Om webbplatsen | Kontakt

Stor brist på förtroendemän i Sverige bostadsrättsföreningarna har tagit dem!

Vi har haft en explosion av bostadsrätter och bostadsrättsföreningar vilket i sig är bra. Men dessa bostadsrättsföreningar tar till sig hordvis av förtroendemän som kunde göra mer nytta i Frivilligsveriges alla föreningar. Det vore intressant att veta hur många nya bostadsrättsföreningar och styrelseplatser som kommit till de senaste tjugo åren. Människor prioriterar givetvis sitt boende och kvalificerade funktioner som kassör, sekreterare och ordförande låses upp i en verksamhet som kunde styras på ett helt annat sätt.

Vi har en föreningskris och den frågan måste politiken ta upp. Kanske helt nya pragmatiska föreningsstrukturer i tiden, modell Facebooksgrupper och stimulans med något slags förtroendemanna-avdrag (föd-avdrag) i deklarationen.

#Metoo förövarnas namnpublicering obegriplig!

Är det en TV kändis som jobbar med hammare och skruvdragare ja då publicerar media snabbt dennes namn. Är det en kulturpersonlighet som likt Hamlet har en döskalle i handen då då blir svaret ”not to be published”. 

Personligen är jag tveksam till publicering då det handlar om relationer men är det en våldtäkt så ska givetvis det ut i media och anmälas till åtal. Gränslandet är tveksamt där måste omgivningen reagera och avskeda eller flytta på den som inte kan umgås i enskilda rum med en kvinna och ta ett nej.

Mänsklig beröring är fint!

Beröring är fint och måste skiljas ut från sexuella påhopp i #metoo-debatten Det finns bl.a. många äldre som blir glada när man kramar deras hand!  All beröring måste ju ske med respekt och utstråla detta. Man kan ju kramas och kramas och handhälsa och handhälsa. I mina nedre tonår sades det i grabbkretsar att man skulle pilla med pekfingret i den tjejhand man handhälsade på. Det skulle innebära en signal att man ville vänslas med den jämnåriga flickan. Jag tro detta var mer en grabbskröna men man vet aldrig. Hur som helst hamnar den typen av beröring på den tveksamma listan.

I stunder av kris och glädje så är det viktigt med respektfull spontanberöring. Sen finns det ett mindre antal människor som inte ens kan tåla detta då får de säga ifrån. De får inte ta ifrån oss andra respektfull spontanberöring vid stor glädje och sorg.

Rusta upp gränskontrollen tycker tullpersonalens fack TULL-KUST!


Tullen för en tynande tillvaro i media även om det blivit lite bättre senaste tiden. Nu ryter tullfacket till att regeringen måste återställa resurserna i gränskontrollen. För min del är minsta nivå det som beslutades 2004. Även den nivån är i förhållande till andra myndigheters resurser mycket liten. Följ bifogad fil.
 
https://www.svtplay.se/video/16068143/rapport/rapport-22-nov-08-00?start=auto

EU en döfärdig elefant i ett glashus!

Man blir ju förvånad när det framgår att Sverige inte stöttat Danmark i slutomröstningen om EU:s läkemedelsmyndighet och därmed ett stöd till hela södra Sverige. Nu är omröstningar hemliga i denna organisationskopia av Sovjetunionen så säkert vet man inte. Sveriges representanter och regeringen ansluter sig till tystnaden. 

Visst ska vi ha ett samarbete i Europa men detta monster och bristande demokratiska instans fylld med politiker som länderna själva inte vill ha och en överbetald kommission fylld med byråkrater som saknar verklighetsinsikt. Likheten med George Orwells Animal Farm där grisarna tog makten är slående. 

England som alltid gått i bräschen för demokrati och frihet har visat vägen. Dagens EU är en besvikelse som inte har något berättigande i den svenska demokratins historiska rötter. Total omorganisation eller lämna galenskapen i Bryssel.

Vi har många stollar i vårt samhälle!

Just nu är debatten hög om män som kladdar på kvinnor och visst gör stollar det också. Det finns stollar på alla områden och den sexuella driften kan en del inte behärska och det är väl en egenskap vi har sedan apstadiet. En del blir inget annat än kåta apor och tar för sig i tid och otid. De flesta män är dock mycket försiktiga när de närmar sig kvinnor men i något skede måste ju närmandet äga rum och en bekräftelse eller avslag äga rum om tycke har uppstått.

Nu är ju livet lite mer komplicerat är kvinnan förälskad i stollen så kan hans närmanden vara en välkommen uppvaktning och stollen blir häftigt manlig beundrare. Sen kan man hitta sådär 300 nyanser i detta närmande. Sen har vi hela spektrat där särskilt kvinnor tror sig kunna läsa vad en person känner och min livserfarenhet är att det aldrig går att läsa en persons inre tankar. Man kan leva ett helt liv med en person utan att känna den.

