Om webbplatsen | Kontakt

Yngre partiledare sänker sina partier!

Det är bara att konstatera att yngre politiskt korrekta partiledare är det sämsta ett parti kan välja till sin ledare. Vi kan se det i svensk politik, de partier som valt en ung partiledare åker rutschbana i opinionsundersökningarna. De är för omogna och oerfarna för sina uppdrag. Man måste vara omkring 45 år för att kunna axla ett kvalificerat ledarskap det gäller i både politik och arbete.

Jag har sett dem komma och gå och de får problem hela sin återstående karriär för deras tillkortakommande som yngre ledare. Visst ska yngre vara med i svängen men de ska inte vara ledare förrän de är torra bakom öronen. Det är inte för inte som världens ledare oftast är äldre personer och kanske till och med för gamla för sina uppdrag. Orkar de verkligen med ett tufft ledarskap vi de 70 åren.

Visst kan man vara väldigt mogen vid 25-30 år men det finns brister som  inte syns och då vänder folk dem ryggen. Just nu kan vi se tre partier som lider av ungdom och det är Centerpartiet, KDS och Miljöpartiet. Säkrate vinnartipset är en karismatisk man eller intelligent smårolig kvinna i femtioårsåldern som Moderaterna gjort.

Dagen ledare historiskt tondöva vissa på gränsen till kultursabotörer!

Nu är det Telia enligt DN som säljer ut sin historia i form av fint inramade porträtt av dess grundare 1852 Carl Akrell samt en Generaldirektör till. Nog hade det väl funnits plats för dessa porträtt på någon vägg. Svenska Tullverket sålde ut sina historiska föremål på Auktionsverket och några räddades på ett museum i Stockholm.

Det är ju så att det som ägs av statliga organisationer ägs av folket och det är mycket tveksamt om en förbiflaxande myndighetschef eller VD kan göra sig av med historiska föremål som ägs av svenska folket. Hur som helst så visar händelseutvecklingen på att många ledare och ansvariga saknar tillräcklig bildning för sina uppdrag.
http://dagens.dn.se/#pages/13363/b/24

Ett härligt Midsommaväder och domedagen basunera ut i SVT!

För en gång skull är midsommarvädret riktigt härligt och det är skönt att sitta ute och skriva några rader. På TV basuneras domedagen ut då Storbritanien tänker lämna EU. Vi har inte sett detta ännu det hela kan istället bli ett helt reformerat EU Dagens EU där parlamentet består av politiker som inte fått plats på hemmaplan är inte särskilt pragmatiskt utan snarare en reservutgång ur politiken hemmavid. Tjänstemännen i EU är heller inte av toppkvalite utan består oftast av de som inte får toppjobb hemma hos myndigheter och departement. EUs placering i Bryssel är också ett problem det skulle ju ligga i någon av Europas riktiga huvudstäder som Paris, London eller Berlin.

Det är dags först i Norden att bilda en egen kraft om vi ska vara kvar i EU. Varför inte ett Nordiskt parlament beståndet av ett 20 tal ledamöter från våra 5 länder. De kunde gott Ha budget och mandat för vissa gemensamma infrastrukturåtgärder mm.

Glad Midsommar till mina läsare!

Som vanligt är vädret lite opålitligt men midsommar är midsommar. Hoppas alla njuter av de ljusa dygnen och god mat. Brexit  vann och politiska ledarna i småpartier vrålar ut sin skräck. Oproffsigt amatörmässigt det är väl inte hela världen om ett byråkratiskt toppstyrt system får sig en riktig smäll.Det kommer att gå lika bra framöver och det finns ingen anledning till oro för att EU tvingas till omstrukturering och bli mer folkligt. Nu har vi varit på väg mot ett nytt Sovjetunionen under flera år.

BREXIT!

En ödesdag då England röstar om sitt medlemskap i EU. Det är ingen annan än kommissionen och EU parlamentet som har ansvaret för den uppkomna situationen. De har kört över vanligt folk och detaljreglerat nulliteter då blir vi vanligt folk förbannade.

Jag ser att den här omröstningen biter på politikerna och vår statsminister börjar använda ord som jag tidigare fick utså spott och spä för. Socialdemokratin har nu kommit på ett mer trovärdigt spår och efterlyser decentralisering. Detsamma tycks gälla för Moderaterna. Övriga småpartier kan man lämna därhän de är ju knappt på 4% i röster. SD Har också en tuffare attityd i EU arbetet.

