Om webbplatsen | Kontakt

Bron i Södertälje igen!

Till råga på allt elände med E4 bron över Södertälje kanal så fastnade tydligen den enda farbar bron i öppnat läge. Det händer tydligen titt som tätt och det är obegripligt vw förman öppnade den när inga högre fartyg kan komma in i Mälaren eftersom bron bredvid är trasig sedan en månad och nu fusklagad. Viktiga produkter kan inte forslas in i Mälaren och folk sitter i ändlösa köer. Så här dåligt säkrat ärviktiga samhällsfunktioner i Sverige i alla stora befolknings områden och ingen tar ansvar.

Fortfarande en primitiv mänsklighet!

Vår teknologi har utvecklats enormt från stenyxa till supereffektiva stridsflygplan och grottmålningar till avancerad datorgrafik. Allt det tekniska har gått framåt men de grundläggande mänskliga beteenden finns kvar. Många tror på gudar som ingen har sett lyssnar till profeter som läser upp sagor. De mänskliga uråldriga behoven ligger där och lurar alltifrån våld och sex samt girighet finns där och poppar upp. I den humanistiska sektorn finns massor att göra men det går inte som förr att "hota med gudars vrede". Det krävs mer begåvade angreppssätt.

Pensionärer rånas och slås ner!

Man blir förbannad när ligister slår ner gamla människor som jobbat ett helt liv under tuffa förhållanden. Det känns som ett spöstraff och ett dygn i stocken på torget skulle göra dessa ligister gott. Man behövde väl inte piska dem blodiga utan ner med byxorna och stryk på aschelet och sedan en stund i stocken på torget. Ingen i min generation har tagit skada av lite aga. Men nu har allt blivit till fjant. Jag tror det är skadliga att låsa in unga.

Högbro i Södertälje och förbifart Stockholm

Märkligt att Vägverket inte byggt högbro över Södertäljekanalen det är ju mossig att ha en öppningsbar bro i ett område med mer än två miljoner invånare. Ofattbart att en olycka på nuvarande bro stoppar trafiken månadsvis och ställer till ett elände för människor i området. Det kostar pengar och det skapar stora problem med nuvarande köer.

Förbifart Stockholm är nu riktigt på gång man känner inte igen sig vid Kungens kurva. Den stora bensinmacken är riven och minst ett kvadratkilometer stort område är rensat från jord och delvis bortsprungen.  Förbifarten borde ha funnits redan nu men missriktad miljöpolitik har fösenat denna viktiga transporter men nu är det full fart och jag hurrar för fullt!

Sverige är under stark förändring.

Sverige upprepar sig inte det är ständiga förändringar och vi är inne i en sådan som kan jämföras med industrialismen. Ny teknik och nya människor med andra värderingar flyttar in och vi kan ännu välja om vi vill behålla våra grundvärderingar eller ge oss in i utländska sådana. Varför inte ta det som är bra och säga tydligt nej till sådant som strider mot mänskliga rättigheter. Tona ner religion och luft humanismen och låt inte svartrockar och skäggiga profeter styra de har inte i de varma rummen att göra med religion. De är bara Välkommen,man med det humanistiska budskapet.

Sverige behöver offentliga toaletter och enkla jobb!

Just nu påmins vi om bristen på offentliga toaletter. Våra svenska städet vimlar av kissnödiga personer i detta toalettlösa Sverige som är ett U land att bli kissnödig i. Bygg massor av offentliga toaletter bemanna dessa med enkla jobb destinerade. Ta en tia i betalt håll rent och snyggt. Dygnetruntbemanning ger sådär 5 årsarbetskrafter per toalett med 500 nya toaletter innebär det 2500 arbetstilfällen i Sverige minst. Enkla jobb var det och här har beslutsfattarna ett positivt förslag för både kissnödiga och enkla jobb sökande.Endast på detta enkla sätt meddelas detta förslag men det är väl att kasta pärlor för svin.

Nyhetsflödet svagt!

Så här i semestertider händer inte så mycket mellan de stora nyhterna. De flesta journalister är på semester och då finns det heller inga nyheter. Istället för krig och politik blir en lasbil brand den stora grejen. Även bloggaren har fullt sjå med underhåll av bostad mm. Den stora bloggnyheten är kanske att även penseltvätt är miljövänlig numera.

Dags att förbjuda tiggeriet!

Det är då själva fan att man inte ska kunna gå och handla i ett civiliserat land utan att bli störd av en tiggare. Hade den personen ägnat den tid som går åt att tigga till studier så hade den inte behövt tigga. Tiggeriet är inget annat en lathet och vi förstör dessa stackars människor genom denna missriktade lojalitet. Inför vi ett tiggeriförbud tvingar vi dessa människor att ta ett ansvar för sitt liv det gör de inte idag. De måste förstå att ”det förpliktigar att leva” ett stort ansvar att vara född i universum.

Svenskhetens förnekelse exhibitionister!

Det är bra att våra politiker nu är tydliga med svenskheten, tyvärr finns det några kändisar som sticker ut sitt exhibitionism och slår ner på denna realitet. Vad är då svenskhet, jo det är de värderingar vi kommit överens om i det här landet. Det är våra lagar och regler sam allmänt hyfs. Tycker någon att vi ska bryta mot denna svenskhet ja då har den kommit fel.

Många debatterar och säger att det finns ingen svenskhet och allt är importerat. Ja visst är det så och mycket är också exporterat. Vi lever ju i ett globalt samhälle men svenskhet är det som vi kommit överens om här och nu och det finns ingen anledning att analysera detta. Våra värderingar och lagar om människors rättigheter är okränkbara, det är svenskhet. Detta symboliseras genom svenska flaggan och riksvapnet.

Det kommer hit folk som har annan syn på exempelvis kvinnor och sexuell läggning deras inställning är inte att betrakta som svenskt utan en avvikande icke svensk syn. Så enkelt är det och det finns ingen anledning att problematisera denna enkla fråga.

De enkla jobben finns inte!

Det finns inga enkla jobb allt man gör för ersättning är på ett eller annat sätt förenat med kunskap. Inläst eller förvärvad praktik är nödvändig för att göra det enklaste av alla jobb. Det finns bara två vägar att gå för att ge flyktingar och tiggare jobb och det är, praktik- eller utbildningsplats.

Tiggeri bör ersättas med utbildning eller praktikplats så även för asylsökande. Att passivt sitta och tigga bör förbjudas och detsamma att sitta på flyktingförläggningar passivt. Någon form av utbildning borde vara obligatoriskt vid flyktingförläggningarna.

Det är ohållbart att personer sitter sysslolösa på förläggningar och sitter passivt gloende och tigger utanför butiker. Det är också ohållbart med stora flyktingströmmar från länder där befolkningen inte har någon form av utbildning. De måste hanteras på särskilt sätt annars blir de passiviserade zombies i en värld där de blir olyckligare än någonsin.

Arkiv