Om webbplatsen | Kontakt

Det finns viktigare djur än vargen!

Detatten går hög om vargen men endast enstaka rapporter kommer om det viktigaste djuret på jordklotet. Det är faktiskt bin och humlor samt några pollinerare till. Det är mer oroande att våra bin och humlor hotas av utrotning och vargen är i detta sammanhang en nullitet och ganska onödig högst upp i näringskedjan  Det borde vara mer diskussioner om bin och humlor än om varg. Utan bin och humlor slutar livsmedelsproduktionen vargen skulle nog mest saknas som ett pittoreskt inslag i vildmarken.

Andra värderingar stormar in i svenska samhället.

Intressant att se andra kulturers värderingar sprida sig in i svenskt kommunalvalet enligt uppdrag gransknings reportage i Sigtuna. Jag tror vi får se mycket av den varan i Sverige framöver. Kan inte kommunpolitikerna klara integrationen då blir det problematiskt för vårt fina land. Vi kan förvänta oss en annorlunda offentlig verksamhet. 

Någon behöver hålla ordning på småbuset i förorterna!

Vi är i stort behov av en lokal polis, nuvarande alternativ med en statlig poliskoloss fungerar inte. Gör om polisen och skapa lokal/kommunal polis också. Det kan vara i offentlig eller privat regi. Det viktiga är att den står under kommunal politisk kontroll och budget. Först då kan vi ute i samhället kontrollera känna en viss trygghet och småbuset blrir hårt trängda. 

Det kan vara ett vaktbolag med utökade polisiära befogenheter vilket jag tror att det är det bästa alternativet. Jag ser nästan aldrig en polis fastän jag bor i märheten av en av de störtsta polisstationerna i Sverige. ”Va fan gör polisen” ute på fältet och stör ut småbuset är de definitivt inte. Det är inte de enskilda polisernas fel utan en bristfällig organisation. I bifogad länk kan man se hur det blivit.
http://mobil.dn.se/arkiv/stockholm/vaktare-tycker-att-det-ar-for-farligt/

Alla inom polisen är inte effektiva!

Det ropas ständigt på mer resurser till polisen och det ska villigt erkännas att det finns vissa brister. Men börja med att rensa ut latoxarna inom polisen som i bästa fall utför fritt valt arbete. Det finns omkring 30 000 anställda i polismyndigheten och något ska de väl kunna göra med den resursen. 

Visst var det bra jobbat på Drottninggatan men att det skulle vara något extraordinärt polisarbete har jag svårt att förstå. Räddningstjänsten gjorde sitt jobb effektivt utan massor av snack av höga chefer. En galning kör bil på en gågata ja det är långt från beväpnade terrorister i en stor folksamling. 

Mitt råd till polisen är att börja jobba, läs lagboken ut och agera. En polis berättade för mig på 1970 talet, det står tio poliser i ett gathörn och vill ha fler resurser. Idag sitter de istället kanske i fikarummet. Jag går i alla fall inte fullt ut på resurssnacket.

Vive la France!

Intressant presidentval i Frankrike, är det en ny vänster och höger som slåss om presidentskapet. Så här är det nu i de flesta länderna den politiska korrektheten skördar sina offer. Det var Gunnar Sträng som lärde oss att det var förmännen man skulle rekrytera först och hålla sig väl med. Det motsvarar medelklass i politiken och just den gruppen har man glömt och då spirar missnöjet. Så är det i de flesta länderna när de trogna ger upp och lämnar de gamla partierna för andra alternativ. 

Det blir spännande att se vem som slutligen blir president i Frankrike!

Vetenskap eller religion?

Idag manifesteras vetenskap med marscher och möten och det är ju bra. Men hur står det till med den humanistiska vetenskapen. Påsken är passerad och det dras då 2000 år gamla historier om uppståndelse och skäggiga gubbar avbildas som gudar i många religioner. Ju mer upplysta vi blir dess mindre kan man tro på dylika sagor.
 
Skall religionerna överleva så måste gudsbegreppet uppvärderas till modern tid. Dagens föreställningar med böner och trosbekännelser är i mina ögon rent trams och så ur tiden att det är fullkomligt obegripligt att vi har präster och kyrkor av olika slag. Okej vi lever i ett underligt universum men att någon skäggig gubbe sitter och styr det är inget som lockar mig till en trosbekännelse.

