Om webbplatsen | Kontakt

Pensionärsorganisationerna blev inte bättre när kvinnorna tog över!

Kön har ingen betydelse för en organisations framgångar. Dagens stora pensionärsorganisationer har kämpat under många år för hållbara pensioner som man kan leva på. Tyvärr kan kampen ses som helt misslyckad och inte ens de som har sämst pension kan se något ljus i tunneln. Det är så att dagens splittrade organisationsstruktur gör det enkelt för politikerna att spela ut organisationerna och inte göra ett dugg. Det måste till en gemensam kamporganisation för att få tryck i pensionsfrågan och i den kampen spelar ledarskapets kön ingen roll,l det är viljan och åter viljan och någon sådan ser inte jag.

Åland en fin ö som många angjort men inte besökt!

Jag rekommenderar alla kryssningsresenärer att lämna finlandsbåten efter frukost och ta minst en dags rundtur på Åland. Ett fint och välskött litet land med självstyre och lite lösa tyglar till EU. Sverige har nära relationer till alla dessa öar och det största minnet av detta är Kastellholm borg. Man behöver inte trängas på Åland endast 29 000 invånare och suveränt fina vägar  För mig hann jag bli 71 år innan jag gick iland ordentligt på Åland. Gör det innan 71 och flera gånger. 

Småpartierna har för stort inflytande och media i Sverige!

Svenskarna och den politiska majoritetens åsikter ligger hos S, M, och SD så ser det ut i val och undersökningar och egentligen borde dessa tre bilda regering om folviljan ska gälla. Sverige måste börja se till majoriteter och  inte låta smågrupper styra. Givetvis ska de respekteras men idag är inflytandet för stort och det skapar missnöjespartier som kan ge oanade problem för samhället.

Få bygger samhälle och företag!

Det skrivs planer och utvärderas men inget händer ändå. Folk river verksamheter fortare än de få som vill något får möjlighet. De hindras istället av kryptiska regler och åsikter från majoriteten som inte vill något här i världen. Alla kan bygga på sin nivå och ge fan I bakåtsträvare,  det har jag gjort och aldrig lämnat en verksamhet utan att ha byggt så även mina bostäder. En del är skickligare och bygger imperier och det är superba men det är också bra att göra något och det går åt helvete än att inte vilja göra något. Det är chefernas roll att bereda plats för byggarna och sparka ut de som inte vill något.

Kameror är effektiva terrorist- och brottsbekämpare!

Nu dyker det upp folk som påstår att kameror inte är så effektiva men visst, de tar bara med preventionen av brott ur en begränsad synvinkel. Helt klart är att kameran är överlägsen allt annat att klara upp brott. Därmed ger den även möjlighet att gripa eventuella medhjälpare som utför kriminella handlingar eller terrorbrott senare. Det är förvånande med vilken begränsad insikt folk ger sig in i den här debatten. De måste dölja något eller vilja skydda några med mörka avsikter eller dåligt beteende.
 
Med matematiska formler kan man enkelt redovisa kamerans effektivitet i brottsbekämpningen och även den preventiva verkan som finns även om den kanske inte avskräcker fega terrorister så fångar den in flera presumtiva fega typer och ger underrättelsetjänsten bra underlag. Den fega terroristen i Stockholm hade aldrig gripits utan kameran och duktiga personer på SL:s övervakningscentral som gjorde en större bedrift än polisens utredare den gången.

Terrordåd igen!

Så har ytterligare ett terrordåd ägt rum och den här gången i Manchester. Gemensamt för den här typen av vansinne är att förövare är en feg person som dödar och skadar försvarslösa. Den här gången unga människor på konsert och så har det varit flera gånger. Terrorister är fegisar som har religion som någon slags religiös täckmantel som de knappast själva begriper. Det är bara kameror och åter kameror som kan få kontroll på de här personerna.

Vi som gjort militärtjänst kommer inte att skrämmas av dessa fegisar och det är viktigt att våra demokratiska länder söker eliminera brottslingarna. Det borde också vara dödsstraff för terrorhandlingar.

EU kommissionen fullkomligt tondöv för folkviljan!

