Om webbplatsen | Kontakt

Telefonkön ett kvalitetsinstrument!

När jag ringer till exempelvis Telia så är jag nummer 71 i kön och det är 40 minuter tills det är min tur. Det är oförskämt och oansvarigt att ha så långa telefonköer ständigt. Nu ska jag testa operatörernas telefonköer innan jag byter abonnemang. Den här typen av telefonköer tyder på ett förakt för kunden och företag med dessa telefonköer borde bojkottas. De hanterar helt enkelt inte sitt uppdrag.

Telia är uppenbarligen ett av flera företag som har uppenbara problem att sköta sin verksamhet på ett seriöst sätt. När jag ringer exempelvis Folksam så tar det inte många minuter i telefonkön. De verkar vara betydligt smartare än Telia när det gäller att hantera sin telefonkö. Det finns ju möjlighet att arrangera så att uppsägning av exempelvis bredband kan göras på webben. Det vill de givetvis inte för då är det för enkelt. Bättre att folk ger sig i en telefonkö som också verkar aningen riggad.

Nu har det gått 30 minuter och ”din plats är nummer 39”. 

Sex timmars arbetstid!

Debatten om förkortad arbetstid lever vidare i en värld som kräver något helt annat. Arbetet är inte längre reglerat efter Taylorismens strikta regler och strikt kontrollerad intill varje rörelse. Arbetet kräver en egen kreativ aktivitet oavsett på vilken nivå det bedrivs på. Då kan man inte bara jobba i sex timmar under robotliknande former.

För min del skulle jag inte se det som meningsfullt att gpå till jobbet i bara sex timmar. I dagens arbetsliv är det mesta resultatrelaterat och då är konstruerade tidsbegränsningar sällan meningsfulla. Därmed inte sagt att det kan finnas ett begränsade jobb som är så ansträngande att det inte går att jobba mer än ett visst antal timmar av fysiska och psykiska skäl.

GOD JUL till alla som fortfarande står ut med min blogg!

Idag julafton läste jag i DN att en kvinna från Bålsta fick ta flyget i sällskap med en barnmorska och föda i Finland så här i juletid. En barnmorska var med på planet men vände åter direkt sen blev det finska och engelska språket för föderskan. Hon kunde förstås inte finska. Åbo kanske blir ett nytt svenskt Betlehem där våra barn föds när sjukvården i Sverige klappat ihop. 

Med den lilla nyheten så än en gång GOD JUL till den som läser mina spridda åsikter

Öresundsbron en succé!

Det ser ut att att bli ett rekordår för Öresundsbron i år. Trafiken har ökat med 4,9% jan-nov enligt DN. Hitintills har 511 000 fordon passerat betalstationen Lernacken. Detta fastän det är extra id-kontroller av inresande. Helt klart att bron har blivit en succé i Öresundsområdet. Det är ändå en bit till Essingeledens 150 000 fordon per dygn vilket är mer skrämmande än succé. Där hade id-kontroller fåt trafikleden att bryta ihop.

Öresundsbron har framtiden för sig och den kommer att bidra till att Öresundsregionen kommer att fortsätta sin expansion och det är bara att gratulera Skåne och södra Sverige.

Jämställdhet handlar inte om att bli VD eller vem som städar hemma!

Jag stänger av radion när det handlar om struntfrågor som om hur många kvinnor som blir VD och vem som städar hemma. Personligen sköter jag allt hemma och jag gör det när jag vill. Den enda så kallade kvinnosysslan jag är dålig på det är gardiner. I övrigt kan jag göra allt i hushållet och därutöver bygga hus.

Jämställdhet handlar om respekt för varandra och att det blandas kvinnor och män i alla yrken utifrån individens förutsättningar. Vem som städar hemma det är en fråga som ska göras upp mellan de berörda och inte i politiska jämställdhetsdebatter. Samma är det med VD den ska ägarna utse utifrån effektivitet. Det gnälls på svenska män som är världsbäst på jämställdhet. Ta tag i Mellanöstern där har ni de riktiga mansgrisarna.

FI är en organisation som ger mig uppstötningskänning och hulkningar de har nog haft otur i sina personliga relationer med män, vilket man lätt inser när de argumenterar.

