Om webbplatsen | Kontakt

Den dumme svensken!

Under åren har jag hört det uttrycket från många håll och i Amerika heter kålhuvud ”svensk”. Det ligger tyvärr en hel del i det här uttrycket vi är självutplånande åtminstone politiker och den bestämmande makten. Förhoppningsvis kan de nya svenskarna förbättra den här synen på Sverige.

Den politiska korrektheten är den mest påfrestande där problem eller missförhållanden bemöts med tystnad eller så är de inte rumsrena. Vi måste kunna tala om allt annars kommer dolda krafter att ta över långsiktigt. Vi klagar på Ryssland men det svenska etablissemanget är inte ett dugg bättre.

Då jag inte räknar mig till den dumme svensken så tänker inte jag hålla käften med det jag tycker.

Det är dags för en blocköverskridande regering!

Sveriges riksdagspolitiker har byggt höga murar mellan de politiska blocken. Murar som saknar relevans och det är marginella skillnader mellan dagens Moderater och Socialdemokrater. De som sitter i Rikdsdagen har ett ansvar för Sverige som står över historiska skiljegränser.

Vi behöver en stark ansvarsfull regering med majoritet i Riksdagen och de partier som liknar varandra mest är S och M lägg därtill KD så har ni en bred majoritet av svenskar med er. Jag hoppas verkligen att blockpolitiken är över för den här gången. De har varit bra de gågna åren men nu är det dags för förnyelse.

En framgångsrik företagare sa att det är nog bara S som kan regera det här landet och det stämmer nog. När M tog över S politik förnyade den marginellt med små skattelättnader, RUT och ROT jag då blev de ett alternativ till S och regeringsfäiga.

Partiledarna hanterar SD på fel sätt!

Det finns obevisligen ett stort antal människor som stödjer SD och även deras åsikter måste hanteras i en demokrati. Det kan sluta i förskräckelse om inte politikerna lyssnar på folket. Det brukar sluta i diktatur och elände om man inte hanterar minoriteter som tycker annat i förhållande till de etablerade partierna.

Jag tror/hoppas inte majoriteten av de som röstar på SD är extremt främlingsfientliga utan de tycker att det börjar bli väl mycket för vår ekonomi och att de känner sig hotade. De är också oftast i de mest utsatta jobben och är svaga på arbetsmarknaden. Det är just den här gruppen som måste hanteras på något sätt och jag tror inte det går att tiga ihjäl och idiotförklara en så stor grupp.

När KU kallar kommer man!

Konstitutionsutskottet är ju ett slags domstol för den politiska delen av vårt samhälle. Det är givetvis samma skyldighet att innfinna sig till KU som det är att infinna sig till en tingsrätt.

Vissa politiker och exempelvis förre centerledaren Maud Olofsson vägrade och ställde sig därmed utanför det svenska politiska systemet. KU är ingen stalig personalansvarsnämnd utan en viktig funktion för vårt demokratiska system.

Ännu mer anmärkningsvärt är att Maud Olofsson belönas med styrelseplats i ett av våra samhällsägda och finaste bolag, LKAB. Vist kan man tycka att KU är för partipolitiskt och har svårt med att agera partipolitiskt neutralt,. men det är en helt annan fråga i sammanhanget.

Är det bättre lärare eller bättre VD:ar vi behöver!

Sverige har haft en mängd storföretag och vi har haft duktiga verkställande direktörer och styrelser. På 1970 talet försvann de flesta kompetenta direktörerna och våra fina företag såldes till utlandet och förstördes. Det blev sen färre och färre storföretag kvar och idag kan de utvecklande och dynamiska storföretagen räknas på händernas fingrar.

Som tur är har vi många mindre medelstora företag som är fantastiska men många av de svenska storföretagen har klantiga VD:ar slarvat bort eller förstört. Jag ser bara en stor stjärna och det är Kamprad och IKEA. Wallenbergarna faller inte mig i smaken längre, den familjen har nog gjort sitt för Sverige. Det är säkert både bättre lärare och bättre VD:ar vi behöver!

Media bryr sig inte om att granska den inkompetenta direktörskåren som lagt ner Sverige istället angriper man med förkärlek den mest kompetenta Ingvar Kamprad och IKEA.

Brottsligt att kriga utomlands?

Det borde krimminaliseras att delta i krigshandlingar utomlands för bosatta i Sverige. Enbart sådana konflikter som är sanktionerade av FN eller Sveriges regering kan vara tillåtna. Jag kan inte se någon skillnad på att exportera krigsmateriel eller delta som soldat i ett land som befinner sig i krig.

Det är för mig obegripligt att det är tillåtet som person att delta i ett krig samtidigt som vi inte får exportera krigsmateriel till sådana områden. Det borde vara mer kriminellt att delta i krig än att exportera krigsmateriel. Åtminstone är förhållandet likvärdigt.

