Om webbplatsen | Kontakt

Infationsmålet en ekonombluff!

Det finns ingen anledning att sträva efter inflation det är erfarenhetsmässigt omöjligt att reglera inflation. Styrmedlen är lika trubbiga som marknaden d.v.s. helt oförutsägbara. Det är patetiskt att höra Riksbankschefen utläggningar som i praktiken är nonsens. Marknaden styr och Riksbankerna har bara att följa med som i en jordbävning.

För låginkomsttagare och pensionärer är inflation ren förlust och det är bara de riktigt rika som tjänar på inflatonen om de är kvicka med sina placeringar. Att tro att man kan skapa en inflation som ligger  runt 2% med någon slags styrmedel det tror inte jag på,det är bara munväder från ekonomer. 

Får man inte slå tillbaka längre!

Är man kändis och blir påhoppad och råkar vara i god kondition och slår tillbaka, ja då blir man ifrågasatt. Självklart ska man få försvara sig och andra om man blir påhoppad och jag anser att man till och med kan gå lite längre med hjälp av lagens ”nödvärnsexcess” och att sig man svårligen kan sig besinna.

Det är bra att folk slår tillbaka när de blir påhoppade och det är löjeväckande när media idag ifrågasätter en sådan händelse i Örebro. Det här landet börjar bli fjantarnas rike. När människor åker ner till Mellanöstern och beter sig som barbarer då ska de rehabiliteras när de kommer hem efter att ha begått bestialiska dåd. Hemmavid får inte skötsamma medborgare försvara sig utan att ifrågasättas.

Jag måste säga att fjanteriet har gått för långt vi måste behandla skitstövlar som skitstövlar oavsett vilka de de är och oavsett varifrån de kommer på jordklotet. Är man dum ska man ha på käften!

Bostadspolitik för äldre!

Det diskuteras mycket kring att äldre bor i stora villor och lägenheter och de har helt enkelt inte råd att byta bostad. Möjligtvis kan man flytta till Dorotea där huspriserna är sådana att det går att köpa något mindre utan att låna pengar. Men vem vill flytta från sina vänner och aktiviteter till Dorotea. Det skulle ha skett för länge sedan i så fall.
 
Nä låt de äldre bo kvar i sin bostad om det inte finns medicinska skäl däremot. Det är nyttigt att röra på sig och städa samt pyssla lite i trädgården så länge man kan ta ett steg. Bostadsproblematiken är av alltid av övergående natur så länge vi inte lever i fem hundra år särskilt om man har passerat de 70 år. Återställ ROT och RUT de är viktiga komponenter för en pensionär. Tyvärr har obegåvade krafter inom S slaktat denna fina reform.

Man behöver inte vara polis för att utreda brott!

Många bedrägeribrott på nätet skulle kunna utredas av andra än fullt utbildade poliser. Den som är normalbegåvad och insatt i IT världen skulle med en ganska begränsad polisutbildning kunna utreda brott som idag omedelbart läggs ner, märkvärdigare än så är det inte.

Får du ditt namn kapat på Blocket eller motsvarande så hinner inte polisanmälan in till förrän förundersökningen är nedlagd. Den här typen av brott skulle en klurig person eller pensionär med datorintresse med lätthet kunna ta tag i och utreda. Hela polisväsendet måste tänka om man behöver inte ha släpat slödder för att kunna bli utredare av bedrägeribrott. Snarare är man olämplig för den typen av inre spaningsarbete.

Jag blir förbannad när jag på nära håll ser hur den nya typen av brottslighet inte värderas högre av polisen. Låt polisen hålla på med våldsbrott, för bedrägeribrott finns det personer som är mycket mer lämpade. Det dags att dela upp polisen i olika organisationer ungefär som man gjort med SÄPO. Bedrägeribrotten kommer att öka lavinartat när nu datoriseringen slår igenom med full kraft. Då behövs bara poliser med hjärna och lite muskler.

Läkemedelsforskningen en statlig angelägenhet!

Bra att DN uppmärksammar problemen att både Pharmacia och Astra blivit uppköpta av utlänningar och nu är den svenska läkemedelsforskningen i kris. Tyvärr har dåliga styrelser och VD:ar fått leka på den här marknaden. Läkemedel är extremt dyra att forska fram samtidigt som de är strategiska för folkhälsan.

 

Vi har en spänstig debatt om offentlig eller privat vård vilken är ointressant jämförelsevis. Där handlar det om kvalitén i vården inte vem som är huvudman. Den frågan är förhållandevis enkel att lösa och har inget med huvudmannaskap att göra, det kostar lika mycket oavsett vem som styr. Det är även bra med konkurrens.