Det humanistiska budskapet i den kristna kyrkan är suveränt men det här med trosbekännelser till skäggiga gudar och profeter oavsett religion det är inte trovärdigt. Jag tror hellre på en molekyl eller atomkärna.

En Pensionär ska vara otrogen!

Det är bra att pensionärerna jagar extrapriser och det är tjänstefel av en pensionär att bara gynna en handlare. Eftersom politikerna är ”lönesättare” så är pensionen som den är och det är med förvåning jag ser att vissa partier vill höja lönerna för vissa anställda, det är en kvarnsten. Nej som pensionär ska man handla där det är billigast och rösta på det parti som gynnar den bäst. Kolla in försäkringsbolagen och media , byt när bindningstiden går ut annars är du en förlorare och dum och lojal. I storstäderna är det lättare. Det är slut på lojaliteten eftersom den inte är ömsesidig.

Varför aldrig något positivt från Afrika och Mellanöstern!

Flera personer som jag träffat säger aldrig Afrika och vad det beror på det är svårt att säga. Folk flyr i tusental över Medelhavet och dör i mängder för att nå Europa där de möts av diskriminering och arbetslöshet. Jag kan förstå dem de har ett helvete i sina länder där många av ledarna är galningar som bara tänker på sig själva. Det finns ju några svaga ljuspunkter även i Afrika varför inte söka sig dit och slippa diskriminering och riskera livet på Medelhavet.

I Mellanöstern verkar det mest bo aggressiva människor de krigar ständigt och tvingar de goda på flykt. Hela regionen i kaos och vanligt folk får ett helvete. Israel inget undantag de tar mark från ursprungsbefolkningen och bygger egna hus. Ursprungsbefolkningen tvingas sakta men ständigt backa ur från den jord det ägt i två tusen år. Ja man blir inte uppmuntrad av att läsa om Afrika och Mellanöstern.

Bra att Vårdförbundet tar strid mot medlem som vägrar utföra abort!

Jag såg eländet på 1960 talet, unga flickor som blivit ned barn med fel kille och var desperat förtvivlade. Hela deras framtid rasade samman. Det fanns då en man som senare startade Ånedinlinjen som ordnade abortresor till Polen som till skillnad mot Sverige hade fri abort då. Han var var den som ordnade upp livet för många unga kvinnor och kanske förtvivlade poljkvänner.

Nu vill en sjuksköterska 2017 vägra utföra aborter i sitt arbete. Det känns som ett mörker återvänder i form av mörkerkvinnor och män. Det är inte bara aborter det är religion också. Jag hoppas verkligen barnmorskan förlorar i EU domstolen också. På arbetsplatsen utför man det som ålägges en arbetstagare och det är arbetsgivaren som leder och fördelar arbetet. Låt oss slippa dessa föråldrade diskussioner om religion och samvetsfrågor på arbetsplatsen och det öppna samhället. Dessa frågor borde vara passé efter 60 år.

Dags att reducera asylrätten!

Det lär finnas upp till åtta miljoner flyktingar ute i världen. Det är i flyktinglägren de riktigt ömmande fallen finns och det är där Sverige bör hämta sina flyktingar då gör vi något gott för mänskligheten. Då kan vi ta emot en hel familj och stötta den så den kommer in i samhället. Vi kan ha ett bra mottagande så inte folk tvingas bo i kojor eller i skogen.

Idag är det bara de starka och främst ensamkommande män som tar sig hit och det är ofta män som har råd till resan. Kvar blir kvinnor och flickor i flyktinglägren med det helvete det innebär. Med ett kvotflyktingsystem så tar vi ett humanistiskt ansvar och bidrar till ett fortsatt gott samhälle. Det är svårt för mig att säga hur många kvotflyktingar vi kan ta emot men det rör sig om ett eller ett par tiotusental.

Asylrätten låter i ett första skede som humant men den ger många gånger fördel för den som inte har skyddsbehov och är stadd i kassa. Givetvis måste en asylrätt finnas men den ska vara väldigt restriktiv.

Arkiv