Om webbplatsen | Kontakt

Världen har flyttat in i din och min bostad!

Med internet och framförallt genom Facebook kommer man i kontakt med människor jorden runt. I början är det de välbärgade men nu börjar även andra grupper få tillgång till internet via ”smartphones” och gratis uppkopplingar på närliggande hotell odyl. Helt otroligt att man kan chatta med eller på många andra kostnadsfria sätt komma i kontakt med.

Kanske är det så att de som uppfunnit smartphones borde få Nobels fredspris eftersom de gjort jordklotet närmare. Jag läser och kommunicerar dagligen inlägg från vänner i Asien. Visst får man hålla koll på bedragare men de flesta är människor som söker kontakt. Intressant att se deras seder och religioner på närma håll och för mig är Asien mer intressant än Mellanösterns elände.

Omskärelse en brottslig handling i mina ögon!

Tydligen pågår omskärelse av pojkar på våra skattefinansierade vårdenheter. I ett reportage i SVT berättas om en pojkes lidande vid omskärelse och det sägs inte ord om att detta borde anmälas som ett brott. Hur kan man av religiösa skäl ge sig in på att ”kabba och skära” i en liten pojkes könsorgan.

För det första så är detta lika allvarligt som omskärelse av flickor, det är misshandel. Det kan inte vara en rättighet för föräldrarna att besluta om att ett barns könsorgan ska stympas. Det är heller inte ett uppdrag för vår skattefinansierade sjukvård. Föräldrarna borde straffas för ett sånt här tilltag. Obegripligt att omskärelse får ske i Sverige 2016.
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/grat-tills-hans-tappade-andan

Själv!

Att vara själv är inte att vara ensam det är att hämta kraft för att kunna umgås. I mina yngre dagar kunde jag inte vara själv och det bidrog till att vänner och kära kunde ledsna men så är det att vara ”ensambarn” utan syskon man söker sällskap och närhet. I övermogen ålder känns det bara bra att få tid för återhämtning och få göra det man själv vill.

För min del har jag nog vant mig genom att bo i andra städer under 7 år i ettor och pendla hem. Idag kan man ju ständigt få sällskap på nätet där ON/OFF är skillnaden som man själv väljer. Visst är det en stor omställning på gränsen till katastrof att leva ett familjeliv till att leva ensam. Men det är skillnad på att vara ensam och vara själv, det senare är oftast ett frivilligt tillstånd.

Att vara själv, få reflektera är en kvalitetsstund som kanske de flesta behöver. Det verkar inte heller vara nödvändigt att vara ensam när kontaktannonserna vimlar förbi på nätet. Åtminstone så verkar det vara åtgång på skötsamma män med ordnad ekonomi. Hur det är på kvinnosidan har jag ingen uppfattning om men slutsatsen är densamma, ensam kan vara ett helvete men att vara själv är oftast ett himmelrike.

Sedlar, mynt och postlådor snart en historisk parentes!

De sedlar jag har i plånboken används aldrig, med mynten är det samma sak frånsett att jag gärna vill gå på mynt toaletten ibland och då går femkronorna åt. I övrigt är sedlar och mynt outsourcade ur mitt liv. Jag var i Danmark nästan fjorton dagar utan en enda dansk krona.

Postlådan fylls bara med reklam och i undantagsfall kommer ett brev farande i lådan. Numera är dagstidningen en elektronisk variant som är med läsbar för en äldre person eftersom texten kan förstoras. Brev och post har fått en helt annan innebörd för ett uppväxande släkte. Tyvärr hör jag mina jämnåriga 70 åringar säga att de inte vill lära sig dator, smartphone och kortbetalning.

Tunnelbanepolis en utopi i dagens förstatligad polis!

Stockholms kommunalpolitiker drömmer om en tunnelbanepolis vilket är en utopi när polisen är statlig. När polisen förstatligades skulle man nog lämnat kvar en kommunal polis som medborgarna kan påverka. Idag leds hela Sveriges polisverksamhet från Kungsholmen och det går in 20 000 poliser i olika polishus och ut kommer kanske 40 polispatruller, resten fullgör ”internt viktigt arbete” och mycket nonsensjobb.

Det är bara att välja för kommunerna antingen anställer de lokala vaktbolag som sköter polisens arbete eller så fortsätter den nästan fullkomliga frånvaron av polis ute i samhället. Ett alternativ är att återkommunalisera halva polisverksamheten för medborgarnära uppdrag. Den mastodontmyndighet polisen är idag äter upp sig själv.

