Om webbplatsen | Kontakt

Beskattning alltid en känslig fråga!

Sverige utmålas ju som sämst i klassen som högskatteland men vi har både Frankrike, Belgien och Danmark före oss i skatteligan i Europa. Sverige kommer först på fjärde plats meddelar DN idag. Detta är intressanta fakta för mina kombattanter som målar ut Sverige som ett skattehelvete på det här jordklotet. Vi ligger högt men inte högst och vi får mycket för våra pengar. I dagarna vaccination mot influensa alldeles gratis på Vårdcentralen. I Stockholm står fyra sjukhus beredda att ta emot oss för en spottstyver och kommunala färdmedel tuffar på i tät takt i rusningstid. Vägarna är perfekta och snösvängen ligger i startgroparna och bergvärmen sprider sig från radioatorerna på ett behagligt sätt. Matbutiken är fylld med goda varor ja det är nästan för bra för att var sant. Lite smågnissel att våra politiker inte kan bilda regering det märker man knappt och det är lätt att städa med dammsugaren. Kläderna är nytvättade i tvättmaskiner och luktar gott. Kläder är billiga också ett par fina Jeans kostar 199 kr på ICA Maxi och andra stora matvarubutiker. Vill man ha bra internet och TV så kostar det en tusenlapp i månaden och elen något liknande. Ja det är ett förbannat bra land vi lever i och det går utmärkt utan regering.

En underbart vacker dag

Det är isande kallt något helt annat än den smältande heta sommaren. Man kunde nästan tro att vi höll på att förgås i värmen och det blir ju så äckligt varmt och det känndes som det skulle vara i oändlig tid. Men så var det inte nu är det svinkallt och på något sätt blir det bara vackrare då när solen skänker sina strålar mot talltopparna och den blåa himlen vräker ner sin vakra färg över vårt landsEn underbart vacker dagkap och de fula husen på jordklotet. Förr om åren förberedde jag mina skidor och kläder inför vinterträningen men inte nu det blir istället skidor på 55 tummaren och kondisen försämras för varje dag. Jag hoppas verkligen det byggs skidtunlar i Lida friluftsområde så vintersäsongen kan förlängas. Försvaret hade ju tunnlar där de kan ju användas för en billig penning. Men det finaste som finns är en skidtur när mars solen tittar fram då lekte mitt liv höjdpunkter.

Vi har ett bra pensionärsliv i Sverige och det finns bara bagateller att klaga på men förbättringar finns det många att göra. Det kommer mänskligheten också göra om inte samhället ställs på ända. Vi får alla våra smällar under livet och det bästa är att ducka och gå vidare. Vilken fantastisk dag det är idag igår och i morgon. Ha bra dagar mina vänner!

Ambulansen och vårdpersonalen tuffar förbi!

Var och varannan dag tuffar ambulansen upp på den lilla villa vägen. Det är den kritiserade sjukvården som gör ett fantastiskt jobb för åldringarna som bor kvar i sina villor. Ibland är det blåljus men oftast är det akutsjukvård som är viktig för överlevnad och fortsatt liv. Idag kom ambulansen igen till grannen det blir oftare och oftare för varje vecka men de kommer utan att knorra med livräddarväskan på ryggen. Vi har en fantastiskt bra sjukvård i Sverige dom kommer hem till åldringarna. Men till slut så är maskineriet fullständigt slut då kan inte den mest exemplariska sjukvård hjälpa till men de ställer upp intill det sista andetaget. De som säger att vi har en usel sjukvård är sjuka i huvudet och inget att bry sig om. Nu gled ambulansen iväg och tog med den sjuka åldringen till sjukhuset i den fina ambulansen. Så här bra kanske det inte är i Norrlands inland men i storstäderna är det fantastiskt bra. Mitt hjärta stannade några dagar innan 72 år fylldes och jag är djupt imponerad och tacksam för sjukvårdens akuta insatser för mitt liv. Den svåraste biten att åtgärda är uppföljning och se till att den funkar. Väntelistan är kanske inte så levande och aktiv som den skulle kunna vara med aktivt datorstöd. Men gnäll inte till mig om sjukvården för då kommer jag att tala om vilken idiot du är!

