Om webbplatsen | Kontakt

Kungen och Jag!

Vår gemensamma nämnare är att vi är lika gamla och fyller år samma vecka och nu är det 70 år som gäller. Jag har vid ett tillfälle hållit ett kortare föredrag för Kungen och ätit en gemensam lunch. För övrigt tyckte han att Tullen och Kustbevakningen kunde fortsätta att vara en myndighet. I övrigt har våra vägar inte korsats och våra liv varit väldigt olika.

Visst är det väl lite töntigt det där med Kungar och Drottningar men det är väl ett skådespel som många vill ha. Många länder har ju diktatorer och stollar som bestämmer och slår ihjäl medborgarna. Då är vårt system bättre vi har en snäll Kung som representerar och får utstå spott och spä ibland. Det skulle inte religiösa ledare och diktatorer tåla, då blev man ihjälslagen eller plågad till döds.

Det jag skriver här skulle jag säkert bli fängslad för om jag levde i någon arabisk religiös bananrepublik. Vi har ett bra system i vårat land det är bara några små skönhetsfläckar. Även om vi gnäller på politikerna så kunde det vara mycket värre. De flesta gör ett bra jobb men det kunde vara färre i Riksdagen nu när vi har EU som bestämmer det mesta.

Grattis Kungen idag den 30 april och den blågula fladdras i den starka vårvinden.

Vi har usla akademiker numera!

Den svenska bostadsbubblan har bara en närande svulst och det är inflyttningen till Stockholm som är alldeles för stor. Det är för mig obegripligt att våra nationalekonomer inte kan ta en den enkla ekvationen. Det går inte att bygga bort den inströmning som sker utan alla andra fina orter i Sverige måste stimuleras. Folk måste få bo kvar i sin fina hemmiljö och inte behöva köpa en trerummare för fem miljoner i Stockholm.

Det finns många sätt att få företagen att etablera sig utanför Stockholm varav ett är skatteinstrumentet. Försvaret kan exempelvis flytta all verksamhet ut i landet det räcker med 50 man i staben på Gärdet. All annan verksamhet fungerar bättre utanför Stockholm och så är det för verksamhet efter verksamhet. De flesta huvudkontoren för de stora bolagen kan flytta ut. Ett av de sämre argumenten kom från Sandvik när de flyttade till Stockholm för att få bättre kompetens. Okunnigt och amatörmässigt av Vd:n. Vill man göra karriär så flyttar man med glädje till fina Sandviken 20 mil från Stockholm.

Fotboll en fullständigt ointressant sport?

Många gillar fotboll och kan sitta tillsammans med 50 000 personer och skrika och gapa när ”bollen går rätt väg” i deras ögon. Den andra parten vrålar när det går åt helsike men bollen. Publiken tycks gilla samvaron att gapa och skrika. I mina ögon påminner det om något slags religiöst möte med överspända troende.

Personligen känner jag större dragning till evenemang där jag själv har en roll och slipper ingå i ett mer eller mindre ”idiotkollektiv” som likt kråkor springer åt samma håll. Det känns som om det är människor som inte har kraft att gå sina egna vägar och spåra upp det egna ”nirvanaläget”. Min erfarenhet av grupper är att där döljer sig många skumma krafter som agerar i skydd av en massa människor.

Jag känner igen det där från det militära där vanliga människor kunde bete sig som svin i skydd av en större grupp. Det var flera gånger som jag fick ingripa och avstyra dumheter. Finns det då inte en auktoritär person i gruppen eller fotbollspubliken då tar de fega makten och då går det åt helvete. De som går på fotboll måste hålla koll på de fega små människorna som gömmer sig i gruppen och ta hand om dessa hårdhänt.

Jag har aldrig sett dylika upplopp på simstadion och vid skidlopp eftersom där finns de starka individualisterna och där trivs jag!

Det finns ingen medelsvensson längre!

Den intellektuella eliten det vill säga de politiskt korrekta använder ibland ordet ”medelsvensson” lite nedsättande. Faktum är att medelsvensson finns inte längre utan det är de politiskt korrekta som har övertagit den rollen. De talar i ordvalet ”man” och då är det alla de som inte tycker som de.

