Om webbplatsen | Kontakt

Nu börjar man förstå livet på dess höst en härlig vårdag!

Denna livets kamp har man kämpat i 73 år till vad nytta. Man ville bli stor köra moped och bil. Få ett bra jobb och känna arbetstillfredsställelse och träffa den stora kärleken och få fina välartade barn. Ja det gick ju bra med några krockar här och där inte så farliga tyckte man själv men där bedrog man sig. Det som självupplevt var en liten puff kunde en partner uppleva djupt förnedrande. Jag träffade nog fel partners i min krafts dagar det har gått bättre mot livets höst. Mitt arbetsliv har varit mycket tillfredsställande och intressant med stora utmaningar som jag bara sugit åt mig och bara byggt på upp över molnen det har varit buskul och mycket tillfredsställande. Mina kärleksrelationer gick åt helvete varför vet jag inte jag tyckte jag gjorde mitt bästa. Det blev med utmärkt beröm godkänt men gravt underkänt i kärlekslivet. Dessbättre har jag bättrat mig på det yttersta eller börjat träffa rätt person. Livet är lite besvärligt särskilt den relationsbehövande sötman. Ekonomiskt är det också med utmärkt beröm godkänt det kan inte vara bättre. Det känns så bra att inte kunna klaga på något och känna sig någorlunda beredd på att dö. Jag hoppas av allt jag har att mina barn och barnbarn får en fin tid på jorden. Att klimatet blir stadigt och att inga löjliga krig kommer igång. Jag ogillar religioner och allt trams som dessa håller på med som gudar och stollar som vandrar omkring i deras fantasiskallar. Nu är väl tiden mogen att leva humanistiskt och vetenskapligt det är bara att hoppas att det förnuftet vinner.

För exakt ett år sedan stannade mitt hjärta!

Livet är fantastiskt och vänners kunskap om hjärt- lungräddning kan ge extra år att leva. Sjukvården är fantastisk på att få liv i gammalt folk. Det är helt fantastiskt jag kunde ha slutat mina dagar på Stadions Tunnelbanestation men en god vän pumpade på bröstkorgen tills ambulansen kom och likt Jesus återuppstod jag när ambulansen kom med hjärtstarten. Jag har fått ett år nu att leva och reflektera, jag var inte bered att dö för ett år sedan, nu vet jag att det kan ske vilken minut som helst. Men sjukvården har gjort allt med medicin och inbyggd hjärtstarter och jag njuter av varje sekund i livet. Det känns bra tt leva och vi har det bra i Sverige jag känner bara så stor tacksamhet till min gode vän Göran och Thorax på Karolinska som nu räddat mitt liv två gånger 1996 och 2018.

Glad Påsk!

Påsk är en glad familjehögtid och det är skönt att slippa religionens tryck över denna helg. För sextio år sedan fick man inte ens dansa idag på långfredagen. En barbariskt förtryck från en religion av det svenska folket som pågått i två tusen år. Jag känner bara äckel av detta förtryck, trolldom och dumhet som folk funnit sig i så länge. Religion är som sovjetkommunism ett sätt att ta makten och förtrycka folk. Det är skönt att Sverige medverkar till att avveckla dessa irrläror som svartkappor spritt över klotet. Det goda budskapet köper jag men att släpa in Gudar i finrummet det är en plats för familjen inte för sagofigurer. Det oroar mig att det kommer hit obildad folk och sprider nya religioner med gudar av okänt ursprung. Nu har jag spritt min och de flesta utbildade svenskars syn på religion.

Påsken är en fin ledighet där familjen kan träffas och ha trevligt. Prata med varandra och inte bara hetsa till jobbet för att kunna överleva på lönen. Vara snäll och god mot varandra är Påskens budskap och det är fint. Det är också känslan av att nu kommer det snart varma tider med sol och bad. Det är härligt att känna den känslan och för ungdomen är det kärlekstid. Nu kommer värme och glädje och nya äventyr. Kul påsk på er alla läsare!