Dårarnas måndag i Berlin och Ankara!

Den ryske ambassadören i Turkiet mördades och ett dåre körde med lastbil in i fredliga julmarknadsbesökare i Berlin. Den här typen av våldsmän är avarter av mänskligheten som skjuter och kör ihjäl oskyldiga människor. Tyvärr föds det ett antal monster förklädda till fina bebisar varje dag som kommer att begå våldsdåd om 20 år.

Det är några få som spårar ur humanismens trygga spår som ett gammalt lok stånkar fram sedan Sokrates och Platon funderade ut spelreglerna för den moderna mänskligheten. Det verkar inte som senare ankomna frälsare och profeter kunnat rå på ogärningsmännen heller. Det slår slint ibland i människors hjärnor och det är kanske den största bristen vi har.

Moderaterna kräver Rikspolischefens avgång!

Den svenska modellen att tillsätta generaldirektörer/myndighetschefer som självständiga och fristående politiken har nog passerat bäst före datum. Dagens krav från M att avsätta rikspolischefen tyder på att den allmänna synen är att han anses vara en Socialdemokratisk myndighetschef. I USA följer myndighetschefer och ambassadörer administrationen.

Det är mer rent att varje administration tillsätter sina myndighetschefer som det är i USA. När det blir en ny administration så byter man ut myndighetschefen. Det är en illusion att tro att myndighetscheferna är fristående från partipolitiken. Nu kräver M att en i praktiken S märkt myndighetschefs avgång som brukar innebära att han blir kvar. Den här typen av krav ska man nog ta i slutna rum om de ska bli genomförda.

Adel, Präster, borgare, bönder och diktatorer!

I en demokrati har vi de politiker vi förtjänar. Det är nog det bästa systemet med mänskliga fri och rättigheter. Några naiva tror att det går att införa demokrati i Mellanöstern vilket torde vara helt omöjligt beroende på att då hamnar lagboken i någon slags bibel och vardagen styrs av religion. I det perspektivet så en någorlunda vettig diktator att föredra.

I  Sverige kan vi numera sortera ut adel, präster, bönder och diktatorer som landsfäder vi har i praktiken bara borgare som hanterar politiken där endast en nyans skiljer dem åt i politiska åtgärder. I det stora hela så sköter de sig bra om man ser på dem ur ett internationellt perspektiv. Den riktigt stora frågan är den man sällan talar om och det är den globala folkförflyttningen som kan ställa till det i humanismens namn.

Sociala medier ger få sanningar, media något bättre!

I min värld pågår en konkurrens mellan sociala medier och ”riktig media”. Båda måste man värdera innan man tror på vad som skrivs men media är mer trovärdig. Det som är bra med sociala media är att man får värdera själv och tänka kritiskt. Det gör inte många när de läser vanlig media.

Skall traditionell media överleva måste de vara överdrivet sakliga och källkritiska. Då kommer kommer de att vara en reell referenskälla och vara värda att betala för. Idag finns en för stor allians med etablissemanget och vill traditionellt media överleva så måste de bli mer medvetna om vad vanligt folk tycker. Även deras åsikter och helveten måste publiceras och problematiseras.

Jag har lämnat papperstidningen och betalar för E-tidning fastän jag kan få samma nyheter gratis. Det vilar ett stort ansvar på redaktionerna framöver för de flesta vill bara betala för kvalitet. Visst är det viktigt att skriva om minoriteter men det är ännu viktigare för demokratins överlevnad att skriva om majoritets minoriteter också.

Polisen har 23 miljarder något borde vi väl få ut av detta!

I den allmänna debatten verkar det som om polisen upphört att fungera. Så är det väl i vissa avseenden men något borde vi väl få för 23 miljarder. Spelar alla innebandy eller står i gathörnen och talar om hur lite resurser man har i polisen. De har ju ett uppdrag att bura in buset, de har lagrum att tillämpa så det är ju bara att sköta jobbet.

Centralism och planekonomi som nu är på modet hos svenska myndigheter är metodik som prövats i Sovjet med liten framgång så varför skulle det fungera i Sverige.

Arkiv