Om webbplatsen | Kontakt

Bra beslut av Karlshamns politiker!

Bra beslut av Karlshamn att tillåta några rörstumpar i hamnen. Tusentals ryska fartyg har under åren anlöpt Blekinge nu får överspända politiker noja när det kommer tyska rör på holländsk köl som ska läggas i havet i internationell zon. Mer eller mindre nojiga analyser får inte störa utvecklingen i hela landet. Man kan fundera på hur långt militären får gå för att hämma ett läns utveckling. Senast var det en vindkraftpark som stoppades av försvaret. Kan inte flygarna hantera några vindkraftverk då ska de sluta flyga. Det börjar bli nojigt och militärlarvigt det skadar krigsmakten. 

Nu ska man stifta lagar för att centralt stoppa det kommunala självstyret och det skrämmer mig. Ett kommunalråd är lika bra som ett statsråd att fatta beslut när denne fått bilden klar för sig På ren svenska ”ge fan i det kommunala självstyret”.

Dagens jurister gör mig besviken!

Vi har nu så många lagar att nästan allt kan angripas den vägen och frågan är om det är nödvändigt. Det kändes lättare på 1960 talet då var det enklare lagar och effektiviteten var större än nu. Dagens detaljreglering ger bara upphov till passivitet i rättsövervakningen när allt ska regleras i detalj och ingen kan tränga ner i alla beståndsdelar och dessutom krockar lagstiftningen ofta.

En annan del är regleringen av den nya teknikens finstilta tvång mot nyttjaren. Vem orkar läsa igenom allt dravel som dagens jurister formulerar i dessa texter. Det kan skrivas på högst tjugo rader allt annat är bara till för att förvilla och ett uttryck för den formulerande juristens inkompetens.

Sammanträdesrummet ingen konfliktlösare!

När stora frågor och problem ska avgöras, då är inte sammanträdesrummet rätt plats. Det är på jakt eller andra evenemang och uppvaktningar av blivande pensionärer och kollegors födelsedagar som de problemlösande funktionerna är öppna. När dörren i sammanträdesrummet passeras då är ståndpunkterna redan låsta.

Min erfarenhet är att det är vid helt andra träffar än de i sammanträdesrummet som de stora frågorna fått sin lösning. Sammanträdesrummet har varit en ”surdegsfärd” till den goda ”stenugnsgräddningen” på en helt annan plats och ett helt annan sammanhang. Dagens jurister och ”rickard rättrådig” har aldrig begripit detta de har gjort som grisen bökat med huvudet men inte kommit någonstans.

Bristande åklagar- och polisomdöme!

Polisen har inte resurser att klara upp mord i massor då inleder en åklagare en förundersökning om muta mot storgubbar som jagar på egna bolagets mark. Har man inte annat att göra i rättsväsendet då har de för mycket resurser. Det här gör åklagarna enligt min mening bara för att synas och någon brist på poliser och åklagare finns inte då.. Folk blir skjutna i hundratal, vakna och prioritera nu beter ni er inkompetent tydligen med för mycket resurser.

Religion har inte i lagstiftning och arbetsrätt att göra!

Det är oroande att religionen kommer in i diskussion kring lagstiftning och arbetsrätt. Vi måste hålla rent från religion i vårt dagliga liv. Religionen får man utöva privat och den får inte påverka andra människor än de som frivilligt söker sig till den. Nu pratas det om samvetsklausuler för att av religiösa skäl slippa olika arbetsuppgifter.

Vi hade kommit långt ifrån religion i det här landet på 1970-talet. Nu är det oroande att många extremister som kastar ut sina fångstarmar. Politiker och jurister måste hålla stången mot religiös inblandning i lagstiftning. Vårt förhållningssätt för mänskligheten är humanism och beprövad vetenskap och inget annat. Under mina 70 år på jordklotet har jag inte sett till några gudar och heller inte dess utsända!

Puma of Sweden berättade om porrindustrin i SR!

Intressant intervju om livet som porrfilmstjärna och det filosofiska och etiska kring yrket. Mänskligheten har under årtusenden haft någon form av upphetsande bilder eller riter. Idag finns en omfattande porrfilmindustri vars produkter lätt kan nås via internet, gratis. Det är dags att inte likt strutsen inte bry sig i samhället och förklara att de avancerade porrscenerna är riggade för film och kan inte utan obehag genomföras hur som helst. Porrfilmen fyller också ett behov i samhället som inte kan förnekas.

