Om webbplatsen | Kontakt

Trender!

Idag är minoriteter och politisk korrekthet högsta trend allt annat får man se upp med. Jag saknar de som säger andra sanningar och vågar sticka upp mot flatheten som finns i dagens trender och samhälle. Skulle man kritisera en skitstövel som har sin hemvist i en minoritet då blir man riktigt hudflådd. För det finns väl skitstövlar bland minoriteterna eller är de gudabenådat rena från mänsklig svaghet.

Skämta med och om religion!

På 1960 talet och under hela min uppväxt skämtade man med religionerna. Vår dåvarande statsminister Tage Erlander berättade exempelvis en vits om svenska kyrkan. Det fanns också ett TV program där en irländare under nästan en timmes tid skämtade om katolska kyrkan och andra religioner. Jag tyckte det var bra humor och den gav perspektiv på stolligheterna och extrema religiösa tankar.

 

Idag vill EU förbjuda skämt om och med religioner och det förekommer inga skämt längre på religionernas bekostnad. Jag tycker det är bra att det skämtas med religioner då får människor ur ett ironiskt perspektiv se de värsta tossigheterna med skäggiga gubbar, omodern religiös klädsel m.m. Men framför allt dessa skäggiga gubbar som jag omöjligtvis kan förlika mig med. De borde kunna ge inspiration till en riktigt ”rolig timme”.

Visst är det bra med hög utbildning!

Min erfarenhet är att kompetensen minskar fastän utbildningsgraden ökar. De så kallade långvägarna som har en extremt hög kompetens på detaljnivå får inte samma utrymme längre. Extern kompetens värderas högre och det innebär att viktiga grundkunskaper förloras. När jag besökte Pentagon imponerades jag av långvägarens extremt höga kompetensnivå. Det fanns tre ledarnivåer den akademiska, studentnivån och långvägaren som gått från värnpliktig till den hägsta nivån. Den senare imponerade oerhört på mig, tänk så många hinder den måste ha passerat.

Finska Tullen stoppar missiler!

Tullen en avskaffad myndighet i EU stoppar missiler beslagtar mer narkotika än polisen någonsin gjort. Ändå vill EU  avskaffa den inre gränskontrollen.  Som tur är finns det kvar kompetens som kan stoppa missiler och narkotika. Men se upp snart finns det bara okunniga utan tullkompetens kvar. Någon  informationschef som friserar sanningen för en oerfaren ledning. Då är vi riktigt illa ute.

Post och Telestyrelsen har glömt campingplatserna!

Vad jag förstår så skall Post och Telestyrelsen hålla ögonen på telefon och internettäckningen i Sverige. Efter att ha färdats runt i landet så kan jag konstatera att de välfyllda campingarna är nedprioriterade när det gäller mobilt bredband och i viss mån även telefoni.

Caravan Club har oftast Telia homerun som är överansträngt här fick jag sluta för nu orkade inte internetanslutningen. Homerun skulle vara upp till 90 mbit per sekund den var 1-3 mbit/s. Det är många människor på campingplatserna men det "skiter etablissemanget i. Nu är jag vid en golfbana och anslutningen är det dubbla. Husvagnar och husbilar är nedlusade med It och de behöver bra internet. 

Simkunskap måste vara obligatorisk!

Det borde vara lika självklart att kunna simma som det är att kunna läsa och räkna. Simundervisning borde vara obligatorisk för alla och en medborgerlig plikt och skyldighet. Allt för många drunkningsolyckor sker i onödan och när vattnet är kallt då hjälper inte normal simkunskap. Vi lever i ett vattenrikt land där kunskapen om riskerna är livsnödvändiga! 

Pensionärsrabatt inget för inträde till kungens slott!

Många evenemang och sevärdheter har rabatterade inträden för pensionärer. Astrid Lindgrens värld hade en rejäl inträdesrabatt. Det hade däremot inte Kolmården och kungens slott Solliden på Öland. Många pensionärer är kungens fans men det bryr han sig tysligen inte om. Kolmården har många aktiviteter som en pensionär aldrig skulle kunna nyttja.                          

Skönt att det är tyst i politiken!

Det är riktigt skönt att politikerna tagit semester och sommarlugnet sänkt sig över Sverige. Ett och annat utspel kommer men det är inte samma odrägliga flöde som under Almedalen. Vi kan förvänta oss att september blir som Almedalen i kvadrat. Jobben är den viktigaste frågan för då ger sig det andra också. Mer skatteintäkter färre brott och onykterhet, mer handel och det ger fart på ekonomin. 

Ansvarsfull flykting-och invandringspolitik!

Jag tycker det är dags för de stora etablerade partierna att skaffa sig en långsiktig och trovärdig invadrings- och flyktingpolitik. Det går inte att stoppa huvudet i sanden utan debatten måste tas annars kommer SD att helt ta över dessa viktiga frågor. Jag måste erkänna att jag vet inte var S och M står förutom att det är nästintill förbjudet att diskutera dessa frågor där någon form av begränsning ingår.

Hur stor invandring tål vårt land för att alla skall få jobb och en dräglig tillvaro. Är det rätt att barn och föräldrar dör på medelhavet och är det verkligen bättre att komma til Sverige eller Europa när utvecklingen och tillväxten är större i exempelvis Afrika.och vissa oljestater. Jag gillar inte den obefintliga debatten och det är helt fel att inte ta debatten med SD. Vi ska fortsätta att ta emot olyckliga människor men vi måste kunna göra det på ett människovärdigt sätt. 

Hantverkaren den nya akademikern!

När man ser en riktig hantverkare in action så blir man imponerad över alla konststycken. Mycket numera är ju fabrikstillverkat och många hantverkare har blivit montörer men det finns vissa tillverkningar som måste ske för hand, anpassas och flyta in i den gamla tidens byggnation.

Kunskap som varit och är livets guld har i vissa delar blivit lite blekt när man kan få till sig nästan allt via internet. Ungefär som fabrikstillverkning av det mesta numera. Riktiga finsnickare eller plåtslagare som platsgör produkter anpassade till sin tidsålder tycker jag skall uppgraderas till akademiker. Lönemässigt är de kanske redan där men statusmässigt är de i den högre befattningsskalan.

Arkiv