Om webbplatsen | Kontakt

Tågen står stilla igen!

Det går några månader och sen är det tvärstopp i tågtrafiken. Tåg är sårbara och det blir kraftig påverkan när de inte fungerar i storstadsområdena. Stockholm verkar vara värst utsatt för störningar. Ena gången är det dåligt underhåll och nu är det en nedriven kontaktledning och gräsbrand som stoppar trafiken i flera dygn. Jag kan förstå att det kan ta några timmar men flera dygn är under all kritik.

Svårförståeligt intresse för Snowdovn och NSA!

Jag har svårt att förstå vad Snowdon har avslöjat. Den som har en hemsida vet att man alltid har en följare där NSA finns som är bland dom första att följa dina mer eller mindre kloka inlägg. Så är det även i Kina och Ryssland som följer den här hemsidan. Jag har inget att dölja så det är med stolthet jag kan se att underrättelsetänster i  USA, Ryssland, och Kina följer min hemsida. Är du på internet så är du känd worldwide, begriper man inte det skall man återgå till blyertspennan.

Landsbygdspartier?

Snart finns det en minoritet som bor på landsbygden och mindre orter och vem bryr sig om dem. Det finns ett stort intresse från oss som bor i större städer att det inte blir för trångt och otrivsam samt att bostadspriserna gör det omöjligt att bo där. Ökar utflyttningen och inflyttningen minskar kan vi se en positiv minskning av kostnaderna för bostäder minskar.

Det är för mig oförklarligt hur Centerpartiet så kapitalt kan svika sina väljare i glesbygd. De skulle ju ha sin bas där, folk på Stureplan är inget att ha de är ytliga och någon slags falska vänster- och miljödyrkare bortom realism och verklighet. Något parti måste ta tag i landsbygden annars dör största delen av Sverige. 

Jag läste en artikel om ett stolligt partiprogram!

Det finns många tokigheter inom politiken och som tur är så håller sig de stora etablerade partierna borta från de värsta stolligheterna. Jag hittade bif. länk nedan till en artikel om FI:s parti program. Är detta verkligen sant som står i länken så är jag förvånad över att så många gått på Gudrun Schymans stolligheter.

Vi män ska ju skickas på omskolningsläger en välkänd metod hos kommunistiska och fascistiska  diktatorer som nu skall återupplivas. Kanske sker resan till Sibirien på järnväg i en miljövänlig godsvagn. En av FIs representanter har ju kallat män för djur så godsvagn är kanske ett passande transportsätt. Män får man tydligen skända hur som helst och det kanske är dags för att även vi får ett minoritetsskydd.

Snart har vi partier för alla möjliga olika åsikter och läggningar. Det är väl bara att låta dessa stolligheter passera ut ur kroppen på enklast tänkbara sätt och särskilt med Fis.
http://www.svt.se/opinion/feministiskt-initiativ-slipper-kritisk-granskning

M och S res till Finland och Tyskland lär och ta ansvar!

Den polarisering som nu har ägt rum i EU valet innebär ett besvärligt läge för den som skall regera, detta oavsett det är borgare eller socialdemokrater. Jag tror att inget av partierna vill driva ut på yttersta höger- eller vänsterkanten. Det finns då bara en lösning och det är att M och S inleder en samverkan. Det har man gjort i Finland och Tyskland.

De flesta svenskarna finns i mitten och det är ansvarsfull politik att leva upp den typen av samhällsansvar. Det är exempelvis fullständigt oansvarigt av en politiker som Fridolin att börja driva lärarlöner. MP verkar vara helt ointresserade av pensionsfrågor och som pensionär äter jag hellre citroner än röstar på MP. En  FI representant som tidigare uttryckt att ”män är djur” kan man väl inte anse vara rumsren utan den retoriken är en slags fascism i mina ögon. Kan vi inte komma överens mellan könen så är mänskligheten illa ute.

Vi får väl hoppas att nykomlingarna på arenan sansar sig annars blir det inget bra för Sverige och särskilt inte för pensionärer.

Allmän Pension en omodern skapelse?

Vi har ett robust pensionssystem säger politikerna, men för vem. Visst är det ”robust” eftersom systemet inte hänger med i pris- och löneuppgången och pensionärerna hamnar på efterkälken. Därmed kommer systemet att förstöra sig självt när det saknar trovärdighet hos nuvarande och kommande pensionärer.

Hur komplicerat pensionssystemet är kan exemplifieras med att den höjning av brytpunkten för statlig skatt som vänsternoch SD säkert med goda avsikter blockerade, innebär lägre inkomster till pensionssystemet eftersom pensionsavgiften baseras på inkomster under brytpunkten. Hade brytpunkten höjts hade det kommit in mer pengar i pensionssystemet nu blev det inte så.

Så här komplext är systemet och jag kan räkna upp mängder av liknande exempel och vem kan hantera detta särskilt med beaktande av oberäkneliga politiska beslut, mer eller mindre kunniga. Det sägs att systemet rullar av sig själv men så enkelt är det inte.

