Om webbplatsen | Kontakt

Våra gamla partier lever farligt!

Är S och allianskonsonanterna kvar i Riksdagen om tio år, jag tror inte det om de fortsätter kräkas på SD. Jag fick mig en tankeställare när jag såg en svart man från Afrika som representerade SD i en intervjuv i SVT Rapport Stockholm. Om nu SD är så främlingsfientliga som C högst basunerar ut hur kan de ha en mörk representant i Tensta. Det går inte ihop för mig och inte för alla andra tänkande människor. Visst har SD knäppgökar i sina led och säkert i lite större omfattning än gamla partier som man måste födas in i. Jag får i alla fall problem med mina partier S och H som blåser på SD att de är rasister och alla möjliga knasiga -ister. Partiledarna får ta ett grepp om dessa frågor och fråga sig vad tycker vanligt folk och hur mycket kan ett parti påverka till att få sans och måtta i invandringen. Formulera ett tak och därefter gäller ”flyktingläger” det har de nästan gjort men var tydliga och försök hitta ett tal eller tak tillsammans med SD. Dagens gapa och skrik av okväde gör att partier som tjänat oss väl inte existerar om tio år.


Fortsätter våra partiledare i S och M på det här viset dödar de sitt eget parti och något bra för folket. Blir det för tokigt går det att dra sig ur och det begriper vanligt folk också, de är klokare än ni tror. Hitta en balanspunkt för invandring för lågutbildade jag gissar att den ligger på 20 000 per år. Ta ansvar och tuffa förhandlingar med respekt då finns S och M kvar om tio år. Övriga partier är betydligt mer kortlivade.

Föreningslivet en fantastisk gemenskap!

Vi som kommit in i föreningslivet lite passivt från början men sedan blivit fanatiker, vi upphör aldrig att fundera över den kreativitet och mänsklig utveckling som finns där. Det är ett livslärande projekt att vara med i en förening och ger så mycket. Hur ska man få in alla unga i gemenskapen och få dem att engaera sig i denna livslärande enhet. Visst känns det betungande när man är ung och har så mycket att göra men några timmar var tredje vecka det orkar alla. Det åligger ledningarna att förenkla och stimulera vissa föreningar har styrelser som bara är till för de som är i ledningen och knappt det.


Igår hade vi möte i vår folkdans och folkmusikförening det var härligt att höra alla engagerade som är 70+ och brinner för musik och dans. Man blir ung på nytt efter en sådan kväll det är bara underbart och stimulerande och ett gott råd till en ungdom gå med i en förening och engagera er det ger så mycket. Man vet inte det om man får prova på. Hela mitt liv förändrades när jag gick med i föreningslivet inte på direkten men succesivt och 20 år i föreningar är jämförbart med en akademisk examen. Man lär sig hantera svårigheter, arga människor, tekniska problem, tala offentligt och skriva bra, ja allt som har med mänskligheten att göra. Efter 72 år är det härligt att se tillbaka på en föreningskarriär. Du som är ung gör den resan den ger så mycket till dig, både glädje, bekymmer och även försörjning i måttlig form. Men den bästa försörjningen får hjärnan.

Är Sverigedemokraterna ett hot mot demokratin

Alla nya partier har nog fått detta omdöme som SD får mer eller mindre i sin begynnelse. Vi är ett konservativt folk och det är bra men snart har gammal höger och vänster förlorat sin legitimitet i benämningar som H och V det är något annat som sakta växer fram hoppas det blir humanitet och miljö. Vi låter obegripliga otidsenliga religioner husera fritt den svenska religionen är tämligen off och nu kommer knepiga andra sk. läror som saknar vetenskap och sans. Hur religionen kunnat överleva i 2000 år är för mig obegripligt. Det är både okunnigt och manupalivt maktutövande och ett trakasserande av mänskligheten. Jag hoppas på en framtida värld byggd på humanism, demokrati, kunskap och miljö inte på religion och Höger eller Vänster, historiskt är de inga föregångare heller de har skapat massgravar och några rika knösar i ledningen. Socialdemokraterna är ett undantag i retoriken men inte helt oskyldiga.

Århundradena har har sett dårar som Stalin, Hitler, Napoleon och många fler komma och gå. Vi vanliga märker dem inte från början utan först då avrättningarna kommer och då är det för sent. Låt kommande generationer slippa dessa gissel och bygg starkt på humanismen och den enskildas förmåga.

Hjärta både muskel och hjärna!

