Om webbplatsen | Kontakt

DN Jobb där dominerar kvinnorna!

I bilagan DN Jobb är det nästan enbart kvinnor på bilderna i annonser efter chefer till olika verksamheter. Företagen har tagit det här med kvinnliga chefer på allvar så se upp grabbar och särskilt gubbar. Möjligtvis kan det bli en plats på vaktmästeriet åt er ni har ju i de flesta fall lite mer muskler och orkar lyfta.

Det är väl bra och nödvändigt att man ökar jämställdheten på chefstjänsterna men det är typiskt Sverige. Här verkar alla förutom mig själv bara kunna hålla en boll i luften samtidigt. Så är det i alla debatter svart eller vitt färgspektrat verkar bara finnas i de homosexuellas krets. Det skulle lyfta Sverige så mycket om debatten kunde lyftas till en nivå över svart eller vitt.

Bättre låna än råna!

Pensionärerna har oftast några kronor på ett eget sparkonto för oförutsedda utgifter eller till den förutsägbara begravningen. Eftersom pensionärerna är runt 2 miljoner personer så blir det miljarder som de lånar ut gratis. De som lånar är oftast högavlönade som lyxkonsumerar bostäder i första hand och pensionärerna betalar genom utebliven ränta.

Sverige uppfyller också kravet från vissa i mina ögon tvivelaktiga religioner som förbjuder räntor vad nu det har med religion att göra. Under min tid som storlånare så var man glad om låneräntan hamnade under 10 %. Visserligen fick man dra av räntan i deklarationen men som lågavlönad så var den finessen inte så mycket värd. Grannarna som var höginkomsttagare hade däremot stor nytta av ränteavdraget.

Förr var det inflationen som betalade huset nu är det räntefria lån som ger ”klirr i kassan”. För oss som befinner sig på livets höst så kan vi ”ge fan i räntan det går åt helvete ändå”.

Mänsklighetens svaga gen!

Det finns en fascistisk gen i alla (nästan alla) som i vissa lägen bara ser en utväg. Det kan handla om allt från kost till förföljelse av folkgrupp. Miljöfrågan är en sådan fråga som lätt hamnar på extrema åsikter på gränsen till fascistisk, mot de som har en mer moderat och långsiktig syn på den viktiga frågan.

För min del tror jag inte att vi ens upptäckt det som verkligen hotar mänskligheten, det är nog för vanligt för att vi skall se det. Det är bäst att leva efter devisen ”för mycket och för lite skämmer allt”. Kan man leva i nuet ta vara på alla njutbara och utvecklande situationer då blir det bra.

På Facebook finns det en ”gilla knapp” som många gör sig lustiga på och förlöjligar. Jag tycker att just den knappen ”gilla” borde höjas till de filosofiska skyarna och betraktas med Sokrates vida utblick.

Pensionsmyndigheten har lovat en höjning av pensionerna med 1,3 % 2015?

I sin prognos har Pensionsmyndigheten lovat en höjning av pensionerna med 1,3 %  för år 2015. Det skall bli intressant att se hur de och budgetavdelningen på Finansdepartementet tänker glida ur det löftet.

I år har pensionen sänkts med 2,7 % och är därmed åter på 2008 års nivå. Hur kan en löntagare acceptera att den pensionsavgift som sätts in i pensionssystemet inte följer med i samhällets uppgång. Vi har stigande BNP men pensionerna sänks.

Pensionsmyndighetens prognoser ger alltid ett relativt högt prognosresultat sådär fyra år framåt i tiden och en måttlig höjning i närtid som oftast blir ett minus istället när det skall verkställas.

Dagens Allmänna Pensionssystem blir ett hån mot de som jobbat och gjort rätt för sig de är de stora förlorarna. De får heller ”inte ett rävis” av den skattesänkning som nu aviseras utan det går till Garantipensionärerna. Givetvis är det dem unt och snart är alla pensionärer Garantipensionärer vartefter det Allmänna pensionssystemet vittrar sönder.

Den som reser eller jobbar i västra Afrika får färre vänner!

Ebola smittar inte hur som helst men det hjälper inte, misstanken finns där och ingen som besökt Ebolaområder kan förvänta sig normalt umgänge vid hemkomst. Idag ondgjorde sig en kvinna som varit i Afrika att vännerna svek henne. Jag tror att de flesta får vänta sig en viss karantän som på inget sätt är ett personligtn avståndstagande utan naturligt beteende.

Räknar man efter hur många människor man träffar indirekt varje vecka. Går du på lokal och dansar träffar arbetskamrater går på möten då har du indirekt nått tusentals som kan ha smittats om sjukdomen nu smittar på detta sätt. Nu behöver man ju bara bli orolig om någon spyr på dig. Men försiktighet måste ha prioritet och respekteras.

Den som är orolig för att smittas har tolkningsrätt och måste respekteras och har det gått någon månad så är allt åter till det normala.

Ubåtsjakt som slutar i prestigeförlust för marinen!

