Om webbplatsen | Kontakt

Personnummer en föråldrad trotjänare!

Det närmar sig pensionsdags för vårt gamla identifierinsgsystem personnummer även om det inte är helt ute ännu. Nu har vi bankid och lösenord och varför inte ersätta personnumret med en www domän som tilldelas vid födseln och komplettera med lösenordoch modell bankid. Ge alla som föds en domän som de kan använda istället för personnummer. Varför skall vi skylta med födelsedatum det kan ju vara diskriminerande.

Det är bara vid ett fåtal tillfällen vi behöver styrka ålder och det är vid i sammanhanget marginella tillfällen. Moped, alkohol och krogen är väl de tillfällen ålder behövs och det kan man enkelt lösa. Förmodligen är personnumret redan nu på utgång vi identifierar oss ju på helt andra sätt hos de moderna aktörerna. Sjukhus och myndigheter är ännu inte med på den nya planen.

Sverige gör sig löjliga!

Nu är det snart Vinter OS och det tjoas av media och politiker om oegentligheter i Ryssland. Man kan klaga på allt och Ryssland är inte Sverige och det får vi acceptera. Det behövs sannolikt lite hårdare tag för att hålla ihop en sådant land med massor av olika grupper. Passar vi oss inte i Sverige kommer vi också att få ta till hårdhanskarna för att uppräthålla ordning och reda.

Jag ser fram mot att titta på tävlingarna och är inte intresserad av kringfaktorer. Det får andra ta hand om i andra sammanhang. Har ett land fått OS så skall vi respektera det.

Pensionärerna är förlorarna i samhället!

DN meddelar idag att matpriserna ökat med 7,7% sedan 2008, under samma period har inte pensionerna ökat alls. Pensionärerna är den enda grupp i Sverige som behandlas på detta diskriminerande sätt. Man kan inte säga annat att det är ruttet av politikerna att sänka pensionerna med 2,7% i år. Det finns en diskriminering mot pensionärer och äldre nu fokuserar man på äldreomsorgen och de dåliga exemplen. Hur många bra vårdplatser det finns det vet man inte. Se upp det här kan vara politik för att leka med skatterna. Sänkningen av pensionera visar att kompetensen inte är särskilt stor. 

Gifter!

När man tittar i garaget på alla de kemikalier som inköpts för olika regörningar av bilen så blir man lätt förskräckt. Det blir inte bättre när man kikar in i grannens garage, där ser det lika illa ut. En del av de här kemikalierna är det ingen fara med de kan bestå av naturlig citronsyra men många har ingredienser som vi inte vet ett dyft om.

Det lär väl finnas någon kontroll men nanoprodukter vet vi väldigt lite om och vetskapen lär väl komma om några år och då är det för sent. Det är bra med återvinnig och det är bara att hoppas på att restprodukterna blir rätt omhändertagna där.

Åt helvete med gangster men det kommer nya istället!

Så kunde enligt muntlig information, en förfader till mig, säga på 1930-talet när en gangster försvann ur tiden på ett mer eller mindre våldsamt sätt. Vi har skjutningar och avrättningar i den undre världen i större omfattning nu än på 1930 talet. Då handlade våldshandlingarna i första hand att man gav sig på varandra med nävarna och i enstaka fall med kniv.

Idag sker våldet huvudsakligen med sparkar mot vitala kroppsdelar, knivhugg och skjutningar. Ingen tvekan om att det blivit råare och mer frekvent ävensom bland snorungar i tonåren. Så länge gangster ger sig på gangster håller jag med min förfader och förhoppningsvis lägger polisen inte för mycket kraft på dessa utredningar. En typ av självsanering som i och för sig inte är acceptabel men inte helt oönskad.

Straffen för och opinionsbildningen mot våldshandlingar måste öka, särskilt när våldet riktar sig mot äldre, barn, kvinnor och snälla män.

Råd till yngre!

Dagens allmänna pensionssystem eroderar ner mot en mycket låg nivå som det kommer att vara omöjligt att överleva på om du inte bor mycket billigt och har tillgång till basföda. Utvecklingen går mot att du själv i god tid måste se till så att du klarar dig som pensionär.

Utgå från att den allmänna pensionen kan räcka till hyran och lågprismat och inget mer. Därefter kommer tjänstepensionen som är mycket viktig och välj arbetsplatser som har kollektivavtal annars måste du avsätta en tusenlapp i månaden till privat pension från 30 år.

Har du möjlighet att gå på gym eller annat som arbetsgivaren betalar så försök istället få arbetsgivaren lägga dessa pengar på en pensionsförsäkring och betala gymmet själv det är smartare. Avsätt pengar 12000 om året avdragsgillt till en privat pensionsförsäkring och ta bolag med låga förvaltningsavgifter som exempelvis Skandia eller Folksam.

