Om webbplatsen | Kontakt

Bemannade rymdfärder en meningslös aktivitet!

Avstånden i världsrymden är så stora att mänsklig livslängd inte räcker till för en fär i denna för människan farligaste omgivning. Jag tror inte på några skäggiga gudar men  mänskligheten hör hemma på jordytan. Rymden ska utforskas med teknik inte släpa med ett främmande onödigt föremål som en människa. Nu står stollar i kö för att få rymdturista, de tillför inte vetenskapen ett dyft utan blir bara miljöbelastande stollar.

Visst ska vi utforska universum och det sker bäst med teknik och vill vi sprida våra gener så bemanna rymdskeppen med baciller som kan överleva extrema förhållanden. De kan kanske slå rot på någon planet och efter 100 miljoner år bilda något som liknat jorden för 100 miljoner år sedan. Det är bara att inse att människan är en nullitet i världsrymden och då ska man handla efter det. Vi kommer inte under överskådlig tid kunna färdas 1000 år i världsrymden.

I Sverige är kol otänkbart i Ukraina krigar man om det!

Det är fullständigt obegripligt varför Ryssland stödjer/deltar ett krig i delar av Ukraina som egentligen handlar om makt över en fullständigt utdömd energiresurs. Krimhalvön är mer begriplig konflikthärd där har ju Ryssland funnits i hundratals år och det är deras militärbas. Visserligen skänkt till Ukraina av Sovjet men då var det ju en Union.

Trist att se människors lidande i Ukraina och det är hög tid att Ryssland tar sitt ansvar och skapar fred i den oroliga regionen. Den som är starkast har alltid ett större ansvar och vad betyder kol i dagens värld, inget!

Socialdemokraterna på rätt väg!

Ordning och reda har präglat S under många år särskilt fram till 1970-talet sen började flum människorna ta plats. Tesen jag gör rätt för mig och betalar skatt då hade man en hedersvärd plats i samhället. Nu tycker jag att det börjar gå åt det hållet igen med ordning och reda. Det är endast på det sättet som ett samhälle blir beständigt, det måste byggas på att de skötsamma omhuldas och de som inte sköter sig möts med humanism och absolut krav på skötsamhet.

Det har varit många år med flum och de som betalar sin skatt och sköter jobbet inte prioriterats. Givetvis ska, sjuka, gamla och barn tas om hand särskilt. Vinster i välfärden ska givetvis hållas nere men det måste vara kvalitén och etiken i välfärden som är det viktigaste. Vem som är huvudman kan man nog bortse ifrån idag. De hårda tjänsterna i välfärden som teknik, läkemedel och byggen mm har enorma vinster i välfärden men den notan talar man inte om.

Bistånds- och flyktingpolitiken måste bli tydligare, varje satsad krona måste ge effekt och dagens system är inte effektiv vare sig humanistiskt eller ekonomiskt. Hjälp i lägren och kvotflyktingar bättre än att riskera livet under en flyktfärd. Under min livstid har massor av pengar gått till bistånd men fortfarande är det lika jäkligt i biståndsländerna. Miljontals har ett h-e i flyktinglägren och vi välfärdshjälper några få på hemmaplan i Sverige.

Kejsarens nya kläder!

HC Andersen beskriver för länge sedan hur det går när ingen vill eller vågar se ett problem. Det skulle bli en kostym av sällan skådat slag i kunglig glans. Efter en lång process blev det en tumme. Ingen av de politiskt korrekta i hovet vågade säga sanningen och kungen gick ut naken på gatorna.

Det var bara ett litet oförstående barn som vågade säga sanningen att kungen spatserade naken på gatorna. Den förljugna närmaste kretsen vågade inte säga sanningen, de var rädda om sin karriär. Så har det varit i Sverige i många år nu ingen har vågat säga sanningen om problemen i vissa förorter och dödsskjutninar.

Jag rekommenderar de politiskt korrekta att läsa och lära av, Kejsarens Nya Kläder, Den Fula Ankungen, Prinsessan på Ärten. Tummelisa kan med fördel läsas av de som  förespråkar tvångsgifte och barnäktenskap. Jag rekommendera på det varmaste dessa barnböcker för politisk utbildning de är som gjorda för folk som vill bli politiker och tyckare. 

HC Andersen föddes 1805 i Odense och var god vän bl.a Fredrika Bremer, Jenny Lind och Elsa Beskow mfl alla stora tänkande människor som hade behövts i vår tid.

Tullen borde vara ett föredöme för polisens organisationsidé.

Tullen är nog en av de myndigheter i Sverige som haft de tuffaste åren från 1995. Det började med att en fjärdedel av myndigheten sades upp 1995. Sedan har det varit mycket omfattande omorganisationer vart tredje år med minskningar av den operativa personalen. Av alla mer eller mindre galna omorganisationer har man hittat guldkorn i sättet att jobba och resultaten är imponerande. Men snart har man gått för långt då kommer inget att funka.