Den typ av mycket personal- och materialkrävande resursinsats som nu görs för att jaga ubåt är i mina ögon en ålderdomlig metod. Vi har idag mycket utvecklade sensorer och metodik för att se det som inte syns. Dagens it teknik gör det också enkelt att hantera utan sladdar och omfattande installationer.

Visst är den typen av utrustning sårbar men den är mycket effektivare än att stäva omkring med stora korvetter och stridsfartyg. Jag är övertygad om att det finns avsevärt bättre metoder idag att jaga ubåt än dagens modell som påminner om 1939 års modell.

Vi har avancerade teknikföretag som SAAB mfl. Som säkert kan förfina teknik som finns och som kan positionera och identifiera en ubåt på ett modernt sätt. Positionera effektivt och bomba tufft så de kommer upp till ytan. Det som nu ägt rum i skärgården skapar inget förtroende för vårt marina försvar. Snarare ger det ”bad will”.

Ska lastbilar skattas hårdare!

Lastbilen betyder mycket för samhällets utveckling. När något byggs oavsett det är hus eller maskiner, skörd, matvaror ja allt måste fraktas med en lastbil. Det är i princip omöjligt att leva ett anständigt liv utan lastbilar. Visst kan man använda tåg men lika förbaskat måste det ske frakter från tåget till någon annan plats.

Jag tror att det är samhällsskadligt att beskatta lastbilar hårdare den påverkar samhällsekonomin avsevärt. Möjligtvis kan de långväga transporterna över 200 km beskattas hårdare till förmån för tågtransporter.

Vi har en illojal konkurrens av utländska åkare som kör på helt andra villkor i Sverige. Dessa borde hållas efter bättre. Polisen är för släpphänta mot dessa åkare eftersom det är mycket omständligt att sätta dit dem. Enklare att arbeta med avgifter istället för brottsrubriceringar. Då är det bara att betala annars är det slutåkt.

Det mesta av dagens brott  i trafiken skulle kunna ersättas med höga avgifter så slapp vi kineseriet med böter. Rattfylleri skall givetvis vara brottsrubricerat.

Varför bara främmande ubåtar i svenska vatten?

Man måste vara skeptisk och ifrågasättande när det gäller främmande ubåtar i våra vatten. I de yttre vattnen är det säkerligen återkommande kränkningar och övningar från främmande makt. Vi kommer aldrig att kunna hålla rent i den yttre skärgården från detta och det är ganska harmlöst och ofarligt. Möjligtvis övning för att kunna gömma sig vid en kärnvapenkonflikt kan vara avsikten.

Det rapporteras aldrig om liknande kränkningar från våra grannländer vilket är synnerligen märkligt. Är Sverige så mycket intressantare än övriga länder för främmande ubåtar, ja möjligtvis som övningsområde där en storstad gömmer sig i en skärgård. Min bedömning med den information som finns tillgänglig är att det här kommer att rinna ut i sanden.

Den Allmänna Pensionen missgynnar den som jobbat ett liv!

Skattesänkningar, bromsen och tak i inbetalningssystemet gör att det är närmare än någonsin mellan en garantipension och den som jobbat hela livet. Det snackas om pensionspoäng mm när du jobbar men i slutändan skiljer det någon tusenlapp mellan en stackars fattigpensionär och den som jobbat hela livet.

Den skattesänkning som nu görs för pensionärer är direkt inriktad på fattigpensionärerna vilket är nödvändigt och de skall överleva. Vi som jobbat sedan vi var sexton år är förlorarna i pensionssystemet. Har man inte haft ett jobb med tjänstepension, varit sparsam då har de pensionsavgifter våra arbetsgivare betalat in varit som att elda för kråkorna.

Prishöjningarna som till största del är avgifter till det offentliga som vård, läkemedel, renhållning och vatten mm. drabbar till största delen pensionärer. Den nya regeringen lär inte göra något åt detta heller. Ingen är vinnare, fattigpensionärerna får några kronor till men de har ändå förlorat så mycket att de knappast kan bo och äta rimligt.

Socialdemokraterna i Stockholm i dåligt sällskap!

Man häpnar när man ser det sällskap som S hamnat i, i Stockholm. En förbifarts- och Brommamotståndare, en feminist och en kommunist. Det här blir inte bra S måste hitta nya kamrater, det här sällskapet är skadligt för den fortsatta uppväxten skulle en förälder ha sagt.

Nu bor jag gudskelov inte i Stockholms stad men de nya kamraterna till S kommer att trakassera oss i grannkommunerna. De kommer också att skada S rykte som blir skamfilat av detta illustra sällskap. Till att börja med en feminist som har sina rötter i en organisation som säger att män är djur har inget i politiken att göra det borde frysas ut med sin mans fascistiska människosyn.

En miljöpartist som vill stänga Bromma flygplats som inte ens de bor där vill göra beroende på ytterligare trängseln i trafiken. Han är också motståndare mot fri rörlighet då Essingeleden inte går att passera på ett anständigt sätt. Förbifarten måste byggas annars blir Stockholm en delad stad. Därtill en vänsterpartist och ett parti som har sina rötter i Sovjet och grova brott mot mänskliga rättigheter.

Arkiv