Om webbplatsen | Kontakt

Vad ska vi med skyddsrum till!

Stor publicering om bristen på skyddsrum och regeringen satsar någon miljard. Men vad ska vi med skyddsrum till när vi inte kan försörjas med livsmedel och kanske även vatten. Civilförsvaret är ju dött ja till och med stendött. Det finns inga lager med livsmedel och andra viktiga förnödenheter när civilsamhället upphör att fungera. Ja det är bättre att dö i det fria än att svälta och frysa ihjäl i en fuktig kall betongbunker.

Det finns inga lager längre det ligger på hjul och beredskapslagren är utsålda eller destruerade. Oljelagren är också sålda och inte längre i det offentligas regi eller så är de förstörda. För några år sedan fick vi skyddsmasker och nu är de förgamla och frågan glömdes. Det verkar som vår försörjning och försvar är som i Hasse Alfredsons sketcher ”aajj faan det hade jag ingen aaaning om”. Så rister det till i en enskild fråga som fort glöms.

Hur kan man gifta sig och få barn när man sitter i fängelse!

Det är tydligen möjligt att både gifta sig och skaffa biologiska barn fastän man sitter i fängelse. Sannolikt kan man inte adoptera barn, eller? I mina ögon är det obegripligt att grovt belastade brottslingar kan både gifta sig och skaffa barn när de sitter i fängelse. Tydligen är det ok med samlag som resulterar i barn i fängelsets lokaler vilket bara lär var möjligt några dagar i månaden för kvinnan. 

Det är också förvånande att kvinnor söker sig till grovt kriminella som begått de mest avskyvärda brott. Kärleken är tydligen gränslös men för mig är det helt obegripligt att någon kan söka sig till en sådan relation. Många män har svårt att få kontakt med en kvinna och de här männen sitter på slutna avdelningar och raggar upp en kvinna. Imponerande eller helt obegripligt.

Nu lossas de ryska rören i Karlshamn!

Nu lossa nästan fyrtio ryska EU-tillverkade rör i timmen i hamnen i Karlshamn. Neurotiska försvarspolitiker såg till att hamnen i Slite inte fick den inkomsten. De här orterna är försvarspolitiskt känsliga påstod man samtidigt som marinens hamn i Fårösund, även byggd för ubåt såldes till en kinesisk man. Man kan ju bara skratta år den här typen av försvarspolitiker och gratulera Karlshamn till extra inkomster och arbetstillfällen.

Rören är tillverkade i EU och frakterna sköts av vanliga Europeiska fartyg enligt uppgift. De ska läggas på havets botten och torde in kunna utgöra ett hot mot Sverige militärt. Vi behöver ett starkt försvar men vi behöver kompetenta försvarspolitiker och bedömare också.

I mitt arbetsliv var det bara män som varv lite eljest som sextrakasserade!

Kanske var det så förr att de med makt i arbetslivet som gick fria när kvinnorna klagade på närmanden. Oftast var det någon man som var att betrakta lite eljest som fick anmälningar på sig för otillbörliga närmanden av kvinnliga arbetskamrater. 

Kanske gick chefer med makt och de bildsköna männen fria. De bildsköna männen verkar inte vara de som kommer ut via media som sextrakasserade. De män som kommer upp idag i media idag som sextrakasserade är ju heller inte de mest bildsköna.

Utan att vara någon expert i de här svåra relationsfrågorna så verkar det finnas en större tolerans för män med makt som nu börjar svänga. De bildsköna männen tycks gå fria än så länge. Vi är inne på en fråga där vår hjärna är som en Neanderthalare i ett helt annat samhälle. Många män har ett närmande till kvinnor som är som en Neanderthalare och de ligger illa till nu. För övrigt är de skitstövlarna lika jävliga mot andra män. Det finns en annan typ av män som snärjer kvinnorna med en helt annan list för att få dem i säng, de går fria fastän deras uppsåt och förorsakade sår är lika illa.

Råd och anvisningar för att inleda en sexuell relation?

Ska vi i Sverige behöva ”Råd och anvisningar för att inleda en sexuell relation”. Ja den debatt som nu pågår där stort och smått i könsrelaterade närmanden diskuteras visar på denna behövda ytterlighet. Men det kanske behövs en sådan anvisning men det återstår ett problem ändå och det är om den följts. Vi människor lyssnar ju inte på vad som sägs utan hur. Anvisningarna kunde kanske också hjälpa människor att komma över blyghet för det är ju oftast lite krystat när en relation påbörjas. Det kan ta tre minuter eller tre månader. 

