Om webbplatsen | Kontakt

Vem bryr sig om svensk utrikespolitik!

Inte ens ryssarna bryr sig om Sveriges höga tonläge mot ryssarna det visar deras lista på portade svenskar från inresa till Ryssland. En samling ganska betydelselösa personer som knappast har i Ryssland att göra. Det är dags att Sverige inser att vi är ”musen som röt” i detta sammanhang.

Diplomatin borde väl ägna sig åt att skapa fredliga förbindelser mellan länder inte skapa motsättningar. Ska vi ha ett högt tonläge måste vi ha ett mycket starkt försvar och en försvarsmoral utöver det vanliga. Det har vi inte och de nya svenskarna har flytt krig och kommer säkert att göra det igen om det drar ihop sig.

Då är ett Nato medlemskap ett alternativ men det bidrar istället till sämre förutsättningar för diplomatin även om det skulle ge större trygghet men kommer någon annan nation att vilja slåss för Sverige, jag tvivlar. Kommer svenskar att ställa upp och slåss för andra Europeiska länder, jag tvivlar. Vi har tappat ”killerinstinkten” i det här landet. Det är möjligt att man kan bygga upp den men då får vi lämna allt daltande,  män som är feminister med mera.

Socialdemokratin får nobben av framtiden enligt Expressen?

Ja så är det nog och problemet är att borgarna blivit mer socialdemokratiska och sedan låter de individen få lite mer individuell frihet och fringisar som Rut och Rot. Proletärerna idag är väl de som städar på ICA mm för en spottstyver och inte finns. De vågar inte sticka upp för då åker de ut ur Sverige på statens bekostnad när deras ”arbetsgivare” anmäler dem för att illegalt vistats i riket. De som är bärare av Sverige idag tjänar från 35´ i månaden och uppåt de vill inte bli av med sina stålar om de inte kan se en direkt konkret plusrelation till skatteuttaget.

Debatten om vinster i vården borde handla om kvalitén detsamma om lärarna ska vara statliga eller kommunala, det handlar om kvalité folk bryr sig inte om huvudmannaskapet.. De svepande politiska  formuleringarna måste ner på saknivå folk går inte på stora ord om att minska arbetslösheten när man inte säger hur. Det var trist att höra folkrörelsen OKs talesman relatera till fattigpensionärer när VD:n fick 2 milj om året livsvarigt, då har man tappat perspektivet.

Som pensionär är jag fullständigt ointresserad av huvudmannaskapet det är kvalitén som är helt avgörande. Jag har aldrig imponerats över offentlig verksamhet, den är oftast överorganiserad och gynnar inte de som ska göra jobbet, därför blir den ineffektiv. Imponerande är akutvården och räddningstjänsten de gör alltid vad som står i deras makt och de skulle nog vara lika engagerade oavsett huvudman.

http://www.expressen.se/ledare/jenny-madestam/socialdemokratin-far-nobben-av-framtiden

Rötäggen i elitfotbollen!

Har verkligen elitfotbollen i ett civiliserat samhälle att göra. Den kantas av korruption, huliganer, uppgjorda matcher och överbetalda spelare samt skyhöga priser på biljetter. Visst är det kupper och annat i de andra idrottsförbunden men de är ju inom demokratins ramar. Mutor och bestickning är något helt annat.

Fotbollen är ju en världssport och har ett ansvar som är högt över annat. Tyvärr verkar myglet ha smugit sig in på den högsta nivån. Jag har dock svårt att tänka mig att en 79 årig ordförande behöver låta sig mutas, han är ju i den åldern då man inriktar sig på sista resan. På den behöver man ju inga pengar.

Satsa istället på barn och ungdomsfotboll där gör fotbollen nytta. Det gör det inte på jättearenor där åskådarna bara blir feta på starköl och sedan går ut och slåss. En vanlig barnfamilj kan ju inte längre gå på en fotbollsmatch.

Förbjud omskärelse och könsstympning!

Att i religionens tecken eller av andra skäl skära i könsorganen är i mina ögon stötande och sadistiskt. Det finns inga skäl annat än medicinska att ge sig på den mänskliga kroppen. Än värre är det av religiös fantasi och gamla sagor bete sig sadistiskt mot ett barn eller vuxen person. Det är för mig helt obegripligt att man får hålla på med dylikt religiöst kvacksalveri.

Det är lika osmakligt med skönhetsoperationer som bara kostar pengar. Det finns större skäl att utveckla sin personlighet och den vägen vinna sina medmänniskors gunst. Att vara vacker är bara en ”kuliss” som oftast döljer något som inte är så bra att visa. De människor jag har haft störst glädje av är de som inte är så vackra utvändigt men har en fin själ och personlighet.

QR kod på gravstenen!

Enligt uppgift är det nu möjligt att få en QR kod på gravstenen så att en betraktare snabbt kan komma till en site där man kan ha nedtecknat sitt liv eller något budskap till eftervärlden. Jag tycker det är synnerligen intressant tänk att gå på en kyrkogård och få en människas liv berättat det skulle ge ett helt annat perspektiv än en trist gravsten.

