Om webbplatsen | Kontakt

En kvinna som ny Rikspolischef?

Ja då är häxjakten på Rikspolischefen Dan Eliasson över och hans uppdrag var nog omöjligt och han själv var nog inte rätt man. Men det har inte och kommer inte att finnas en Rikspolischef som blir omtyckt. Poliserna tycks hata sina chefer och att Dan Eliasson skulle vara något undantag var nog klart från början. Att omorganisera en stock konservativ poliskår det är nog en omöjlig mission. Nu måste man konsolidera men nästa omorganisation måste komma inom fem år annars blir det lika stelbent igen. Ge de unga poliserna makten ett tag då kan det hända något.

Det är dags att tillsätta en kvinnlig Rikspolischef och det kan inte vara en normalbyråkrat utan någon slags ”valkyria och amason” som även har silkesvantarna på sig en halv dag i veckan. I annat fall blir hon kortvarig på chefsstolen.

Arbeten på och vid vägen ineffektiva!

Arbeten på och vid vägen ineffektiva om man tar bort asfaltsläggarna som är synnerligen effektiva. Men när det grävs en grop för något anslutningsjobb då är det synnerligen ineffektivt. Gropen och avstängningen av halva vägen är månadsvis och ibland halvårsvis. Det kan väl inte vara så besvärligt att gräva upp koppla ihop och fylla igen. Behövs längre tid än 24 timmar får man väl ha en grop på sidan av vägen. Vart har kompetensen tagit vägen i de här frågorna. Den finns inte på vägen i alla fall.

Ingvar Kamrad IKEA!

En av de största svenskarna någonsin i mina ögon har avlidit det finns ingen som kan jämföras med hans livsgärning. Vi har kungar som sitter på bronshästar runt Stockholm som bara skapat krig och elände. Vi har idrottsmän som varit bra men i9nte över en hel livstid. Det finns ingen i Sverige som tillfört vårt land så mycket. Den som vill sätta sig in i IKEA måste läsa Kamprads bok. Det är ju så att genom de stiftelser som skapats äger ju ingen IKEA utan företaget äger sig självt. Ingen kommer att ärva IKEA utan det är de som sitter i Stiftelserna som kommer att styra och företagets fortsatta framtid bygger på vilka som blir invalda. 
Våra ledare i övriga svenska företag framstår som nollor jämfört med Ingvar Kamrad.  Det är oerhört tråkigt att vi förlorat en så betydelsefull svensk som Ingvar Kamrad.

Vad är en arbetare 2018?

I den politiska debatten särskilt bland e intellektuella analytikerna används ordet arbetare men vad menar dom. Den klassiska skitiga arbetaren med extra tunga lyft och smutsig arbetsplats finns bara mycket marginellt, Gräva diken var ett riktigt skitjobb förr, idag krävs stor kompetens för att köra en tekniskt avancerad grävmaskin där förar utrymmet vimlar av tekniska finesser och är rent och fint. Rörmokaren är en tekniker som installerar avancerade värmesystem.

Ja jag vet inte vart vi hittar arbetaren och de enkla jobben inte ens att backa ut mat till skolungar är enkelt längre det krävs avancerade kunskaper i näringslära och hygienkunskap på hög nivå. Möjligtvis att sköta den stora diskmaskinen är ett arbetarjobb. Arbetarjobb är något helt annat än förr och den som tror att det går att hitta sina väljare bland utmattade proletärer har nog kommit ett sekel för sent. Jag tror heller inte på arbetstidsförkortning eftersom det inte är särskilt meningsfullt att gå till jobbet kortare tid.

Postpaketen från Kina!

Det är många diskussioner om postpaketen från Kina som överöser Posttullen på Arlanda. De ska tydligen stoppas med någon generell avgift vilket nog inte är så enkelt och legalt. Tullverket har ju alltid låtit paket till privatpersoner med lågt värde som ett par hundralappar passera igenom det byråkratiska nätet. 

Nu invaderas vi av paket när näthandeln kommit igång och det finns ingen anledning att ägna tid åt paket med små värden. Det är fraktfriheten från Kina som är problemet. För oss vanliga är det fullkomligt obegripligt att Kina kan ha fraktrihet och betraktas som ett Uland i detta hänseende. Lägg på frakten så blir den här hanteringen mestadels olönsam för konsumenten.

Polisen bötfäller inte personer som kör fem kilometer för fort du behöver inte lämna inkomstuppgift till skatteverket för den som tjänar under tusen kronor. Varför då lägga kraft på privatpaket under 300 kr i värde och några kronor i mervärdesskatt.

Sex och samvaro i livet!

Just nu framkommer många berättelser om särskilt kvinnor som utnyttjats av överordnade. Under själva ljuva stunderna har det känts bra men efteråt har eftertänksamhetens kranka blekhet uppenbarat sig. Kanske har den försmådde trott att det här är mitt livs kärlek som förför mig och lockar med fina ord och trevliga möten över en middag. I själva verket har det bara varit ren och skär kåthet från den ena partnern och en kärleksattraktion från den andre. Det hade säkert varit mer långsiktigt att närma sig den lite blyge och kanske inte så bildsköne.