Det ligger utanför mitt kompetensområde att utveckla den här typen av råd och det gör det sannolikt även för jurister. Så den som söker efter den informationen får söka vidare.

Proppen Orvar börjar dö!

Under 1980 talet och framöver fasade många över att 40-talisterna helt dominerade arbetsmarknaden. De var”brödtjuvarna” som tog alla välbetalda befattningar och bredde ut sig. Nu lämnar de sista resterna av denna förhatliga grupp arbetsmarknaden och de börjar dö i större omfattning. Den första generationen är 77 år i år och då börjar lie mannen skörda.

Jag tycker inte att det blivit bättre utan varje generation tar sitt ansvar och tidevarven kommer och går. Några iakttagelser som stör är att religion diskuteras mer nu än på sextiotalet och nya religioner som islam gör sitt inträde. Jag tror inte vi behöver mer religion utan mer humanism. En annan fläck är någon form av nymoralism dyker upp och den fria sexualiteten från 1960-talet tvingas in i några slags kokonger som inte 
är ok. 

Hashtaggen #metoo som är till för övergrepp används nu i sammanhang som istället handlar om normalt umgänge och respekt som faktiskt fanns på 1960-talet. Konflikthantering tycks ha försvunnit från dagordningen. Förr retades man nu blir man kränkt och ungar har alltid varit jävliga mot varandra ibland.

Blir fina Skellefteå ett giftupplag med en stor batterifabrik

Är en batterifabrik så lysande att att ha i Sverige. Batterier innehåller oftast obehagliga kemikalier som ska tas om hand både vid tillverkning och återvinning där producenten även har ett ansvar för destruering. Västerås klarar sig men ska fina Skellefteå bli ett giftupplag och få rensa upp skiten som blev kvar eller har man hitta några mer miljövänliga kemikalier? Framtiden ligger väl i vätgas inte batterier, biltillverkare som Mercedes tycks ha den uppfattningen.

https://www.expressen.se/motor/bilnyheter/klart-northvolts-bygger-jattefabriken-skelleftea/

Man får inte peka ut en hel grupp med ett undantag!

I Sverige finns det bara en grupp som det är tillåtet att gruppbeskylla och det är män. Alla andra grupper som muslimer, kristna, utlänningar, judar mfl. är fredade från att beskyllas för egenheter men inte män och allra minst fredade är svenska män. Nu har någon gubbe i skådis branschen i USA tafsat på några kvinnor och även fått dem på rygg genom hot om att missa en karriär. Då är helt plötsligt alla män potentiella våldtäktsmän, alla är kollektivt av den kalibern enligt vissa helt hysteriska kvinnor.

Jag blir förbannad när jag hör att det enligt vissa kvinnor är kränkande att säga något positivt om dem. Man kan tydligen inte säga vad vacker du är till vissa utan att de känner sig kränkta. Larv och åter larv och givetvis ska man inte tåla att någon tafsar på en i tid och otid. Klipp till den killen över käften eller bit ifrån så gör han inte om det. Är det rätt kille som tafsar ja då är det ok och hur fan ska man som man veta. Idag när man är på kalas så kastar sig helt obekanta kring halsen och kramas och när ska man veta att man inte ska ge en kram.

Surlisor häng på er en skylt så vi vet vem vi vanliga män inte ska umgås med.

Girigheten finns i alla samhällsklasser!

Det stör mig att hos både rik och fattig finns en girighet och en självpåtagen rätt att roffa åt sig om möjlighet ges. Jag har sett företeelsen överallt i samhället under mina 71 år. Är det gratis och obevakat då roffar man åt sig fastän det är annans egendom och den egna nöden inte är särskilt akut. Girighet är som en sexualdrift den går inte att behärska för vissa och det är nog bara att inse och förhålla sig till detta. Ges rätt tillfälle så roffar vissa åt sig. De flesta är mer moderata och ser till någon  slags medelväg att alla ska ha del av kakan.

De som ibland står på barrikaderna och kritiserar girigheten och roffa åt sig mentaliteten kan vara en värre. Det förpliktigar att leva och vi alla måste ta ansvar för våra handlingar.

Hur vinner man ett riksdagsval!

Det är egentligen ganska enkelt att vinna ett riksdagsval i Sverige. Sänk alla skatter det räcker med lite grann, skapa trygga anställningar, lättillgänglig sjukvård, släng in brottslingarna i fängelser, en bra semester och billiga charterresor, alla kommunikationer går på tid och sittplats åt alla, försiktig invandringspolitik. Krydda med bra väder med tydlig sommar och vinter och något mer som folk retar sig på. Sådär så hux flux har partiet vunnit valet.

Arkiv