Det är dags att förstå att en porrfilm har inslag som kan jämföras med vanlig spelfilm det är tricks att jämföra med stunt och annat som gör vissa situationer möjliga. Detta är inget för gemene man och kan skada. Viktigt att ungdomar förstår detta annars kan deras sexlekar bli katastrof resten av livet. Porrfilmen har funnits i hundra år och är nu mer lättåtkomlig än förr. Det är bra att porrstjärnan Puma of Sweden går ut i skolorna och berättar sanningen. Kärlek mellan två personer är något helt annat.

Taxi i Stockholms innerstad inget bra alternativ!

När man färdas innanför tullarna finns det ingen anledning att åka taxi om man inte är handikappad. Det går betydligt snabbare att ta sig med buss eller tunnelbana än att hålla på och knöla med att beställa taxi, stå stilla vid rödlysen och betala. Med tunnelbanan kommer man snabbt och effektivt mellan stadsdelarna utan knöliga beställ- och betalsystem.

Det vore skillnad om det cirkulerade taxibilar som i New York och taxan var låg då skulle betydligt fler ta taxi. Men inte i Stockholm det är för omständligt och för dyrt.  På natten kan taxi vara ett alternativ då väntetiden på passbussar kan bli lång. Taxi är bättre i förorterna och där det inte finns tvärförbindelser.

Märkliga politiska partier i Sverige!

Våra Riksdagspolitiker åker jorden runt och talar med alla konstiga och suspekta politiker, diktatorer och mördare. Hemmavid talar man inte ens med ett av de största partierna som är Sverigedemokraterna samtidigt sitter en av deras riksdagsmän som talman som är ett av Sveriges högsta ämbeten. Även om man avskyr en person , företeelse så blir det ju inte bättre om man inte talar med den.

Det som sker nu skadar tilltron till demokratin och gynnar enbart SD och kan ge katastrofala följder för demokratin. Vi ser redan nu exempel på när folk röstar med fötterna. Vi har Brexit och Trump samt en massa oroshärdar i de Europeiska demokratierna. Underskatta inte folkets röst, den är klokare än opportunisterna.

Trump vid rodret!

Det ska bli intressant att se hur våra politiker kommer att förhålla sig till den nya presidenten i USA. När Trump inledde sin kandidatur var det många som ”spydde galla” över hans person och uttalanden. Under resans gång har många av opportunisterna i maktsfären tystnad och blivit väldigt försiktiga. Personligen så såg jag tidigt att han kunde vinna valet eftersom folk är trötta på frånvaron av vanligt folks upplevelse av vardagen.
 
Det pågår ett slags uppror över världen där vanligt folk inte röstar med fötterna längre utan röstar bort överheten. Vi kan se det i England där EU har blivit ett skällsord, givetvis med all rätt när man ser hordvis med tondöva byråkrater i Bryssel med skyhöga löner långt från verkligheten. EU kommer sannolikt att falla ihop om de inte överger sin centralistiska styre. Vi har det i Sverige där många röstar på SD eftersom våra politiker inte kunnat hantera verkligheten med brottslighet, utanförskap,  arbetslöshet och dyra bostäder.

"Nattväktarstaten" har ett strukturproblem!

Vi har tidigare haft stora organisationer som bekämpat brott, tagit in skatter och förvarat landet. Dagens samhälle passar inte riktigt in  i den stöpsleven längre. Vi ser att polisen har havererat i nästan alla grövre brott och det ligger i ett strukturproblem. Det går inte längre att ha patrullerande som ska ha en lång polisutbildning utan den typen av ”vakt” kan en helt annan typ av anställda göra. Så är det med flera uppdrag som polisen och andra nattväktarmyndigheter ansvarar för.

Förr deltog många i frivilligförsvaret som var förenat med lagstadgad ledighet från jobbet och särskilda ersättningar. Till att börja med borde alla i offentlig tjänst omfattas av totalförsvaret och vara lätt tränade och kunna hantera ett vapen eller andra försvarssystem. Varje kvarter kunde vara en försvarsenhet och kunna närförsvar. Det är svårt att slå ut någon på hemmaplan.

Skatteverket är så effektivt att de är svåra att överträffa, möjligtvis kunde kontrollen av mervärdesskatt utvecklas.

Arkiv