Försök ha din bostad betald när du går i pension och extrajobba om du ligger under lägsta brytpunkten som är lite högre för pensionärer. Skaffa gärna en relativt ny bil när du närmar dig 70 år det blir sannolikt din sista och planera ekonomiskt för fem år i taget och från 80 år två år i taget

Några andra bekvämligheter är höj och sänkbar säng för att lindra värk och minskad rörlighet. En 50 tums TV är idealisk, ju sämre du ser dess närmare bilden kan du sitta. Försök häng med i den nya tekniken och var misstänksam. Beroende på inkomster och hur samhället utvecklas finns det ett oändligt antal varianter på dessa råd till en 30-50 åring.

Återvinning ett omfattande ord!

Normalt talar man väl om sopor eller restprodukter som är ett mer passande ord. Det finns egentligen inga sopor i universum utan allt återvinns på något sätt och till slut i ”big bang”. För att börja med hushållssopor så tvingas jag till att ha ytterligare ett kärl för komposterbart eftersom priset är detsamma oavsett jag har egen kompost eller skickar det med sopåkaren.

Ett äldrehushåll skapar inte särskilt mycket kompost per år kanske 100 liter innan förmultning. Knappast lönsamt att hämta men det ger nästan jord till blomlådorna. Våran idylliska väg har fyllts med mastodontsoptunnor för återvinning och ingen tycks ha tänkt på designen och därmed ser det för jävligt ut. Nu ska ingen tro att jag är emot återvinning men den borde vara smartare och konkurrensutsatt. Det är stora vinster på återvinning idag.

Måste en nyhetssändning innehålla enbart elände eller minoritetsreklam!

Lyssnar man som pensionär på nyheter, morgonsoffor i TV så är det mycket elände, bögar och flator, feminister och skrämselpropaganda om klimatet. Atombomben som var kalla krigets stora nyhetsutfyllnad nämns knappt idag fastän de är i händerna på många dårar i länder som inte har något existensberättigande. I slutet på sextiotalet och in på sjuttiotalet hade vi vintrar utan en snöflinga men då var ingen intresserad av klimatförändringar. Då var jag mer orolig för klimatet än jag är idag.

Det borde vara eftersträvansvärt i varje nyhetsredaktion att ha med minst en positiv nyhet vilket inte borde vara särskilt svårt i allt mediebrus. Vad vet vi om bra lösningar på olika arbetsplatser, dagis, äldreboenden och skolor. Det finns massor av goda föredömen på dessa arbetsplatser,  dagis, äldreboenden och skolor. Dessa nyheter kan leda till smittoeffekter innebärande förbättringar på andra ställen.

Snälla nyhetsredaktioner tona ner överexponeringen av nyheter om minoriteter de har fått alldeles för stor plats i förhållande till de problem de beskriver. Försök hitta åtminstone någon positiv nyhet. Sporten har det lättare då vi alltid vinner någon gång och därför är deras sändningar mer uppskattade än tråknyheterna.

Små och stora helveten!

Den som lever ett liv får ofta stå ut med små och stora helveten. Storleken kan variera och även upplevelsen beroende på hur jävligt det varit. Den som gått i sin lilla familjebubbla kan oftast uppleva ett helvete när bilen stannar den livsutsatte rycker på axlarna för en skilsmässa. Sen kan man gradera upp helveten till det brister även för den starkaste. Jag tror att den livsutsatte är bäst lämpad som ledare och chef ävensom kamrat och vän, den vet vad det handlar om det gör inte den bubblainslutne.

Livserfarenhet är det bästa vi kan få här i livet och visst är det bra med pythagoras sats men utan livserfarenhet är den kunskapen bara hälften värd. Ett gott råd är att söka vända helveten till erfarenheter ända till sista andetaget.

Minoriteterna tar makten?

Tillhör du en minoritet i det här landet så kan man inte avvisa dig från en restaurang. Är du öppet exempelvis socialdemokrat kan du nekas tillträde till en restaurang eller liknande. Detta visar med all tydlighet upplösningen av den avvisning som gjordes av en SD vid en restaurang i anslutning till Operakällaren.

I politiska frågor finns många kolliderande åsikter och är det så illa i svensk lagstiftning att du kan avvisas om öppet tillhör eller stödjer ett politiskt parti då är vi illa ut i vår demokratiska värld. Vi kritiserar  Ryssland men hur bra är vi själva när vi kan diskriminera någon på restauranger för att den har en politisk åsikt. Kasta inte sten när ni sitter i glashus svenska politiker.

Det är hög tid att påminna om att det finns majoriteter i det här landet och det är nära till att den gruppen förtrycks av minoriteter.

Arkiv