Om webbplatsen | Kontakt

Vill du trycka till någon, använd ord som slutar på ”fob”!

Det finns faktiskt många obegripliga ord som slutar på ”fob”. De vanligaste hedersomnämnanden är homofob och islamofob. Ord som kan betraktas som skällsord och ett finare sätt att tala om att vederbörande är knäpp och inte samhällstilvänjd. Egentligen är ändelsen snällare än så den betyder ”rädd för”.

Det kommer ständigt nya ord och det är sällan media talar om vad som menas och hur ordet ska uppfattas. Tyvärr gödslas vårt språk med nonsensuttryck och floskler. Det vore bättre att använda raka svenska ord.

FP låt inte de lågavlönade betala integrationen!

Livsfarligt förslag av FP att sänka löner och anställningsvillkor för de med de sämsta lönerna och villkoren på arbetsmarknaden. Historien visar att vid sådana manövrer så kan hela samhället gå åt helsike och i Tyskland vände sig de förfördelade mot totalitära tankar. Integrationen kan bara betalas av en grupp och det är av de högst avlönade även medelklassen måste gå nästintill oskadd ur integrationsbelastningen.

Precis som det var med Ny Demokrati så kommer de etablerade partierna att få anpassa sig till SD:s syn på integration. Givetvis kommer de aldrig att erkänna det. Oavsett vad man tycker så är det bra att integration och invandring kommer upp på debattagendan. Vi får inte behandla vissa frågor under täcket, de måste upp på bordet annars kommer dödgrävarna fram och det kan gå riktigt åt skogen för ett öppet demokratiskt samhälle.

Märklig debatt om avfall!

Jag tror inte ett dugg på polisens uppgifter om den stora utförseln av avfall. Min erfarenhet är att det är fattiga afrikaner som samlar ihop gamla kylskåp och bilar för att återanvända dessa i Afrika. En bra utveckling att återanvända och öka standarden för fattiga människor. Det är naivt av polisen och media att tro att man skickar vanligt lågprisskrot med dagens fraktkostnader.

Polisen kommer att dra öronen år sig när de får betala stora pengar för att destruera, kylskåp och i vissa fall kemikalier. Polismästaren kommer med all säkerhet att prioritera andra brott. Det var stora pengar Tullverket fick betala för att destruera fullt användbara kylskåp för begagnatmarknaden och en arbetsuppgift som med all rätt snart prioriterades ner.

För övrigt är detta en arbetsuppgift för Tullen och då främst Tullen i de stora Europeiska hamnarna där godset samlas ihop för att gå till andra kontinenter. Sveriges hamnar är obetydliga och ointressanta i detta avseende. Jag ser det som svensk okunnighet att jaga begagnade kylskåp mm. Reportagen i ekot var ju löjeväckande med däck och hjulupphängningar till bilar. Polisen behövs för våldsbrott, jaga avfall med hjälp av poliser är löjeväckande.

Dialekterna vårt språks ädelkrydda!

Dialekterna vår finaste språkkrydda och rikssvenskan en tråkig smaklös variant att jämföra med en okryddad bechamelsås. Det njutbart att höra dialekter och alla är lika fina på sitt sätt. Skånskans alla varianter ger hög trovärdighet och hörbarhet. Går vi norrut har småländska och östgötska som klingar härlig i öronen. På västkusten och upp mot Värmland är det den norska käckheten som slår igenom. Rikssvenskan behöver vi inte nämna den är lika tråkig som en allergi!

Har vi dalmål och gästrikedialekt som ger trygghet och betoning, längre norrut låter de som poeter med sin klang. Vi ska inte glömma gotländskan som är en härlig ö dialekt med långa härliga vokaler. Jag har gjort långa hopp här och där och sist men inte minst har vi blekingska som är lite mittemellan skånska och småländska. Jag älskar alla dialekterna och de är bland det finaste man kan tänka sig.

Sponsorer!

Volvo sponsrar dyra segeltävlingar jorden runt och Volkswagen sponsrar svenska skidlandslaget. Jag gissar att det är både smartare och mer kostnadseffektivt att sponsra skidåkarna. Varför väljer ett företag att sponsra segling, jo det är oftast så att Vd:n är seglingsintresserad och företaget ägs av institutioner och har ingen riktig ägare. Vd:n gör lite som han själv vill och de närmaste i företagsledningen är passliga.

Har ett företag en riktig ägare verkar sponsringen vara mer inriktad på vanligt folk och inte rika seglare där besättning och båtar kostar i miljardklassen. Den riktigt fina sponsringen finns till ungdomar som idrottar så de kan åka på turneringar och träningsläger. Den typen av verksamhet verkar inte dessa samhällsfrånvända Vd:ar vara helt ointresserade av. Det är finare att flänga runt jordklotet på en snabb segelbåt som inte är något för den riktiga jordenruntseglaren.

Förintelsen!

Varför är det först lång efteråt människor reagerar på mänskliga tragedier. Idag är diskussionen om förintelsen om de tyska lägren ett totalt avståndstagande men vart fanns opinionen då. Kanske var det okunnighet det var ju stängda områden för de flesta utomstående även tyskar men det fanns de som visste varför slog de inte larm.

Idag pågår ett folkmord på människor i Mellanöstern och det rapporteras dagligdags om övergrepp på mänskligheten. Ingen gör något men det talas och talas om övergrepp på mänskligheten. Flosklerna som inte innebär något i praktiken svämmar över i debatten och folken utrotas under tiden. Man backar för religiösa avarter och tillämpar västerländsk humanism. En metod som är fullständigt oduglig i detta sammanhang.