Medelsvensson var den stora gruppen i samhället som med ”unikaboxen” på pakethållaren cyklade till bruket där jobbet gått i arv i generationer. Hela livet präglades av bruket och det lilla lokala samhället med idrottsföreningen, ABF, Folkets Hus och KF. Ytterligare några komponenter var nykterhetslogen, IC och fotbollsarenan.

Den majoritet i Sverige som inte tycker som de politiskt korrekta är något helt annat än medelsvensson. De finns knappt två som har samma uppfattning och det är en hopplös uppgift att katalogisera majoriteten i Sverige. Den som kan ena gruppen är nog närmare ett geni. Jag byter omedelbart kanal om någon så kallad expert börjar tala om medelsvensson. Den killen har stannat på 1979.

Bättre satsa på nya ordningsvakter än ytterligare poliser!

Det satsas vilt på nya poliser och de som kommer verkar försvinna in i kontorsrum, meningslöst arbete och innebandyhallar. Några extra poliser på gator och vägar ser vi inte. Polisen har idag ett för brett ansvarsområde idag och de finns inte med som skydd för medborgare på gator, torg och tunnelbanan. Det krävs en strukturförändring av polisen.

Militären kan sluta med sina utlandsuppdrag och bli en aktör i terroristbekämpning, de har tunga vapen, sprängmedelsutbildning, taktiskt kunnande, sjukvårdsutbildning och de gör mer nytta än polisen vid en terrorattack. Vägtrafiken kan i större omfattning kontrolleras av kameror och många hastighetskameror kan finansiera verksamheten. Bilderna kan sedan användas av polis. Det finns fler områden som ekobrott kan utredas av skattemyndigheterna osv.

Låt polisen bli en stark bekämpare av våldsbrott av olika de slag. Ett sådant fokus och en aggressiv inriktning mot våld är vad Sverige behöver. Gullegulla polisen kan söka in vid socialtjänsten istället.

Det veté faan hur det gick till men minst 70 år blev det!

Sjuttio år går fort när man har roligt och det har det ju varit nästan jämt. Har det varit jäkligt så har jag nog inte begripit det. Visst har det varit jävligt ibland med reumatismen i ryggen men som  med allt ont när det går över så glömmer man. Idag inga problem med de nya embryobaserade sprutorna. Ja sen var det ju det där med hjärtat som läkarna tog ut och sydde på fyra nya kranskärl. Men hjärnan har fungerat bra för mig men det kanske inte alla tycker. Leve vetenskapen i alla fall.

Vart tog alla dessa spännande dagar vägen, kindergarten på Rosenlundsgata, Maria Skola, Tallvägen i Huddinge med alla kompisarna. Mopederna, hemlig MC i skogen, den första bilen för 500 kronor (DKW  som idag heter Audi). Mjölkcentralens HK på Dalagatan, Granit och Beton i Skogås och Gotland P18. Alla unga vackra flickor, man skulle nog inte ha sovit på nätterna då.

Tullverket en spännande arbetsplats som gav stora möjligheter att vara kreativ. Giftermål, barn dagis skola arbete fackligt arbete med en otacksam kamp mot de oinsiktsfulla för att behålla Gränskontrollen av farliga varor, en kamp som vi vann. Än  idag har vi kvar en tullkontroll vid inre gräns om Sverige vill. Den kampen är jag mest stolt över. Gärna EG men först en rejäl gränskontroll var parollen.

Tack alla barn, vänner, släktingar ja alla som pratar med mig för att ni gjort livet värt att leva!

Jag känner ingen stolthet!

Mina förfäder, drängar och småbönder led helvetes kval under en kyrka som förtryckte och utnyttjade deras låga utbildningsgrad. De tvingades sitta i kyrkbänkar under långa mässor när de egentligen behövde vila efter hårt slit på åkrarna. De skulle också avlöna och betala till kyrkans folk. Ståtliga kyrkor byggdes när det egentligen behövdes bostäder till de fattiga.

