Om webbplatsen | Kontakt

Tack för detta år!

Ännu ett år att lägga till handlingarna och eftertänksamhet och det blev ju en hel del bra aktiviteter. Trollstigen, Skottland med Military Tatto samt en trevlig resa till Danmark och Römö med Slagsta Gille dansare och musiker. Politiskt hände väl inte så mycket det var det vanliga tjafset om nulliteter. Arbetslösheten minskar och kriminaliteten ökar mest genom att brottslingarna avrättar varandra och inga oskyldiga har kommit emellan vad jag kan påminna mig. 

Polisen har abdikerat på lokal nivå och vaktbolagen har tagit över det trygghetsskapande. Vad trettio tusen polisanställda gör det vet inte ens Rikspolischefen, men inte är det mycket trygghet vi får för pengarna. Tråkigt nog blev det ett terrordåd på Drottninggatan i Stockholm och utredningen tar nästan ett helt år så det är inte där polisresurserna kan ha varit. I Sverige överlevde terroristen också gripandet, han var nog nöjd att få mat och husrum resten av livet. 

Regeringen har väl skött landet på ett hyfsat sätt jag är inte säker på att blivit bättre med borgarna. Man minns ju förre centerledaren som slarvade bort Vattenfall och annat. Nu har vi kapitalisten i Cevian, Christer Gardell som säljer ut även Volvo lastbilar under årets sista dagar. Vi har inte ens bra riskkapitalister i det här landet, det är bara familjeföretagen som biter sig fast i den svenska myllan där Kamprad är min idol. Men vi äter ju kinesiska kräftor då kan vi väl köra kinesiskt också, snapsen är ju såld redan till Frankrike.

Nu ska jag börja grunna på vem som ska få min röst nästa år en sak är dock klar, småpartierna är inte mina vänner vare sig till vänster eller höger. Nu är det ”klart slut” för i år och jag vill tillönska alla mina läsare 
ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR
Som vanligt tro inte på allt som jag skriver, allvaret det kommer först  efter jag dött!

Sverige i ett vägval för privat polisverksamhet!

Vi har under många år haft en offentligägd kommunal och statlig polis som servat oss väl. Tiden har dock kommit ikapp både den gamla kommunala och statliga verksamheten.  Det är tid att pröva nya kompletterande metoder utifrån ett icke offentligägt men offentligstyrt polisväsende. Givetvis ska vi ha en statspolis men nu fungerar inte lokalpolisen. Det är vaktbolag som tar över och blir någon slags halvpoliser. Låt dessa vaktbolag få större befogenheter att inleda förundersökningsåtgärder som förhör vid enklare brott som snatterier och alla trafikbrott som fortkörning mm utom personskada. Det är vaktbolagen som idag står för medborgarnas trygghet på gator och torg.

Vart jag än går i gallerior och centrum i större orter så är det vaktbolag som ombesörjer ordningen inte polisen, vad de senar 30 000 anställda gör det vet inte jag men jag får mycket lite polis för pengarna. Det är inte så märkvärdigt att ta upp en anmälan och förhöra en snattare eller ta någon för fortkörning. Det är inga nyheter att utarrendera offentlig verksamhet Tullverket var utarrenderat  under 1700 talet och en del av tullavgifterna gick till arrendatorn. Det går att arrendera ut bötesverksamheten hos polisen också.

Det är dags att pröva nya metoder för att hålla ordning i samhället och tveklöst kan man utarrendera bötesverksamheten och ordningshållningen. Grova brott ska givetvis statspolisen stå för. För idag har vi bara en statspolis som bara blir tröttare och tröttare i den operativa verksamheten närmast oss medborgare.

Byt ”karriär” när du går i pension!

Många kändisreliker från media och TV rutan biter sig fast och blir förbannade när de blir utslängda eller uthängda och givetvis är det alltid män som får hedersnamnet ”gamla gubbar” och kvinnorna är älskvärda åldrande damer med patina. Ja i stort är det så och min erfarenhet är att man ska släppa det gamla och ge sig på något nytt när man är pensionär. Låt de yngre ta över din roll och ge dig in i något helt annat än du sysslat med hela livet. Risken är stor att till slut blir du patetisk och ett skämt. I en helt ny roll är det lättare att vinna gehör. Personligen är jag särskilt dödstrött på alla gamla TV profiler, både män och kvinnor.