Respekt för andra människor är grunden för ett civiliserat samhälle och #metoo handlar om detta och ett nej är ett nej tills det blir ett ja utan tvång och tjat.

När statliga myndigheter flyttar ut numera så blir det inga trygghetsåtgärder för de som inte kan följa med!

Statligt anställda hade sedan mycket länge ordinarie anställningar och var i princip ouppsägbara. Endast om de begick brott eller blev sinnessjuka kunde de avskedas. Nu är det bara domare och höga jurister som har kvar den anställningsformen. Den här anställningstypen skulle innebära politisk neutralitet hos de anställda. 

Den typen av anställningsform ersattes med ett bra och anpassad Trygghetsavtal som var mer i tiden. Det innebar att vid utflyttning så sattes betydande åtgärder in för att den som ville vara kvar på orten skulle få ett nytt jobb. Nu har Arbetsdomstolen beslutat att inte ens A-kassa utgår om man inte vill flytta till en annan ort.

I mina ögon innebär detta att den offentligt anställde som har en förtroendeställning i samhället inte har ett skydd som gör att denne kommer att agera i medborgarnas intresse utan givetvis kommer att arbeta för sin egen sak. Hela systemet som har urholkats successivt innebär att risken för jasägare till politiska styret och i vissa fall ökad korruption i offentliga tjänster. 

Jag hoppas att de fackliga organisationerna på den offentliga sidan tar en rejäl strid mot dessa försämringar. Det är sannolikt värt en rejäl konflikt på den offentliga sidan. Se DN artikel länk nedan.
https://www.dn.se/arkiv/ekonomi/myndigheters-personal-skyldig-att-flytta-med/

Varför stannar mobbade bland mobbarna!

Jag har svårt att förstå varför mobbade stannar kvar bland de som mobbar. Vare sig de som mobbar eller de som inte ingriper är inte dina vänner. Jag har aldrig blivit mobbad för att jag bett mobbarna och deras anhang att dra åt helvete. Folk som mobbar eller kladdar på kvinnor/män ska man bara be dra åt varmare trakter då upphör eländet. Vi får inte glömma att unga pojkar också råkar illa ut från män som särskilt gillar unga män. Jag och många med mig har den erfarenheten. Räcker det inte med hårda ord då får man överväga en lättare käftsmäll för att undgå förövaren..

Mobbare ska tas hårt inget annat hjälper de är i grunden svaga och fega människor som skaffar sig makt på falsk plattform. Nu rasar debatten om tafsande män och kvinnor både i heterosexuella och homosexuella kretsar. Tafsar någon skrik högt vad tafsaren gör då kommer den aldrig att göra om det åtminstone inte på dig. Som sista gest får man ta till milt våld, man har ju rätt att försvara sig och tar man i lite för mycket så kan det gå under nödvärnsexcess. Ta mobbare och tafsare hårt då slipper du dem.

Massidrotternas hysteri och ordbajsande!

Nu lyckades svenska fotbollslandslaget kvala in till VM  genom att inte göra mål och glädjeyttrandena från etermedia blev att det var en bragd. Vad ska man använda för ord om man skulle vinna och vad är det för ambition att bara kunna kvala in till VM i fotboll det måste väl vara målet att vinna. Att kvala in är ju bra men en bragd att vinna med 0-0 eller 1-0 om man vill.

Den stackars journalisten som refererade matchen fick nu möjlighet att kväka ut sina väl inövade superlativer på enkelt rim. Han insåg väl att han aldrig skulle få nytta av ordföljden i en vinst i en finalmatch. Jag hoppas jag har fel och givetvis är det en folkfest och låt det vara det men jag som inte är ett fotbollsfan kan väl i alla fall få se syntetiskt på det hela.

Rättsväsendet har tomtar på penningtvättsloftet!

Det är skrämmande att rättsväsendet kräver att att bankerna ska kräva av folkrörelseföreningar med liten ekonomi att de ska fylla i kryptiska blanketter om att de inte bedriver penningtvätt. Hur jäkla fåniga får man bli. Det vore bättre att de ägnade sina resurser åt de riktiga skurkarna. Bankerna har säkerhetssystem i sina datorer, använd dem. Nu får en hembygdsförening fylla i nästintill obegripliga uppgifter att de inte bedriver penningtvätt. Nog kan väl resurserna användas till klokare åtgärder och inte kommer väl en organisation som bedriver penningtvätt erkänna detta i en blankett. 

Även en vanlig bankkund som jag begriper att sådana transaktioner bedrivs inte så amatörmässigt. Miljarder finns i andra EU banker exempelvis på Malta då skriver en bank till en liten förening att de ska fylla i papper om penningtvätt med sina små tillgångar. Vad slags rättsväsende har vi fått för 42 miljarder, byråkrati, färre uppklarade brott och det är skrämmande. Innan rättsväsendet  får en budgetförstärkning måste politikerna se till att de över huvudet taget kan prestera och inte bara reagerar med ursäkter.

Arkiv