Om webbplatsen | Kontakt

Våren förhoppningens tidpunkt!

Visst är det härligt när solen börjar värma och gruset på vägen sopas undan. Det ger hopp om bättre tider och nu är julgranen och balkongen avklädd alla ledljus och sommartid har inträtt. En och annan veteranbil susar förbi som ett pansarskepp och mullrar ut sitt V8 dunk, ja då är det vår och förhoppningens tid. Förra året stannade mitt hjärta i april och allt blev omvält. Nu har jag en ny klaff så nu siktar vi längre fram men det har kommit en tuff varning. Men än så länge är bröstkorgen varm och i morgon är det återbesök på Karolinska. Ett fantastiskt bra sjukhus med suveräna experter och vårdare även maten är god där kan ni tänka er att sjukhusmaten är god helt otroligt suveränt bra. Det är fantastiskt med den nya tekniken man läser tidningen på bildskärm och slipper papper fyllt med giftig trycksvärta. Vi har ju världens all bibliotek in i datorn från alla kunskapscentra och det innebär att jag kan alllt bättre än de som inte nyss läst det senaste. En otroligt intressant värld vi lever i. Det viktigaste är miljön och jag blir upprörd när jag ser hur folk skitar ner planeten. Militären släpper sina skitbomber i vår finaste vattentäckt, Vättern vad är det för skit som styr försvaret numera. De verkar ha huvudet till att sätta pajasmössan på. Ja förvaret sjunker i min uppfattning de skitar ner och förstör och inte heller har de förmåga att försvara vårt land. I övrigt är Sverige bra.

Ångrar bara det jag inte gjort!

När jag ser tillbaka på mitt liv så ångrar jag bara det jag inte gjort, inte det jag gjort. Kanske finns det några glidningar i detta men de är så få och sm så de är glömda. Vi är många äldre som har missat många chanser små och stora genom att tveka eller säga nej. Det kan ha varit familjeskäl vilket i slutändan visat sig vara den dummaste hänsynen, det har gått åt helvete ändå. Då kan man gräma sig att inte ha tagit superchansen i karriär och kärlek. I sådana här val så tar motkraften chansen och i slutändan är du förloraren i den matchen. Oftast kommer nästa erbjudande och då slår man till direkt och det blir jättebra. Med sluträkningen i handen så känner jag mig som en vinnare även om det inte blev den enkla vägen vilket inte har berott på min förmåga utan på andra människors svek och dåliga förmåga. Det är många krafter som styr ens liv och tankar och jag tycker mig ha fått ut mycket av livet och de flesta har varit goda vänner och stöd i eländet. Det finns några giftbölder och de är förpassade till de glömdas kaledjeoskop.

Ideologiskt och ekonomiskt har mina gener från min mor gett mig det mesta tyvärr lite feghet och extra eftertanke som balanserats av min fars vilda överexcessgener som haft en tillräcklig broms. I går gick jag förbi min folkskola på Söder i Stockholm och såg omgivningarna Högbergsgatan och Bergskruvan där fästet för slängsläden fan kvar eller ersatt på exakt det ställe den fanns vintern 1952. Nuvarande söderbor har ingen likhet med de som fanns där 1952 då lågavlönade grovarbetare nu någon slags vänsteröverklass eller halvrika typer som jag. De fattiga är borta likaså den kvartersstora brädgården på Krukmakargatan.

Miljödebatten rullar vidare!

Det viktigaste sker i det tysta som till exempel villavärmen som byts ut snbbt från oljeeldning till bergvärme. En lysande förtjänst fär ägaren på mina tolv år har jag sparat 30 000 liter olja och betalat 5000 KWH el till att stödja pumpen istället om året. En vinst för mig på 390 000 kr och en jättevinst för miljön. Anläggningen kostade 150 000 kr så den är betald med råge. Min dieselbil EUR 6 är effektivare än elbilar som snart är utrangerade. Så man hänger med i utvecklingen och det är både lönsamt och härligt att slippa giriga araber och norrmännen har vi snart hjälpt färdigt så de kan stå på egna ben.

Inrikesflyget är snart helt miljövänligt med nytt bränsle en liten justering av deras motorer så går de på skogsråvara. Det är många som gör sig lustiga på miljöpartisterna men det är bra att miljöfrågorna kommer upp på bordet. För mig och mina kompisar kan det kanske göra detsamma eftersom vi snart är kremerade men för kommande generationer är det viktigt att få ett rent jordklot och inte ett rent helvete.

Mars, April är jobbiga månader!