Jag vågar inte tänka på hur bra man blivit om resurserna följt med under åren. Många myndigheter har blivit ”fat cat” och det är inte bra. Man behöver inte gå så hårt åt som man gjort med tullen men det måste ständigt förnyas. Gamla strukturer stelnar och blir nästan omöjliga att förändra. Jag tror att polisen hamnat där och när det kommer en riktigt omvälvande omorganisation då brakar det ihop.

Riksbanken en mossig instans och ur tiden!

Riksbanken driver på med sitt föråldrade inflationsmål och ger ut nya mynt och sedlar när den tidseran är på finalen. Först lågräntan som är en välsignelse för de flesta utom bankirerna. Varför ska vi ha hög ränta och inflation ett helt obegripligt ställningstagande i dagens mickrosekundekonomi. 

Det är bara att anpassa samhället till en lågränta och inflationslöst. För vanligt folk är det den bästa världar när inflationen är noll och reallönerna ökar och räntorna ligger lågt. Möjligtvis går det lite sämre för de vattenkammade och finniga ekonomerna i placerarpalatsen.

När det gäller de nya mynten och sedlarna så kan detta betecknas som det största misstaget en statlig myndighet gjort på tio år. Vi behöver inga nya pengar de nuvarande håller i tio år och då har generationen utan kort och Swiss dött ut. Obegripligt att Riksbankens framförhållning och framtidsspaning är så usel.

Sveriges tidigare flyktingpolitik ofta en katastrof för den enskilde!

Svenska politiker och media basunerade ut hur välkomna alla var som flydde från krig och elände. Känslomässiga obetänksamma utfall om att alla skulle öppna sina hjärtan. Massor av människor som inte hade asylskäl stormade mot svenska gränsen. Nu uppstår enorma personliga tragedier när de utvisas till mycket udda och farliga platser. En del är mycket unga och far illa.

Det är nog hög tid att ompröva formerna för att söka asyl och gå tillbaka till grunderna för den rätten.  Den form av asylrätt vi har nu är inte human, den lurar och ställer till så människor far illa. Nu ska tusentals unga skickas till Afghanistan där de kommer att fara illa, de har också riskerat sina liv på flykten till Sverige. Ansvaret för detta vilar tungt på dem som lurat hit folk som saknar asylskäl.

Det är i flyktinglägren vi hittar de riktiga asylsökande det är inte alltid de som vandrar på Eus vägar eller riskerar livet på Medelhavet.

PK

PK lär betyda politiskt korrekt och det i sin tur innebär att man konsekvent
gömmer besvärliga sanningar i mer eller mindre nyuppfunna obegripliga ord. De nya orden ersätter mer tydliga ord som verkligen beskriver beteenden. Exempelvis, utåtriktat beteenden betyder: ”skitstövlar som slår folk på käften, stjäl och förstör” i varierande omfattning som även kan sluta med mord eller mycket omfattande skadegörelse.

Personligen kan jag bara ogilla detta fega och förljugna sätt att uttrycka sig. Sannolikt sopar PK alla sopor under mattorna hemma för då syns de inte. Men när mattan blir som en gropig stig beroende på all skit under den då är hela huset sjukt. Förr kallades det skenhelighet och var ett fult icke önskvärt beteende men nu är det PK. Ett hyckleri som folk inte går på längre

Glädjande nog verkar PK vara på väg ut eftersom folk genomskådat ordakrobatin. PK har dessvärre inneburit att missnöjespartier och missnöjespolitiker valts och är snart inne i majoritet. Vi måste vara tydliga en bra människa är hederlig, hjälpsam, hatar våld och gör rätt för sig. Den som beter sig är en skitstövel, tjuv, våldsbrottsling mm. och kan med fördel benämnas det de är som drägg, degos, slem mm. mm. givetvis oavsett varifrån vederbörande har sitt ursprung.

Antalet poliser i Huddinge och Botkyrka ska inte bestämmas på Kungsholmen!

Visst är det bra att vi har en enhetlig polis men bemanningen i kommunerna måste invånarna ha ett inflytande på. Ska polisen stå för ordningshållningen och säkerheten på lokalorten, då måste invånarna ha inflytande på något sätt över polisresursen.

Alternativet är att kommunerna står för ordningspolisen och statspolisen ägnar sig åt utredning och kvalificerad målinriktad spaning. Det är nog ett behov att fördubbla polisens resurser men att stoppa in den i befintlig organisation vore fullständigt meningslöst och ineffektivt. Vi behöver en nära synlig känd polis i kvarteret. Den ska vakta och hålla ordning inte utreda mord det får statspolisen göra.

Lycka ett inte helt enkelt begrepp!

Är lycka att vara rik eller fattig och glad eller kanske något mittemellan, kanske det senare. Är lycka att vara förälskad upp över öronen och ständigt vara rädd att förlora den lyckan. Eller är det att vara lite vardagsförälskad och inte behöva krisa ihop om det går åt skogen. Ja vad är lycka och en enkel sammanfattning är nog att vara nöjd med sin dag och att det känns förbaskat bra just nu och inte igår eller i morgon.

Arkiv