Om webbplatsen | Kontakt

Vad har vi för partier i Sverige, ”attrapper” i bästa fall!

Varje månad kostar 349 riksdagsmän omkring 50 miljoner den insatsen från oss medborgare kan man begära mer för än ett regeringslöst Sverige. Vi var 7 miljoner svenskar som travade ut till val och vad blev det jo en stor osämja bland politikerna. Vi har all rätt att kräva prestation för våra skattepengar. Vi har en talman som travar omkring som en idélös tomte och partiledare som okunnigt lekande tomtenissar. Sånt här skapar politikerförakt och kan sluta illa. I mina ögon saknar dagens partiledare mitt förtroende i varje fall. De kan ju inte ens inse problemet och vilka tre som kan lösa eländet. Det handlar om S,M och SD resten av riksdagspartierna är bara röstgödsel som gör bäst nytta genom att spridas. De har goda idéer men har inget med regeringsmakten att göra.

Nu kastas 50 miljoner i månaden i avloppet och få medborgare reagerar men när några miljoner gick till elcyklar då blev det ett jäkla liv. Just nu förtjänar våra riksdagspolitiker enbart kritik!

Ett förarlöst fordon ska alltid stanna vid fara aldrig välja!

Det är orimligt att ett förarlöst fordon ska kunna välja vem den ska kunna köra vid olycka. Det finns bara ett val stanna innan olycka något annat kan bara en människa göra. Det innebär begränsad hastighet för dylika fordon baserad på den omgivning som bilen kör igenom. Tvärnit är enda alternativet och det är det som gäller för oss människor med körkort. På hala väglag ska de inte köra utan stanna i garaget precis som omogna förare de ska inte tillåtas starta motorn. Det har blivit ett löjets skimmer över förarlös körning debatten är okunnig och obildad och inte relevant i ett mänskligt samhälle. Inte ens tågen kör obemannade varför ska bilar göra det. Löjligt och okunnigt om möjligheterna att köra förarlöst 2018.


 

De vassa kanterna du inte ser!

Efter ett liv kan man se tillbaka på barndomens mjuka kanter som i halvvuxen ålder förvandlas till bödelns svärd. De värsta svärden blir de som vänner och kärlekar har och som helt plötsligt svingas över din hals. Ingen människa kan nog vara så syntetisk så att dessa svingar går obemärkt förbi utan jacken blir bestående och oläkbara. Är man i centrum så träffas man ofta av dessa svärd från vänner och kärlekar som sviker när behovet av dem är som störst. Jag tror att vår skola skulle ägna större kraft åt att skapa motkrafter till dessa krafter än mot utbildningar i kryptiska matematiska formler eller litteratur. Sådant fångar man enkelt in på nätet men hårda slag när man är i svåra lägen det kan skada mycket hårt. Vi har alla våra minnen och erfarenheter mer eller mindre hårda och man känner då behov av en ”syntetisk” kraft och bara låta det glida förbi. Jag har liksom de flesta fått några hårda smällar i det inre systemet vilket är det jävligaste inte en smäll på käften den tar man. Materiellt har mitt liv varit rikt vilket jag också fostrats starkt för av min mor som föddes fattig. Nu när man snart ska lämna golfbanan så är har livet varit som en golfboll det har bestått av en massa hårda smällar och slutar alltid i ett hål i jorden.

Bankerna krånglar och försvårar för konsumenten vid IT bedrägerier

Det är inte den bästa support man får från sin kontokortsbank när man råkar ut för skojare på nätet. Ett enkelt köp på nätet med kort upprepas fastän kortägaren inte beställt en omgång till av produkten. Fastän köpet skett utomlands ska man polisanmäla och krångla fastän polisen aldrig kommer att lyfta en hand för att lösa utnyttjandet. Det måste ju vara kortägaren som kan stoppa ett köp utan att det måste gå till ett fullbordat brott. All tid som det tar gör att köpet går igenom och bedragaren når sitt mål med bedrägeriet. Det måste ju vara en vinst att kunna undvika att ett brott uppstår. Jag blev inte imponerad av IKANO bankens hantering av mitt kort. Det blev ett fullbordat brott istället för ett försök, jag trodde vi hade som politik i det här landet att kunna avstyra brott och inte låta de gå mot fullbordan. Det är dags att uppgradera kunskaperna om kortbrott och effektivisera strategin för att få bort dem. Nuvarande policy ger skurkarna företräde framför en seriös bankkund. Se upp när du betalar något på nätet med kort och koden på baksidan av kortet. Du möts av inkompetens och kan inte avstyra ett illegalt avdrag på ditt kort och ett brott. Polisen verkar heller inte vara på bettet. Här behövs en ny polisenhet för IT brott.

