Om webbplatsen | Kontakt

Tiggare ett nytt yrke?

Förr var städtant och diskare längst ner på den sociala yrkesskalan. De har nu blivit uppgraderade, fått fast anställning och tjänstepensionsavtal genom fasta anställningar som resultat av RUT. Städaren har  fått benämningen lokalvårdare eller sanitetstekniker. Diskaren har blivit maskintekniker nu när de stora diskmaskinerna kommit. Det var inget dåligt uppdrag att vara städare men skulle det gå ihop förr i tiden måste man jobba svart.

Tiggare är nu det nya yrket längst ner på den sociala skalan. Yrket domineras av folk från Bulgarien och Rumänien men alltfler svenskar dyker upp och tigger. En del av tiggarna har fina Rebookskor och en fin ryggsäck och ser inte alltför fattiga ut. De har givetvis skattefri inkomst och även i den branschen har villkoren blivit tuffare. Svenskarna är inte så givmilda numera, det finns för många tiggare i yrket.

Vi får nog vänja oss med tiggarna kommer att finnas här under överskådlig tid och det är en helt svart verksamhet utan insyn och socialt skyddsnät. Vissa platser ger mer pengar än andra och blir givetvis attraktiva. Normalt uppfattar man tiggare som svältande människor som ser utmärglade ut men det gör inte de nya yrkestiggarna. De ser nästan välmående ut. Vi som är lite äldre tycker att det är förnedrande för dem att sitta och tigga men så ser de inte själva på sin situation, det har helt enkelt blivit ett yrke att vara tiggare.

EU en misslyckad chansning!

Sverige blev medlemmar i EU 1995 och det är bara att konstatera att medlemskapet inte inneburit några fördelar. Den fria rörligheten för varor hade vi genom vårt avtal. Vissa smärre statistiska anmälningar och mervärdesskattedeklaration tvingades företagen göra direkt vid importen och motsvarande gör de idag också fast vid senare tidpunkt. Med dagens teknik hade dessa smärre olägenheter kunnat begränsats till ingenting.

Tullfacket bedrev en intensiv kampanj och i enlighet med Rom fördraget kunde kontroller vid inre gräns finnas kvar. Detta till stor lycka för Sverige hundratals ton narkotika har kunnat beslagtas vid gränsen. Samma möjlighet gäller för den bekämpande av den illegala införseln av alkohol.

När det gäller fri rörlighet för människor har EU fullständigt misslyckats och det snälla landet Sverige har blivit en avstjälpningsplats för fattiga EU medborgare. Kåk- och tältstäder växer upp i Sverige 2015. Flyktingströmmarna har inte kunnat hanteras folk riskerar livet på farliga hav och vandrar sedan över leriga åkrar hordvis i Europa. Ett fullständigt misslyckande för den fria rörligheten, den yttre gränsen har kapsejsat och de inre gränserna avskaffade.

EU skulle också bli ett fredens paradis nu är förhållandet till Ryssland det sämsta tänkbara och ett krig pågår tyvärr också mellan Ukraina och Ryssland.

Lämnar England EU så kommer detta våghalsiga mastodontexperiment att fullständigt haverera. Sörjd av få och det finns andra sätt att framgångsrikt samarbeta utan att bilda ålderdomliga unioner, historien förskräcker när det gäller just unioner.

Karl den tolfte i ny uniform åter 2015!

Nu ska Sverige kriga med Ryssland i cyberrymden och ”pennfäktas” via sociala medier och andra IT baserade verktyg. Felaktiga påståenden ska angripas via datorer och tangentbord. Personligen tycker jag det är en bättre strategi än att släppa bomber och granater. Under Karl den tolftes tid fick många unga gossar offra livet för en galen kung inklusive karriärofficerare som Carl Bildts förfäder..