 

Att ta fram nya läkemedel och förnya dem som nu har skapat immunitet hos stora befolkningsgrupper kan sannolikt aldrig bli lönsamma för ett läkemedelsbolag. Forskningen måste få de pengar de behöver från den offentliga kassan samtidigt som dessa kostnader måste kunna tas tillbaka när läkemedlen kommer ut på marknaden. Därför behöver vi ett statligt ägt läkemedelsbolag som kompletterar forskningen.

http://www.dn.se/ekonomi/satsa-i-svensk-lakemedelsindustri-ar-en-djavulsk-roulette/?fb_ref=Default

Komplettering till inlägg om Trafikverket den 13 april!

Mina tankar kring Trafikverkets kompetens bekräftas nu av den statliga utredaren Gunnar Alexandersson i en artiken i DN den 17 april

http://www.dn.se/ekonomi/trafikverket-klarar-inte-av-att-skota-sparen/

 

Dödsskjutningarna i Göteborg har ett direkt samband med Tullens neddragningar i Skåne!

De som sysslat med brottsbekämpning eller socialt arbete vet att dödsskjutningarna har ett direkt samband med narkotikasmuggling. Det är bara att rikta blicken mot de som står bakom neddragningarna av narkotikabekämpningen vid Öresundsbron och Helsingborg. Där kommer det narkotikapartier i varierande storlek varje dag.

När tullverket hade tillgång till ständig bemanning med 10 man i varje grupp dygnet runt i dessa strategiska överfartsställena så var det narkotikabeslag varje dygn i kvantiteter om 2 till 90 kilo. Återställ bemanningen till 2004 års nivå och ta hjälp av de erfarna tullarna då kommer narkotikakriget att avta. Skyttarna kommer då inte att ha någon narkotika att bråka om.

Idag finns dessutom bättre system för underrättelse, taktik och hundarna är effektivare. Behöver regeringen hjälp så kan de ju ringa så vet jag vilka som kan bromsa införseln radikalt.

Börsen toppar!

Börsen börjar närma sig en nivå där den brukar störtdyka och alla dina fina vinster fladdrar iväg. I år har du redan fått 19% ränta på eventuella aktier. Ingen dålig utdelning när banken ger 0,5 % på sparkapitalet. Jag kan ha fel men det är nog dags att vinsträdda nu och återinvestera när börsen ligger på bottennivå.

Förra året gick börsen bra och i år är det nästintill ett rally. Är man närmare döden än födseln då är det dags att vinstsäkra den här gången. Vi får se hur det går ingen är bättre profet än någon annan i denna fullständigt ologiska börsvärld.

Sparka ledningen i Trafikverket!

Tågtrafiken runt Stockholm fungerar inte underhållet och de tekniska lösningarna är på amatörnivå. Miljontals människor berörs. Det är Infrastrukturministrarna Åsa Torstensson, Catarina Elmsäter-Svärd tillsammans med Fredrik Reinfeldt och Anders Borg som har det yttersta ansvaret för dagens kaos.

Anna Johansson Infrastrukturminister i nuvarande regeringen har bara en sak att göra idag det är att sparka ledningen för Trafikverket eller avgå. Ni har inte gjort ett bra jobb Infrastrukturministrar insatsen de senaste tio åren är att betrakta som usel. Trafikverket har heller inte kompetens att klara av en expanderande tågtrafik utan de ligger kvar på modelljärnvägarnas ånglokslösningar.

Mina tankar kring Trafikverkets kompetens bekräftas nu av den statliga utredaren Gunnar Alexandersson i en artiken i DN den 17 april

http://www.dn.se/ekonomi/trafikverket-klarar-inte-av-att-skota-sparen/

 

Svenskar är inte främlingsfientliga!

Det är ett fåtal i Sverige som är totalt främlingsfientliga utan fientligheten riktar sig mot invandringens svans där det slinker med brottslingar och personer som inte hör hemma i en rättsstat. Det är inte märkvärdigare än att tala om idrottens svans.

När många människor är i rörelse så finns det alltid en svans eller icke önskvärda personer. Så har det alltid varit och kommer alltid att vara. Angrip det problemet så slipper vi det mesta av konstiga debatter om främlingsfientlighet. Snälla vanliga människor är alltid välkomna det är dräggen i svansen som de flesta vänder sig emot.

En helt annan fråga är om vårt samhälle kan ta emot hur många som helst på ett anständigt sätt genom att erbjuda bostäder, arbete och utbildning. Det gynnar ingen om vi får dualsamhällen utan en social gemenskap utan gemensamma värderingar. Den senare frågan handlar heller inte om främlingsfientlighet.

Arkiv