Om webbplatsen | Kontakt

2018 Blev inte mitt dödsår men det var nära!

Jag har summerat 72 år av mitt liv de första fem var mer som en dröm men resten av åren finns där någonstans. Jag har skrivit ihop mitt liv och det finns där på något USB minne mer eller mindre i detalj. Jag börjar vid slutet idag och inser att dö är lätt jag bara stupade mitt i steget på tunnelbaneperrongen Stadion i Stocholm när hjärtat stannade. Efter ett långt möte i en förening sprang jag iväg utan uppvärmning och då blev det ”syntax error” i hjärtat som stannade. En god vän körde igång med hjärt lungräddnining så revbenen sprack det räddade min hjärna och efter en kvart kom hjärtstartern och fick igång hjärtat i ambulansen fyra veckor senare upplevde jag att jag var vid liv. Efter det är jag inte rädd att dö det blir bara tyst, inga gudar och andar uppenbarar sig man bara finns inte, tyst och härligt inget jävla liv som kräver inkomst, bostad, kärlek det blir bara tyst.

Livet är fantastiskt med åtrå, sex och barn, karriär och man vill erövra allt man blir aldrig nöjd förrän man kan ta ett steg bakåt och det är ett steg framåt när man står vid ett stup.

Jag har träffat många fina kvinnor i mitt liv de har varit fantastiska och några har varit svikare och inte mycket att ha de har levt i fablernas värld och inte begripit sitt bästa. Jag har också varit en svikare och det känns inte bra när man svikit ett förtroende inför en fin människa. Sånt är livet och det rullar på jag ett skillsmässobarn hade bestämt mig för att inte skiljas men så blev det utan min förskyllan. Jag led helvetes kval som liten av att sakna en far och hade jag vetat att jag skulle skiljas hade jag inte gift mig, det är ett svek mot barnen, det sveket stod inte jag för i alla fall. Livet det är alla dessa dagar och inte någon TV serie.

Att ta ett steg bakåt kan vara ett steg framåt om man står vid ett stup det känns nära nu!

Gott Nytt År alla vänner!

Vinterstudion i SVT en uppiggande tillställning!

Vist är det kul med skidor och utvecklingen av materialet och tekniken under mitt liv har varit stort. Skating och plastskidor fanns inte det var tunga grejor sen kom stavar och skidor och nu har det skett ytterligare förfiningar. Det är kul att skejta men jobbigt om man inte kan tekniken och det inte finns en plan yta. Vallorna är också fantastiska och även miljöfarliga och ”lappglid” finns bara på museer. Televisionen och kommentatorerna har utvecklats på ett fantastiskt sätt. IT tekniken gör det möjligt att sammanfatta på revolutionerande sätt och kan roa oss skidentusiaster på ett unikt sätt. Det är fantastiskt att få vara med i den här världen efter att ha åkt VASA loppet 1977 och nu sitta i soffan och minnas de gyllene åren av mitt liv och flyga fram i spåret efter TV kameran. Ja det är en högtid som Julafton för mig som jag aldrig missar. Jag tycker fotboll är rena skiten jämfört med skidåkning som sätter allt på prov. Skidåkning det är min sport jag älskar den.

Internet sveper över jordklotet!

Nuär stora delar av jordens befolkning uppkopplade eller har närhettill en internetuppkoppling. Vilken revolution en riktig revolutionnär vi har världsbiblioteket på vår lilla lysande skärm påhemmadatorn. Det jag skriver här kan på några sekunder läsas iAustralien. Räkneformler och språk kan jag hantera utan tjockböcker omöjliga register allt finns här. Vänner och fiender finnspå köksbordet tillsammans med Thor Moden glittrar de fram knivskapti en TV film. Ansluter jag till en skärm får jag 55 tum bild påallt varje finne syns kristallklart. Med några knapptryck får jagfram alla fakta på Google, jäger läser DN och slipper allt papperja man kunde inte ha fötts på en bättre tidsperiod. Kunskap harändrat karaktär kunskap är kunskap att hitta kunskap. Man ser attfolk har inte fattat ännu Facebook avslöjar okunskapen om vår nyavärld. Jag älskar den nya tiden där allt gammalt skit somreligioner och gudar är förpassade i papperskorgen där det hörhemma. Internet är min religion där finns allt kanske också litekärlek.

God Fortsättning!

Ja då är Julen över och allt planerande och ångesttänkande har passerat och någon liten överkomlig miss har det blivit här och därmed uppmärksamheten. Jag ber om ursäkt för detta och man lär hela livet även efter fyllda 72 år. Julen är faktiskt lite jobbig med alla viljor och krav. Nu har det mesta övergått i en gäspning man är glad att hjärtat pickar i bröstet och hur jävla onödigt det varit att dö den 22 april 2018. Jag är ju som vanligt lite slö och oföretagsam men lever på. Kanske hinner jag bygga lite framöver inget stort men men skapa är härligt och livet. Snön kommer att bli ett problem den kan bli min död bara att dra igång snöslungan är en livsutmaning. Det här året har varit ett parentesår och inget att räkna som viktigt i mitt liv. Men dagarna går och nyheterna trampar på som vanligt och märkliga jordbävningar äger rum strax norr om Gävle, den andra i år och det är väl inlandsisen som spökar i kontinentalsockeln. Jag har inte druckit alkohol på åtta månader men till jul fick jag dispens av hjärtläkaren så nu är jag en försiktig del av samhället igen. Så nu väntar jag in nästa år och det kanske blir som vanligt igen.

God Jul alla läsare!