Kvällstidningarna blir TV kanaler!

Kvällstidningarna går successivt över till att bli TV kanaler under sina egna namn och blir Rapport en kvällstidning, ja så borde det gå om de vill överleva. Public Service har ett stort ansvar för nyhetsflödet och gör ett bra jobb men världen ändras snabbt och kan de hänga med. Så här har det alltid varit och hundra år har gått med tidningar och deras roll förändras snabbt om de skall hänga med i det snabba nyhetsflödet. Ett helvete de måste lösa är reklamen det måste gå att köpa sig fri från detta gissel som stör många. Det kan vara värt några tusen om året att slippa reklam och dessa upprepningar som är outhärdliga för många av oss.


Men redan nu är kvällstidningen en TV kanal inte alltid så proffsig men de växer och här har SVT bollen i ett svårt läge. Kvällstidningar vinner inte ungdomars intresse de yngre läser på mobilen och helst gratis.

Dags att förhandla med SD!

Ska det bli någon regering i Sverige så måste det bli en uppgörelse med SD oavsett S eller M tar ledningen. Svenska folket tycker att man får lugna ner sig med invandringen men det finns nog utrymme för en rännil in i Sverige. Varför inte pröva SD vart gränsen går för dem det är i mina ögon den enda tvistefrågan av större betydelse som finns. Kan tänka mig 20´till 30´är en rimlig nivå som borde vara förhandlingsbar med kanske tillägg på språkkunskaper i engelska eller svenska. Kan inte se att detta skulle vara främlingsfientligt. Det sitter ju fullvuxet folk i partierna som talar med befolkningen och då vet de vad folk tycker i invandringsfrågorna. Jag kan inte begripa att en förhandlingslösning skulle vara så svår och SD behöver inte sitta i Regeringen. Gör man inget nu och det blir nyval då kommer SD att få ytterligare röster beroende på partiernas avståndstagande vad folk tycker eller så får de utlysa ”val av nya Svenska medborgare”. 

Vätgas borde vara Sveriges och Volvos bränsle i framtiden!

Elbilar är ingen framtid stora batterier och långa krångliga laddningar. Miljöfarliga batterier uppväger nyttan med el så elbilen är bara en paus tills vätgasen kommer. Hur vätgasen ska hanteras går att lösa sannolikt går det att framställa vätgas under färd. Varför har vi inte vätgas i stor omfattning redan nu kan man fråga sig. Sannolikt beror det på bensinbolagens spärrar mot andra bränslen och stoppade forskningsprojekt. Det skulle vara intressant om vi hade undersökande journalister som kunde knäcka den gåtan men de blir väl uppköpta omedelbart. Oavsett man är en militant miljökämpe eller vanlig slömedborgare så kan man se att det är inte bra att vräka ut avgaser innanför atmosfären. Något nytt måste komma snart och nu är vätgas det mest troliga och mest miljövänliga. Ni ungdomar som studerar fysik ta ett stort grepp och ge er in i vätgasproduktion då är er framtid säkrad. Politikerna måste också tänka nytt och större vätgas.

Vart tog glöden och orken vägen?