Idag är det ju bara kändisar som dokumenteras på Wikipedia och liknande siter men med QR kod fick vi kunskap om vanliga människors ibland minst lika intressanta livshistoria. Bortglömda släktingar kunde komma till heders igen. Tyvärr talar jag bara om dem som skall dö inte de som skall dö inte de redan begravda.

Begränsa kreditupplysningen!

En person som missar att betala en räkning av helt legitima skäl hamnar i kreditupplysningens svarta lista. Det blir nästintill omöjligt att hyra, få kort ävensom problem att få ett jobb. Det kan inte vara rimligt att skötsamma personer som missat en betalning ska straffas på detta sätt.

Våra betalsystem är synnerligen effektiva och egentligen för effektiva. Det är orimligt att vi fått ett kreditupplysningssystem som inte har en slags domarfunktion som bedömer det enskild fallet. Samhället har rusat iväg när det gäller indrivning av fakturor och skulder på ett sätt som inte är anständigt i en demokrati.

Vi har ett synnerligen effektivt indrivningssystem emedan brottsbekämpningen är primitivt undermålig. Man kan fråga sig varför inte dömda brottslingar finns på en lista som vi alla kan få utdrag ifrån. Varför ska en person som kanske legat hjälplös på ett sjukhus bli uthängd på kreditupplysningens lista när vederbörande utan uppsåt inte kunnat betala en räkning.

Lägg kraft på skojarna  men där räcker kompetensen och begåvningen inte till, det är lättare att jaga skötsamma människor istället.

Nya makthavare!

Det är bara att inse att nu styrs Sverige av en helt ny generation. Borta är proppen Orvar och det är en ny generation som har makten. Bra eller bättre det får vi se men det gäller för alla generationer att ha tålamod. Den styrande generationen kommer alltid att försvinna även 70-talisterna som styr och ställer just nu. Både 1950 och 1960 talisterna har kommit i kläm och var lite vänliga mot dem.

Som 40-talist är det imponerande att se hur snabbt den generationen försvann och hur stor otåligheten var att bli av med oss 40-talister. Vårt liv är ändligt och så ska det vara men var ödmjuk och ha överseende med de gamla som inte hinner undan så snabbt. Det finns ingen anledning att jäkta fram mot gravsättningen dit kommer vi alltid förr eller senare.

Har Arbetsförmedlingen något berättigande!

Idag förmedlar en arbetsförmedlare bara ett fåtal arbeten under en månad. Är det verkligen en statlig angelägenhet att förmedla jobb, det borde väl om något kunna privatiseras. Det finns en del uppdrag för det offentliga som vissa bidrag och annat som måste göras och gör det då men låt någon annan sköta jobbförmedlingen.

Min erfarenhet av Arbetsförmedlingen hänför sig till 1960-talet och jag var där en gång och aldrig mer. Inte ens då kunde man förmedla jobb fastän det vimlade av jobb.  Den bästa arbetsförmedlaren då som nu var telefonkatalogens yrkesregister då som nu. Idag heter yrkesregistret Internet istället för yrkesdelen i telefonkatalogen.

Då som nu var det smartaste sättet att personligen söka upp företaget man var intresserad av och fråga om de hade något jobb. Det kunde vara så att chefen gick och funderade över att anställa men han ville inte gå till Arbetsförmedlingen för där var det i huvudsak oanställningsbara. Ett personligt spontanbesök är bättre än att skicka hundra brev om du är en vanlig trevlig person.

Slutsatsen av min argumentation är att lägga ner Arbetsförmedlingen den har inte tillfört samhället något annat än att arbetsförmedlarna fått en anställning. De har också haft synnerligen dåliga generaldirektörer under sin resa!

Snabba sms lån!

Man blir upprörd när skrupler skojare lurar på ungdomar  snabba sms lån som de tar i ren obetänksamhet. Sen kan de inte betala och då kommer Kronofogden och han ger sig aldrig varför lånen blir större och större. Jag tycker långivarna inte skulle få nyttja samhällsresursen Kronofogden. Deras sätt att låna ut pengar borde göra att de fick stå sitt kast  om de inte fick betalt.

Man kan fråga sig varför polis- och åklagare är lika effektiva i brottsbekämpningen. Straffen borde också föröka sig  om de inte avtjänades  omedelbart på samma sätt som obetalda lån eller skulder beter sig hos Kronofogden.

Retoriken i politiken!

Kanske minns jag fel men förr talade politikerna om vad de ville göra för att förbättra  samhället och framhöll detta mycket tydligt. Nu verkar retoriken gå ut på att tala om vilka dåliga förslag motparten har. Visst kan den retoriken vara bra vid enstaka tillfälle men när det blir huvudspåret då ledsnar jag. Politik är väl att tala om vad jag vill och övertyga med den egna förträffligheten. Jag tror väljarkåren är tillräckligt kompetenta att avgöra vad som är rätt eller fel och behöver inte hjälp med den bedömningen.

Det måste finnas någon strategi formulerad av konsulter som politikerna tagit till sig. Den här typen av retorik har sin grund i grundkurs ett i smutsig retorik, d.v.s. lägga mer eller mindre sanna ord i motståndarens mun som att ”du sa” fastän man inte sagt så och då medvetet misstolka för att skita ner motståndaren. Jag tror inte den här retoriken gynnar någon utan det stänker tillbaka på användaren.

Arkiv