Så här är livet och även vid avslut av ett långt äktenskap kan liknande anklagelser om utnyttjande komma ut från den försmådde. Den här typen av relationer och dess eftermäle är i princip omöjligt för en utomstående att värdera utan det är människan och dess drifter och jag tycker faktiskt inte att den ens är klandervärd. Är man inte i ett förhållande så kan jag inte se något fel i att människor faller i varandras armar. Mänskliga relationer är svåra att värdera för en utomstående men våld och hot om våld ska straffas hårt. Där går en mycket stark gräns.

Vad får försvaret kosta och har Sverige rätt taktik!

Normalt så ska ju diplomatin och handel vara de funktioner som binder ihop länder och här satasar vi för lite på Ryssland och snart är vi väl i onåd i USA också. Visst ska vi ha ett försvar men dagen ryssfobi skrämmer mig och det värsta är att fredsorganisationen EU är den sämsta i att skapa fred i Östersjön. EU gör inte situationen bättre, man får hoppas att de jobbar stenhårt med ”tyst diplomati” för tyst på den fronten är det.

Ska vi nu köpa ett roborförsvar då börjar det bli dyrt och personligen så tycker jag att robotar är bättre än bemannade flygplan. Sannolikt vore det bättre att utvecka kvalificerade robotar än ett åldrande jaktflyg som sannolikt blir utslaget innan det lyft. Hoppas det tänks nytt och smart det är en helt annan värld nu än under kalla kriget.

Socialdemokraterna gör ganska bra ifrån sig!

Det är bara MP och Vänstern som kommer med knepigheter i regeringen i övrigt är det ganska bra. Det händer saker ständigt och även de små överraskningarna gör sitt till. Miljöpolitiken är dock minst sagt förbryllande och särskilt den nya beskattningen av fordon där de miljövänliga bilarna beskattas hårt. Det tas ingen hänsyn till de miljödåliga batterierna i bilarna som är riktiga miljöbomber. Man tycks helt ha missförstått dieslarnas låga koldioxidutsläpp och överdramatiserat kolpartiklarna som kommer ut. På landsväg är dessa bara nyttiga för vägrenen. Vi har ju också helt förnyelsebar diesel under produktion.

Det är bra att kaoset vid gränserna upphört genom S försorg och det satsas på ordning och reda. Vi måste få stopp på ligisterna i förorterna och statsministern uteslöt inte ens militärt polisstöd. Alla begriper väl att det inte är frågan om att upprätta kulsprutenästen i Norsborg utan mer om transport och bevakningshjälp. För övrigt så är ju polisens insatsstyrka en ren militär enhet under polisbefäl. Klädsel,l taktik och utrustning är ju militärt. Det enda S kan falla på är skatterna där M har ett försprång men ska ett utökat försvar och polisorganisation betalas då blir det högre skatter även med en M regering. Vi får se hur det blir framöver men just nu ligger S på plus.

Dubbdäck räddar liv!

Det är bara att konstatera att har man dubbdäck då stannar bilen på vägen även när det är snorhalt. Vill man rädda liv då gäller dubbdäck vid körning i vinterväglag. Kommuner som förbjuder dubbdäck på vissa gator skapar död och lidande. Man behöver inte vara forskare för att se skillnaden på bromssträcka mellan dubbat och odubbat. Möjligtvis i inre övre Norrland är det kall snö som kan ge friktion mot ett friktionsdäck. I Mellansverige är det oftast isgata och då är friktionsdäck odugliga.

Bar på min lilla väg och backe åker bilarna baklänges och orsakar skada på både egendom och personer. Inte dödsolyckor än som tur är.

Militär i brottsbekämpningen!

Det är som Stefan Löfven säger att det är ingen förstahandsåtgärd men tankegången måste finnas där för upprätthållande av skydd av liv. Samhällets säkerhet är det största av alla välfärdsmål. Sannolikt är inte dagens skjutningar av den karaktären utan det verkar vara ganska omogna ungdomar som fått vapen i sina händer. De har också en samhällsbild som inte hör hemma i en demokrati och välfärdsstat. Deras beteende är i det närmaste helt och hållet ett föräldraansvar som inte lyckats föra in dem på en framgångslinje här i livet. Utöver detta kommer vår svenska flathet och skolan som inte tar dessa ungdomar till en hårdare skola med nolltolerans.

Givetvis kommer inte militär att användas i känsliga operationer utan snarare som bevakning och transporter. Helikoptertransporter kunde med fördel helt övertas av försvaret. Man kan också fråga sig vad polisens insatsstyrka är. I mina ögon är de en ren militär organisation där både utbildning, kläder och utrustning en helt militär gruppering som står under polisbefäl. Perrsonligen tycker jag att vanliga polisers uniformer ger ett alltför militärt intryck.

Arkiv