Sång och musik levande ersätter läkemedel!

Så fint det är med levande musik den sänker blodtrycket direkt och gör dig avslappnad och mottaglig för kulturens läkekonst. Idag då det mesta är inspelningar och bilder på monitorer är levande konstnärer enastående duktiga. Det behöver inte vara de bästa proffsen utan det är närheten och det levande som gör oss mer levande än dessa streamade bildskärmar där allt är perfekt vilket i sig är dåligt. Idag är det perfekta uppträdandet den dåliga underhållningen, det ska vara den nära artisten som halkar på en och annan ton då blir sång och musik levande och läkande. Då sjunker blodtrycket och vi blir delaktiga i livet, plasmastadiet försvinner och vi blir ett i verkligheten.

Dessa fantastiska elljusstakar!

En normalbegåvad människa kan knappast lista ut vilken typ av lampa man ska sätta i elljusstakarna till jul. Förutom den problematiken att det finns 5, 7 och 9-armade bastarder så har de eminenta LED lamporna kommit till. Blandar man dessa lampor så blir lampsamlingen ett fullkomligt kaos. Det går inte att umgås med ljussättaren under detta arbete man blir skogstokig. Till denna problematik kommer en obegåvad infästning av lamporna som kommer snett och blir inte strömförande och därmed inte lyser upp julefridens påbjudna tystnad och mörkläggning. Resorna till lampförsäljningen och återvinningen blir många. Till yttermera visso hittar man en helt ny sjuarmad ljusstake i billiga butiken till lägre pris än en förpackning om fyra LED lampor. Att upplysa världen eller den lilla bostaden förvandlas till ett helvete. De fint målade ljusstakarna och de fina kontakterna är formidabla men plastljusen deras infästning av lampor är skit i jämförelse med ljusstakens utformning och lackering. Min slutsats är att elkonstruktören är en klantskalle emedan snickaren, konsumenten och lackaren är av yppersta hantverkarklass och begåvning.

Alla dessa dagar, var det livet?

Ju längre livet pågår och när hjärtat börjar krångla då kommer eftertänksamhetens kranka blekhet ifatt. Man blir feg vågar inte anstränga sig och blir lite allmänt smårädd, inte för döden utan för att stupa på fel ställe och orsaka stora besvär men det borde man ”ge fan i”. Den långa flygresan känns läskig men inte för dyr och har dom riktiga läkare i det där landet långt borta. Man vill ju helst dö där man har sin trygghet en fråga som inte fanns på dagordningen förra året i den här tiden. Hela livet har det gällt att ”skota om” får se om det gäller hälsan också. Alla renoveringar och nybyggnationer har ju klarats av så det är ju bara lite plock men det är ett sjå att bära och släpa så vi tar det lugnt framåt och väntar på hjärtkirurgen https://www.youtube.com/watch?v=j8TIkOyAHOU

Jag har ju testat mina nära och kära live och de kan inte bli bättre i en svår situation och jag hoppas jag kan vara lika bra om krisen uppstår omvänt. Nu har löven ramlat av träden och snöslungan är provkörd så jag är förberedd. Datorn och internet ger 500 GB så nu gäller det att ösa på och formulera sina tankar på nätet vilket är förbannat kul. Riksdagspolitikerna och partiledarna har svikit folket med inkompetens så de kan man ge fan i.

Proppen Orvar har loggat ut från arbetslivet!

Det är med glädje jag ser den nya arbetande generationen jobbar och sliter. Det gör jättebra jobb och idag har jag full koll på asfaltläggarna som ansluter min tomt till vägen. Proffsigt jobb som inte är småsnålt utan generöst lägger de på tillräckligt med asfalt enligt reglerna. Inte som bluffmakarna från Irland som bara fuskar åt folk. Här är det proffs från NCC som lägger och vältar asfalten så både bil och husvagn kan glida ut på äventyr enkelt och smidigt.

Så är det i bransch efter bransch nya krafter har lärt sig och blivit lika bra och ibland bättre och på kyrkogårdarna samlas massor av oersättliga personer under jord och livet går bara vidare. Kul för så ska det vara tycker jag och klämmer fast mig vid köksbordet med ett osäkert hjärta som tickar på ett tag till.

