Om webbplatsen | Kontakt

Här tog mitt bloggeri en hjärtstoppsaus med 72 dygn efter skriveriet om att Tiggeriet måste bort!

Den sista och återstående frågan för mig att pricka av före valet har lösts av två partier SD och M. S vacklar och har kommit i dåligt sällskap med MP och V. Idag skiljer det bara några hundralappar i skatt mellan S och M i övrigt är de likvärdiga i sina politiska ställningstagande på Riksdagsnivå. Liberalerna som var grundare till den politiska demokrati i Sverige verkar helt ha gått vilse och pratar bara skola.
 
I en välfärdsstat och en utvecklad demokrati kan vi inte ha tiggeri och lösdriveri. När det också är organiserat och tiggarna bor under pressningar i ytterområdena då är det illa med välfärdsstaten. Det är människoförnedrande att låta tiggarna tigga och det finns bara en metod och det är lagstiftning. Tvångsarbete eller tvångsutbildning lär knappast vara aktuellt.

Tar inte S tag i den här frågan då är de rökta i valet. De gjorde en bra insats 2015 och fick stopp på det flyktingeländet. M har också nyktrat till efter Reinfeldt. Tyvärr har man inte kunnat få till stånd ett kvotflyktingsystem som hade varit betydligt humanare än döden på Medelhavet och vägvandring i Europa.

Dags att vårda glesbygdskommunerna!

De stora kommunerna i och runt storstäderna måste hjälpa de små kommunerna i Norrlands inland. Det är inte rimligt att en kommun med kanske  2000 innevånare ska kämpa med en omöjlig situation. Exempelvis borde Huddinge bli stödkommun åt Arjeplog vi kan inte låta tre fjärdedelar dö. Det skulle bli en fin symbol om de stora kommunerna blev faddrar åt de små med ett utbyte av tjänster och att innevånarna i stora kommuner besökte och stöttade de små och viktiga kommunerna.

Det måste till något extraordinärt som kommunsamarbete och avskrivning av studieskulder för de som bosätter sig livsvarigt i dessa fina kommuner.

Ledarskap en balansakt på hög höjd!

Egentligen är ledarskap enkelt, det handlar om att hålla ihop gruppen och få den att gå åt rätt håll. Förutsättningarna är olika i olika typer av verksamhet. I arbetslivet kan det vara enkelt att göra sig av med den besvärlige eller ha kvar den som en bra opponent. I föreningslivet är alla valda och då kräver det fingertoppskänsla för att styra gruppen. Det får bli en omväg ibland bara man vet vart målet ligger.

Kaoset i Svenska Akademin är ett typexempel på dåligt ledarskap. Den typen av verksamhet och valda personligheter som är ytterst svårhanterliga. När det blir splittring i en sådan grupp kräver det en medlingsinsikt som är utöver det vanliga. Den fanns inte där då blir det som det blir, ”yxan blir överlämnad till media” och både ledare och organisation faller ihop som ett korthus.

Svenska Akademin ett antal egon som överlevt i dåtid!

Man blir förskräckt när servitören på Den Gyldene Freden berättar om sin tid som uppassare vid Akademins middagar. Vid ett tillfälle fick han en blick och ett tack, då från en kvinnlig poet. Den här gruppen människor har jag och de flesta sett upp till. Nu kan jag bara säga att de äcklar mig med sitt hyckleri. Den enda jag respekterar är Kristina Lugn hon är som hon är och ärlig. 

Vi har ingen intellektuell elit längre och jag känner ingen saknad. Svenska Akademin är en föråldrad zombie som måste bli ett med tiden och inte ett antal grälsjuka  ”gubbar och kärringar”. Att de hade en ”hangaround” som tafsade på kulturintresserade unga kvinnor är också ett passerat stadium även om det är en eldig fransman. Kungen harv ett tufft uppdrag att rensa upp i detta haveri. Mitt råd till Kungen är att tillsätta en kvalificerad medlar- och utredningsgrupp och inte personligen rensa upp i ”akademisörjan”.

Argumentet ”Saknar Utbildning” har fått en annan innebörd!

Svenska Akademin ska ju stå för utbildning samt snille och smak. Senaste tidens turbulens i organisationen visar inte på god utbildning. I många sammanhang nedvärderas människor med arbetarbakgrund att de saknar utbildning och inte borde kunna tillträda vissa politiska uppdrag eller befattningar.

Under mitt liv har jag hört det där med att någon saknar utbildning och nu i livsfinalen kan jag bara konstatera att Svenska Akademins ledamöter som ska stå på höjden av utbildningspyramiden beter sig som djur i bur eller neandertalare. Vi kunde höra hur vår statsminister utmålades med att han saknade utbildning. Ett löjes argument han står skyhögt över Svenska Akademins ledamöter. Har man varit ordförande i Metall då har man kunskaper som står över de akademiska.

Svenska Akademin kommer aldrig att återta den status den haft den har degraderat orden ”Snille och Smak”

Gubbvälde håller på att bli kärringvälde!