Vore jag ung och på väg ut i utbildning så skulle jag bli hjärtkirurg. Hjärtat en trogen kompis som hoppar lite för mycket ibland. Kan man lugna ner hen ibland är det bra men inte helt, det finns en del gener som har rötter långt bak i årtusenden med reaktioner som inte är direkt relaterade till det du gïllar eller utsätts för idag. Jag är mer och mer övertygad om att vi har två hjärnor en i huvudet och en i hjärtat och det är två envisa djävlar. Vi har duktiga unga hjärtläkare som skakar liv i oss gubbar byter härtkärl och lagar klaffar på ett obegripligt sätt. Skulle jag leva om mitt liv så skulle hjärtat få särskild omsorg först det känslomässiga som vänskap och kärlekek som nummer ett. Skilsmässor och uppbrott skadar både hjärta och hjärna på ett obegripligt sättt som ingen begriper. Till detta kommer födan som kommer ut i blodet och skadar hjärtat och bygger upp fördämningar. En hjärtläkare måste vara både psykolog, medicinare och extremt bra kirurg. Hitta den typen den som kan. Vi har kommit långt och kan komma längre något som jag ser varje gång jag besöker hjïärtklinikerna. Jag har haft mina brister i livet som förorsakat påfrestningar som nu blommar ut efter 72 år. Det är vid de 50 åren vi män börjar leva farligt och dödsfallen tilltar och jag räddades till livet av bypass operation och nu kommer nästa utmaning. Jag har efter de 50 fått ett fantastiskt liv både på jobbet och privat. Fantastiska upplevelser, karriär och inflytande som kanske har tagit lite för hårt påkroppen. Nu njuter jag av varje andetag och hoppas på varje dag. Karriärer och framgång är passerade nu gäller det att hålla igång hjärtat och den mentala hälsan ett tag till.


Livet jaså alla dessa dagar!

Nu kan man börja summera och utvärdera 26432 dagar och några till. Det blev inte som jag trodde ett stabilt liv med en livsvarig relation. Min barndom präglades av en frenetiskt otrogen far som såg ganska bra ut och när alkoholen gick in gick förståndet ut. En intelligent man som förstördes av kvinnliga underliv och alkohol. En angelägenhet som tilltalar alla män i olika omfattning. Båda dessa frestelser ger så mycket akutstimulans och än mer ångest och ånger. Jag har väl hållit mig på en manlig medelmåtta i dessa två utmaningar i livet. Min barndoms ibland ruggiga upplevelser ville jag inte se i min värld och har nästan undvikit dem. I alla fall har mina barn inte behövt uppleva att jag skadat dem med min skilsmässa och splittrad familj. Min barndoms erfarenhet var så hård att jag aldrig skulle skilja mig men den frågan äger man bara 20% av.


Relationer är nog det svåraste som finns att hantera allt från det underbaraste till det jävligaste man kan vara med om. Dessutom skadar man barnen hårdhänt och de flesta av oss är ingen syntetisk Ingmar Bergman. Efter 50 års livserfarenhet kunde jag på nybörjarnivå hantera relationer igen och nu uppåt de 70 åren tror jag att jag är erfaren men inte fullärd eller immun. Jag tror vi lägger för lite tid på att ta vara på relationer oavsett det handlar om en livskamrat eller djup vänskap. Vi ägnar åratal på högskolor för att lära oss sådant som finns på internet för någon slags yrkesutbildning men inte en sekund till att vårda och hantera relationer. Detta är min livserfarenhet jag fortsätter i morgon med arbetslivet.

Folk i Föreningslivet Bygger Sverige!

Politiker får ofta kritik men de flesta bygger Sverige åt oss. Det är de ideella politikerna som har ideerna och utan lön bygger landet. Det är många som åker direkt från jobbet till politiska möten efter jobbet och köper en korv till middag. De gör oss vanliga drönare en fantastisk tjänst. Jag var själv lite trögstartad men kom igång efter militärtjänsten och har nu hållit på i 50 år. Det har varit fantastiskt roligt och enormt lärorikt. Inte så lönsamt men desto mera trivsamt och lärande det innebär flera akademiska examina utan betyg i praktiken som gav flera välavlönande möjligheter och jobbiga åtaganden. Alla fackliga uppdrag gav kunskaper och hårda smällar som byggde upp en enorm erfarenhet och vaccination mot attackerande dårar men mestadels möten med fantastiska människor med idéer och tankar om framtiden.


Mitt råd till en ung människa engagera dig det bygger en kompetens som inte ens universitetet kan ge dig men grunden är universitetet bra på så börja där det gjorde inte jag. Det slet på kroppen och kostade en hjärtoperation. Ta de möjligheter som ges det skapar en samhällsresurs av dig. Ta lite ”skit” det fostrar och ger långsiktig styrka och framgång. Jag ser de unga som tar plats i föreningsliv och politik de kommer att ha ett spännande liv och en bra lön på sikt men det får inte vara målet, då misslyckas du. Ta alltid chansen gör du inte det kommer du att ångra dig, håll fast vid det du tror på så länge du kan. Det kommer att göra ont flera gånger men det växer man av.

Vänd aldrig om!

Visst kan det finnas undantag men generalregeln är vänd aldrig om det du lämnade finns inte kvar i din tappning, det är något sämre aldrig något bra. Det ät bland det nya det bra finns och det är där framtiden finns även om det är livets sista timme. Visst kan det kännas lockande att gå tillbaka till det gamla och kära men så är det aldrig det har ett liv lärt mig det är framåt det finns inte bland det gamla som svikit dej och gjort dig bekymrad. Det är bland det nya och fräscha du hör hemma allt annat är bara sorg och vemod. Visst kan man vända åter till en gammal bostad men den måste då totalrenoveras så är det även med ett gammalt förhållande det måste ha hänt något revolutionerande annars är det bara en plåga som kommer att göra ont.