Påsken en kul högtid!

Idag är det inte så många som funderar över varför Påsken finns där. Ja om jag inte är felunderrättad så är det någon guds utsände som mördades den här helgen. Jag är med på det kristna ja de flesta religioners humanistiska budskap som oftast är goda livsfilosofier och rättesnören i Godhet, Ordning och Reda. Så långt är det bra men när Gudar kommer in i bilden då stiger jag av. Vi behöver det goda religiösa budskapet men att tro på gudar är i mina ögon obegåvat. Tittat man ut över Universum så blir man helt övertygad om att det inte finns någon skäggig man som är någon slags överståthållare över mänskligheten. Vi ser små stjärnor som tindrar och svarta hål som sväljer allt. Nej de skäggiga syns inte till och hur detta universum och liv är beskaffat har ingen löst ännu och kommer sannolikt aldrig att lösas från människans horisont. Religionernas humanistiska budskap är fint och begåvat men låt åtminstone mig slippa Gudarna för ni tror väl inte på Oden och Tor fastän de finns i våra veckodagar.

Glad Påsk tillönskar jag alla vänner och ovänner.

Livet ett spännande förlopp med tvärt slut!

Visst har det varit kul och jävligt jobbigt och jag tror inte jag orkar en vända till. Uppstarten är det jobbiga, man måste kämpa för varje millimeter framgång samtidigt känns det som om man varit med om kampen förr. Men livet är kampen om framgång på jobbet en ja kanske några kärlekar och barn. Visst är det trist när vägar skiljs och ibland tror jag det blir fel men det är som att spela luffarschack men nederlaget är jävligare för själen och hjärtat slits hårt av uppbrott. Jag tycker det känns fint med de som kämpar för miljön de gör mänskligheten stora tjänster även om vi vanliga inte begriper det. Min livstid har varit en fantastisk tid med en utveckling som varit fantastisk. Vi människor skriver bokstäver och läser en ko bara råmar ja det har gått framåt för människan samtidigt som det inte är perfekt men det gillar vi och försöker rätta till. Men att börja om som barn i en trött kropp det känns inte möjligt och kul vi tar en kropp i taget. Det har varit kul med alla släktingar inga syskon men fantastiska kusiner och andra släktingar med stora personligheter och berättarförfågor kanske inte alla var stora estradörer men de muntliga berättelsena hade de i blodet. Internet fanns inte då utan det var fantasi och verklighet i salig fantastisk begåvad blandning. De människor som kommit mig närma genom släktskap har funkat livslångt och de jag själv valt i kärlek har varit mera okloka val som misslyckats ett flertal gånger. Men nu är det snart klart-slut med alla äventyr.

Den nya kraften kommer från vätgas och bränsleceller!

Den pågående och testeronfyllda debatten om vilken energi vi ska använda är tråkigt obegåvad. Gamla energislag som björkved, arabolja och kärnkraft är så ute den kan bli. Vi behöver snart inte el som producerats av olja och vattenkraft det är bränsleceller som gäller om 10 år. Solpaneler på taket och vatten i bilens tank så har vi el till både morgonkaffet, husvärmen och bilresan. Just nu händer det mycket med vätgas som utvinns ur vatten. Jag hinner nog inte med att se utvecklingen men mina barnbarn får nöjet att se vätgasen ta över energin. Kärnkraften är en mossig relik från forntiden snart kör vi på vatten och det rinner ur ljuddämparen så gatorna blir fina men på vintern blir det halkigt. Tänk så praktiskt att slippa bensinstationerna, bara stanna vid en sjö och laddasolcellerna och producera vätgas ur sjövattnet det kan inte bli bättre. Dagens elbilar är omoderna miljöbovar från år 1900 och en ålderdomlig lösning. Att köpa en elbil med batterier är så urdumt att till och med sågbocken lämnar garaget.

Arkiv