Om webbplatsen | Kontakt

Privatisera trafikövervakningen det är ingen polisiär uppgift längre!

Vi behöver inga pistolbeväpnade som sköter trafikövervakningen i normalfallet. Det körs åt helsike för fort i det här landet och en mycket bra medicin är fartkamerorna. Den typen av övervakning kan till 99% kan privatiseras, det har gått bra med bilprovning som också är myndighetsutövning och det går lika bra med hastighetsövervakning.

Vi behöver massor av fartkameror som hanterar alla fartöverträdelser det kan innebära stora anställningar, säkrare trafik och en bättre miljö med lägre utsläpp. Jag tycker vi kan ta med de flesta trafikbrotten i privatiseringen, även rödljuskörning mm. Polisens trafikövervakning har passerat bäst före datum och det gäller att tänka utanför boxen. Även till sjöss kan sådan övervakning kunna övervägas på strategiska platser som i trafikerade sund och hamnar.

Tänk utanför boxen!

Politiskt korrekt är dagens ledstjärna för de som vill göra karriär och gå den enkla vägen. Den leder inte fram till de största segrarna eller nederlagen utan den är trygg och säker utan  motstånd. Onda motkrafter kan hanteras utan att det gör för ont men några stora framsteg gör inte de som bara tänker innanför boxen. De har också för hög lön och status i samhället, att vara ja sägare kräver ingen kompetens eller större begåvning.

Tyvärr missar vi många innovativa kreatörer och samhällstänkare med dagens negativa syn på den som har ideér och vill ha förändring och skapa nya uppfinningar.

Vi är lurade varje dag!

En stor del av befolkningen ljuger och står i dagligen. De finns överallt och där du minst anar så kan du bli lurad. Det går nu inte att gå och tänka på sådant men vissa människor är obotliga lögnare av olika skäl. En del vågar inte säga sanningen andra har någon form av mental störning där lögnen ingår.

Mest tydligt blir detta när en makthavare eller politiker ställs mot väggen då är det många som mörkar sanningen och säger något annat än svaret på frågan. De ljuger inte direkt men indirekt. Visst finns det ögonblick när en bra lögn är bättre än en dålig sanning men man ska veta att när sanningen kommer fram då blir det desto jävligare.

En bra utgångspunkt är att bara tro på det man själv sett allt annat betraktar min hjärna som preliminär information.

Det vanliga har blivit det ovanliga?

I dagens mediesamhälle rapporteras det ständigt i tid och otid om ”minoritetsgrupper”.  Det har i det närmaste resulterat i att majoriteten också blivit en minoritet. Vi vet det mesta om homosexuella, nya religioner, utlänningar, samer, kvinnor, kändisar mm. mm. mm.

Men vad vet vi om dagens vanliga familjer som slits mellan, jobb, barn, gamla föräldrar och deras vardag. Ännu mer okänt är hur den svenske mannen har det i förhållande till sitt arbete på ett bygge eller industri. Den här sidan skildras aldrig och det är en stor brist i samhällsbevakningen som nu också visar sig i allmänna val. Den ”vanlige mannen” känner sig inte delaktig längre.

Svenskarna är inte främlingsfientliga utan bara lagom!

Det har sedan urminnes tider funnits en misstänksamhet mot främlingar hos de flesta människor på jordklotet. Kom de en ”utböling” till en by i Sverige så var merparten misstänksamma och resten nyfikna. Kom det en hel grupp ja då blev alla misstänksamma och kunde ”gå man ur huset”. Antingen skulle de sno boskapen eller de snygga tjejerna och det hela slutade med ett rejält slagsmål.

Jag tror att dagens debatt med ord som ”hat och främlingsfientlighet” är överdrivna och kan bara riktas mot en mycket liten grupp extremister. De flesta av oss är på samma nivå som byinvånarna på 1920 talet vi blir misstänksamma när något överskriver lagom och blir det riktigt mycket över lagom ja då kan de gå riktigt åt helvete. Här har de ledande politikerna och höga tjänstemännen en balansgång att gå för att hantera samhället.

DN:s Ekonomisidor har inte de smartaste inläggen!