Det blir något att likna vid ”grabbarna frön söder som gick till Tegelbacken för att skipa  rätt. De hytte med näven sen vände de på klacken och gick hem”. Ja kan det glädja någon att besvara de skämt som ryssarna lägger ut för sin sak så inte mig emot.  Hellre ett rejält informationskrig än den gamla modellen med bomber, granater och ärtsoppa.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/hemlig-grupp-ska-mota-ryskt-informationskrig/

Gränskontroll?

Tyvärr finns det nog ingen annan möjlighet för EU än att införa inre gränskontroll för personer om nuvarande flyktinginströmmning fortsätter. Asylrätten måste givetvis finnas men det måste till förenklade metoder att avvisa de som inte har ett skyddsbehov. När jag var ung kunde personer avvisas om de inte hade tillräckligt med kontanter med sig.

Givetvis blir den yttre gränskontrollen av EU den stora utmaningen men de inre kontrollerna kan med fördel genomföras av externrekryterade (polismän) och på samma sätt som tullkontrtollerna görs, d.v.s. på grundval av låg misstankegrad om illegal invandring. I övrigt är det nog bara att inrikta sig på att bygga flyktingläger och blir flykten långvarig kommer det att skapa stora social problem och utanförskap i samhället.

Inget samhälle kan ju bara lämna de som flyr därhän utan någon form av hjälp måste finnas och när resurserna är uttömda och flyktingarna för många då blir det flyktingläger som inte är någon unik nyhet på det här jordklotet.

Korruption och utnyttjande av den svenska modellen!

Häromdagen skrev jag om att de nya i Sverige kommer från länder med utbredd korruption och en helt annan samhälles apparat än den vi har. Vi har och kommer att få ett accelererande utnyttjande av de offentliga systemen och det ligger ett stort ansvar för integrationen att upplysa om vad som gäller här. Kommer man från ett helkorrupt land så tror många att det är lika här. Vi har haft en mycket låg korruption men det kommer nu successivt att förändras och det är viktigt att ansvariga myndigheter tar tag i avarterna. I DN idag kan vi läsa om ett lysande polisarbete!
http://www.dn.se/nyheter/sverige/atalet-kyrkan-utnyttjad-for-miljonbedragerier/

SD har mer inflytande utanför etablissemanget!

I praktiken har SD större inflytande utanför etablissemanget än om de bjöds in i någon hörna i de fina rummen. Det finns många exempel på hur framgångsrika grupper blivit när de blivit utstötta. SD använder nu en mycket framgångsrik taktik de vänder sig till de som finns ovanför och under den lagstiftande politiken.

Det är ett misstag av de etablerade att inte tala med SD vilket gör att de blir ännu mer taggade. Det enda som kan stoppa deras framgångar är egna misstag och affärer. Det gäller även om de nu börjar gå hårt åt de som kommer utan bagage till svenska gränsen för där kan de skada många inhemska humanitära hjärtan.

I avvaktan på sådana egna misstag så tjänar SD på dagens utanförskap i politiken. Vi har kontakter med de värsta diktaturer då borde man väl kunna föra samtal med SD. Åtminstone kunde man väl ägna någon minut år att ”tänka rätt”.  Det ska bli intressant att se hur SD:s senaste utspel upplevs av väljarna men utspelet kommer att få stor effekt på de etablerade politikerna. Även en ”terminator” får problem ibland.

Sverige blir aldrig mer sig likt!

På gott och ont så kommer Sverige att förändras kraftfullt. Hela världen förändras genom IT tekniken och förenklade transportformer. Men den stora förändringen kommer att ske inne i landet. Det kommer mängder av nya människor som har helt andra värdegrunder och erfarenheter. De dåliga beteendena måste vi aktivt bekämpa.

Flyktingarna kommer från länder med diktatur, dödsstraff, våld och stor korruption. Förtryck av kvinnor är vardagsmat och laglydigheten är det lite si och så med. Religioner som hör hemma i medeltiden dyker också upp. Viljan att betala skatt är i dessa länder mycket liten. Det här är några av de utmaningar svenskarna måste hantera. Givetvis har inte alla dessa mänskliga brister men det finns där.

