Om webbplatsen | Kontakt

Politiska broder dominerar partierna som förlorat medlemmar i hundratusental!

De flesta partierna leds nu av politiska broders vars hela liv dominerats av att göra politisk karriär. Löfven är enda undantaget som har "skit under naglarna". Det är oroande för Sverige att broilerna nu dominerar så totalt det är lika illa som när gubbväldet dominerade. Tänk om majoriteten av riksdagen eller partiledarna skulle bestå av pensionärer. Vilket jävla liv det skulle bli  Gärna kyckling/broiler till lunch men bara en dag i veckan.

Varför är svensk vapenindustri kvar i Sverige?

Politikerna går hårt åt den svenska vapenindustrin, dels är Försvaret bantat till en nullitet och dessutom så blir det allt svårare att exportera vapen genom alla restriktioner. Grunden för svensk vapenindustri är den svenska marknaden men ska de överleva måste de exportera annars måste det bli statsägda företag.

När nu den inhemska försäljningen är så dålig så måste väl exporten vara viktigare än någonsin. Vill vi ha svenska vapen eller jordgubbar så måste ju dessa produceras här i Sverige. Jag har svårt att se hur Sverige skall kunna styra över vart företag etablerar sig och KRUPP på sin tid hade ju under kriget fabriker både i Tyskland och England för säkerhets skull.

Den vapendebatt som förs är inte speciellt begåvad antingen exporterar vi vapen eller så står ett statsägt företag utan vinstintresse för vår egen produktion. Exporten kan ju vara riktad mot länder som bekämpar terrorism och förtryck och särskilt de länder som tar itu med religiös terrorism.

Sveriges politiker står inför en ny väljarkår!

Glöm det svenska bruks- och välfärdssamhället nu har vi ett helt annat samhälle. De gamla politiska strukturerna finns inte längre. Förr dominerade Socialdemokraterna föreningslivet och gör så även nu men inte fullt ut, dels så håller de gamla på att dö ut och sedan faller organisationsnivån kraftigt. Idag finns det många Moderater som är ordförande i exempelvis fackliga organisationer vilket var otänkbart förr.


Välfärdsfrågorna har ändrat karaktär och det finns inte längre någon möjlighet att hålla befolkningen på ungefär samma levnadsstandard. På 1970 talet spelade det inte så stor roll hur mycket du tjänade det blev nästan samma summa i slutändan. Idag är de som har fast jobb en elit i samhället och de vill inte sänka sig ner på en mycket låg  levnadsstandard och avstå till en stor grupp halvfattiga. Den tiden är förbi och nu handlar utmaningen om att lyfta en större del av de ”fattiga” på deras egna villkor.


Det är en svår utmaning att ta tag i denna problematik och många olika åtgärder måste prövas. Jag delar Svenskt Näringslivs analys och en av åtgärderna är RUT och ROT. Ska de som har dålig utbildning, flyktingar och andra svårplacerade grupper få  en chans så är RUT- och ROTjobb bättre än samhällslön som är den andra helt skattefinansierade modellen. Detta gäller i synnerhet RUT.


Alternativet är 50% skatt till de som har turen att ha ett fast jobb, en fullständigt omöjlig åtgärd. Svenskt Näringsliv har ett förslag i rätt riktning som också är bra för pensionärer som betalar högre skatt än andra.
http://www.dn.se/debatt/utvidga-rut-for-fler-jobb-och-battre-integration/?fb_ref=Default

Almedalen 2015!

På Söndag den 28 juni drar Almedalsveckan igång och flera tusen personer får en betald semestervecka med traktamente. De i ledande ställning vill nog helst slippa den här veckan men svansen av alla informatörer och andra  tveksamma medföljare kan njuta av en gratis semester Rose´vin inclusive. Jag har inte sett något vettigt komma ut ur detta jippo annat än att det är bra för Gotland och media som får massor av nonsensartiklar.

Möjligtvis öppnar det för fortsatta diskussioner under hösten men det är mycket lite som kommer ut av politikers och organisationers skryt om sin egen förträfflighet. Det är få frågor som får ett lyft under den här veckan exempelvis har pensionärsföreträdare berättat om nuvarande och kommande  pensionärers situation. För att citera ett ordspråk så har det varit att ”kasta pärlor för svin” med andra ord de har inte begripit något.
http://www.almedalsveckan.info/24431

EU räddar inte Grekland de sänker landet!

Det är inte humant att hålla på och dra ut på lidandet genom att dra frågan om Greklands fortsatta Euro medlemskap i långbänk. Det är heller inte professionellt av EU politikerna att hantera en fråga så taffligt och som riskerar att dra in världsekonomin i ett bottenlöst träsk.