Ett fullständigt oförutsägbart väder drabbar oss nu i två månader altifrån riktigt kall snö till söblandat regn och det är riktigt ruggigt. Samtidigt är föreningslivet i sitt esse med årsmöten och spännande aktiviteter. Det är inte kul att ta sig till bussen i det värsta av väder. Jag har under det senaste året varit handikappad med rollator och det har varit intressant att prova alla tunnelbanestationers tillgång på hissar. Jag kan bara berömma T-banan det finns fina hissar på alla ställen jag besökt och många hissar är nyrenoverade. Visst stinker det piss i en del men inte så det stör. Det städas och hålls rent så bra jobbat SL. Lite krångligt med rollatorn i rusningstrafik men det går hyfsat bra att ta sig fram det är bara att göra ”vågen”. Kvällarna är inte så roliga på T-banan men det tickar på och pendeltågen går ju som spjut och även där funkar hissarna bra. Stockholm är en bra stad att vara handikappad i och snart kan jag nog dansa hambo igen och då åker rollatorn in i garderoben några år förhoppningsvis. Jag vet att jag befinner mig på livets höst.

Hur kan terrorister och bödlar få verka under religiöst skydd!

Utanför all bildning och vetenskap tillbeds påhittade gudar i Sverige. Vissa grupper som verkar under religionens mantel begår fruktansvärda brott. Vetenskapen vet att det finns inga gudar det är bara ett fjantigt påhitt att obegåvade och okunniga människor. Jag kan ha fördragsamhet med deras obildade språk men deras terrordåd och mord kan vi aldrig ställa upp på. De är värre än nazismen med sina mord och våldsdåd. Vi har under 70 år tagit avstånd från nazismen och nu är det dag att rensa ut de trossamfund som sprider våld och förtryck. Vi kan inte ha sådana personer i vårt land och det måste rensas upp i trossamfunden när de håller på med sin skit. Folk vår tro på vad de vill men inte vädra sin gallematias offentligt. I ett land som tror på vetenskap och forskning kan vi inte fästa trovärdighet till personer som tror på gudar. De har ”tomtar på loftet” och det måste den svenska skolan lära ut.

Jag har ingen mobiltelefon längre!

Det känns förbannat ålderdomligt att vara med i pensionärsorganisationer där till och med personer i ledande befattningar inte förstår att det är inte en mobiltelefon man knappar på på mötena utan en dator, almenacka och ett arkiv med handlingar som vi har i vår handdator. Det är ingen telefon utan en modern portfölj med handlingar och som en liten del innehåller den en kommunikationsapparat som ålderdomligt och okunnigt kallas telefon. Det är obegripligt att äldre personer som levt ett helt liv med alla erfarenheter inte insett att den hgamla mobiltelefonen är hela arkivet och som en avvikelse råkar ha en telefon som tillbehör. Vi lever i en helt annan värld än den som många gamla även på höga positioner lever kvar i en 1962 års värld. Tyvärr finns en del av dessa zombies kvar i ledande positioner och jag kan bara förakta deras kompeten och bristande närvaro i tiden.

DNA ett livspussel

Snart kan man spåra allt via DNA en bra utveckling för människan både ur hälsosynpunkt och för bekämpande av brott. Visst finns det risker också när elaka krafter utnyttjar DNA för ondska. Men visst är det suveränt att vi kan se hotande sjukdomar och förebygga dessa. Läkarvetenskapen förändras snabbt med dessa grundkunskaper och svåra operationer kan förebyggas med mediciner. Vi är förmodligen bara i början och man kan bara hoppas på mänsklighetens omdöm. Ett trasigt hjärta som orsakade död 1970 kan snart repareras till nyform. En knasig hjärna kan repareras och bli helt normal ja den som föds 2020 har många fördelar om världen kan hålla sams och vara måttfull. Kanske är vi de sista generationerna som lever tills 80 år snart är dötid efter 500 år.

Vasaloppets 95 år

Visst är det fantastiskt att vi har ett så fint skidlopp i Sverige som Vasaloppet. Personligen skulle jag hellre vinna ett Vasalopp än att vinna ett VM på femmilen i skidor. Vasaloppet är mycket större och ärorikare. Bara att klara av att åka nio mil på skidor visserligen ganska lättåkt men nio mil är nio mil. Jag känner mig stolt över detta och bara att fullfölja och genomföra loppet är en vinst över den egna latheten och rädslan. Jag fullföljde mitt Vasalopp 1977 på 8 timmar 56 min på plats 7000 vilket var bra det var ju kö hela vägen från Sälen till Mora. Vi bodde i tullens hus vid Rörbäcksnäs vid Norgegränsen och en god vän körde bilen. Vi planderade att springa över älven men där stod en motorcykelpolis mitt i vintern och hindrade oss. Vi stannade en bit bort och sprang över isen på älven till starten. Det kräver uthållighet och envishet att nöta på skidor i nästan nio timmar. Visst var det härligt att komma fram till Mora och få äta god oxstek med brunsås och poltatis en traditionell söndagsmiddag. Chauffören var så trött att jag fick ta över ratten och köra hem. En minnesvärd dag i mitt liv som jag är stolt över och minns med glädje och stolthet. Ingen mästartid men det handlade det inte om, bara prestationen att genomföra loppet var det stora för mig.

Arkiv