Den som har bra pension behöver inte ta ett lönearbete utan kan göra goda insatser för samhället i den ideella sektorn. Föreningslivet skriker efter funktionärer däremot kan du låta bli bostadsrättsföreningen den kan de yngre driva på. Den som har dålig pension och inte är sjuk borde ta ett lönearbete och dels berika sig själv men också bidra med kompetens. Att gå hemma och gnälla när man är fullt frisk väcker ingen sympati. Vi behöver stimulans som människa ända fram till sista sucken på ett eller annat sätt.

Vart är vi på väg och vart finns företagsledarna med utvecklingskompetens!

Nu säljer svenska riskkapitalisterna ut Volvo lastvagnar till Kina. Man kan inte säga att vi har duktiga VD:ar i Sverige de säljer ut alla större börsnoterade företag till höger och vänster. För min del så tycker jag att vi har riktigt usla ledare för våra flaggskepp och börsnoterade företag. Snart är alla sålda till utlandet av medelmåttor som inte ser längre än näsan räcker. Ja man äcklas av dem och deras girighet och okunnighet. Våra familjeföretagare är betydligt kompetentare de hanterar både produktutveckling och kassaflöde det gör inte de vattenkammade börs vd:arna från Handels. 

Volkswagen var bombade till sopor under andra världskriget. Kvar fanns bara ritningarna på en ”VW bubbla” nu har de byggt upp sin fabrik och ett sortiment till världsledande och även knäckt Detroit. Svenska VD:ar eller bättre benämnt medelmåttiga ”oligarker” har sålt ut. De oligarker i Ryssland som betett sig så, de hade hamnat i en fängelsehåla.

Manshatarna måste börja besinna sig!

Vi vanliga män har under lång tid hängts ut under en stereotyp och att vi förtrycker och behandlar kvinnor och hela samhället illa. Ja vi anses som en belastning för miljön också. Nu får man väl för fan besinna sig, det finns lika många elaka och dumma kvinnor som män. Dumma män slåss och våldtar dumma kvinnor strimlar män med sin vassa tunga, sluga fällor och eller gifter sig till pengar.

De flesta kvinnorna och männen är vänliga och framsynta låt oss satsa på dessa och inte ta med alla i ett svep. Vi måste få en begåvad könsdebatt och alla män är inte idioter vilket är fallet i dagens debatt. Jag är trött på denna stereotyp debatt som förs av både forskare och gatans parlament i sociala medier. Dagens debatt i ETC var droppen för mig. Nu eroderas trovärdigheten i #metoo och annat som varit bra. Vi har massor av bra män var rädd om dem och döm urt skitstövlarna och häng ut dem oavsett de är svenskar eller utlänningar.
https://umea.etc.se/inrikes/machobeteende-kan-vara-det-storsta-klimathotet#overlay-context=kultur-noje

Jul, Påsk och Midsommar!

Tre storhelger som på något sätt delar in livet i någon form av terminer. Kanske finns det en till milstolpe på hösten och det är lövfällningen. För många av oss så känns det bra med dessa ”milstolpar” under året det blir ett slags mål och några av målen blir nästan för stora och ger stor press på oss att förverkliga lyckan. Jul och Midsommar är nog de mest prestationsångestbetonade delmålen under kalenderåret. Något man måste bekämpa, det är ju trots allt timmar och minuter även på dessa dagar.

Livet behöver delmål och erfarenheten talar för att det är inte grönare på andra sidan delmålet men det blir som att hoppa från tuva till tuva med andra ord ganska likt med några undantag när. Hur som helst så är det bara att gå på och allt går inte att styra men det brukar ordna sig ändå. Ett uttryck som en del ogillar och då får man komplettera med ”som man bäddar får man ligga”. Nu är det snart Nyår som väl kan anses som en del av julhelgen och dags för ett nytt kliv till en tuva.
God Fortsättning!

God Jul alla julfirare!

Ha en god Jul alla läsare vilket också adresseras till dem som inte har en ”så God Jul”. Många har gjort allt för att just den här dagen ska bli så bra som möjligt. Egentligen så är den här dagen numera enbart till för barnen och låt den bli så. För de vuxna är det mer ett stort arbete som många gillar och andra ogillar. 

