Om webbplatsen | Kontakt

Samhällsstödet till kulturen en västanfläkt mot det som går till folkkulturen!

Stödet till folkkulturen är rena hånet i jämförelse med det som går till idrotten. Man kan fundera på varför det är så och självklart är det så att friskvården är viktig och den får också välbehövlig sponsring därutöver. Givetvis skall idrotten ha sitt stöd som är välbehövligt och inte minskas.

Man kan fundera över varför folkkulturen är så sparsamt behandlad av statsmakterna men det beror säkert på att utövarna inte haft så stora krav och att det funnits grupper som inte haft en seriös verksamhet. Idag blöder folkkulturen medlemmar och organisationerna är hotade samtidigt är samhällsstödet oförskämt lågt i förhållande till idrotten.

Det behövs en särskild brottsbekämpningsmyndighet mot fusket i Välfärden!

Det fuskas som aldrig förr i välfärden kriminella utnyttjar systemen genom olika företagskonstruktioner. Det handlar om ledsagare och andra aktiviteter som lönebidrag mm. I det lilla svenska samhället var det lätt att hålla koll på avarter så är det inte längre.

Stora städer, människor från andra kulturer med slutna familjer och ett större utbud av enkla fuskområden gör att många försöker. Jag tror inte Polisen har resurser till detta utan det behövs särskilda enheter som jobbar med det här fusket och kartlägger. Möjligtvis behöver de assistans vid tillslag i övrig kan de fullgöra förundersökningarna själva.
http://www.dn.se/debatt/det-kriminella-mjolkandet-av-valfarden-ska-stoppas/

Inkompetens stoppar studentbostäderna vid Telefonplan

Det nygamla Ericssonhuset vid Telefonplan (tegelbyggnaden utmed E4) kan bli 1000 bostäder vid Telefonplan men inkompetens hos myndigheter och politiker stoppar ständigt projektet. De gamla kontorshuset kan bli fantastiska lägenheter men den byråkratin hos myndigheter och politiker sätter stopp, främst av miljöskäl och någon kryptiskt skönhetsdiskussion.

Är det inte fantastiskt att få över 1000 små lägenheter alldeles intill Hornstull. Det skulle ge ett fantastiskt tillskott till den grupp bostadssökande som ökar mest. Miljöfrågor som buller och annat kan lösas med dagens teknik. Byggnaden finns ju där så skönhetsnördarna borde kunna hålla käft. Kan ni ge tillstånd till ett förskräckligt fult Nobelhus ja då är det här projektet enkelt att sätta Ja-stämpeln på. Se länken nedan.

http://www.dn.se/sthlm/kritik-mot-bostadsprojekt-vid-telefonplan-nara-e4/

SVT och TV4 lagar mest mat!

Det är ett jäkla geggande i kastrullerna i TV programmen numera. Det geggas på morgon och kväll och det är maträtter för ett fåtal. Inget enkelt för pensionärer och enmanshushåll som sannolikt är största tittargruppen på morgnarna. Jag vill se tips på hur man tapetserar, snickrar och gjuter. Praktiska tips på hur man renoverar och målar istället för detta geggande i kastruller. Åtminstone borde hälften av geggartiden läggas på bygg- och renoveringstips, särskilt nu när ROT utrangeras.

Skatt!

De flesta ogillar skatter åtminstone de som tar av din inkomst. Sjörövarskatter och guldskatter de drömmer de flesta om men få kommer att finna några. Inkomstskatter och andra skatter de kommer man inte ifrån. Indrivningen är synnerligen effektiv för att bedrivas av en myndighet. Om alla de som sedan sprider ut skattemedlen i samhället var lika effektiva då ville nog alla betala skatt.

Det ska vara mycket verksamhet för varje skattekrona och så är det inte riktigt. Det är slappt både här och där. Exempelvis så bedriver företag verksamhet i offentlig tjänst till samma pris som den offentliga och ändå kan ta ut vinst ur företaget. Det är ingen tvekan om att det slabbas i offentlig verksamhet med våra skattepengar och ingen bryr sig.

Hade vi en effektiv revision då kanske det hade varit något bättre men så är det inte. Ingen blir väl ruinerad av nuvarande regerings skattehöjningar men det är mycket skrik för lite ull. Det borde finnas smartare skatteuttag i dagens samhälle där elektronisk betalning är mer regel än undantag. Får vi undan sedlarna totalt så borde en transaktionsskatt vara ett bra komplement till dagens inkomstbeskattning.

Tveksam om svenska politiker håller måttet!

Vårt land utsätts med accelererande styrka för stora påfrestningar både ekonomiskt, kulturellt och socialpolitiskt. Den handfallenhet som våra politiker visar har hållit än så länge, men påfrestningarna börjar bli så stora att det behövs handlingskraft och nya idéer.

Hur ska välfärden kunna upprätthållas, hur ska vi kunna hantera stora flyktingströmmar, hur ska de politiska, kulturella och socialpolitiska motsättningarna i samhället hanteras. Ja detta är bara några av de aktuella frågorna som idag lämnas vind för våg. Den intellektuella eliten driver sitt eget spår och de lågavlönade och fattigpensionärerna ett helt annat. Inget av de etablerade partierna representerar de som är lägst avlönade.