Föreningslivet i förändring med individuella inslag och välgörenhet!

Såg att elitskidåkarna Emil och Anna Jönsson bildat egen skidklubb med inslag av välgörenhet. Jag tror att de är rätt ute de är ju artister och måste börja tänka på ett startkapital för framtiden. Golfare blir ju mångmiljonärer och kan starta upp ett nytt liv efter karriären och det måste även skidåkare kunna göra. De har ju ägnat hela sin ungdom åt träning och tävling. De måste ha något när strålkastarna slocknar och krämporna kommer.
http://annaoemil.se/

Folket har fått sitt eget språkrör i sociala medier!

Etablerade journalister fördummar sociala medier och klassar ner de som nu fått en möjlighet att göra sin röst hörd. Visst finns det många knasbollar på nätet och ”alla kan ju inte ha samma åsikt som mig då skulle ju jag vara vackrast”. De sociala medierna har kommit för att stanna, bara en diktatur kan få bort dem.

När det politiska etablissemanget talar ett annat språk än ”vanligt folk” då har vi hamnat snett. Det är få som vill ta på sig uppdrag i föreningar och politiken. Det finns några entusiaster kvar som kämpar på ideellt. Till politiken är det många som tyr sig för att visa upp sig eller göra karriär. De som är där av ideell övertygelse blir färre och färre.

Det är nog bara att förhålla sig till sociala medier för etablissemanget och journalister. Sortera bort den yttre kvartilen och ni har ett utmärkt beslutsunderlag och en journalistisk guldgruva att ösa ur för  både analys och text. Nu ser jag surkarten på ledarredaktionerna som kväker över alla knasbollar på sociala medier. De behöver ta till sig den nya ”medborgarpanelen” och hantera journalistiken.

Hora??

Ja just det ordet att kalla en en kvinna för hora är det mest skändliga man kan göra näst efter misshandel och våldtäkt. Tyvärr är det ett ord som har blivit vanligt i Sverige under senare år efter flitig användning i Mellanöstern och medföljande invandrande familjer. Jag kan inte påminna mig att just det ordet var vanligt under min skoltid.

Nu har Delmon Haffo någon slags chef på Moderaternas kansli uttryckt använt detta ord om en politisk motståndare. Det är helt oförlåtligt och visar på en omogenhet, mannen är 24 år och det är nog heller inte så lämpligt att ha så unga människor i operativ verksamhet närmast den högsta ledningen. Möjligtvis som inspiratör men inte i någon ansvarig ställning.

För oss som inte har den religiösa tolkningen av sexualitet så finns det inga horor. Det är bara ord för att förnedra olyckliga eller fattiga kvinnor. Trist att detta ord är vanligt i våra skolor, på min tid hade den som använt ordet hora mot en klasskamrat fått en riktig dagsedel av magistern.

Riksrevisionen och Datainspektionen skapar en svensk Trump!

Man blir ju häpen när inte Riksrevisionen ser det alla andra svenskar sett och det våra regeringar inte heller såg förrän det var för sent och det var att hele vårt flyktingmottagningssystem havererade. Riksrevisionen borde ha kritiserat Reinfeldt för att ha riskerat flyktingars liv och rikets säkerhet. Regeringen Löfven borde ha fått en lätt anmärkning för att de inte agerade redan tidig höst 2015.

Sen har vi Datainspektionen som gör det ena intrampet efter det andra med fullkomligen obegripliga beslut. De gynnar buset i samhället genom att vara emot kameraselektering och nu senast drönare som är synnerligen effektiva för att leta efter förvunna personer och barn. De ger också stora kostnadsbesparingar vid exploatering mm.

Både Riksrevisionen och Datainspektionen är nedlusad med lågutbildade akademiker som sannolikt saknar livserfarenhet varför det blir så här tokigt. Myndigheterna verkar sakna mål och inriktning på verksamheten och har fel fokus. De skapar missnöjespolitiker och instabilitet i samhället.

Svenskt bistånd ett misslyckande i kolossalformat!

Fortfarande svälter barn och dör i Afrika emedan så kallade presidenter i bananrepublikerna skor sig på våra bidrag som hamnar i hemliga konton istället för att mätta svältande barn. Det är upprörande att se flatheten hos ledningen på SIDA och en personal som inte heller reagerar. De har ju meddelarfrihet, ändå låter de gynna de feta presidenterna och överklassen i U-länderna.

I mina ögon är SIDA och dess ledning ansvariga för att barn svälter och dör i Afrika.

Arkiv