Att delta i väpnade konflikter borde bestraffas hårt med fängelse och utvisning för den som inte är EU medborgre. Det är dags för Sverige att vi visar handlingskraft mot de krafter som står för våld i vårt samhälle från gatuvåld till krigsdeltagande. Vi ska definitivt inte vara en fristat för monster som är legosoldater.

Jag en invandrare?

Mitt gamla Sverige finns inte längre och det ska heller inte finnas. Allting förändras och livet går inte i repris eller kan återskapas. Det som varit har varit och kommer aldrig åter. Vi som bor i Sverige och levt ett liv här lever nu i ett Sverige som är något helt annorlunda än för 30 år sedan.

När du är inne i hjulet då märks inte den succesiva förändringen utan du är med på tåget. Jag vill hävda att den äldre generationen är mer eller mindre vilsna i den nya världen. Det pratas mycket om invandrare och integrering och jag hävdar att vi pensionärer är i samma situation. Jag tycker därmed inte ett dugg synd om de som kommit till det svenska samhället eller minoriteter som talar om urbefolkning vilket är trams.

Vårt samhälle förändras ständigt och skall så göras och det är bara att snurra på i ekorrhjulet. Det finns lika mycket utanförskap hos de som är födda i det här landet och det är inte ett dugg synd om dem heller.

Hyresrätt eller bostadsrätt!

Jag har alltid hävdat att det är tryggast att äga sin bostad och inte vara utsatt från en ägares godtycke. I min barndom fick mina föräldrar inte en nybyggd hyresrätt i Fruängen eftersom deras inkomst var för låg. Jag tror det var ett svepskäl för att någon annan skulle få lägenheten.

Sedan des har vår familj ägt sina bostäder med ett kort uppehåll på tre dåliga år i miljonprogrammet. Hela marknaden är nu inställd på ägande av bostaden och det har blivit oerhört dyrt att köpa en bostad i storstäderna. En omöjlighet för de flesta ungdomar. Så var det inte i mitten av 1900 talet.

Nu har vi kommit i ett annat läge och det finns all anledning att bygga billiga hyresrätter. Dels för ungdomarna men också för pensionärerna så de kan sälja sina lägenheter och hus och leva upp pengarna. Det borde gå att bygga billigt och låta hyresgästen stå för en del av inredningen som vitvaror och annat som kan flyttas så även vissa inneväggar.

Att ogilla är inte alltid att vara rasist eller främlingsfientlig!

Jag ogillar inte många personer men det finns några och är det ”svenskar” då är det acceptabelt om än lite trist att inte gilla. Råkar man ogilla en person med utlänsk härkomst ja då är man oftast inplacerad i fållan rasist eller främlingsfientlig. Det här är en balansgång typiskt det svenska samhället.

Det är så enkelt att det finns lika många skitstövlar bland de med utlänsk börd som det finns sådana ”svenskar”. Gillar vi inte en person måste vi få säga det och ta avstånd oavsett härkomst. Det är mycket av samma mynt med alla minoriteter det finns lika många skitstövlar där som i övriga samhället.

Alla blir och är inte ett helgon bara för att man tillhör en minoritet. En självklarhet som faktiskt behöver sägas. Flertalet människor är vänliga och goda dom gillar jag men skitstövlarna kan dra till något ”hett ställe” oavsett härkomst.

Ska Fridolin sköta löneförhandlingarna i valrörelsen?

Det är med förvåning jag ser att Fridolin från MP nu stiger in i både lönerörelse och valrörelse, förenar de båda i en förhandling om lärarnas löner. Jag har inget emot att lärarna får högre löner om det kan finansieras. Men att gå ut med en generell löneökning på 10 000 kr i månaden för lärarna är till och med för mycket för mig.

Fridolin är i någon mening en arbetsgivare och kan bli en sådan på riktigt efter valet. I någon mån måste väl en löneökning vara relaterad till en prestation, det har i alla fall de arbetsgivare jag mött haft. Det har också varit min uppfattning. Att alla lärare skulle vara så duktiga att de skulle få 10 000 kr genereltt är ju skrattretande, ett antal är säkert det men absolut inte alla. Givetvis är lärarnas fackliga ledare jätteglada men de riskerar en pyrrusseger när politiken tar över lönerörelserna.

Nåväl det största hotet mot en väl fungerande lönebildning där alla fått en reallöneökning sedan 2000 är att politikerna lägger sig i lönebildningen. Det skrämmer mig att en sådan oansvarig politiker som Fridolin aspirerar på en ministerpost. Politiker som sätter löner kommer att föra in landet i ett ekonomiskt moras.

Arkiv