Jag gläds idag åt att alt färre människor dör i krig, att internet når nästan hela mänskligheten och att Sol, Vind och Vatten tar över mer och mer av energiförsörjningen.

Jag hoppas också att alla brustna förhållanden kan återförenas i denna dag för att hela familjen kan känna samvaro och att ingen lämnas ensam i grubblerier och annat trist.

Religion ett trams

Religioner av vad slag de vara månde är ju en stor bluff som även omger vår Riksdag och Kungahus. Ja hela vårt samhälle och nu med fler religioner för det finns ju flera Gudar som är i ropet. Tor och Oden var ju länge våra gudar som bringade oss rikedomar sen kom skojarna från Mellanöstern på tusentalet med sina irrläror i varierande utgåvor som invandrarna bär med sig. Jag tycker vi har passerat det där skedet i utvecklingen och utbildning och vetenskap är vår riktiga tro. Över denna exakta vetenskap finns den nya guden och det är miljö som är vår riktiga gud. Folk får tro på vad de vill men mig kan ingen inbilla att det finns någon slags gud. I mitt perspektiv är gudstro en sinnessjukdom eller inbillningssjuka och inget att bry sig om. Det viktigaste på den här planeten är Humanism och miljö men inte fan tänker jag prata med gudar om dessa viktigheter. Det är mitt och mina medresenärer på den här planetens ansvar. Religionerna skändar människor på den här planeten särskilt på begravningen när en präst lurar i de sörjande att han lämnar över den döde till en obefintlig gud. Vi lever i ett bra land Sverige där man kan skriva detta det kan man inte i U-länderna i Mellanöstern. Ni troende får ursäkta en realist som bekantgör sin tro det ni gjort i tusen år.

Internationella riskkapitalister gör storkovan på miljonprogrammet!

Intressanta nyheter är att miljardärerna på Manhattan och Kina gör storvinster på att äga det miljonprogram av bostäder som svenska skattebetalare skapade i början av 1970 talet. Våra politiker sålde ut bostäderna för småpengar då de bara såg elände i fastigheterna och nu har det vänt och det är stor lönsamhet att hyra ut dessa bostäder igen. Våra svenska politiker har missat tåget och sålde strax innan det vände. Inte en förvånande vändning de kan ju inte ens skapa en regering då kan bara vänta sig misstag från politiker. Alby ett svårt segregerat område söder om Stockholm ägs till stora delar av riskkapitalister som gör stor vinst på ett ursprungligt kapital från oss skattebetalare. Jag förstår att fattigt folk blir kommunister.

Vi har systemfel i vår demokrati!

Så blev det en rolig/tråkig timme i vår riksdag. Det närmar sig finalen på alla knepiga sonderingar och låsningar och ingen politiker har kompetens att klara ut situationen. Vi måste ha en bättre valordning som med automatik utser regeringsbildare när det inte finns kompetens att göra det i Riksdagen. Det finns säkert metoder att klara ut detta och frågan är om fyra procent är en för låg procentsats för att komma in i Riksdagen. Kanske en tioprocentsspärr vid extraval och att det parti som får flest röster bildar regering. Något bör göras åt den här skämtsituationen som skämmer ut Riksdagen. Det beslut som skapade enkammarsystemet har spelat ut sin roll och måste ersättas med något mer begåvat efter dagens erfarenheter.

Social medier är inte mycket att bry sig om!

Det är en slags ”speakers corner” som fanns i England på 70 talet där man kunde skrika ut sin åsikt eller frustration. Kul att se men inte så mycket att bry sig utan mer ett 50 talets ölkafe där gubbarna uttryckte sin frustration över kommunister och högermän. Bra att sådana platser finns för det fria ordet men man får läsa med integritet och försiktighet. Det är inte sanningar utan känslor som stormar ut ur kroppen på oss människor och visst är det skönt att få avreagera sig. Det behöver vi alla i olika grader och kunskapsnivåer och man får sig en riktig smäll om man kränker någon men det ingår i spelet på de sociala medierna. Visst finns det makter som inte tål sådant men de är inte vuxna sin makt. Det är bara att låta det passera det militära tomrummet ”in genom ena örat och ut genom det andra örat”. Fördelen med sociala medier är att även den som ingen hör annars kan råma ut sin frustration. Ibland blir det för mycket men det ska man stå ut med och när det bara finns två åsikter det är min och den som är fel då kan man logga ut för dagen.

Råd till unga och äldre män från en man på finalen!

När du är ung ska du skaffa dig en något äldre hustru. Hon har bra kunskap i hushållet och har något större ansvar för småbarn. Ibland också en het älskarinna men ingen garanti så sök länge för när den första kärleken gått över så blir en del tröttsamma och fullständigt obegripliga. Du får mycket tid för att skaffa en rejäl egenägd bostad och inte någon jäkla lägenhet. Det där förhållandet varar livfullt i sådär 15 till 20 år då hon vill ha ombyte vilket sedan flera år har sammanfallit med din livsföring. Då är det dags att skaffa en yngre hustru som blir din sista livskamrat. Det blir 20 nya friska år med spännande upplevelser. Har du tagit hand om henne väl kan du gå in i dödens väntrum utan ångest och få lite hjälp med de dagliga sysslorna som blivit betungande. Inga hårda ord efter de 50+ utan positivt och hjälpande tillrop. Lyssna bakom hyllorna i butiken hur folk låter mot varandra när de dragit med varandra i ett helt liv. Då ser du hur illa det låter och låt aldrig så, även om du inte menar det. Enkelt ja det är det och sen är det bara att kliva in i ”dödens väntrum”.

Arkiv