Just nu är inte det svenska samhället berett att bemöta dessa samhället avarter. Det måste till mer av aktiv politik för att eliminera dessa samhällets avarter och som vi i Sverige föraktat i över hundra år. Det krävs både hårdhet och finness för att hantera detta. En person som jobbat i offentlig tjänst i ett korrupt land måste särskild genomskådas i svensk offentlig tjänstgöring och omvandlas till vår syn på exempelvis korruption. Detsamma gäller kvinnosynen.

Partiledardebatten 2015!

Sverige har stora problem just nu, stora flyktingströmmar trycker på och både bristen på bostäder och arbetslösheten är stor. Vi tar vårt ansvar säger partiledarna unisont men blir det så. Vi har jättelika integrationsproblem förutom bostad och jobb. De partiledare som igår stod på podiet kommer aldrig  att komprometteras med framtidens dagliga integrationsproblem. De som får ta de stora smällarna framöver är de som har de sämst betalda jobben och bor i utsatta områdena.

Återinför gränskontrollerna vid inre gräns och sätt fokus på kvotflyktingar istället och i ordnade former hjälpa flyktingarna. Det som sker idag i Sverige och Europa är ett fullkomligt kaos där också de rika flyktingarna får företräde framför de fattiga och de som har det värsta helvetet. Dagens flyktingpolitik skapar motsättningar och det är bara att hoppas på att det inte slutar i kravaller och uppror.

Tyvärr har vi inga starka politiska ledare i Sverige idag som har förmåga att hantera de svåra problem som vi är bara i början av. Det är lite politisk verkstad i Sverige och mycket tal som saknar substans.

Reinfelts budskap ”Pensionär jobba tills du är 75 år och håll tyst”!

Jag blev mycket beklämd när jag lyssnade till en verklighetsfrånvänd föredetting Fredrik Reinfeldt. Han budskap inlindat i floskler var solklart arbeta till du är 75 år om du inte har råd att gå i pension tidigare och sluta gnäll. Det kommer inte att bli några höjningar av pensionerna pensionsöverenskommelsen ligger fast.

Byt gärna jobb i god tid innan pensioneringen så du kan försörja dig och må bra av att jobba. Det senare kan jag hålla med om eftersom alla mår bra av att ha något meningsfullt att göra. Problemet är ju att många är urless på jobbet när de är 65 år och vart hittar du ett påhugg i den åldern. I storstäderna kanske men i övrigt nästan omöjligt.

Vad jag förstår så har Reinfeldt rejält betalt för ett föredrag men det jag lyssnade till på Pensionsdagen var en tråkmåns som på känt floskelmaner bad pensionärerna dra dit pepparn växer och inte gnälla över den låga pensionen. Nej den killen hade inget att göra på en scen och berätta något intressant. Tråkig, dålig retorik och en dålig presentation av en fråga som egentligen handlar om längre livslängd vilket han inte fick fram

Ryssland världens hopp i Syrien!

Den arabiska våren skapade ett rent helvete i Mellanöstern. Flertalet av de länder som drabbades av den naiva västinställningen ligger nu i ruiner och folket lider. Värst är det nu i Syrien och Väst står handfallna. Sammanfattningsvis styrdes de sönderfallna länderna av någon form av diktator. Egypten visar på att det är endast den vägen som är möjlig, det måste till ett tuffare styre. En svensk politiker på minner i dessa länder om en naiv barnunge.

Det är bra att Ryssland ger sig in i Syrien och det är med förvåning jag ser att mina favoriter USA ställer sig utanför. Det som behövs är att USA och Ryssland i samråd tar tag i konflikten i Syrien. De inser båda att det bara är någon form av diktator kan styra ett land i Mellanöstern. Det är bara att hoppas på att USA kommer på bättre tankar, tills dess tack Putin!

Arkiv