Sveriges kungar har utnyttjat Sveriges och Finlands drängar och småbönder i sina fullständigt vansinniga krig. Även adelsmännen är ansvariga för mina förfäders död i främmande länder i dessa meningslösa krig. Jag kan inte känna någon stolthet när jag ser dessa kunga statyer och domkyrkor, de har betet sig som svin mot svenskar och finländare. 

Många minoriteter kräver upprättelse och ursäkt och jag vill hävda att den största gruppen som behöver en ursäkt och upprättelse är vanligt folk i Sverige och Finland eftersom detta utspelade sig när de två länderna var ett land.

Vägrar ta en kvinna i hand och handhälsa!

I Sverige är vi någorlunda vana vid att vi vägrar ta fascister och ovänner i hand. Men att vägra ta en vanlig kvinna i hand är bland det märkligaste jag varit med om. Muslimer från Egypten vittnar om att det måste vara en extremist som beter sig så. De ansåg att ett sådant beteende var medeltida.

Till yttermera visso så har ett av våra regeringspartier, Miljöpartiet en sådan person i en högt uppsatt ställning i sin organisation. Man häpnar över detta och vad har vi för politiker i det här landet. Det stänker faktiskt på alla riksdagspartier i den här i mina ögon rent. Hur naiv får man vara i de politiska ledningarna. En person som inte handhälsar på en kvinna ska givetvis uteslutas ur partiet med omedelbar verkan.

Kan man bojkotta Sverigedemokraterna så borde det här föranleda samma åtgärd mot Miljöpartiet om de inte utesluter den handhälsningsnekande mannen. I det politiska arbetet gäller inte extremtolkningar av Koranen. Var finns feministerna i den här frågan de är ju snabba på att fördöma snälla svenska män men låter tydligen en sån här kriminell person gå fri. På en normal arbetsplats är det saklig grund för avsked att trakassera kvinnor.

Tiggeriet i lokaltrafiken i Stockholm förbjuds!

Det är glädjande att SL nu tar beslut om att förbjuda tiggeriet i lokaltrafiken. Det är helt oanständigt att man inte ska få göra sin lokalresa ostörd. Vi har faktiskt betalt för den och ska inte behöva bli antastade av företrädesvis utlänningar. Det skramlas i burkar, det läggs ut lappar om svåra familjesituationer, det är skrammelmusik där den spelande möjligtvis kan ett ackord och så vidare.

Förhoppningsvis tar landets affärsmän samma beslut och låter oss kunder kunna koncentrera oss på våra inköp istället för mer och mer påflugna tiggare. Vi har under mina 70 år aldrig haft tiggare i det här landet fastän det varit väldigt fattigt på sina håll. Ska nu ett medlemskap i det ”moderna EU” innebära att tiggeriet permanentas i vår del av världen.

Jag håller med förre statsministern Göran Person att de här människorna måste åka till sitt hemland och driva på för en utveckling där. Det kan inte vara Sveriges roll att lösa fattigdomen i Europa och kanske hela världen. De svenskar som känner starkt för de här frågor bör åka till hemländerna för tiggarna och där jobba för deras sak där. Dagens tiggeri ger ingen lösning av tiggarnas mycket besvärliga situation.

http://www.dn.se/sthlm/nya-ordningsregler-ska-stoppa-tiggeriet-i-t-banan/ 

Nya kyrkor i form av Moskéer i Sverige är att backa i tid och rum!

Vi har i Sverige under många år distanserat oss från kyrkan och de flesta normalutbildade människor tror inte på Gudar och andar. Nu byggs det kyrkor och Moskéer som aldrig förr. Det är utlänningarna som kommer hit och givetvis vill ha sin tro med sig som bygger. Inget folk eller nation har utvecklats av religion snarare har den typen av politik resulterat i svält och förtryck. Särskilt i sällskap med auktoritära ledare.

Vår skola måste offensivt och uthålligt lära ut beprövad naturvetenskap till utlänningarna som kommer till Sverige. Det är tragiskt att det byggs nya religiösa byggnader i det här landet det kommer att vara en kvarnsten för utvecklingen. Givetvis ska inga restriktioner tillämpas i vårt öppna och sekulära samhälle. Utbildning och åter utbildning är framgångsfaktorn för ett land. Religion är ett historiskt och förlegat framgångskoncept.

Arkiv