Det finns bara en lösning på dessa folkmord och det är en militär lösning. Diplomatin har bara bidragit till folkmord stora folkförflyttningar och stort lidande för många människor. Visst ska vi aldrig glömma förintelsen men idag handlar det om folkutrotning i Mellanöstern.

Nu skärper EU kontrollen vid EU:s inre gräns!

Vi som var de erfarna tullarna i Tullverket 1994 begrep vad vidöppna gränser innebar. Vi fightades genom tullfacket flertalet politiker, den egna myndigheten, oerfarna studenter som EU informerade, EU kommissionen och de som inte begrep bättre, tyvärr var det ett par tullare (väl ihågkomna) som ringde upp mig och frågade om jag var så dum så jag trodde vi kunde behålla tullkontroll vid inre gräns. Jag som förbundsordförande och svarade obetingat ja på den frågan och tre veckor före EU omröstningen beslutade en klok regering Ingvar Carlson att vi skulle stifta en lag om kontroll vid inre gräns.

Det har inneburit att uppemot 200 ton narkotika kunnat omhändertas vid inre gräns till en liten kostnad. Nu överväger EU att förstärka personkontrollen vid inre gräns. Polisen låg tyvärr lågt i den här debatten det var oansvarigt nu har vi terrorismen inpå knutarna och även byråkraterna hotas då blir det annan ton i skällan. Behöver ni konsulthjälp så ring.

Har det hänt något under mina 70 år!

Ja man får uppleva många förändringar under sin livstid. Först kom mopeden, tunnelbanan, kalla kriget, arbetskraftsinvandring från Finland och Italien, duschen, Enhetsskolan, sedan TV som blev färg, charterresan, helgöppet i affären, mikron, industrijobben och statliga jobben började försvinna, staten bolagiserade. Personsökaren, flyktingar, mobilen och EU kom och sedan dator med webben, nya religioner, Öresundsbron, Facebook och Twitter. Sedan kom tusentals tiggare utanför varenda affär därefter flera hundra tusen flyktingar i nästa våg från Mellanöstern eller ”särkland” som Röde Orm kallar dessa konstiga länder.

Jag väntar redan på nästa förändring för säger man något om ickesvenskt blir man det fulaste man kan bli i Sverige nämligen rasist och främlingsfientlig vilket för mig är en obegriplig koppling. Även om jag älskar främlingar så vill jag inte ha dem alla i mitt hus. Åtminstone vill och kommer jag de sista ”ljuva åren” så långt möjligt välja de jag vill ha i min närhet oavsett deras ursprung.

Kanske är det fattigdom som väntar oss framöver som vissa i min föräldrageneration genomled som unga. Förmodligen är det något helt oförutsägbart som drabbar eller hjälper mänskligheten. Jag har sällan sett någon som kan pricka rätt när det gäller ”megatrender”. Jag var med i en megatrendgrupp på 1980 talet en mycket intressant upplevelse. Ingen i världen inte ens vi förutsåg dock webben och Facebook. Kanske är det medicinen som får ett genom brott och vissa kommer att leva i 500 år. Jag har av platsbrist inte kunnat räkna upp allt bra som hänt, exempelvis skruvdragaren. Personligen gillar jag  datorn och webben samt kossorna bäst av mina uppräknade livshändelser.

Flosklernas Sverige!

Floskeln är ett utmärkt ord i tusentals varianter som används i dagen språkbruk för att dölja sanningen. Jag ids inte räkna upp något utan du kan rannsaka dig själv och lyssna på ledningen på ditt jobb eller på ledande politiker där har du flosklernas elithanterare. Floskeln används för att slippa hantera det verkliga problemet den är som mattan som man använder för att dölja soporna på golvet.

Visst kan det vara spänstigt med floskler och vi har nog allihop använt oss av sådana när vi varit trängda eller velat vara roliga. Egentligen har floskeln bara en legitimerad hemvists och det är hos komikern som raljerar med de som försöker undvika en svår fråga. Var uppmärksam när en talare börjar tala med svepande ordalag då kommer snart floskeln som ”ett skott på posten”. Varför det nu kommer ett skott på posten?

Fredsmonument i Sveriges städer!

Det krigas runt hela jorden och terrorister härjar i civilisationen jorden runt. Det är i huvudsak religion och politisk makt som är grunden till det onda. Tragedier har hänt och kommer att fortsätta sina dråpslag mot enskilda människor och grupper. Dessa händelser måste ha platser eller symboler som samlar människor i svåra stunder. Den svenska kyrkan har varit en sådan mötesplats skulle det istället varit en svensk moské hade det nog inte kommit så många gammelsvenskar.

Vi behöver en religiöst helt fristående samlingsplats där vi kan utropa vår sorg och förbannelse och då är inte de religiösa templen i tiden. Det är anmärkningsvärt att inte ens vår huvudstad har ett fredsmonument  där människor kan samlas oavsett religion och tro. Ingen normal människa kan väl vara emot humanismen grundteser oavsett andra uppfattningar politiskt eller religiöst. Tona ner religionerna till en privat enskild fråga, lyft fram det humanistiska till en nationell fråga.

Flytta någon ful kungastaty från Kungsträdgården i Stockholm och ersätt den med ett konstnärligt utformat vackert fredsmonument. Låt gärna någon av mastodontarenorna också få en sådan prägel. Den senare kan användas för mer långtgående manifestationer för fred och även sorg!

Arkiv