Jag gillar DN som är mycket informativ och ligger hästlängder före kvällstidningarnas sensationsjournalistik. Ekonomisidorna däremot har i mina ögon bara enkla redogörelser som inte tillför något. Pensionseländet ignorerar man nästan helt och samtidigt tror man att räntorna skall öka i närtid, det tror bara Riksbankschefen och ett önsketänkande från ekonomer som bor i hyresrätt.

Svenska Pensionssystemet är ett självspelande piano!

Vårt samhälle tar ansvar för mycket som tillhör det gemensamma. Pensionssystemet har man dock lämnat därhän så det är de arbetande och pensionärerna som helt och hållet står för systemet. Det är ett självspelande piano som dessutom till vissa delar betalar för de som aldrig gjort ett handtag på en arbetsplats.

I Norge har man i alla fall delat risken i systemet mellan staten och pensionärerna vilket vore rimligt. Idag tar man en del av pensionsavgiften till annat vilket utgör omkring 14 miljarder. De som har inkomster över brytpunkten betalar den delen av pensionsavgiften rätt in i skattesystemet.
http://www.svd.se/norsk-sagning-svenskt-pensionssystem-brutalt/om/naringsliv

Kameran ökar tryggheten i det svenska samhället!

De grova brott som klarats upp ganska omedelbart har skett framför en kameralins med inspelning. De grova brott som inte fångats i en kameralins har en tendens att bli  olösta. DNA är också ett utomordentligt bra hjälpmedel som också borde användas mer men det är dyrt att topsa och analyserna är också dyra. DNA är i mina ögon mer integritetskränkande än kameran.

Vi har flera otäcka kvinnomord i sommar som vänta på att lösas och förövaren sättas bakom lås och bom. Hade vi haft kameror i motionsslingan i Upplands Väsby samt utanför kaféet i Västergötland hade bevisningen varit solklar. Min uppmaning till alla är att installera kameror i din närhet så kanske du fångar upp den våldsman som passerar.

Det finns också små spionkameror som rymmer 16 GB film som du kan ha med dig på promenaden. En våldsman kommer inte att se att det är en kamera du har på rockslaget.

Kommer Sverige att behöva ett Nationalgarde?

Vi har en oroande kriminalitet som slänger handgranater och skjuter varandra till höger och vänster. Vi har en stor ungdomsarbetslöshet och ytterligare 82 000 människor väntar på arbete i flyktingförläggningar. Fortsätter den meningslösa arbetslösheten hos dessa grupper och bland ungdomar kan vi nog bara förvänta oss upplopp.

Den svenska modellen blir en historisk parentes och våran defensiva problemlösningsmetodik fungerar inte. Svensk polis är för tunn i detta sammanhang de ser ut som kommandosoldater men har inte vare sig resurser eller förmåga att klara svåra upplopp, det visar händelserna i Göteborg. Det inte alltid våld som hjälper utan snarare att vara flera som har den bästa effekten.

Det är hög tid att lämna händelserna i Ådalen det var tragiska och oförlåtliga men orsakades av inkompetenta officerare. Jag tror att det är tid för att fundera över hur ett svenskt nationalgarde skulle kunna se ut och hur de skulle kunna hjälpa till när polisens resurser och förmåga inte räcker till. Vi är inte långt ifrån den situationen, möjligtvis 10-15 år. Jag hoppas att jag har fel!

Ordet ”Hållbar”

Hållbar förknippas oftast med ett långtgående miljötänkande och syftar till något positivt för miljön eller livet, kärleken och det som hör därtill. Men även oljeanalytiker använder ordet för att beskriva en ”hållbar ökning av oljekonsumtionen”. Av någon anledning så känns ordet hållbar som ägt av miljöintressen men så är det självklart inte.

Det finns många åsikter i vår herres hage och miljöintressen låter som om de var de enda saliggörande, men så är det inte. Visst blir man fundersam när man ser alla dessa fordon men vi i Sverige är ju bara en nullitet jämförelsevis med de stora städerna och befolkningstäta områdena.

Det finns bara en metod att bli av med de fossila bränslena och det är att hitta andra bränslen. Bilen och transporterna kommer att fortsätta det är det enda vi kan räkna med.

Arkiv