Om webbplatsen | Kontakt

Bättre med kaotisk aktivitet än ordnad passivitet!

Byråkrati och dumma regler i stadgar och annat har alltid retat mig. Det måste vara terrängen som gäller och inte kartan. Tyvärr är många människor riktigt fyrkantiga och tolkar alla regler till det sämre istället för att förenkla och effektivisera. Jag har det jobbigt med den typen av personer de är riktiga bromsklotsar i utvecklingen.

Det måste vara lite fart på verksamheten och det är väl inte hela världen om det blir lite fel. Det blir ju rätt till slut och då har vi lärt oss en hel del också. De som har rätt från början är lika dumma hela vägen de inte lärt sig ett dyft. Det också lite läskigt med absolut ordning, det är inte mänskligt utan robotlikt trist och fantasilöst. Lite oordning ger livet stimulans och fart.

Föreningslivets sista entusiaster!

Under hela mitt liv har Föreningslivet varit grunden för demokrati och rekreation. Det är från frimärksklubben till riksstyrelser. Den kunskap som genererats där är omättat och obegripligt stor för den enskilde individen och en livserfarenhet som gynnat hela samhället. Nu brottas nästan alla föreningar med vikande medlemstal och få som vill ta på sig ett funktionärsskap. Ordningen i samhällsbyggandet kommer att förändras när folk går direkt till köttgrytorna istället för att lära sig på vägen!

Kommunikationschefer ett hot mot demokratin!

Krisen inom polisens informationssystem visar på hur tokigt det kan bli när information toppstyrs. Allt från ytterligheter som nazisten Goebbels till dagens sannolikt mera obetänksamma toppstyrning av informationsflödet i myndigheter och företag. Problemet för dagens kommunikationschefer är sociala medier där enskilda arbetstagare kan läcka ut de sanningar några försöker dölja i propagandistiska centrala styrelserum.

Det är inte bara inom polisen som det är kommenderat givakt, tystnad och fullständig lydnad. Det är nog så i de flesta organisationer. De som var chefer när jag trädde in på arbetsmarknaden kunde hantera kritik och förändringstankar. Nu när det ska vara så modernt då har tystnaden utbrett sig på arbetsplatserna. Den likformighet som eftersträvas i mer eller mindre kloka policydokument hämmar snarare utvecklingen av en organisation.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/kris-inom-polisen-anstallda-hoppar-av/

Tullveteraner vårens program klart!

Då vi inte längre erbjuds att ha våra möten med Tullverkets trotjänare i Tullverkets lokaler har vi haft vissa problem att lösa lokalfrågan. Nu har vi givetvis löst den frågan och du kan hitta närmare information om vårens aktiviteter under fliken Tullveteranerna ovan. Alla medlemmar hälsas välkomna.

Svensk Handel har fått fnatt!

I dagens DN framför Svensk Handels Karin Johansson att sänkta eller i ett första skede oförändrade ingångslöner som ska rädda den stora integrationen som nu ska genomföras. Det är som vanligt det fattigaste, lågavlönade, pensionärer och ungdomar som ska betala och i det här fallet ungdomarna som även ska ta smällen som våra rikspolitiker orsakat genom oförsiktig flyktingpolitik. Själva går de helt fria men ungdomar som jobbar hos krämarna i ICA de ska betala integrationen genom att sänka sina löner från en mycket låg nivå.

ICA handlarnas och krämarnas koncept är att ha mycket lågavlönade som jobbar en kort tid sedan vill de att de sticker, nu vill de tjäna ännu mer. En ICA MAXI butik har en sådan vinst att de utan vidare kan överanställa med 30 flyktingar och ge dem en chans på arbetsmarknaden. Ägarna av exempelvis ICA MAXI tjänar enormt med pengar men deras VD på Svensk handel tycker de ska tjäna ännu mer genom ”trashanksavtal” med facket, ofattbart äckligt!

Tydligen är ett antal  slätstrukna proffessorer inne på samma linje, men professor verkar ju vem som helst kunna bli numera. Heja facket ge er inte på den här punkten det är inte de fattigaste som ska betala för integrationen det ska ansvariga politiker och krämarna göra. Heja facket på dom!
http://www.dn.se/debatt/frys-ingangslonerna-for-att-kunna-ge-fler-nyanlanda-jobb/

Barn som Mördar!

Unga ska inte mörda för då är det något i omgivningen eller uppfostran som gått fel. Nu är det en ung kvinna som blivit mördad av en femtonåring på ett flyktingboende. För ett tag sedan var det en yngling som mördade flera i en skola och sedan har vi en flykting som mördade två oskyldiga på IKEA.

Vad är det för monster som växer upp och oroligheterna på flyktingboenden visar på att Sverige inte har kompetens att ta emot så här många flyktingar där många tydligen är så mentalt skadade att de mördar. I media kan man höra att ”det är tråkigt”, ja visst är det så men jag tycker inte bara som en mes att det är tråkigt jag är förbannad och det är rejält.

Vi har tyvärr för många mesar i flyktingdebatten och de har inte debatten och frågan att göra. Det måste bli mer acceptabelt att skilja ut rötäggen bland både flyktingungdomar och vuxna sådana. Den som jobbar på ett boende ser ganska snart vilka som är rötägg och de måste tas om hand särskilt eller omedelbart utvisas. Vi vanliga människor accepterar inte mord och att ”det är tråkigt”. Det är för jävligt och måste åtgärdas med hårda tag. Ingen människa har rätt att ta en annans liv.

Inhumant att Sverige tar emot stora flyktingströmmar!