PRO vill ta bort PPM systemet vilket är förbryllande eftersom PPM i alla fall ger mig utdelning i år samtidigt som den allmänna pensionen sänks med 2,7 %. Visserligen litar jag mer på en skallerorm än finansvärlden men politiska beslut kan vara värre och oförutsägbara. Finansvärlden vet man att de enbart utan hänsyn söker mesta möjliga vinst och det kan man förhålla sig till så länge de håller sig till spelreglerna.

Eget kontorsrum en förlegad arbetsform!

Jag läste om Microsoft som avskaffat kontorsrummen och jag delar uppfattningen ”att jobbet det är något man gör”. Det finns bara en arbetsuppgift enligt min uppfattning som skall göras avskiljt och det är det svåra samtalet. Det kan man lika gärna göra ute på stan eller en neutral plats. Jag skulle gärna börja jobba igen på en arbetsplats som den Microsoft har.

Visst finns det arbetsuppgifter i offentlig tjänst som måste skärmas av, exempelvis telefonavlyssning men i övrigt är statlig och kommunal verksamhet som gjord för att avskaffa enskilda kontorsrum. Min erfarenhet är att folk boar in sig och klär rummet med oväsentligheter som blommor, privata artiklar och troféer. Här finns det massor av pengar att bespara och tjäna i offentlig verksamhet. Pengar som kan användas till operativ verksamhet istället för kontorsrum som står tomma större delen av dygnet.

Intressant var att även Vd:n omfattades av kontorslöshet vilket säkert gav ett bättre ledarskap med en närvarande chef. Tänk vilken förnyelse att se generaldirektören ute bland folket. Förnya arbetslivet och anställ operativa resurser istället för att betala till effektivitetshämmande kontorsrum.

Jag litar inte på Astras styrelse och ledning!

De har fått ett bud på Astra och då diskuterar man priset och är tydligen öppen för affär om man får tillräckligt mycket. Jag har nog varit naiv som trott att företagsledare och styrelser brunnit för sin verksamhet och hade som första ambition att utveckla företaget. Styrelsens ordförande sålde ut Volvo personbilar och nu verkar han vara på väg att överväga en försäljning av de sista ruinerna av vår läkemedelsindustri.

Så här har det varit i storföretag efter storföretag de säljs ut av fantasi- och kreativlösa styrelser. Vi som vill mycket får uppstötningar av detta oansvariga beteende. Det är inte bara den offentliga verksamheten som har ett samhällsansvar. Stora företag har det i samma omfattning.

När det gäller läkemedelsindustrin så tycker jag att den verksamheten är för viktig för att styras av folk som inte har samhällsansvar och saknar kreativitet att utveckla ett företag till något bra och stort. Jag beundrar Kamprad, LM Èricsson den senare skulle nog vända sig i sin grav vid Botkyrka Kyrka om han såg vad som händer i bolagens lekstugor. Man blir ju i sammanhanget imponerad av FMV som med militärt bistånd hämtade hem hemliga handlingar från det numera utlandsägda Kockums. En metod som kanske är lite väl drastisk.

Tiggeri är inte värdigt Sverige!

I vårt land har våra medborgare genom idogt arbete byggt upp en välfärd där ingen behöver tigga. Vi har ett socialförsäkringssystem som gör att den enskilde inte behöver hamna i misär. Vi kan och är stolta över det. Nu kommer det folk från andra länder och sätter sig att tigga i nästan varje gathörn i de flesta städer och jag kan inte anse att det är vårat ansvar att försörja dessa människor och dessutom genom att de skall förnedra sig till tiggeri.

Vi kan lika gärna tillåta prostitution som ligger i samma härad. Våra politiker som har ansvaret för tiggeriet skall ta sitt ansvar och lösa tiggeriet. Förr kunde man avvisa folk vid gränsen som skulle tigga eller begå brott. Det kan vi inte inom EU och därför är det EU kommissionen, EU politikerna och våra egna riksdagsmän som skall lösa den misär som tiggarna befinner sig i. De har väldigt bra ersättning för detta jobb.

Nu får SD monopol på den tiggerifrågan för att övriga politiker är handfallna och fastän de är högavlönade för att lösa svåra frågor beter sig som strutsar som stoppar huvudet i backen. Det få vara nog med den tafflig- och valhänthet som nu visas. Ni gör inte tiggarna någon tjänst utan skapar bara motsättningar i samhället. Vi vanliga medborgare kan bara avstå från att ge pengar och jag skäms av ovärdighet om jag ger en tiggare pengar.

Falska fakturor och stulna identiteter!

Det är dags att ta itu med hårdhandskarna med gangsters som håller på med falska fakturor och stulna identiteter både ur spanings- och straffsynpunkt. Här ska det vara fängelse som gäller och minst två år. Nu när det blir svårare att råna och lura banker ja då är vi tillbaka på stölder från vanligt folk och småföretag.

Det kanske inte behöver vara poliser som utför de här förundersökningarna de kan säker också finansieras genom avgifter från både transaktioner och bedragarnas konton. Den som utsätts för falska fakturor eller identitetsstöld måste också få rejäla skadestånd.

Våra nuvarande personnummer har också spelat ut sin roll som identitet och det behöver komma något nytt och personligt. Personnummer är ett otidsenligt instrument och det finns ingen anledning att upplysa om när man är född och det finns bättre sätt att styrka sin identitet 2014.

Arkiv