Om webbplatsen | Kontakt

Personnummer en relik från förr!

Det är fullständigt vansinnigt att behålla personnummer i en digitaliserad värld. Det finns avsevärt bättre sätt att identifiera människor i Sverige. Vi kan ha alltifrån ett lösenord till BankID och säkert många fler metoder, exempelvis fingeravtryck eller ögon.  Det finns heller ingen anledning att tala om sin ålder det är diskriminerande. Vill polisen ha reda på någons ålder så går det att göra på enklare sätt.

Personnummer har tjänat oss väl men nu är både dessa och och våra sedlar passerat bäst före datum. Vart finns förnyarna i Sverige, vi ligger efter på det här området nu.

Påven kommer å Dylan vet ej!

Världen är aningen upp och ner religionen har blivit hett stoff hos mediaredaktionerna när de ska fylla massor av timmar. Förr var det dagens eko i radio och ännu tidigare i enbart tidningar. Nu är nyheter show och det vilseleder oss vanliga nyhetskonsumenter. Dagens journalistik går ut på att koka soppa på en spik och skapa skandaler, gärna toppat med sex.

Dagens nyhetsshow är påvebesöket i Lund och firandet av någon historia för femhundra år sedan. Som humanist gör påven en viss nytta men att han skulle vara något slags sändebud för någon gud som ingen sett det tvivlar jag på. Kvinnorna springer benen av sig för att krusa honom. Hemma skäller jämställdhetskvinnor på sin man för att han inte stänger toalocket i jämställdhetens namn.

Dylan han kommer kanske om det nu kan intressera någon rapporterar media. Smart av Dylan att marknadsföra sig och media högg som en hungrig gädda på kroken.

Gärna låg skatt men först en rejäl sockerskatt!

Det är ju helt knasigt att socker det är inte beskattat mer än andra produkter fastän dess nytta är marginell och skadorna betydande på befolkningen. Socker är skadligt för både människor och miljön, det är att jämföra med vilket bränsle som helst. Det är helt obegripligt varför inte politikerna ger sig på en sockerskatt. Ett kilo socker kan utan vidare kosta femtio kronor inklusive skatt. En helt onödig produkt som ger människor ett taskigt liv.
http://www.dn.se/arkiv/nyheter/sockrade-pastaenden-och-feta-logner/
http://dagens.dn.se/#reader/18587/1/449344473

Lotta 41, Johanna 40!

Två kvinnor i sin bästa ålder, Lotta blir ihjälslagen av sin ”pojkvän” en man som tidigare dödat och sannolikt fullproppad med anabola steroider och annat skit. Han misshandlade henne till döds och hon var fullständigt massakrerade till oigenkännlighet enligt första polis på plats. Mannen ett monster som borde ha låsts in för länge sedan det är bara att hoppas på att den här typen av mänskligt slem blir riktigt rejält inlåsta och det bästa vore om de lämnade jordelivet.

Johanna kan misstänkas för att ha låtit döda sin man för att få ut försäkringspengar. Hon misstänks också för att låtit någon döda sina föräldrar. En lika tokig individ som den mannen som dödade Lotta fastän kvinna. Det är helt ofattbart hur man kan låta döda sina föräldrar och överlagt sin man. Nu är inte Johanna dömd utan bara misstänkt men i mina ögon luktar det här mord.

Konklusion av detta är att det finns många dårar i vår herres hage och tyvärr tar det en tid innan dåren i en person visar sig i ett förhållande.Fyrtioårsåldern verkar vara människans kris- eller lyckoålder, då händer något! De värsta dårarna, de som idkar våld de ska samhället gå hårt åt och avskilja från oss vanliga som möjligtvis brusar upp men inte slår.

Var fjärde person sägs vara mer eller mindre sinnessjuk!

Det syns i trafiken att var fjärde person är mer eller mindre sinnessjuk. Man kastar sig besinningslöst in i rondeller för att hinna först, vansinneskörning och den som kör lagligt får en bil nästan inne i häcken. Kör man husvagn så kastar man sig ut framför vagnen för att slippa få ett fordon som kör i åttio före sig. På vägar två/ett filer så kör man nästan in i mitträcket för att hinna före innan två/ett blir ett/två.

Det finns ingen anledning att lämna plats för dessa galningar och det är bra med ett  långsamgående fordon om nu 80 knyck är det. Jag har slutat gå ut på vägrenen efter som dessa galningar inte släpper in när hinder finns på vägrenen. Det börjar kännas skönt att köra i åttio och hålla de sinnessjuka efter. De numera smarta farthållarna är utmärkta de hjälper till att hålla hastigheten och anpassar sig även till bilen framför.  Det blir nu som i telefonkön, ”du behåller din plats i kön”.

Livet det var att göra alla dessa val!