Ps. Köttberget har vi också fått heta från en politisk broilers Ds. 

Att bli/vara man är en vetenskap värd Nobelpris!

Efter att ha fullgjort mitt liv inser jag att det är förbannat komplicerat att vara man i en relation som man inte utbildas för. Min bedömning är att den minst måste vara treårig. Att utbilda sig till militär tar en vecka det ägnar man ett år till men att vara människa/man det får man lära sig själv. Inte konstigt att det går åt helvete med relationer sex och gemenskap. Det viktigaste i livet det ska man kunna utan att veta något. Det är helt fel skolutbildning där algebra och stavning har prioritet som inte är något viktigt när vi har stavningsprogram och datorer. Det är ganska enkelt att lära sig utan någon speciell lärarkompetens men att leva ihop och umgås i samhället det är mycket kvalificerat och stort. Vi står framför stora utmaningar i Sverige med udda religioner och annat som är kontraproduktiva i vårt samhälle. Vi behöver en strategi och utbildningsplan hur vi umgås i familj och samhälle ända ner på det sexuella planet där respekt och förtroende måste byggas från grunden. Vår skola måste skotas om rejält för att skapa ett hållbart humanist och kunskapssamhälle där ny teknik står för de gamla studentkunskaperna. Vi måste komma bort från gudar och tomtar å troll och landa i vetenskap och humanism. Mitt i allt det här måste mannen få en chans att utvecklas till man och inte till meningslös krigare som bara är föråldrat.

Man förvånas över rättsstatens hantering av tvångsmedel!

Vilken bedömning görs idag av en fånges farlighet eller rymningsbenägenhet av rättsvårdande myndigheter. Dömda mördare kan fritt springa ifrån kriminalvården medan en vilsegången misstänkt våldtäktsman som Jean-Claude Arnault är kraftigt kedjad med bälte som extra säkerhet. Visst ska man vara säker på fången som kan skada sig själv eller andra men ibland undrar man. Ena gången kommer och går fången som den vill och nästa betraktas som en livsfarlig typ fastän den har ett tryggt socialt liv. Jag tycker mig se en alltmer tilltagande amatörism hos kriminalvård och Polis. Visst man kan aldrig veta vad en kriminell har i tankarna och försiktighet ska gå före allt men det är förvirrande regler som tycks gälla och tyvärr har professionalismen försvunnit alltmer. Då är det dags med generella regler som gäller alla gripna, det är det enklaste men kan skapa svåra utredningar där den gripne inte öppnar sig för utredarna och utredningar går i stå.

Rättsväsendet är under upplösning och tappar medborgarnas förtroende för var dag.

För många bortser från det viktigaste vi har, MILJÖN!

Varför är det sådan okunskap och osämja om miljön, den är ju det viktigaste vi har. Idag har vi kunskapen om hur vi kan förvalta vår planet och leva vidare på den i miljontals år men de flesta bortser från detta för nutidens bekvämlighet. Det skrattas åt miljösatsningar och vissa idiotförklaras när de försöker vidta åtgärder. Vi är väl några miljarder människor och det börjar stå klart för många att vi kan inte alla fara jorden runt och upptäcka sådant vi kan se på internet. Vi får nog börja inse att vår plats är på det lokala planet eller utanför jordklotet med de resurser som kanske finns där. Det har hänt mycket sedan den första elden tändes av en människa. Värme och ljus skapas på ett mycket smartare sätt nu än då. Detsamma gäller våra färdmedel som har utvecklats något men inte på det effektiva sätt som är möjligt. Det har hänt mycket de senaste 20 åren med bergvärme och led-lampor. Bränsleceller och solceller utvecklas varje dag det är början på början till en ny fin miljövänlig värld. Vi måste ta miljön på allvar och utveckla den nya tekniken. Min generation har inte varit den bästa men nu börjar det svänga och låt det svänga. För då händer det stora ting och vårt politiska system är för trögt obildat för att ta tag i en miljövänlig utveckling. De kan ju inte ens bilda regering.

Arkiv