvade i adeln, elaka präster och snåla storbönder.

Svenskamerikanerna är ju som svenskar och för min del finns några favoritländer på jordklotet det är USA, Nya Zeland och Australien. Dit skulle jag i första hand söka mig om Sverige spårar ur och de vill ta emot mig. Nu har timglaset runnit ut för min del så det är bara att följa skeppet ner i djupet om det går åt skogen för Sverige.

Äntligen är Svt Vinterstudion igång!

Åka fort på snö av och med egen kraft är bland det finaste jag vet. Visst finns det andra idrotter än längdskidor men de är mer att likna vid surrogat. Tyvärr är min motionskarriär över men vinterstudion är årets höjdpunkt med skickliga journalister och experter.

I mina ögon borde skidstjärnorna tjäna mer är fotbollsspelare de får ju träna betydligt hårdare och deras sportinsats fysiskt vida överstiger en omkringvirrande fotbollsspelare. Nu kan man väl ha olika åsikter i dessa frågor men här har ni min åsikt och givetvis är alla andra fel.

Svartjobben minskar?

Jag är helt övertygad om att RUT och ROT avdraget inneburit en omfattande förändring där svartjobben omvandlats till vita jobb. Man kan tycka vad man vill om systemet och använda ord som pigavdrag men här har politikerna vaknat och tagit tag i Sveriges största svartjobbsmarknad och vänd en negativ trend till det bättre. De politiker som är emot veto icke vad de göra.

Vi har en mycket dålig sida i Sverige och det är att som strutsen stoppa huvudet i backen och tro att ingen ser det. Det finns fler frågor som borde angripas på motsvarande sätt och det är integrationsfrågorna där de gamla partierna helt misslyckats. Problem är till för att lösas och nu växer Sverigedemokraterna ännu mer medans övriga partier sitter handlingsförlamade.

Genom att angripa ett problem som exempelvis svartjobben på ett smart sätt eliminerar man ett samhällsproblem. På samma sätt kan man genom begåvade konkreta åtgärder och viljeinriktning hantera integrationen som är en av de viktigaste frågorna just nu för att inte få ett delat samhälle.

Rösta inte på EU kramarna!

Idag rapporteras det från Nederländerna att de vill få mer makt till de nationella parlamenten. De är på helt rätt väg och när skall de svenska naivister som företräder oss i EU vakna. Den som är rädd om en förening vill förändra och modernisera den. Tyvärr  är våra svenska företrädare inga vårdare av EU tanken, de för oss vanliga människor allt längre från att gilla medlemskapet.

Att i en Union verka för överstatlighet är detsamma som att anamma Sovjetunionens ideal mer eller mindre. Verkar våra företrädare för decentralisering så för de en ansvarsfull EU politik, nu är EU på väg mot sin egen undergång. Vi kan samverka i Europa utan centralism och förhållandena är definitivt olika mellan Sicilien och Uppsala och skall så vara.

Jag kommer att rösta på den EU politiker som vill bryta ner centralismen och bygga ett modernt EU. Finns inte den politikern då blir det en rak röst på en tydlig EU motståndare.

Reflektera mera!

Många har med all rätt påpekanden om att reflexer inte används av de som vistas i eller i närheten av trafiken. Det är en urusel användning av reflexer och reflexvästar i Sverige. De flesta tycks tro att de är sedda men så är inte fallet i bästa fall syns en mörk skugga på trottoaren eller övergångsstället.

Det är i trafiken som i övriga samhället ”syns du inte finns du inte”. På internet spelar det kanske inte någon roll men i trafiken är det livsavgörande. Varför köpa en svart eller grå märkesjacka när du får en högreflekterade jacka från Jula för en femtedel av priset på märkesjackan.

Har du barn eller kontakt med föräldrar agitera för reflexer och reflexkläder, då är du en ansvarsfull medborgare. Endast skummisar smyger omkring i mörka kläder i höstmörkret.

Köpa sex!

Dagligdags berättas i media om personer som köper och säljer sex. Det kan vara utslagna, fattiga eller penninghungrande som söker ”lättförtjänta” pengar. I vårt samhälle är av någon anledning sexhandel förkastligt och lag reglerat med förbud. I andra europeiska länder blomstrar så kallade ”red light distrikt”. Där är sexhandeln är mer eller mindre reglerad.

I Sverige har vi en omfattande sexhandel och den är nog större här än den är i ”red lightländerna”. Vissa tror att sex går att reglera i lag och det tror inte jag. Den driften är för stark och pengarna gör det extra lönsamt. Det är också naivt att tro att polisen kan göra något åt sexhandeln de kommer bara att skrapa på ytan.

Sen har vi ju alla varianter på sexhandel mer eller mindre laglig eller moraliskt tveksamma. Hur många människor har inte gått sängvägen för en karriär eller rikedom i äktenskapet. I mina ögon är det likvärdigt med att ”gå på gatan”. Sexhandel är en socialpolitisk fråga och kan inte lösas med en sexköpslag utan snarare med sexuell frigörelse och ett samhälleligt fördömande av religiösa medeltidsmoralister.

Arkiv