Ska man ha en mobil ja då ska man välja märke och abonnemang, minst ett par timmars jobb även för den vane. Sen ska man ju ha bredband hemma, nya val och därtill ett TV abonnemang för kanaler och då väljer vi igen. El måste man ju ha hemma ja då måste det också väljas men här kan man inte välja eltransportör det är statiskt och därför höjs priset ständigt. Ja sen ska man ju ha en mängd försäkringar och pensionssparande och då är det nya val. Har man en krona på banken då ska man välja härbärge för den också.

Förr var infrastrukturval enkla det skötte storstaten eller kommunen men inte nu. Har man barn ska man välva skola och pensionären måste ju välja både äldreboende och vårdcentral. Numera väljer man sin livspartner det skötte far förut så det är ytterligare svåra avgöranden. Förr köpte man mjölk men idag kan man välja minst tio olika sorter och dessutom kan man välja eko i massor av varianter. Tar man taxi så ska man välja där också. De som nu är unga kommer att summera sina dagar med ”livet det var att välja”.

Trygg demokrati kräver stabila ”diktaturer”.

I Sverige och i många andra delar av världen sker det manifestationer mot länder som de anser som diktaturer. Nu är det Saudiarabien som står i fokus när vår statsminister gör besök där. Sanningen är att det behövs ett stabilt land med muskler i Mellanöstern och då får man ta en del ”bondeoffer” som finns i landets lagstiftning som är religiös.

Det är omöjligt att ett land som Saudiarabien inom en hundraårsperiod blir en demokratikopia av Sverige. Det bästa sättet att förhålla sig är att ha ett stort utbyte av handel och turism då sker de stora förändringarna. Den arabiska våren visar på ett tusenfalt lidande när det blir anarki.

Det vi i Sverige kan göra är att ha goda relationer med länder som Saudiarabien och respektera deras seder och kräva att de respekterar våra ideal. Jag hoppas verkligen att vi slipper religiösa influenser från den delen av världen. Moskéer och kyrkor tillför inte vår demokrati ett skvatt.

Oroande presidentval i USA!

Jag har inte följt presidentvalen i USA alltför närma men i år känns det riktigt tungt. Den ena kandidaten är en populistisk självdestruerande estradör och den andre surfar mer eller mindre på sin mans karriär och kan väl anses någorlunda ok men något ess är hon inte. Båda är över de 70 åren och kommer de att orka med världens tuffaste jobb.

Världens ledstjärna i demokrati sviktar och det känns tufft när världen i övrigt är full av diktatorer och religiösa dårar som leder ganska betydande länder på vårt klot. USA är vår del av världen och vår starkaste allierad för en demokrati där man får säga  ”att svart är svart och vitt är vitt” i alla frågor utan att bli kastad i fängelse.

Vi har i alla demokratier en stor del människor som känner sig övergivna av elitpolitiker utan förankring i folkleden. Många beslut kommer uppifrån och ner  då kommer populismen smygande. Under hela tjugohundratalet har elitpolitiker och intellektuell tjänstemän kört över ”folk med skit under naglarna”. Backa tillbaka till den gruppen då slipper vi kanske alla extremer som nu visar sig även i USA.

Trist utveckling av Johaugaffären!

En mycket bagatellartad användning av anabola steroider utvärtes försvåras när det kommer fram att Therese Johaug fått en obruten förpackning där det varnas för ”Doping”. Kanske hon tänkte att det var utvärtes och då hade den anabola substansen ingen effekt men då borde hon lagt alla korten på bordet. Det här är inte bra även om det är en bagatellartad händelse. En fjäder blir en höna om man inte lägger hela sanningen på bordet, trist!

Under 70 år händer det mycket!

När jag var liten så fanns det fula gubbar och bög var ett skällsord. Idag adopterar bögar barn. Störde man skolarbetet fick man sig en ordentlig smäll över bakhuvudet. Idag får läraren fängelse om han klipper till eleven och eleven får terapi och skadestånd. Barn varnades för Zigenare som påstods vara ohederliga och hönstjuvar. Idag är de kulturbärare och därför särskilt skyddade som minoritet.

I arbetarkretsar var man stolt över att man gick till jobbet och betalade skatt då hade man status. Idag är man hjälte om man trixar med företag och kan undgå skatt och betraktar jobbaren som primitiv. Den som levde på socialbidrag var patrask. Idag är man olyckligt lottad. Man åkte på cykelsemester till Värmland hela vägen fram och tillbaka. Idag åker man till Thailand eller Australien. Snodde man en bil så åkte man in i fängelse. Idag skrivs ett sådant brott av.

Ungdomar pallade äpplen idag rånar de andra ungdomar på mobiltelefonen utan att få straff. Ja så här är det i beteende efter beteende och så kommer det att förändras och det som är rätt idag är åtalbart i morgon. Det enda som stör mig är den trista återgången till religion och att vi fått fler knasiga sådana till Sverige.

Arkiv