Om webbplatsen | Kontakt

Mitt vuxna liv har präglats av miljöförstöringen!

Det är nåt knas med miljön det har jag kännt i 52 år och vad det beror på börjar vetenskapen förstå nu. Det har tagit många år för de kloke att inse att något är åt helvete. Tänk alla bilar, flygplan och kaffepannor som startar mellan kl 0600-0900 det är mycket skit som kommer ut då. Jag minns min barndom med snö is och skidor sen kom massor med år då det inte fanns snö på gärdena. Då jag då väckte frågan då var den inte adekvat men nu äntligen när jag började tvivla då börjar den som hade rätt för tidigt och hade fel fått rätt i sin ickevetenskapliga bedömning. Visst har Miljöpartiet gått lite krokiga vägar men de börjar få rätt de med men deras metoder är inte särskilt begåvade. De vill hellre jävlas med folk än att få dem göra det miljövänligt. Vi står på höjden av civilisationen och det är då det är dags att göra något. Snart försvinner diesel och bensin som de stora förstörarna och redan 2030 drar det ihop sig. Jag kan backa ur detta 2030 är jag 84 år och passé men vi måste kämpa för våra barnbarn och deras barn intill sista andetaget. Nu tar vi tag i miljön tillsammans det är vår enda sanna religion för all mänsklighet och djurliv. Gudar och hans anhang dom skiter jag fullständigt i oavset vad de kallar sig.

Ja då har vi snart fått en regering!

Efter många turer är det snart klart för omröstning och val av statsminister i Riksdagen. Många är upprörda och besvikna och jag är glad över att de kunde ta sig samman och hitta en väg ur detta kaos. Ett kaos som är skapat av många väljares val dock är jag helt oskyldig mina kandidater har haft alla möjligheter. Men man kan se att alla partier utom M och S har ansvarsfulla ledare och kanske i riksdagsgruppen men småpartierna är inte vuxna uppdraget att sitta i Riksdagen det är mycket tjafs om nulliteter. Visst är det viktigt att hålla hyrorna i skick men det är bara i första skedet profitörerna kan skinna vanligt folk på hyran sen är det förhandlingar som gäller och det är bara att hoppas på att förhandlarna pressar utsugarna rejält. Arbetsrätten är mera allvarligt att man vill sparka ut folk utan hänsyn här har facket kunnat mildra konsekvenserna för den svage nu har man ignorerat dessa personers rätt till arbete. Arbetsrätten har fungerat väl och skötts på ett bra sätt av parterna att tro att Liberaler och Centern begriper dessa frågor är att ha en övertro på universitet och högskolor de här frågorna kan facket på en nivå som ligger närmast skaparen.

Vi får se vart det bär men så här dåliga Riksdagsledamöter har jag aldrig sett förr i det har blivit till ett ”Samhällets Slem” istället. De till och med måste peka på rösta gult eller slem. Det här kunde ha fixats den 1 oktober 2018.

Vem eller vilka ska styra Sverige!

Det är minst sagt knöligt att få till en regering i Sverige. Det är inte som förr med höger och vänster nya värderingar har dykt upp främst miljö och invandringsproblem. Vänster och höger är passe och vem bryr sig annat än de som inte hänger med i svängarna. Gamla utbildningssamhället duger inte längre när vi har världens bibliotek i kavajfickan och kan ta reda på och lösa ett problem på 1 minut som förr tog en månad. De som föds nu eller är i tonåren har en helt annan värld än den jag mötte 1958. Då fanns inga datorer för vanligt folk utan de var på väg in i samhället. Förbränningsmotorn fanns i enkla utföranden och började bli var man egendom som moped och bil. Idag har många varit i Australien före fyllda 21 år.

I denna nytid möts gammalt skräp som vänster och höger debatteras och det kan bara misslyckas eftersom det inte finns längre det är andra värderingar som tagit över. Hur politikerna kunnat missa detta är obegripligt för mig. Världen är på väg in i något helt nytt men jag kommer inte att vara med för mina steg tystnar snart.

Pensionärerna är de stora sparförlorarna!