Visst är det bra med ett gemensamt EU men det handlar inte om att toppstyra. En viktig del att det gått så fel med EU är att många av de tjänstemän som företräder Sverige är i sin myndighetskarriär och är fullständigt okunniga om folkviljan utan ser frågorna ur ett byråkratiskt perspektiv. De är också oftast nybakade akademiker utan livserfarenhet som vill göra chefen på hemmaplan till lags.

Pommerska darran hos Moderater och militär för ryssar på Gotland!

Ryssarna bygger en gasledning mitt i Östersjön och har en hamnbas på Gotland och Slite. Det ger pengar i kassan och utvecklar samarbete inte konflikter. Moderaten Hökmark är livrädd från sin trygga tillvaro i Bryssel. Militära experter varnar och ser upplaget av rör som ett hot. Det får väl vara någon måtta på ryss skräcken.

Hur miltärt fjantigt får det bli det är ju som att skjuta på sittande gås om det blir en kris eller krigssituation. En fast situation kan man öva på och den ger fördelar. Jag funderar över vad har vi för försvar och den gasledning ryssarna bygger kommer att vara onödig om tio år då alternativa energialternativ tagit över.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/ny-gasledning-ses-som-hot-mot-gotland/

Radikal har fått en tve eggad betydelse!

Förr betydde radikal att man var för positiv förnyelse och omfattande förändring. Idag har ordet radikalisering använts för personer som i religionen namn mördar och förtrycker folk som har en annan uppfattning. För många känns det ordbruket främmande. Vi som gjort radikala organisationsförändringar på jobbet har för det mesta sett detta som något positivt. Gamla stelbenta organisationsformer har bytts ut mot en organisation i tiden.

Lägger man inget värde i ordet radikal utan bara översätter med förändring då kan jag hålla med, men ordet radikaliserad känns för positivt för att användas i de sammanhang det görs idag.

Köttberget har lämnat arenan men har det blivit bättre?

När man besöker olika anläggningar och försäljningar så har fyrtiotalisterna kunnat ersättas och det fungerar riktigt bra ändå. Det kan till och med ha blivit bättre men det finns stolpskott i den nya maktgenerationen också. Det finns de lata som går den enkla vägen och likt en struts stoppar huvudet i jorden och tror att deras genväg och lathet inte ska synas.

Det finns ju en fördel för oss internetnördar och det är att skåpa ut dem nätet. För min del känns det bra att kunna bränna på företag som inte funkar både på hemsidan, Facebook och Twitter mm. Det brukar bita bra när man kör en vända på Twitter och Facebook då ser hela omgivningen företagets tillkortakommande. Allmänna reklamationsnämnden är oftast för sega.

Förbjud alla former av automatvapen för civil användning!

Senaste tidens ”skjutningar” visar på effekten av att automatvapen får säljas till personer för civilt bruk. Nu är de lite bättre i Sverige men det finns även automatvapen här för jakt även här. Det finns ingen anledning att ha automatvapen vid jakt, kan man inte skjuta ett villebråd med ett vanligt gevär då har man inte i skogen att göra. Kunde man förr i tiden jaga björnar med spjut så behöver man inte automatvapen idag.

Ju färre patroner det finns i vapnet desto mindre risk för dessa massmord av sinnessjuka individer. Jägare är normalt mycket pålitliga personer men de kan bli utsatta för stöld eller bli knasiga själva och då är eländet där. Automatvapen hör hemma i järnverkens smältverk inte i ett civiliserat samhälle.

Brexit något EU själva bäddat för!

Det är inte i centralisering framtiden skapas utan det handlar om decentralisering. Det handlar inte om centrabyråkratiska lösningar utan om lokala/regionala lösningar av det mesta. Centraliseringen sköter sig själv och behöver ingen byråkratihjälp från EU. Visst är det bra med ”standards” i tekniska och kemiska frågor men även där så måste man ta hänsyn till alltifrån arktiska förhållande till nästintill ökenklimat.

Det är EUs byråkratisering och centralisering som driver många av oss från en bra tanke till ett avståndstagande. Varför inte ta de stora frågorna i EU och sluta jävlas med vanligt folk. Det är lätt för en byråkrat att jamsa ja till en ”närafråga” som inte hör hemma i EU men betydligt svårare att lösa flyktingproblemen och miljöfrågorna.

Ett exempel som jag är mycket insatt i är alkoholinförseln där det gäller fri rörlighet fastän skatteskillnaderna är extremt olika liksom tillgängligheten. Om nu ett land vill ha sin alkoholpolitik så varför ska EU lägga sig i denna införsel. I den här typen av frågor som hotar folkhälsan måste lokal politik ha företräde. EU står och faller inte med att ett land vill ha en effektiv alkoholpolitik exempelvis.

Arkiv