Det behövs exempelvis massor av enkla jobb för nysvenskar som saknar skolutbildning och språkkunskaper. Att då minska RUT avdraget är ju som att skjuta sig själv i foten. Dessa jobb kommer nu att bli ”becksvarta” och vore jag nykommen flykting utan utbildning skulle jag definitivt jobba svart för att kunna försörja mig. Min lojalitet ligger ju i ett sådant läge bara till mig själv och inte det svenska samhället. Så här kan man fortsätta argumentationen.

Löfven tog tillbaka svenska flaggan och lite till!

Tyvärr såg inte vare sig Expressen eller Aftonbladet den stora symboliken från Löfven vid Riksdagens öppnande vilket var svagt av dessa chefredaktörer. För det första tog han tillbaka svenska flaggan från ytterlighetsgrupperna som tyvärr haft den som sin alldeles egna symbol under de senaste tjugo åren. De etablerade partierna och främst de på vänstersidan har nästan skämts över det svenska och allt utländskt har förskönats.

Löfven tog också tillbaka initiativet i invandrarfrågorna, flyktingpolitiken och tiggeriet. Han var tydlig med att det är arbete som gäller i det här landet och det var en tydlighet i de här frågorna. Givetvis kan han inte exakt beskriva alla lösningar men inriktningen framstod kristallklart. Hitintills har det flummats i de här svåra frågorna och ingen har sagt något substantiellt. Han kunde ha gått lite längre men äntligen någon i de ledande partierna som börjat ta ställning i de svåra och känsliga frågorna.

Vad C,V,MP och KD tycker är ju ointressant de är ju förpassade till nulliteter av väljarkåren.

Gärna EU men först en rejäl gränskontroll!

När jag som Förbundsordförande 1994 drev på att vi skulle behålla gränskontrollen av narkotika och allmänfarliga varor blev jag idiotförklarad av några av mina Tullkollegor. Jag vet än idag vilka de var och de ringde upp med påståendet ”är du så dum så du tror att vi kan behålla gränskontrollen när vi blir medlemmar i EU. Mitt svar blev ett obetvingat ja och jag tänkte ”det är du som är dum din jävel”.

Det var klokt av den dåvarande socialdemokratiska regeringen efter hårdnackat motstånd gav med sig och stiftade en lag om kontroll vid inre gräns. Ett stort tack till den tjänstemän på Generaltullstyrelsen och på Finansdepartementet som formulerade lagen. Den lagstiftningen har besparat oss konsekvenserna av minst 1000 ton narkotika.

Nu införs också gränskontroller för persontrafiken för att reglera flyktingströmmar. Den fria rörligheten har för övrigt inte varit så fri eftersom vi måste ha med oss Pass när vi reser utanför Norden och vi blir kontrollerade inpå bara skinnet på flygplatserna. Så länge våra länder har egna ekonomier och lagar samt geografiskt lämpliga platser för kontroll av samhällets fiender så måste det finnas någon form av gränskontroll. Teknik och nya organisationsformer gör sådana kontroller mycket smidiga om man vill.

Kvotera i kvinnliga flyktingar!

Den absoluta majoriteten av de flyktingar som kommer till Sverige är män, och vart finns kvinnorna. Svaret på den frågan är enkel de lämnas kvar i krigszonerna och i flyktinglägren. Ankommande flyktingbarn är i huvudsak pojkar eftersom de är värda mer än flickor i dessa primitiva länders människosyn. Våra svenska jämställdhetskämpar i exempelvis FI och feministerna i landet, de tiger och ser på vilket jag ser som skamligt och visar på inkompetens.

Det här visar också på den människosynen de har i de krigförande länderna. Flickor och kvinnor betraktas som mindre värdefulla en människosyn som vi inte kan acceptera ens i en krigssituation. I Sverige hade vi män gått i strid och evakuerat kvinnor och barn i Mellanöstern gör de tvärs om. Jag kan bara känna äckel över beteendet att de starka flyr och de svaga blir kvar

De gula löven på träden och i det svenska samhället

Nu har det kommit de gula löven på björkarna och hösten är här. Vi är nu nästan två miljoner i Sverige som också lever på livets höst. Till skillnad mot trädens höstlöv så har vi tillgång till en fantastisk läkarvård som håller oss fast vid livsträdet. Vi kan få nya tänder fastskruvade i käkbenet, hjärtoperationer upp i åttioårsåldern, nya leder, syn och hörselhjälpmedel samt mycket mer.

Visst kan man klaga på hemtjänsten  men det finns nog en gräns för den också. På en riktigt handikappad kan det gå fyra anställda för att hjälpa den. Bortsett från dessa tråkiga tillkortakommanden så är vårt omhändertagande av äldre synnerligen gott. Det finns också ett ansvar inom familjen och då särskild den mentalsociala omvårdnaden d.v.s. besöka och tala med den äldre släktingen.

Arkiv