Det tog 72 år för ett engagemang att tonas ner till 20% alltså inte helt. Nu tycker jag att jag gjort mitt och alla återstarter av engagemanget blir bara halvhjärtade. Det är orken gnistan och uthålligheten som passerat förbi men visst är det kul att hänga med på marginalen men de stora krafttagen är borta och historia. Men det Förpliktigar att Leva så länge hjärtat slår men man behöver inte stå i första ledet. Det är dags att snegla på framtiden och summera vilka geniala framsteg man gjort och vilka dundertabbar som blivit resultatet av ett liv i offentligheten. Privatlivet har fått en del hårda törnar som jag inte förstått och som blivit resultatet av en prioritering av arbetslivet och engagemangen. När man brinner för något av hela sin själ då ser man inte helheten utan bara målfixerar. Något som är ofrånkomligt och få behärskar att hantera och jag kan inte se att jag gjort några fel. Arbetslivet och engagemanget har gått som tåget tills nu men nu bär det uppför och det är nog så för de flesta när hjärtat haltar och kroppen värker. Det har varit kul att vara engagerad och efterfrågad nu måste livet gå in i ett annat skede. Jag har inga skyldigheter mer, jag har gjort mitt och väl det nu är det andra som har bollen. Men visst skulle det vara kul att leda en stor organisation men det skulle bli min snabba död. Det är kul att skriva och formulera sig men det är inte många som läser, man är ju ingen kändis så intresset är begränsat.


Jag har träffat många människor i mitt liv och en hel del politiska kändisar och det har varit lärorikt. Än mer lärorikt är det att läsa de förutfattade meningarna om dessa kändisar. Så dåliga som de blir på Facebook har de aldrig varit utan mer inspirationskällor och vanliga människor innerst inne. En och annan har varit buffel och skitstövel men dessa kan vissa ha gillat ändå så tycke och smak är väldigt varierande vilket kan vara svårt att förstå. Hur länge man än lever så blir man inte klokare utan mer förvirrad.

Arbetslöshetssiffrorna på drygt 6 %!

Trist när folk går arbetslösa och det är skrämmande passivitet att fortsätta så. Man måste ju hitta på något att leva på andra är inte acceptabelt. Alltid finns det något att göra eller hitta på, blir man inte anställd får man skapa egen verksamhet. Världen är förändrad och det finns inte det där extra skyddslagret som fanns på 1970 talet. Den högutbildade klarar sig alltid antingen kavar i landet eller internationellt men den outbildade kan ha ett helvete. På 1960 talet kunde man bara sluta ett jobb och strax efter få ett nytt nu är inte verkligheten så. Jag ser i tidningarna att det saknas chaufförer både till buss och lastbil och det är jobb som nästan alltid brukar finnas det kräver dock körkort. Säkra kort är annars hantverkare och då har man ju möjlighet att bli egenföretagare också.


Arbetslöshet är ett personligt gissel som staten måste stressa ständigt. Ju fler som jobbar desto bättre blir landet det måste pumpas in i eleverna från första klass. Betygens viktighet måste framhållas även om dess betydelse avtar med åldern men då är man etablerad och blivit lite självgående på arbetsmarknaden. Vi har nu många outbildade från länder som inte har något djupare samvaro med vår kultur, det krävs både piska och beröm för att få dem i arbete. De gör nog bättre nytta i sitt hemland och utvecklar detta till en ny nivå. I Sverige är det bara jobb och jobb som gäller det ska alla förstå oavsett vart de kommer ifrån.

Svenska Akademin har rasat ihop!

Trist att en lång traditionsenlig instans faller ihop som ett korthus. Det är sexskandaler och orgier i spåren av Akademin närstående personer som beter sig. Det är osämja och obegriplibga motsättningar som uppenbarar sig som resulterat i att litteraturpriset inte delas ut 2018. Fullständigt obegripligt att en enhet direkt lydande under Kungen inte klarar av att utse en Nobelpritagare när verksamheten har det lite svårt. I en statlig myndighet kan och får något sådant inte inträffa. Det ska därför inte ske i Nobelstiftelsens guldrum. Något är fundamentalt fel i organisationen sannolikt beroende på alla författare som sitter där. En samling egoister som inte har förmåga att samarbeta vilket är bevisat i och med att de är skrivande ensamvargar. De är inte lämpliga att leda en verksamhet det ska någon helt annan göra. Helst en anställd som pressar fram en kandidat på ett professionellt sätt inte en samling egoister som helst själva vill ha priset. Svenska författare i Svenska Akademin har fullständigt gjort bort sig när de inte kan hantera en kris. Författare är odugliga till att leda verksamheter och deras böcker visar heller inte något drag av arbetsamhet eller genialitet. Byt ut hela gänget.

Arkiv