De flesta familjer är inte bara en familj utan det är många parametrar som ska passa in. Är det inte vuxna barn som bildat familj så är det skilsmässor och ytterligare familjesplit. Kommer det in känslor i den uppdelningen jag då blir det ingen God Jul utan mer en Helvetets Jul och då är man långt från Jesu födelse Änglar, Betlehemsstjärnor och Vise Män med kameler och gåvor som är ursprunget till Jul.

Efter att ha upplevt sjuttioen Jular nu idag så känner jag mig nästan som expert på alla varianterna utom den i absolut ensamhet efter vännen död eller försvinnande som för många kan bli ett demonernas dygn. Mina tankar går till dem som har det jobbigt idag och jag kan bara uppmana till att försöka tänka positivt och jaga bort demonerna, dessa skapar man ju själv i sin egen hjärna.

Nu kommer efterbörden av 2015 års flyktingvåg!

Sannolikt kan inte Sverige ta emot vanliga flyktingar de närmaste åren utan anhöriginvandringen blir så stor att gränserna i övrigt måste stängas. Normalt är det bättre om vi blir fler om tillväxten av företag blir större och att vi inte får etniska eller religiösa motsättningar. Tyvärr är väl risken stor att ingen av att de nämnda viktiga förutsättningarna  för en ökad flyktinginvandring infrias.

DDS det vill säga Den Dumme Svensken börjar vakna och det är numera tre partier som är ganska lika i invandrar- flyktingfrågan. Det är Socialdemokraterna, Moderaterna och Sverigedemokraterna. Frågan är om de gamla partiernas, M och S omsvängning under galgen räcker för att få ordning och reda i både samhälle och ekonomi. 

Vi är tio miljoner nu i Sverige och då går det inte längre att köra på med det snälla Folkhemmet då sugs folkhemmet in i ett Folkhelvete som ingen gagnas av. Lite statistik finns i bif. Länk som kan anses som trovärdig.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/rekordhog-asylinvandring-trots-ny-flyktingpolitik

Professorskärringar tål inte det professorsgubbar inte brytt sig om i 100-tals år!

Nu går den kvinnliga professorsstammen ut och kritiserar och kräver upprättelse för de underhållande skämten om den virrige men egentligen mycket smarte professorsbilden. I  många skämtserier och nu i Svt Julkalendern skojas det som vanligt med professorsbilden. Då är det några professorsdamer som blir upprörda och givetvis tar de med sig en manlig professor som gisslan för sin aparta uppfattning..

Vetenskapen har aldrig förlorat på att man skojat om professorer och virrighet, snarare har det berikat vetenskapen. I slutändan är det ju den ”virrige” som har de smarta lösningar. Tål man inte att skojas med då misstänker jag att att man har något att dölja. Mänskligheten har alltid skämtat om de som har makt och kunskap. Alltifrån kungahus till poliskonstaplar som kling och Klang. 

Är det ett kvinnligt drag att inte tåla skämt, ja jag börjar tro det. Det här inlägget i DN idag var ett av de fjantigaste.
https://www.dn.se/debatt/virrig-excentrisk-professor-vad-ar-det-for-en-forebild/

Ålderdomens demoner!

Det tar några år efter pensionen innan livet stannar upp så mycket att man börjar fundera. Vad var det som egentligen hände alla dessa dagar i familjelivet och på jobbet. Lever man intensivt och vill mycket så lägger man bara på hög och går vidare. När man börjar röja i högarna så minns man och det är väl inte så mycket man ångrar utan det mesta blev ju bra fastän säkerheten låg i hastigheten.

Demonerna finns där hos de flesta och de biter sig fast och är svåra att utrota. För vissa är det stora demoner och för andra är de att likna med smådjävlar som man schasar ut med jämna mellanrum. Demoner eller dåliga tankar är känslor och känslor är människa och skillnaden mot en psykopat som mer kan liknas vid ett rovdjur som bara rapar när han ätit upp sin lekkompis och sedan inte minns något mer.

Det är bra att umgås med några smådemoner då och då för då vet man att man lever och är människa.

Arkiv