Spararna och främst pensionärerna som behöver någon sparad krona är de största förlorarna på bankernas räntepolitik. Vinnarna är de som köpt dyra bostäder i storstäderna deras lån blir miljonvinster och pensionärerna med dålig ränta betalar. Det är ju skandal att det inte kostar något att låna pengar från den fattige pensionären som inte får en krona i ränta på sina av banken utlånade pengar. Den här frågan nämn inte av politikerna och vi pensionärer vill stötta ungdomarna och vi håller käften eftersom vi snart ska dö. Politiken har ju förlorat fokus de talar om gamla tider och inte det som händer nu utsugningen av pensionärerna. Visserligen är det många som kan hantera börsen och tjäna några kronor.

Det förpliktigar att leva!

Det har snart gått fem månader sedan Riksdagsvalet och fortfarande slåss okunniga politiker om makten. Idag verkar det som om de besinnat sig och hittat en regering inte en dag för tidigt. Jag kan inte säga att jag gillar lösningen men det är bra tt det blev en regering kanske. Vi kan inte nästan fem månader efter valet stå och vela det gynnar ingen och särskilt inte de etablerade partierna. Så märkvärdigt är det inte att styra Sverige eller ett annat land. Vi har våra skatter och ekonomi lite försvar polis och brottslighet och företag som tjänar pengar inget problev att få ihop detta för någon som har litefantasi och strategi. Även ett dumhuvud kan få ihop det och ikväll har vi väl inte den mest begåvade samlingen men vi har har en samling så då kör vi.

Möten med Tullveteranerna fastställda våren 2019

Se närmare info under fliken Tullveteranerna ovan.

Jag är medlem i en mansklubb!

Det finns faktiskt föreningar som har sina rötter 160 år tillbka i tiden där det bara kan väljas in män. Jag är med i en sådan men det är inte en samling bögar utan män i ganska höga befattningar i staten. När föreningen bildades fanns det inga anställda kvinnor i enlighet med den tidens tänk. Jag ser inga fel i det men det börjar bli dags att tänka om eftersom föreningen riskerar sotdöd då jämställdheten gjort ett allt större intåg i en mansdominerad värld och jag kan tänka mig att vara med om en förändring i lugna former under consensus. Men generellt tycker jag det inte är fel att ha en mansdominerad grupp och jag känner ingen större skillnad mot de grupper där vi är både män och kvinnor. I en förening är vi människor och könet spelar ingen roll en ansvarsfull människa har inget kön i en förening då är man bara medmänniska så vi kan låta den könsuppdelade föreningen gå i graven den blir vare sig bättre eller sämre av det förutom att vi får fler att välja mellan.

Alla har sin livstragik och jag har min!

För att generalisera och hoppa alla detaljer tror jag att barndomen sätter djupa fåror i våra hjärnor. Då byggs framtiden upp i relationer som är fullkomligt obegripliga för forksning och framför allt för dig själv. Det är lärorikt att se stjärnorna på slottet där får man reda på att ”fint folk” haft det lika jävligt. Ens egna tillkortakommanden och beteenden bottnar i uppväxten ett förhållande som man bara ser när man är i slutet i sitt liv om ens då. Ett barn som växt upp i en splittrad familj litar aldrig på andra människor till 100% det finns alltid ett förbehåll och tyst fråga kan det där hon/han säger verkligen stämma. Det skapar inga bra vibbar i ett förhållande men det är en livsskada i barndomen som är både till skydd och skada särskilt i ett äktenskap. Men vi människor är inte syntetiska utan som gryende fröer som söker näring och sanning. Mitt liv har alltid gått ut på att som räven ha två vägar ut ur grytet. Detta från första till sista stund jag möter en person. En livsskada som åsamkades i barndomen och sitter kvar 73 år senare.

Det kom en liten vind och det blev strömavbrott många timmar!

Det här året börjar inget vidare det kom en liten vind på natten och vips på morgonen var strömmen puts väck. Det börjar bli kallt inomhus nu och vad är det som sker. Sammhället håller på att lägga av det gemensamma blir bara sämre och inte ens i Stockholm klarar en ny generation inte ens av att förse oss med el. Vi saknar regering fyra månader efter valet fastän vi hade rekordstort valdeltagande. Det märks att vi 40-talister lämnad ledarskapet det blir skit av det mesta och mest väsentliga som regering och el. Samhället imponerar inte längre på mig det är för mycket ”luftfolk” som styr och ställer de har många fina betyg men det säger inget om deras kompetens. Det har blivit mycket skit i företag och myndighetsledningar de klarar inte av ledarskapet det gjorde vi 40-talister med skit under naglarna. Universitet och högskolor har tappat stinget det examinerar ut luft och inte ens ren luft.

Arkiv