Om webbplatsen | Kontakt

Alfahannen kan dresseras men inte omvända!

Det finns en biologisk funktion hos däggdjuren och dit hänför jag mänskligheten som har en mycket grundläggande fortplantningsdrift som inte ens #metoo kan ändra på. Det man kan göra är att uppfostra till behärskning och här kan vi nog lära av Buddismen. Den har metoder till självbehärskning som inte andra livsfilosofier inte har. '

Särskilt män och har en mycket stark sexualdrift och så är det med de flesta däggdjur.  De flesta lär sig behärska sin drift och kunna uppträda på ett respektfullt sätt men några behöver faktiskt utbildas att behärska sig. Kvinnor är lite mer komplicerade och ligger utanför mitt kompetensområde. Men helt klart visar alla har gjort snedsteg under livet och att kvinnorna också gillar att ha sex med rätt man. 

Detta komplicerade tillstånd har vi dessutom reglerat i lag. För det mesta funkar det och inga lagbrott eller övergrepp sker vilket egentligen är fantastiskt. Enkelt kan man väl sammanfatta det så att det handlar om att lyfta sig upp till mänskligt beteende och respekt för andra. Man kan jämföra sexuella övergrepp med de som slåss de ligger under den mänskliga nivån och att anse som ”ickemänniskor”.

Miljoner människor är på flykt, lösningen finns i närområdet!

Vår goda sida växer oftast när vi ser lidande som flyktingar och tiggare i vår omedelbara närhet och det är ju en fin mänskligt egenskap. Men lurar vi inte oss själva, vi hjälper bara en promille av de lidande och knappast de som har det värst. De stora flyktingströmmarna och globaliseringen innebär att systemet för humanitär hjälp måste bli i tiden och inte vara en relik från 1950-talet.

Mycket större ansträngningar måste göras i närområdet till en konflikt där den humanitära och olika idéer för den lidandes framtid. Visst kan vi ordna med gigantiska folkomflyttningar men sker detta okontrollerat kommer hela den humanitära civilisationen att hotas. Vi behöver större kreativitet att hjälpa lidande än att kasta åt dem ett mynt i en mugg eller ta emot ett fåtal från krigszoner. Vart finns nytänkandet och kreativiteten. 

Elaka Nationer som beter sig mot sin egen befolkning och krigar måste när inget annat hjälper likt ett företag som beter sig i oordnade former sättas i konkurs och ledningen avsättas. Här finns tyvärr ingen annan lösning än ett militärt ingripande från någon slags världspolis. Oftast har sådana ingripanden misslyckats om inte den egna befolkningen deltar i omdaningen. Ibland hamnar ändå befolkningen ur askan in i elden. Men att bara hjälpa ett fåtal är inte humant.

Vem vill se på Melodifestivalen?

Nu pågår en Vinterolympiad i Sydkorea och SVT sänder inte tävlingarna. Ett mansfientligt ställningstagande då de istället kostar på en dyrbar sändning av Melodifestivalen som är kvinnodominerad. Så är det inte med vinterolympiaden som är exemplariskt jämställd. Än värre är det att många inte har råd att ha betalkanaler och inte kan se olympiaden. 

Sannolikt kommer vi att ha specialkanaler för allt och det blir betalkanalerna som är vinnare. De har både avgifts och reklamintäkter och kommer att lägga beslag på godbitar som Olympiska Spel och världsattraktioner. Våra idrottsorganisationer både nationellt och internationellt har ett ansvar för att tävlingar som har ett allmänintresse sänds på kanaler som är publika.

Bra jobb av alla i Vinterolympiaden hittills!

Vi måste väl ge godkänt till våra vinterolympier som tagit tio medaljer varav fem är guld. Det går inte att jämföra oss med Norge som är ”födda på tur” och har en spänstig inställning till livet. I Sverige är vi för många lata blekfisar men det är inte våra idrottsungdomar. De är jätteduktiga och hänger med i en stenhård konkurrens i de tuffa konditionsidrotterna men även i teknik och smidighetsidrotterna. 

Personligen hyllar jag längdskidor mest eftersom det kräver så mycket fysik att få är skickade att prestera på elitnivå. Jag saknar ungdomar med utlandsklingande namn men de kommer förhoppningsvis. Många av dem bor ju ute i bygderna där det finns  snö och is. Att idrotta är ju att integreras och komma in i det svenska samhället på ett enkelt sätt. Hoppas att den stora gruppen invandrarungdomar tar fasta på detta då kommer yrkeskarriären med automatik. 

Pojkarna som är kriminella och rånar och skjuter är ju nollor i jämförelse med de som idrottar.

Vad är det för fel på människorna

Vi har utbildade människor som tror att Sverige står inför militär invasion, vi har människor som tror på sådant som ingen har sett. Det ska regleras hit och dit och skattemiljarder går helt fel. Internet och sociala medier är paria. Den gamla rysskräcken är väl utvecklad inom de välutbildade kretsarna och nu ska ryssarna påverka våra allmänna val. Katastroferna står på kö och människor oroas.