Har Grekland sin egen valuta så bestämmer de själva hur de vill ha det framöver. De offentligt anställda har exempelvis kunnat gå i pension efter 17 tjänsteår vilket givetvis inte är ekonomiskt försvarbart. Grekland är ju känd för att vara mer korrupt än Mellanöstern så det lär inte bli några extra skatteintäkter heller.

Den som vill Grekland väl bör se till så de lämnar Euron eftersom de helt enkelt inte platsar i den divisionen.

Anders Borg lovordar Afrika som en framtidskontinent!

Personligen är jag mycket tveksam till Afrika vilket kan vara fel men bevisligen riskerar hundratusental livet genom att fly över Medelhavet. Det senare verkar ha undgått Borg i den omvärldsanalys han gör i DN idag.

Borg vill också förändra arbetsrätten till att göra fler undantag vid uppsägning efter sin inspirationsresan till Afrika. I Afrika är det ju lättare där lämnas de att dö som inte kan försörja sig i Sverige blir det socialen som får ta hand om de äldre som blivit utkretsade. Den arbetsgivare som vill ha det som han vill vid uppsägningar behöver bara utveckla sin kompetens så är dagens system helt acceptabelt.
http://www.dn.se/arkiv/ekonomi/borg-blickar-mot-afrika?fb_ref=Default

Jordgubbsbluffen!

Utan att kunna bevisa det så är det min uppfattning att nästan hälften av de svenska jordgubbar som säljs i storstäderna inte av svenskt ursprung. Butikskedjorna har säkert något bättre kontroll men de som säljs utmed gatorna och på torg är inget annat än importerade jordgubbar.

Vi har ett EU som ska och vill hålla koll på allt men när det gäller jordgubbar och livsmedel har de misslyckats. Hästkött säljs som nötkött och jordgubbar packas om i mer eller mindre skumma lokaler och varifrån kommer förpackningarna de förpackas i kan man fundera över, de måste vara hårdvara. Vi får nog utländska jordgubbar och svenskt väder i Midsommar.

Kvinnorna har makten nu!

I de stora pensionärspartierna regerar nu kvinnorna. Vi har Christina Tallberg i PRO, Christina Rogestam i SPF och Monika Bäckman i SKPF därmed behärskar de den övervägande majoriteten av pensionärsorganisationerna. Några mindre och på utgående organisationer har män som ordförande och deras roll kan anses som marginell.

I de politiska partierna finns samma tendens där regerar  Anna K Batra i Moderaterna, Annie Lööf i Centern, Ebba Busch Tor i Kristdemokraterna samt Åsa Romson i Miljöpartiet. Däremot finns några män kvar i ordförandeställning i några av de större partierna som Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna samt i några av de marginella partierna som V och FP.

I många andra viktiga funktioner som facket är det samma tendens förutom i Centralorganisationerna där TCO leds av Eva Nordmark. Vi får se om det blir bättre nu i samhället när gubbarna är i uttågande. Tyvärr tror jag inte det, vi som är tillräckligt gamla och läst Animal Farm av George Orwell vet att makten fördärvar oftast även den med de mest vällovliga avsikter. Se upp kvinnor det förpliktigar att leda.

Missing People en avgörande faktor i flickmordet utanför Skövde!

För mig blir det allt klarare att polisen klarar sig inte utan kameraövervakning och allmänheten och i synnerhet Missing People. Det är hög tid att ompröva utredningsmetoder och förundersökningssekretess. Våra metoder att lösa brott måste förändras när lokalsamhället är borta. Förr fanns det alltid någon som tittade bakom gardinerna så är det inte längre nu måste vittnet och bevis sökas i en mycket större krets. Då är de nya medierna, folkrörelser som Missing People som måste få en aktivare del i förundersökningarna.

Naivt av miljöpartist att tro att de kan stoppa kolutvinningen I Tyskland!

Miljöpartist har fått storhetsvansinne hur kan de inbilla sig att de kan stoppa kolutvinningen i Tyskland. Visserligen äger Vattenfall kor gruvorna men skulle utvinningen stoppas så kommer någon annan att göra det. En nationalstat kommer inte att finna sig i vad ett utländskt bolag säger. Skulle vi finna oss i att ett utländskt bolag köpte vår vattenkraft och rev kraftstationerna. Endast en barnunge kan inbilla sig i att några gröna telningar i Sverige kan stoppa kolutvinningen I Tyskland.

  

Arkiv