Vartefter det blir mer jämställt på arbetsmarknaden och fler kvinnor blir chefer så ser man tydligt att det finns proportionerligt lika många dåliga kvinnliga chefer. Vi ser det i de stora skandalerna som valsar runt i media och det är många kvinnliga chefer som ställer till det på arbetsplatsen. Min tes är att det finns lika många ”skitstövlar” bland kvinnor som det finns bland män och likheten inom könen är identisk. 

Det finns också lika många kvinnliga  som manliga chefer  som döms ut av medarbetarna av ren elakhet eller bristande kompetens i organisationer och i det sammanhanget verkar det vara jämställt. Det är viktigt att tala om människa inte kön det är i mina ögon rent nonsens, människor är olika individer oavsett könstillhörighet. 

Könet är en fortplantningsfunktion som enbart har med det att göra och är primitiv hos båda könen när det pockar på. Kan bara tycka att det här med feminism är rena larvet som politikerna håller på med. En människa är en riktig människa oavsett det som finns mellan benen.

Skilsmässa!

En ny generation befinner sig i skilsmässodiket efter några års nära och kär vänskap så längtar någon av de gifta ut. Den får inte luft och när den pyser lite på sidan då fastnar den i en ny kärlek. Då börjar problemen och ångesten att göra sig av med den gamla partnern som kanske förlikat sig med livet som gift och inte längre bryr sig om det gröna på grannens gräsmatta eller bara gör en utflykt ibland.

När man står där och vill upplösa äktenskapet har man et ansvar för annars sviker sin gamla partner och ett långt förtroende. Då måste man säga varför man vill gå en annan väg. klart och tydligt annars skadar man sin partner livsvarigt. Att göra slut hur svårt det än kan vara för den som vill göra det så är det oftast en tragedi för den försmådde partnern.

Ärlighet vid inledande av ett förhållande och ärlighet vid ett avslut  är det viktigaste ett och annat snedsteg kan glömmas men finalen måste vara alla kort på bordet om det ska kunna bli en annan typ av vänskap/relation till den gamla partnern under resten av livet.

Människor tror på tomtar och troll!

Vi har tydligen människor på hög beslutande nivå som på allvar tror på en militär invasion i Sverige på traditionellt krigsvis. Det finns inget fakta kring dessa fantasier istället så har vi massor av inre hot. Antibiotika som inte fungerar, knepiga religioner och tal om gudar av politiska ledare som borde vara mer upplysta skrämmer mig.

Vem vill invadera Sverige och dra på sig massor av problem. Vi behöver en krigsmakt med mycket killerinstinkt som kan ta hand om den grövsta brottsligheten som är terrorism där polisen inte kommer att räcka till. Någon större invasion kan inte skådas vid horisonten.  Polisens roll är att klara upp vanliga brott i ett samhälle inte ha ihjäl terrorister. 

Vidare har vi sårbarheter i livsmedelsförsörjning och bränsle. Läkemedel och sjukvård är också sårbara samhällsfunktioner. Vi har helt andra hot än de gamla militära hoten och det gäller att omgruppera och byta fokus. Att satsa på gammelförsvaret är att kasta pengar i sjön. Tänk om och satsa nytt.

Den intellektuella kollegialiteten!

Svenska Akademin är i blåsväder den sexuella driften och synen på hur man närmar sig en kvinna håller på att spräcka den intellektuella gemenskapen i Akademin. Sannolikt kan man nog säga att röstsiffrorna speglar den svenska synen på tafsandet ävensom  vissa nu  sluter sig i sin grupp och inte inser läget.

När det gäller tafsandet så har det funnits i alla tider och många kvinnor har farit illa andra har klippt till tafsaren och en tredje har njutit och tagit för sig av närmandet. Det finns även alla typer partnerbyte och den prydhet som exponeras med metoo är förljugen. Jag även framhålla att det finns män som tafsar på män också något som de flesta  män upplevt.

 Detta visar med all tydlighet att klokheten när det gäller mänskligt umgänge inte är större hos den intellektuella eliten än hos en bonddräng på 1950-talet. Det fanns alla varianter av närmanden  även när utbildning saknades men bondförnuft rådde.

Ett problem är att en person i Akademin blandar ihop privatliv och ekonomiska förehavande med in roll som ledamot i föreningen. En dödssynd i Sverige som medlem i en styrelse i en ideell förening måste man hålla fingrarna borta oavsett det är en syltburk eller ett stort svart hål.

PPM är ingen dålig del i pensionssystemet!

PPM är inte så dålig pensionslösning som pensionärsorganisationerna påstår. Den genomsnittliga summan för ett PPM konto 2017 är 173 400 kronor. Vi kan inte lita på det Allmänna Pensionssystemet som inte levererar i nivå och inte heller till alla löntagare. Aversionen mot PPM är enbart ett föråldrat tänkande som borde riktas mot den Allmänna Pensionens fundamenta. 

Erfarenheten visar att det allmänna är dåliga på att leverera både när det gäller pension och lön. Vi kan se att de länder som har statligt bestämda lägstalöner ligger lägst i löneligan. Så är det och så blir det med pensionerna också när politikerna ska fingra på systemet. Det har aldrig fungerat och kommer inte att fungera. En gemensam pensionslösning för alla ungefär som barnbidraget och resten får man lösa själv eller med hjälp av arbetsmarknadens parter.

Arkiv