Det sitter kanske hundra tusen människor i flyktingboenden och har inget meningsfullt att göra. Ett fruktansvärt tillstånd för en människa. Det är också massor av bråk på flyktingförläggningarna, givetvis för att de inte har något att göra. Nu har till och med en person som arbetat på en anläggning för så kallade ”flyktingbarn” dödats.

För det första är det rent bedrägeri att kalla vuxna tonåringar för barn är man över sexton år så är det inga barn. Den som är 18 år är vuxen och ska behandlas och själv ta ett vuxenansvar. Det som sker nu är ett rent svek mot flyende människor och ansvaret är stor för de som med falska förespeglingar lockat hit den.

En som har särskilt stort ansvar för flyktingarnas dagliga helvete är Fredrik Reinfeldt som öppnade för bedrägeriet och sveket mot flyktingarna. Han bjöd in dem till en livsfarlig resa över Medelhavet och ett meningslöst helvete i flyktingförläggningarna.
Det finns ingen som kan göra något meningsfullt i en massflykt utan det handlar om förvaring inte framtid och integration.

Vi kommer att gå mot en mycket orolig tid framöver i Sverige, räkna med flyktingrevolter, våld och mord i flyktingförläggningarna och ett kraftigt avståndstagande från en stor del av de boende i Sverige, även tidigare invandrare. Det kan bli politiska krafter som demokratin kommer att huka inunder. Det här kan sluta hur som helst.

Kultur en viktig civilisationsfråga

Man blir förbannad när ledande personer helt negligerar kulturfrågorna och är man ett uns intresserad då handlar det om utländsk kultur. Den kultur vi har nära oss på arbetet och privat den ser man inte och den förpassas oftast till soptunnan. Vem bryr sig om vår kultur om inte vi gör det. Nu senast är det Tullverket som skingrar sitt museum och vem bryr sig om det om inte Tullverket gör det. Den som inte begriper det är korkad.

Det talas om svensk kultur att den mestadels är importerad och ”so what”. Det är svensk kultur nu hur mycket den än är importerad och den ska bevaras och utvecklas. Det i det närmaste landsförräderi att inte värna om det som är oss närmast. Det är vår plikt att värna om den kultur vi hanterar likaväl som det är andra som ska värna sin kultur.

Är man för den svenska kulturen ja då är man placerad i samma fålla som en fascist. Märkligt obegåvat svenskt det är ju via den svenska kulturen man vinner hela världens kulturer men vi kommer aldrig att orka med att ta hand om allt. Bryr vi oss inte om den svenska kulturen då gör ingen det, begrips!

Tullmuseum går på auktion!

Jag har aldrig varit med om maken till beteende i Sverige. För mig är det okänt att ett museum säljer ut sin kulturskatt på auktion som nu sker med Tullmuseums samlingar. De föremål som intellektuella tulltjänstemän samlat under mer än hundra år säljs nu ut av en kulturhandikappad ledning i Tullverket. Vore jag ansvarigt departement och statråd för Tullverket skulle jag starkt ifrågasätta nuvarande lednings kompetens att förvalta en myndighet effektivt med beaktande av att organisationens historia säljs ut.

Tullverkets och Tullmuseums samlingar säljs nu definitivt ut på stadsauktion. Så förvaltar nutiden ledare Tullverkets historia. Det är bara att konstatera att hela högsta ledningen externrekryterade karriärister som inte har kunnat utveckla de historiska känselspröten. En organisation utan historia får det svårt och det drabbar personalen, inte de som sitter i högsta ledningen de går vidare till andra sockrade uppdrag. Det här är ett angrepp på alla nuvarande och oss tidigare anställda. Öppna filerna så hittar ni vår kultur klicka sedan på objektet så ser ni att de kommer från Tullverket.
 
http://online.auktionsverket.se/auktion/alla/?sid=39
http://online.auktionsverket.se/1601/356449-emaljskyltar/
http://online.auktionsverket.se/1601/355424-kassakista/
http://online.auktionsverket.se/1601/356027-vaxelperforeringsapparat/
http://online.auktionsverket.se/auktion/alla/?sid=31
http://online.auktionsverket.se/1601/356232-skrivbord/
http://online.auktionsverket.se/1601/356252-vikter-i-massing/
http://online.auktionsverket.se/1601/356384-vagar/
http://online.auktionsverket.se/1601/355398-karra/
http://online.auktionsverket.se/1601/355799-botbossa/

 

Kommunal!

Så har drevet gått igen och visst har det varit några excesser i förbundet men en del av dem är nulliteter. Det talas om en julfest för personalen som en överdrift, det lär ha bjudits på en en snaps och avec vilket framställs som väldigt exklusivt. Kan ett företag eller organisation inte bjuda sin personal och några trotjänare på ett julbord ja då kan den organisationen och företag ta sitt pick och pack och flytta in i ett kloster och anlita munkar och nunnor.

Nu har ledningen för kommunal med sin förbundsordförande gjort avbön och jag är säker på att ”bränt barn” skyr elden men jag hoppas de har kvar julfesten. Kommunal förlorar också en mycket skicklig ledare i Anneli Nordström som jag tror kan lyfta de mycket lågavlönade medlemsgrupperna. Det här är en kvinna som vet vad hon vill och som valts på meriter och inte på kön. Hennes förmåga att hantera drevet visar på stor kompetens och integritet. Få hade klarat det här.

Tråkigt att Anneli Nordström inte lyckades hålla stången mot gamla synder. Jag tror hon är lättad att slippa ett mycket tungt uppdrag och jag hoppas hon kommer igen i andra sammanhang. Det kommer att bli svårt att hitta en sådan person igen i närtid. Det är många starka krafter som inte vill att Kommunal ska lyckas. Det innebär högre kommunal- och landstingsskatt och att industrin inte sätter det så kallade lönemärket i avtalsrörelsen.

Arkiv