Man kunde ju tro att byråkraterna i ordets sämsta bemärkelse i EU lärt sig något av BREXIT. Istället lämnar de nu förslag på att vi ska kollektivanslutas till Euron och de har också synpunkter på kostnaderna för våra bostäder och vill beskatta svenska folket än värre. Det är för mig helt obegripligt att de i dagens läge går ut med dylika förslag en begåvad organisation skulle ligga lågt när folket inte vill ha något nytt ”Sovjetunionen”. De flesta av oss vill ha en gemenskap i Europa men inte centralstyrning alá Stalinism.

I dagsläget skulle jag utan tvekan rösta för att vi lämnar EU. I dagens moderna värld finns det inga tekniska hinder utan det är worldwide som gäller. Men vi kanske lika gärna kan liera oss med Thailand eller Filippinerna men geografiskt ligger vi i Europa så min uppmaning till våra politiker är att sparka hela kommissionen och anställ folk som vill förena inte söndra som det anställda etablissemanget gör nu. Det är så illa att EU kommissionen äcklar mig och det börjar bli dags att snegla på de partier som vill lämna EU.

Ingen av de etablerade har vågat säga sanningen under många år!

I en artikel i DN idag meddelas att det är unga män med invandrarbakgrund som står för dödsskjutningarna i de så kallade ”problemområdena” huvudsakligen. Det är inget nytt för mig och det har varenda människa bosatt i Sverige begripit förutom de gamla partierna. Det gamla partierna har till och med bidragit till Sveriges andra största parti, Sverigedemokraterna.

Polisen målar upp de smågangsters som organiserad brottslighet med stora resurser. Det är ju småpojkar som kommit snett, riktiga gangsters beter sig inte så  amatörmässigt som de här pojkarna. De riktigt kriminella lämnar en helt korrekt bild av de här pojkarna.  De behöver en riktig farsa och inte massa tramsiga åldersgränser de kan gömma sig bakom för att slippa tala med polisen och undgå straff. Här behövs tuffa tag från polisen men inte mot fyraåringar som i fallet Kevin.

Det är i alla fall ett steg framåt att DN med flera medier börjar visa sanningen så att problemen kan börja tas om hand. Sverige är inte längre ett land av oskuldsfulla, det är ett land med tio miljoner innevånare och då har har även antalet skitstövlar ökat mer än proportionerligt i antal och måste tas om hand och inte bara döljas i debatten för då är snart de etablerade partierna nere på nullitetens nivå.

http://dagens.dn.se/#pages/38735/1/8

Varför ha en namn som ”Bitterfittan” på en boktitel!

Det finns nog bara ett skäl och det är att få så stort medialt genomslag som möjligt. Efter att ha hört recensioner men inte läst boken förstår jag att det handlar om en kvinna som ledsnat på sin partner. Jag har svårt att föreställa mig att den inställningen är relaterad till underlivet. Det är nog mer en ”bitterhjärna” visserligen har säkert könslivet en del i hennes problem men det är ju i ledningscentralen eller hjärnan som spökena uppenbarar sig.

Boken verkar ju vara högst översättningsbar på vanliga livskriser mellan kvinna och man efter en tids samvaro och en bra skildring som kan säljas utan vulgära könsord..  Det låter ju en aning vulgärt med ”bitterfittan” och jag undra om en man som inte får nog med sex i sin relation till en kvinna skulle kunna kalla en bok för ”ståk-ken” eller liknande. Åtminstone jag har svårt att offentligt använda dessa könsord men man får väl vänja sig i marknadsföringens enorma konkurrens.

Offentliga toaletter i Stockholm!

Det är fortfarande stor brist på offentliga toaletter i Stockholm och de nya är ofta skadade. Det är hög tid att göra något åt toaletteländet. Det finns lösningar i massor men viljan från politikerna är minimal. Det är också ofattbart att Slussen under ombyggnad inte har toaletter. Det är inte särskilt märkvärdigt att koppla på ett avloppsrör, sådana finns på flera ställen i området. Det är bara okunnighet som gör att offentlig toalett saknas på Slussen.

Slussen är en strategisk plats för toaletter där går det flera långlinjer med bussar och det är en enorm folkgenomströmning där. Stockholm är en U-stad i Europa när det gäller offentliga toaletter. Vi har också många äldre som behöver toaletter mer frekvent än andra.

Arkiv