När man ser sig omkring så verkar mångas hjärnor vara på samma nivå som på häxprocessernas tid. Det mer allvarliga är att välutbildade människor också är på den nivån.

Estetiska ämnen åter i skolan, bra initiativ av regeringen!

Det är ju alldeles utmärkt att eleverna igen ska få lära sig kultur i skolan Särskilt dans är främjande för både kroppen och knoppen. Vi får hoppas att det blir en hel del gammeldans och folkdans på schemat. Det finns stora behov att stärka den sociala gemenskapen genom kulturaktiviteter. Dans är en utomordentligt bra start i livet för att lära sig respekt och ett mer stilfullt uppträdande könen emellan. Allt är ju matematik så det går även att få ut en matematiklektion ur en danslektion. Noter och musik vimlar ju av matematik.

Halvera TV avgiften för pensionärerna, Olympiska Vinterspel är inte för alla numera!

Vi har många betalkanaler i det här landet och många pensionärer har inte råd med dessa kanaler. Det är också väldigt svårt för det licensfinansierade SVT att konkurrera med de mycket stora betalkanalerna om sändningsrättigheterna i exempelvis OS eller andra stora evenemang. Därmed utesluts många pensionärer från sådant som ska vara allmän egendom.

Det finns ett sätt att ta hand om den här orättvisan och det är att halvera avgiften för personer över 70 år både för betalkanaler och de licensfinansierade kanalerna i både radio och TV. Det är inte rimligt att stora delar av befolkningen ska tvingas avstå från de stora evenemangen. Halv avgift för pensionärer är ett krav som Riksdagen borde garantera genom lag. Här bör även Wifi innefattas.

Färre sittplatser i nya tunnelbanevagnar!

Enligt tidningarna 2015 så hade nya tunnelbanevagnar beställts till Röda Linjen att levereras 2017 Jag har inte sett några men de som visades 2015 var utrustade med betydligt färre sittplatser, däremot skulle man kunna ta med sig sin cykel. Det är många äldre som åker tunnelbana och nu lär det bli ännu färre sittplatser. Det är få som orkar stå från T-centralen till Norsborg Det handlar om tider upp till 40 minuter. Hur tänker man egentligen.

Tiggeriet ett fall för ”Den Dumme Svensken”

Polisen påträffar en tiggare med sex miljoner i kontanter enligt Uppsala Nya Tidning http://unt.se/nyheter/uppsala/tiggare-greps-i-uppsala-med-sex-miljoner-4898999.aspx
Gång på gång visar myndigheterna på hur tiggare utnyttjas av sina landsmän. Det är de fattigaste och svagaste som far illa och utnyttjas, de luras att sitta hela dagar i regn och kyla och tigga pengar för att få en spottstyver tillbaka den största delen tar en maffiaboss. Inte ens prostitution skulle vara så förnedrande och skadligt som detta plågeri är av de fattigaste och särskilt kvinnorna.

Det är för mig obegripligt hur våra politiker kan se på detta människoelände utan att reagera. Ser de inte att människor utnyttjas och förnedras värre än prostitution. De sitter helt stilla hela dagarna i kyla och hetta, regn och snö. Detta tillåter våra politiker vilket är helt obegripligt. Helt klart är att den man som greps  som greps i Uppsala med sex miljoner kan sannolikt betraktas som en sutenör som utnyttjat kvinnorna och även handikappade för den delen. Vi får se vad utredningen ger för svar om den nu kommer att offentliggöras. Tiggarna hade faktiskt mått bättre på ett arbetsläger eller tvångsutbildning. Det här kan inte fortgå, det får vara slut på dumheterna.
http://unt.se/nyheter/uppsala/tiggare-greps-i-uppsala-med-sex-miljoner-4898999.aspx

Socialdemokrat eller Moderat!

Ja valet står väl mellan S eller M och båda har ju löst sina flygelfrågor genom allianser och samarbete med vissa partier. Det är väl enklast så att få med sig alla åsikter sen får de små ge sig här och där. Men den stora fåran går mellan M och S även om det för mig ser ut som en liten rännil skiljer partierna.  I Tyskland regerar de ju tillsammans och det är ju bra för att stärka landet och inte ägna sig åt politiskt bagatellartat käbbel som har präglat debatten hitintills.

Nu tävlar man om att ha den hårdaste invandrarpolitiken för att för tre år sedan talat om att vara den mest humanistiska eller i folkmun den dummaste politiken. Det som skiljer nu är skatterna där M är något mildare men de får problem om polis och militär ska ha stora anslag. Det ska bli intressant hur den nya regeringen ser ut i höst den kan bli som i Tyskland när SD sätter in sin stöt.

Arkiv