Livet är alltid något nytt eller totalrenoverat så är det med jobb också. Återvända till ett gammalt jobb är som att dö det är dåligt för dig och prestationen för att inte säga totalt fantasilöst. Det gäller att se sig omkring och fånga det nya och använda de gamla erfarenheterna att forma något nytt. Visst kan det kännas vemodigt ibland men det blir bara sämre av att lägga i backen. Backväxeln är bara till för att räta upp misslyckanden och snarast köra framåt med full fart igen.

Fattigpensionären finns där ibland oss!

Sannolikt är det en person som inte kunnat jobba fullt ut på grund av sjukdom, småbarn eller varit vårdgivare med ingen inkomst. Den som varit gift har en något bättre situation så länge partnern lever. Vad ska man göra åt detta 30 år efter det akuta tillståndet. Ja det finns inte så många lösningar annat än att ge ett rejält bostadstillägg för det är i bostaden grunden till ålderdomens trygghet finns. På senare tid har det varit trassel med bostadstillägget och det får inte ske vi måste vara rädda om våra äldre. Många av oss äldre har nästan jobbat ihjäl oss och hjärtat och cancern haltar in i vår kropp. Men ekonomiskt klarar vi oss bra genom ett ihärdigt arbetsliv som också betytt allt för oss. Det har skapat skilsmässa och många påfrestningar som nu kommer upp i dagsljus men ekonomiskt har vi inga problem vi har sett om vårt hus. Den sista odbildningen kan jag bara rekommendera våra unga, se om ert hus det kommer en tid då arbetet är slut då är det bra med några kronor i reserv och en bra tjänstepension som den goda arbetsgivaren och facket skapat. Hälsan finns det bara ett råd för som min mor fick 1920 ”tat med måtta lilla Lotta annars står du inte ut”.

Nu får politikerna ta över och sköta detta land!

Nu har jag gjort mitt det är röstat och klart onsdagen har infallit bilda regering och se till så samhället fungerar. Men samhället har blivit konstigt allt skall ifrågasättas och dras i långbänk fastän resultaten och förutsättningarna är solklara. Det började i arbetslivet för 15 år sedan och har eskalerat i politiken de senaste åren. Det skiljer nulliteter mellan partierna mest 500 kr i skatt och 10 stridsvagnar ett hundratal vårdplatser mer är det inte och vem som äger stridsvagnsfrågan varierar mellan partierna. Det är skitfrågor som skiljer de svenska partierna åt inklusive SD det är mer personerna som skiljer och deras seriösa vandel och kompetens, men de lär sig. Nu har politikerna fått förtroendet nu är det bara att ta tag i frågorna och regera.


Vi pensionärer och vår ekonomi den måste vi ha sett över själva för 30 år sedan. Nu får politikerna hålla ner pensionärsskatten hålla igång sjukvården och transporter för pensionärerna. Bostad har de flesta och de sista månaderna behöver vi kanske något annat. Så mycket mer är det inte för pensionärerna utan i resten glider vi med i samhället och gnäller lagom.

De små skallarnas politik!

Nu vrålar några politiker i Alliansen att Löfven ska avgå omedelbart. Vi har inte ett valresultat och inget av blocken har vunnit utan Åkesson är sista tecknet i koden. Det vore direkt samhällsfarligt att avgå nu det visar historien många bevis på. Ett fullt klarlagt mandatläge är grundbult ett och två är att det finns en kompetent Talman att tillgå. Det är klokt att avvakta röstresultatet jag har sett Reinfeldt och Bildt som sprang iväg innan rösterna var räknade. Inga kloka personer visar eftervärlden, ta det lugnt och det är landet Sverige som är det viktigaste inte något parti eller enskild individ.


En annan viktig ledaregenskap är att kunna hantera SD och här är både S och M samt några som inte räknas helt ute och cyklar och visar en inkompetens som är avskräckande. Det finns en stor grupp människor som röstat på SD och de måste respekteras inte kastas ut i dynghögen. Det är vanliga människor som måste hanteras därmed inte sagt att de har rätt och ska få sin vilja genomförd. Vi är ett humanistiskt land och skall följa de internationella spelreglerna som finns. De som beter sig vare sig det är svenskar eller invandrare ska tas om hand enligt de lagar som finns. En brottslig handling bestraffas enligt lag och förövaren utvisas och eller fängslas. De flesta SD:ar är inte brottslingar möjligtvis kan några vara lite för hetlevrade men det kan vi vuxna hantera.


En skicklig ledare kan hantera SD med sans och respekt, även ge dem en uppsträckning om så behövs. Den sandlådelek som partierna ägnat sig åt mot SD måste bli vuxen och mogen. I en demokrati talar vi med varandra inte går som moltysta bonngubbar och tiger när vi möts. Det är primitivt och visar på en stor obildning.

Arkiv